Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Állólámpa zúgás

Témaindító: klezzz, idő: Nov 2, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) klezzz hozzászólása Nov 2, 2007 /

Sziasztok!
Volt egy régebbi állólámpám szabályozható kapcsolóval és iszonyatosan recsegett, részbe ez miatt vettem egy újabb modellt és ez már nem recseg olyan hangosan viszont idegesítően zúg.(Boltba nem lehetett hallani a háttérzaj miatt). Végállásba nincs hangja, de akkor 300W-os, ami kicsit sok a szobába állandóan.
A kérdésem, hogy ezt meglehet valahogy szüntetni valamilyen módosítással?
(#) Topi válasza klezzz hozzászólására (») Nov 2, 2007 /

Tekercs cicereg benne. Nem nagyon tudod megszünteti.
(#) APN 4 válasza klezzz hozzászólására (») Nov 2, 2007 /

Szerintem meg lehet szuntetni,biztos hogy meg lehet.De mibol is all ez a lampa?Mi van belul ha szetszeded?
(#) APN 4 válasza Topi hozzászólására (») Nov 2, 2007 /

Szerinem azert valamennyit lehet modositani
(#) proli007 válasza klezzz hozzászólására (») Nov 2, 2007 /

Hát ezért nem vettem soha ilyen triackos sz.-t.
(Na jó, egyszer kaptam egy oroszt, jó rég, de sikerült elajándékozni )
Amúgy nekem is heppárém a zúgás, sajnos.
Ha idegesít, szabadulj meg tőle, vagy kapcsolót bele!

üdv! proli007
(#) Sebi válasza klezzz hozzászólására (») Nov 2, 2007 /

Meg kell nézni a soros zavarszűrő induktivitást. Sztem műgyantával ki kell önteni, ez megoldja a magnetostrikciós zajt. Sajna, ezt az olcsóbb kivitelnél mindig lespórolják.
(#) m.joco hozzászólása Nov 2, 2007 /

Tegyél bele 100W-os izzót
(#) zsoltee0001 válasza klezzz hozzászólására (») Nov 3, 2007 /

hi
asszem nekem is ilyen lámpám van, és tényleg zúg egy picit ha a potméter nem teljesen van rátekerve, de az enyém egyáltalán nem zavaró. Ha jól emlékszem 4 csavar fogja le ezt a tirisztoros szabályzó egységet, nézd meg, hogy jól meg vannak-e húzva, valami fém rezonálhat be, és ezért zúg. ezt a fém alkatrészt kell megkeresni
üdv
(#) deniel hozzászólása Nov 17, 2007 /

Sziasztok!

Van egy állólámpánk, amiben már évek óta nem világít a 12Vos ólvasólámpa része.

Egyszer volt szerelőnél, nem tudták megcsinálni.
Elégett benne egy ellenállás, és nem tudták kideríteni, hogy milyen volt. Viszont most hiányzik belőle egy tranzisztor is.

Nem tudjátok véletlenül, hogy milyen értékű alkatrészek kellenek bele?

A panelon van egy szám: 30716100

Deniel
(#) fox11 hozzászólása Jún 20, 2013 /

Sziasztok!!

Van egy állólámpám,melyben két potméteres kapcsoló van.A felső működteti a plafon felé világító részt,ami valamiért pár napja nem működik.Vettem bele új izzót-olyan hosszúkás halogént-,de sajnos az új cuccal sem jó.Szétszedtem a kapcsolót,megpucoltam a potmétert,de sajnos semmi. Fázis ceruzával megnéztem az izzó érintkezőit,vezeték szakadás kizárva. Érdekes viszont,hogy kikapcsolt állapotban is van fázis. Többet nem tudtam tenni,mert nem vagyok otthon az elektronikában. Ha valakinek lenne ötlete,hogy mit,hogyan nézzek meg,vagy mit érdemes kicserélni,az legyen szíves segíteni!! Előre is köszönöm!!! Esetleg alkatrészről linket,hogy tudjam pontosan miről is van szó...
(#) zolika60 válasza fox11 hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

A fázisceruza nem jó erre. Gondolom valami elektronika is van a potméteren kívül benne azt kéne megvizsgálni.
(#) fox11 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Szia! Igen van benne,ez az én problémám,ezért nem tudom,hogy hová nyúljak,mit is keressek. Hasonló az itt előttem belinkelt fotón lévő kapcsolóhoz,annyi különbséggel,hogy kicsit másképp vannak elhelyezve a cuccok.Gondolom a működési elve ugyanaz,de nekem csak egy " összevisszaság".
(#) proba válasza fox11 hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Ha van benne bizti, azt felismerheted könnyen a feliratból akár. (ha nem normál akkor egy kerek kb 1 cm fekete kör.) Ha ez nem jött be akkor egy kb 0.5*1*1cm fekete háromlábú kocka esélyes. Ha ez szem akkor fólia olvadás, ha ez sem akkor keress valakit aki megjavítja.
(#) fox11 válasza proba hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Köszi,majd megnézem. Aztán ha mégsem nyert,akkor valóban keresnem kell valakit.. pedig jobb lenne nekem megbirkózni valahogy vele,mert félek,hogy lehúznak anyagilag.
(#) fox11 hozzászólása Aug 14, 2013 /

Üdv!! Megtaláltam az állólámpám hibáját... az alábbi linken látható alkatrész a ludas,tulajdonképpen nem találtam magyar nyelvű oldalon semmit.Mi ez,és mivel helyetttesíthető?
Előre is köszi a választ!!

http://translate.google.at/translate?hl=hu&sl=zh-CN&u=http:...%3D954
(#) fox11 hozzászólása Aug 14, 2013 /

Bocsánat,az egész linket kijelölve,és másolva működik az oldal...
(#) Hutty válasza fox11 hozzászólására (») Aug 14, 2013 /

Hőbiztosíték.
Terhelhetősége: 2A
Kapcsolási pont: 115 fok C
Itt kapható
Feketében
Ha szerencséd van, az izzó vitte magával, mikor kiégett.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
(#) fox11 válasza Hutty hozzászólására (») Aug 14, 2013 /

Szia! Nagyon szépen köszönöm!!!
(#) zoltanseer hozzászólása Szept 17, 2013 /

Sziasztok. Nekem is a kezem koze kerult egy hasonlo lampa, a 12Vos resze nem mukodik (A fenti, plafon fele mutato resze mukodik). Lemertem, nem kap aramot. Hasznaltam kerult hozzam, igy van par erdekesseg benne. Az alabbi kepeken probalom szemleltetni ami nekem feltunt, de sajnos annyira nem ertek hozza, hogy biztosra tudjak menni.
Az elso kepen megjelolt ?biztositek? kormos, talan ki van egve? De latok benne egy szalat, nem ugy nez ki mintha el lenne szakadva. Vajon eleg lehet ezt kicserelni? Az egyik dioda korul es mintha eges folt lenne, meg nem teszteltem a diodat. Mas gyanusat nem latok elsore.
A 3dik kep a kapcsolo resze, a felso potmeterhez vannak szalak kotve, azzal lehet allitani a felso lampat, de az also potmeterhez semmi sincs kotve, es a ket null ossze van cinezve. Ez valoszinuleg az alson kellene legyen, csak nemtudom melyiken, es miert van a ketto osszekotve.
(#) zolika60 válasza zoltanseer hozzászólására (») Szept 17, 2013 /

A biztosítékot és a diódát mérd meg. Az előbbi szinte biztosan rossz és az utóbbi is esélyes. A potméter egyik szélső és a középsó lába volt bekötve, de valószínűleg hibás ezért hagyták ki.
(#) Guci01 hozzászólása Jan 28, 2016 /

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
Rendeltem egy állólámpát amelyben két szabályozható halogén izzó van. A fölső egy R7S 300W-os, az olvasó egy GU9-es 40 W-os. Kicsit soknak találtam ezt a teljesítményt, így rendeltem bele szabályozható led izzót (Kínából, és a leírás szerint szabályozható. Mielőtt megjött volna a ledizzó, a felső lámpa meghibásodott: szabálytalanul villog, hol teljesen elsötétedik, közben felül sercegő hangot ad. Csatolom a videót, ahol látszik. Reklamáltam a forgalmazónál, de még választ nem kaptam.
Közben megérkezett a ledes R7S izzó, amit mindjárt ki is próbáltam. Nem az igazi, mert kikapcsolt! állapotban is kb. 1/4 fényerővel világít, bekapcsolva pedig a potméter középállásánál viszonylag kis fordításra eléri a maximális fényerőt. A középállásnál ez is villog.
Ezeket látva a következőkre kérdésekre keresem a választ:
Mi okozhatja az alap villogást, a fényerőszabályzó, vagy esetleg érintkezési hiba?
A led miért világít kikapcsolt állapotban, ezt is a meghibásodott szabályzó okozhatja?
Ledizzóra nem lehet kicserélni az R7S izzót, mert esetleg más elektronika szükséges hozzá?
Lehet, hogy mégsem szabályozható izzót kaptam?
Segítségeteket előre is köszönöm.

Lámpa.mp4

(#) Massawa válasza Guci01 hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

A felsö izzo nincs rendesen a foglalatban azért serceg meg villog ( vagy ocska a foglalat).
A LED izzo meg nem fogja a 40W-s halogént helyettesiteni, mert ezekben a lámpákban a szabályzo elektronika az adott izzora van méretezve ( nem ugy mint a független fényeröszabalyzok). A LED meg boritja az áramkört.
(#) Nemtudhatod válasza Massawa hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Idézet:
„A LED izzo”
A LED=Light-Emitting Diode (fényt kibocsátó dióda) és nem izzó!
(#) Massawa válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Jan 29, 2016 /

Igen ez éppen olyan marhaság mint a pendrájv, ami se nem toll se nem mechanizmus, mégis ilyen nevet kapott ( ráadásul nem is magyar szo).
(#) szamóca válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Jan 29, 2016 /

LED-fényforrás, vagy szilárdtest fényforrás. Csak az a gond, hogy nehezen terjed, mert hosszabb mint a LED-izzó, és a markecingesek is sajnálatosan ez utóbbit sulykolják mindenütt .

A pendrájv magyarítására jelenleg első helyeken az adattoll, dugla, ill. az adatszivacs áll.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2016
(#) elektroncso válasza szamóca hozzászólására (») Jan 29, 2016 /

Itt a Felvidéken USB kulcsnak nevezik.
(#) Guci01 hozzászólása Jan 29, 2016 /

Bocsánatot kérek, hogy ilyen nyelvi feszültségeket szítottam a kérdésemmel. Nem volt szándékos. Én se szeretem, ha pozdorjának hívják a forgácslapot, meg furnérnak a farostlemezt. De én csak egy fás vagyok.
Ha jól érem, akkor a ledes fényforrással ebben a formában nem tudom működtetni a lámpát, mert a szabályzó elektronika nem alkalmas rá?
Akkor máshogy teszem fel a kérdést: megoldható gazdaságosan az átalakítás ledes üzemre?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem