Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
István a T10 helyére nem kell2-n5551? A lábkiosztások azok passzolnak szerinted? És ugye újra élesztés a megszokott módon?
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
Az utolsó nyákod akkor maradhat?
Üdv!
Én nem bontottam volna szét azt az erősítőt azért, hogy ST151-et rakjak bele. Az egy nagyon jó kapcsolás, elnyűhetetlen darab, "a búcsúsok is bele izzadtak" mire leégették ezeket a végfokokat! Másfél évig dolgoztam ott, raktam össze belőle pár darabot! Esetleg a kibontott nyákot nem adod el?
A T10 kollektor-emitter feszültsége csak pár Volt.
Kicsit még számolgatom a kapcsolást.
1 órája becsomagoltam, az egy dolog. Ha a Reloop által sikerül a végfokot az St151 et elindítani és azt mondom, hogy baba, akkor eladnám, de nem tudom mennyit érhet, hibátlanul működött egy órával ezelött. Még nem bontottam le róla a hűtést, ahoz ki kell forrasztanom a Tesla tranyokat. Várok vele még egy kicsit.
Gondolom a kimenő telj. növekedni fog. A nyákon majd a vezetősávokat az MJL21193-4 felé fel kell cineznem.
Amit tegnap csináltunk RELOOP MESTERrel +-60 Voltra nagyon komolyan szól, és tisztán alacsony és magas hangerőnél is. 48 órája feszkón van. Nem akar torzítani sem, nagyon komoly. És boldog vagyok.
Az egésznek van egy kísérleti jellege. A 2N5551-nek is csak a lapolt oldalához kell húzni a bázis lábat. Az elkókat említettem. Az R13 100 ohm ellenállás helyére tégy 68 ohm-osat, R4 helyére 33 ohm-ot! (C3-nak lehetne 100pF, de ahhoz lehet tovább kéne növelni a VAS áramát, ezzel még korai foglalkozni)
Ha megnézed az adatlapon a lábkiosztást és a NYÁK-on a furatok elrendezését, akkor látni fogod mi a teendő. Ezt a három tranzisztort 180°-kal el kell forgatni.
Látom a módosításodon, hogy érted Te ezt! A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
A betyár életbe! Akkor csak erre gondoltam. István amit tegnap átküldtél, vagy visszaküldtél .lay-t, azon légyszi rajzold már be, hogy melyik alkatrész Pl: MJE15030 az a T2 stb. illetve a többit. mert még 100% nem látom át. Forgatom a kapcs.rajzot meg mindent. Annyit rajzoltam, hogy alig férek el az asztalon, persze a fele már lassan kuka.Mind a 2db 47µF elkó 100V legyen?
István légyszives, mondtad a T5 kollektor körébe egy ellenállás beiktatását. Mekkorát? Átírod nekem a .lay-t?
Melyik ez a R13 100 ohm s ellenálat, mert a 100 ból van 3 db. Tanár Úr! Lesz még ma?
István Kedves jó éjt. Megszültem amit mondtál. Megvizsgálod? Üdv: Gyuri
Üdv! Ügyesen dolgoztál! Beraktam egy 33k ellenállást T5 kollektor-körébe, hogy a tranyó ne melegedjen. Kiegészítettem a tranzisztor pozíciószámokat. Jelöltem a 47µF 100V elkót. A vezetősávokat rendezgettem, vastagítottam. T3-T6 innentől hűtendő!
István most még van pár órás munkám, hogy most mennem kell, de utána leszek, és elkezdem összetenni. Du. itt leszek. Majd úgy is észreveszed. Szia.
Most állok neki kifúrni a panelt, és az alkatrészeket beültetni. Mehet István, ugye? Nem jutott más az eszedbe? 10 percenként idejövök a géphez hátha írsz valamit, ami fontos lehet. Ha mindent jól csinálok nem füstölhet el ? Majd az élesztés 10-10 ohm ellenállással?
Fúrjad! A végtranzisztorok szigetelő alátétét pasztázd! T3-T6 hűtőjét szintén.
István rádobtam a +- 62 Voltra próba miatt. 8.5 mV a kimeneten. Ha itt nem füstölt, akkor a 80 Voltot is kibírja?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013
Pont javasolni akartam, hogy alacsonyabb tápról indítsd a próbát
Eddig nagyon jó!
Csak kell valamit forrasztanom a bemenetre, hogy megnézzem hogy jön e belőle valami hangocska, és utána adok neki +-80 V. Nem tudom meddig vagy ma fent?
Túl drága ez ahhoz éjszaka kapkodj vele. Ilyenkor szoktak végzetes hibák becsúszni.
Megy +- 82 Volton. István nem melegednek az MJE340-350!
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
De melegszik mind a kettő, a kezem rajtatudom tartani. Ez az MJE340-50 milyen feladatot lát el az elején. De a Castone-ban a kicsiben is ezek vannak, ott is süt a borda alapból.
A T3 a nagyjelű erősítő, T6 áramgenerátor. Mindkettő 0,9W-ot disszipál.
István a MJL21193-4 létezik, hogy nem tudja olyan jól elvezetni a hőt, mint a fémházas? Ha megküldöm, nagyot szól, csak mintha az alunak nem adná le olyan gyorsan a hőt. Lehet, hogy hülyeség. Fogom az alut meg a végtranyó tetejét és ott érzem ezt az eltérést. Amúgy nagyot szól. Persze az amperek rajta vannak rendesen.
Lehet, hogy azt mondanád , hogy ne bohockodjak azzal az U profilú aluval. Könnyen megfuthat az MJL ? Így bármelyik végfoktranyó is melegedne. Köszi a segítséged, nagyon szépen dolgoztál, de ne ne fejezzük még be. Várom válaszod. Amúgy lehet, hogy egy strapabíró végfok lenne. Nem tudom mi lenne a legjobb teszt rá? Üdv: Gyuri Délután leszek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |