Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Powersafer - Energiaspóroló eszköz. Nem átvágás?
Lapozás: OK   11 / 13
(#) sevenhill válasza ötfelezős hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Amit említesz, tényleg az is kompenzálás, középfeszültségű nullvezető nélküli hálózatoknál csillagpontba kapcsolt Petersen tekercses kompenzálás a kapacitív áramra. Múló jellegű földzárlatnál (szigetelőnél átívelés, vezeték összeverődés) magától kialszik az ív, ha tartós a földzárlat,(szigetelő törés) még tovább üzemeltethető a hálózat. A rezonancia jelenség lehetőség szerint minden rendszerben kerülendő, mert nagy áram vagy feszültségcsúcsok alakulhatnak ki, attól függően hogy soros vagy párhuzamos a rezonancia. A valóságban azért mindig van veszteség, ami elrontja az esetlegesen létrejövő rezgőkör jóságát, így a legtöbb esetben csak kismértékű a feszültség vagy áram emelkedés. Bocsánat, hogy kicsit elkanyarodtunk az eredeti témától.
(#) mate_x válasza ötfelezős hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Köszi, nagyon jó ez a könyv
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2012
(#) ötfelezős válasza mate_x hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Ez nem egy könyv címe, ez, tudod, egy pontosítási kísérlet volt, hogy melyik része érdekel a dolognak. A beszélgetés tárgya ugyanis egyben ritkán található meg, legfeljebb 700 oldalon belül itt-ott. Külön témakör szokott lenni a meddő energia szállítás okozta veszteség, külön a meddő szerepe a hálózatban feszültségszabályozásra, külön a stabilitásra, külön a készülékek igénybevételére...
(#) mate_x válasza ötfelezős hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Érdekes, pedig találtam egy olyan könyvet, aminek a címe az hogy Villamos művek
(#) demonherceg válasza pucuka hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Na lássátok milyen jól el tudtatok vitázni ezen. És a vita mindig jó, hisz abból születnek a megoldások és nem a veszekedésből.
Én személy szerint csak azért tettem fel a kérdést,mert kíváncsi voltam,hogy ki mit gondol ezzel kapcsolatban,és így megláttam,hogy kinek van egy kis hite. Hisz ha én nem hiszek abban, hogy egye elektronikai készüléket meg tudok csinálni, akkor neki sem fogok és sosem tudom meg, hogy képes vagyok-e rá ,vagy akár azt, hogy igaz-e.
Na most már ha mindenki elolvasta a készülék leírását, és tudja azt,hogy a villanyóra egy motor, akkor azt is tudja, hogy a motorok fordulatát leget szabályozni impulzusokkal. És ez a készülék pont nagyfrekvenciás impulzusokat hoz létre.
Én márt biztosra tudom, hogy működik-e, hisz megépítettem,és leteszteltem.
És igen is működik.
De sajnos csak is azon fogyasztók esetén,amelyek induktívak.
Ahogy a régi magyar népmesékben mondani szokták: Aki nem hiszi járjon utána.
(#) Action2K válasza demonherceg hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Idézet:
„ha én nem hiszek abban, hogy egye elektronikai készüléket meg tudok csinálni, akkor neki sem fogok és sosem tudom meg, hogy képes vagyok-e rá”

Ez nem csak hit kérdése, hanem szaktudásé is. Egy majom is, és még az 5 éves fiam is letudja másolni a betűket, de mégsem tud még olvasni. Ezzel azt akarom mondani, hogy egy kütyü lemásolása/utánépítése még nem jelenti azt, hogy az tuti működni fog, ráadásul úgy, ahogy Te azt szeretnéd.
Az meg pláne nem hit kérdése, hogy valami azt csinálja-e amit állítanak róla. Ez fizika. Azt nem hinni kell, hanem tudni!

Idézet:
„Én márt biztosra tudom, hogy működik-e, hisz megépítettem,és leteszteltem.
És igen is működik.”

Akkor bizonyítsd be nekünk mérési eredményekkel, amely a mérési módszert is tartalmazza.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
(#) pucuka válasza demonherceg hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Nos, a villanyóra olyan mint egy asszinkron motor, de nem az. (nem mindegy) Egyébként egy villanymotor fordulatszáma valóban függ a tápláló frekvenciától, de ahogy a leírásban is volt, ezek a csomagok nagyobb frekvenciásak, mint a hálózati frekvencia, tehát a motornak épp ellenkezően gyorsabban kellene forognia. Ez meg ugye nem cél.
De legyen igazad, de ne csak azt jelentsd ki, hogy működik, hanem esetleg némi adatokkal alátámasztanád. És miért pont induktív terhelésnél, mik, és mennyi az az induktív terhelés, ahol mennyit spórol? Vagy ha már rájöttél a működés mechanizmusára megosztanád, hátha rájövünk mi is ez a csodakütyü.
(#) ttindian hozzászólása Jan 25, 2013 /

sziasztok

Azt szeretnem meg kerdezni, hogy hogy mukodik a hazilag termelt aram viszajutatasa a halozatba, ugy hogy a vilanyora viszaforog, (nem digitalis), A napelemes cucoknal olvastam ilyesmit, hogy a tobletet visza lehet jutatni , igy lehet csokenteni a szamlat.

Netan van valakinek egy ijen kapcsolasa.

elore is koszi
(#) pucuka válasza ttindian hozzászólására (») Jan 25, 2013 / 1

A "mechanikus" villanyóra nem forog visszafelé. Ha a hálózatban visszatáplálás is van, akkor arra külön villanyóra van, amelyet fordítva kötnek be. De ma már erre elektronikus villanyórát használnak, de abban is két mérőmű van a vételezett, és a visszatáplált mennyiség mérésére.
A mérőóra nem a fogyasztó tulajdona, ha visszatáplálási igényed van, a szolgáltató a megfelelő hitelesített mérőt szereli fel, neked csak a szabványos elhelyezhetőségéről kell gondoskodnod.
(#) ttindian hozzászólása Jan 25, 2013 /

koszonom.

Akkor csak egy kamu az uj nalunk alakult ceg reklam dumaja, mivel nalunk gorog tulajdonban levo RENEL (vilany muvek , vagy hogy mondjak a szolgaltatonak) monopoliumot elvez es ok nem tamogatjak a napelemes dolgokat , nagyon sokaig tiltotak is, hivatalosan fogadnak aramot de nem szamoljak vissza a koltsegbol.

Meg egy kerdes , ha aram kimaradas van es akkor akarok visszaforgatni akkor sem forogna vissza az ora ?? Felepitesebol adodoan nem forog visszafele???
(#) ötfelezős válasza ttindian hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

No de akkor lehet, hogy nálatok (akárhol is van ez) visszaforgásgátlás nélküli mérőket is használnak. Minden Ferraris-mérő visszaforgósnak születik, olyan értelemben, hogy működési elvéből kifolyólag a nyomaték kétfele viheti, a visszaforgást külön szerkezet gátolja meg.
Ha nem tud visszafelé forgatni, akkor áramkimaradásnál se tud. Egyébként elvileg kéne védelemnek lennie az inverterben vagy külön, ami ilyen esetben lekapcsolja.
(#) GPeti1977 hozzászólása Jan 31, 2013 /

Idézet:
„Netan van valakinek egy ijen kapcsolasa.”
ilyen

Ez nem az a kategória hogy egy "kapcsolás". Egy működtető szoftver is kell.

Bár van egy egyszerű megoldás: asszinkron motor megforgatása motorral így generátorként működik de ez sem egyszerű.
A mai villanyórák a beépített kilincskerék miatt nem forognak vissza.
(#) pucuka válasza ttindian hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Egyébként nem csoda, hogy a szolgáltatók nem nagyon szeretik az ilyen visszatáplálósdit, és ezért ezt kordában is tartják. Pl. teljesítmény korláttal. Egy nagykiterjedésű energia hálózat egy nagyon bonyolult jószág, aminek az épségére, stabilitására nagyon vigyázni kell, mert könnyen belenghet, és akkor lesz New yorkihoz hasonló áramszünet.
(#) ttindian válasza pucuka hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Szerintem itt szo sincs a halozat erzekenysegerol, Szerintem a keleti orszagokban ott maradt az Orosz befolyas , mind a boritekrol ektavolitot bejeg ragasztoja, es nem csak a aramrol van szo , hanem gazrol , olajrol stb.
Adig amig Nemetorszagban tamogasak a repce termeszteset uzemanyagnak, adig a keleti orszagokban tiltotak. Adig amig csak Magyarorszagon rengeteg projekt kelt eletre vizenergia atalakitasara , egyik sincs tamogatva. Adig amig Romaniaban szandekosan csodbevitek a "Hidroelektrikat" , es lealitotak tobb hektarnyi szelturbinat, adig Nemetorszagon , Holandian......nem fuly at a szel mert elveszti energiajat a szelturbina rengetegeben. Roviden enyit a velemenyemrol.
(#) sevenhill válasza pucuka hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Az nem is kérdés, hogy nem szeretik.De nem a stabilitás a gond. Akár áram-lobbyról is beszélhetünk. Tudok olyan esetekről, hogy vidáman fúj a szél, a szélfarmon meg állnak a szélgenerátorok. Nem kell a zöldenergia,nem veszi át az áramszolgáltató. (Az üzemeltető meg kifordítja a lapátokat, hogy fölöslegesen ne forogjanak a turbinák, ne kopjanak a csapágyak.)
(#) ttindian válasza sevenhill hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Lemaradtal:))
(#) ttindian válasza sevenhill hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Szelgeneratorok??? A Dunan Romaniaba lealitotak a vizieromuvet, akkor mirol beszelunk.
(#) pucuka válasza ttindian hozzászólására (») Jan 31, 2013 1 /

Nézd nincs itt semmi áramlobby, meg egyéb összeesküvés. Az éremnek is legalább három oldala van.
A helyzet az, hogy a hálózatba minden pillanatban csak annyi energiát lehet betáplálni, amennyit kivesznek belőle. Az tény, hogy áramirányító központból könnyű leszólni telefonon az erőműbe, a diszpécsernek, hogy nyomjon több kakaót, vagy vegyen vissza. A szél, és napenergia erőműben nem vezet telefonvonal a diszpécserhez. A tengerparti országokban kicsit másabb a helyzet, mint itt a szárazföld belsejében. A tengerparton állandóan fúj a szél, és csak az általuk megtermelt energiát kell kiegészíteni. De nálunk ez az energia elég hektikusan ingadozik, ezt azért elég nehéz kezelni. Amíg ez az energia hányad nem jelentős, addíg nincs különösebb probléma, de ha a termelés jelentős része hektikus termelésből származik, lehetnek jelentős problémák.
Meg kéne nézni a másik oldalt is, hogy mennyibe kerül az ilyen ingadozások kezelése.

Lehet, hogy kicsit elhanyagolták? És nem akartak a krasznojarszki erőmű sorsára jutni?

Ezt azert igy nem eszem meg, aramal az aramot nem lehet vezerelni????)

Eszed nem eszed, így van. Ha nincs szél, nincs áram se, nincs mit szabályozni. Akkor kell szólni a hőerőműnek, hogy adjon több teljesítményt, a szél erűmű helyett. Gondold végig, ha percenkén macerálni kell.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013

Az aramot lehet tarolni, , lehet kombinalni szel nap, es szep folyamatosan taplalni be a rendszerbe. De szamitsuk csak ki ha az orszag tobb pontjan letesitunk ilyesmit , a befektetet penzuk a halozatba stb , tobet nem fiazik, nem felyik a parasztot a vesztesegert , karbantartasaert , es a piacgazdasot sem tartlyak a kezukbe. nem adnak el tobb aramot ,sem gazat (hasznalhasuk a sajat terlmelt aramunkat) nem lesznek europa hatalma.NEM zsarolhatnak a teljes lekapcsolasal , es nem kernek anyit amenyit nem szegyelnek.

Amit írsz, az marhaság, de ez nem politikai oldal, egyébként is ez az egész diskurzus ebben a topikban OFF.

Na jo ha marhasag , es nincs lobby, akkor elmondok valamit, Vetem egy telket 300 metere az utolso vilany oszloptol, epitkezesi engedelyt kertem , de sajat terlmelt energiara, napelem , szelturbina, es Torveny ertelmeben nem adtak meg az epitkezesi engedelyt ha nem csatlakozom a halozatra, Nem volt valasztasom belementem , csakhogy a tobbi oszlopot a telkemig en kelett megvegyem es kifizesem a bekotest, a Torveny ertelmeben 5 ev utan a"tszal az ok tulajdonukba. Ki hagyta jova ezeket a torvenyeket es miert?? milyen erdekbol???
(#) lazack hozzászólása Okt 28, 2013 /

Sziasztok!
A neten böngészve találtam ezt a készüléket. Szerintetek nagy kihívás lehet ennek a működését kitalalni, és tervezni egy ilyen áramkört?[Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
(#) kaqkk válasza lazack hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Rossz a link, így elég nehéz lesz kitalálni
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2013
(#) mikrokapcsolo válasza lazack hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Kihívásnak kihívás, mert a linket sem tudom megnyitni.
(#) lazack válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

(#) kaqkk válasza lazack hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

A téma címe alapján rákerestem , sokak szerint ez egy fázisjavító kondenzátor , viszont mások szerint átverés . 75% megtakarítás?? Egy motoros fogyasztó 1000W os motorral 250W fogyasztással?
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2013
(#) lazack válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Én is átveréssnek tippeltem, és gondoltam itt a téma szakemberei hatha többet ki tudnak belőle filózni, hogy létezhet e olyan eszköz ami erre képes.
Következő: »»   11 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem