Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC távirányító egy laptop beépített infrájával
Témaindító: mikol, idő: Nov 1, 2007
Témakörök:
Sziasztok!
Sok helyen találtam építhető egyszerű soros portra csatlakozó IR vevőket amikkel működésre lehet bírni egy távirányítót hogy írányítsuk PC-nket. Nos érdekelne hogy nekem a laptopomon eleve van infra port, szóval elvileg nekem nem kéne ilyet építenem mert az infra vevőm adott! De ennek ellenére, a híresebb programok nem működnek vele és a távirányító jelét sem vesz... Ezt meg lehet valahogy oldani, vagy nem fog működni ezzel az infrával? Mi lehet a probléma? Esetleg van valakinek valami kiforrott kapcsolása és programja esetleg tervei, amik biztosra működnek megbízhatóan? Előre is köszönöm, mindenkinek! Üdv: Ádám
Szia
Milyen programmal próbáltad? Én egy soros portos infra vevőt használok egy GIRDER nevű programal. Beállítások/Pluginok és itt ki kell pipálnod a vevők automatikus engedélyesését és ezt: "Igor SHF-56 decive" Remélem így menni fog.
Szia! Én is girderrel próbáltam, de a laptop infrájával nem megy... És ez lenne a lényeg, hogy ne keljen csinálni külsőt!
Szevasztok, az itt a fennforgás, hogy ezek a progik általában a soros porton fogadják a jelet, de az infra port az egy másik periféria. A progi setupjában, ha lehet, át kell állítani ezt.
A laptop saját ifrájával nekem sem megy, hardware problépt ír ki
Most próbálok hozzá letölteni újabb plugint, hátha azzal menne...
Igazad van, csak az a probléma hogy ehhez kell neki egy dll file. Valószínűleg ezek között lesz: Bővebben: Link
Odáig már eljutottam hogy a program indításakor lefagy a gépem
S melyik lehet jó? Nekem egyik sem tűnik helyes választásnak.
Nézz utána hogy az IrDA portodat át lehet-e kapcsolni SIR/CIR üzemmód közt. ha fizikailag erre képes akkor van esélyed szoftverrel vezérelni..
teljesen más a két dolog működése: az egyik RS232-szabványra épül a másik (TV távirányítók) nem.
Szia! Néztem eszközkezelőbe, nem igazán találtam meg hogy hol lehetne állítani... Pontosítani tudsz esetleg hogy hol találhatom? Én ugy tudom az RS232 az egy soros port nem azért csinálják arra mert az TV szabvány, Usb re is csinálnak, ezért nem értem a dolgot, mert tulajdonképpen a program szabja meg hogy melyik porton és mihez csatlakozzon, ergó ha gondolt a problémámra egy programozó akkor irhatott egy olyan progit ami a lapi infráján keresztül veszi a jelet! A két infravevő szerintem nem külömbözik semmiben, ugyanúgy kéne vennie a jelet a laptopnak is, csak a progi nem kezeli le... A leírásokban is az van, hogy a soros portra csatlakozó infra amit csinálhatunk pár alkatrészből képes a PC és pl telefon csatlakozására (ezt irták)... Szóval ha azzal egy infra vevőt kapunk ugyan ott járunk mint a laptopnak a beépített infrája. Télleg nem okoskodni akarok csak nem értem a dolgot !
Az infra portnak is meg van feleltetve egy adott COMx portnak ezt BIOSból is beállíthatod vagy az eszköz kezelőben is valamilyen mértékben.
Az adott infra jel kezelő feldolgozó szoftver meg beszéld rá hogy az infra portnak meg felelő COMx portot próbálja meg kezelni ha nem a default com3 com3 (fizikailag elvileg annó AT-s világból származtatva a BIOSban 4 soros port van(de képesek voltak ezt 8ra is kiterjeszteni bizonyos speckós soros bővítő kártyával) manapság meg a winfos alatt akár 15 ilyen virtuális soros port is létre jöhet ... alap fizikai COM1-COM4 ehhez jön az infra COM5 plusz a blue tooth COM6 ..stb ..stb .. aztán egyébb USB-s átalakítókkal is fel lehet venni több soros portot ) van az adott rendszeredben lévő infra port . Manapság eléggé elvan varázsolva a port kezelés ... a csomó vírtuális porttal. Valamikor egyértelműbb volt jó öreg isa slottos port kártyákkal . Amit ott be jumperoltál címet irq-t stb az tuti az volt és semmi más
IrDA (SIR) a PC soros portja esetén a jel az RXD lábon megy be és ott a szabványos hardveres UART dekóderre kerül ami a szabványos soros aszinkron adatátvitelt tudja dekódolni.
Ez független attól hogy külső eszköz RS232 porton keresztül, vagy eleve beépített eszköz, legfeljebb ezen utóbbi esetben nem alakítják ki a járulékos lábakat (RTS/CTS stb). A nem ezen szabványú jelekre (TV/Video távirányítója) csak zagyva adatokat ad ki.. Az Infravevő (CIR) teljesen más adatokkal másik szabványt használ, ezeket csak szoftveresen lehet PC-n feldolgozni, ehez ki kell kerülni a hardveres uart dekódert, így a vevőről érkrző jelet a (D)CD vagy DSR lábra kell juttatni, amit a szoftvered figyel. Ha ezen lábakat eléri a futtatod programod és a ledről jövő jel ezekre átkapcsolható (ezt is a programodnak kell megcsinálnia) akkor van esélyed..
Akkor, lényegében nem igazán lehet megoldani... Akkor esetleg valami segítséggel szolgálni az akinek van egy kiforrott módszere a dologra, ami nem gagyis és tutin működik? Küldjetek el a picsába nyugodtan ha sokat kérek ! Kösziiii!
Én a PuppetMaster -t ajánlom.
Bluetooth-on direktben (vagy gprs/3G-n keresztül is) mindent vezérel, képernyőátvitel, winamp stb. GSM mobilokon futtatható (j2me). Sajnos shareware.. Neten keress rá.
Oké, Köszönöm, igyekszem és próbálkozom! mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!
Ezt a kapcsolást (tulajdonképpen a program a lényeg) építette már meg valaki?
Igor féle USB infra vevő Üdv Inhouse
Búsultam a hétvégén ezen a távirányítás dolgon és közben megtaláltam a megoldást:
A laptophoz van BlueTooth eszközöm, a telefonom is tudja. Sőt, a SonyEricsson ad lehetőséget a telefonjaihoz ingyen. Alapból van fent távvezérlő modul, windows asztal, mediaplayer..., de egy ingyenes programmal, olyat csinálsz amilyet akarsz... Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |