Fórum témák
» Több friss téma |
Ez egy Fujitsu siemens. Valami áramot kap mert ciccen egyet vagy hogy is mondjam... De se standby semmi a led se világít... Itt egy kép a hátárol hátha segít elvileg D19BL a modelje...
Sajnos rajz hijján nehéz valami hasznosat mondani,annyit azonban leszögezhetünk,hogy ha a főtápfesz rendben van,és ha a szekunder oldalon sehol sem mérhető feszültség,akkor a tápegység primerkörében kell keresni a hibát,talán még kicsit bonyolíthat a helyzeten,ha a stanby áramkör független a táptól.
Sziasztok! Van egy kis gondom az LCD monitorom még javítás alatt, de a barátnőm gépén használt domború képcsöves amit most közösen használunk az enyémen pár perce, hogy bekapcsoltuk a gépet a felső felét csíkba letette középre. 2-3 ki-be kapcsolás nem, de a tápkábel lehúzása és áram alatti visszacsatlakoztatása után most teljes a kép.
Mi lehet a gond? Én gyanítom, hogy sajna képcső.
Szia!
Biztosan nem képcső, inkább valami forrasztáshiba.
Szia!
Most egyenlőre visszajött teljes képernyősre. Most a legutóbbi alkalommal már kb. 30 perc volt mire visszaállt. Nem mai darab ez a monitor hozzá kell tennem de most csak ez van. Így is fenntartod a forrasztási hibát?
Sziasztok!
Van itthon egy 2001-es Samtron monitorom. Működik rendesen, de egy kicsit életlen a kép. Ha csökkentem a felbontást, és a függőleges frekvenciát akkor tökéletes. Azonban nekem a legjobb az 1024x768 70Hz-es üzem. A kép inkább akkor élesebb, és talán fényesebb is, mikor kisebb a sorfrekvencia. Gondolom azért van, mert kisebb sorfrekvencián elvileg valamivel magasabb a nagyfesz, és emiatt a fókuszis megfelelőbb. Még nem nyúltam hozzá, de arra gondoltam, hogyha ezen a felbontáson állítok a fókuszpotin (sok tv-n csodát tett már) akkor így lesz élesebb, mint a többi felbontáson. Nem ismerem annyira a monitorokat, mint a tv-t. Hobbi szinten pár tv-t megcsináltam.
Átnéztem a monitort, de csak egy olyan forrasztási pont volt ami esetleg gyanús lehetett. Azt újraforrasztottam, de a hiba továbbra is fennáll.
Kérdésem: Domború képcsöves monitor esetében OLIVETTI DSM 90-505 milyen alkatrészek okozhatják azt a hibajelenséget, hogy a kép felső fele leesik középre csíkba?
Ha idővel visszajön a normál kép, akkor meg lehet fontolni az elkócseréket is, mert a kondik képesek visszanyerni kapacitásuk egy részét a melegedés során.
Megkérdeztem egy hozzáértőt aki azt mondja, hogy sorkimenő gyanus.
Sorkimenős? Akkor valaminek végleg tönkre kellett volna mennie és nem csak picit összemennie a képnek. Ez kontakt vagy kondihibára utaló hibajelenség. Megalapozatlan véleményt mondtak neked.
Állíts fókuszt és jó lesz, ezek is ugyanúgy elmásznak iővel.
tallerkrisztian Kadarist-nek igaza van, a függőleges eltérítésnél van valami kontakthiba, ami lehet kondi, de akár egy fet, vagy tranzisztor melegedés miatt kiszakadt lába is, klasszikus jelenség.
Ere én is gondoltam, hogy a sorkimenő "szerencsére" nem lehet, mert ha annak van baja akkor az minimum hogy zárlat, durr stb. vele járója, ha jól sejtem.
Akkor segítsetek nekem kapcsolási rajzot keresni: OLIVETTI DSM 90-505 Nekem most így szinte lehetetlen fele magas monitorképpel. Tegnap este óta már nem is áll vissza a kép.
Verd oldalba kézzel nem is egyszer (komolyan). Ha változik valami, akkor csak át kell forrasztani, ha nem, akkor kell csak keresgélni, de elkó csere így is megoldhatja.
Az oldalba verés nem használt neki. Igaz nagyon nem is mertem, mert koppra nekiér a hátuljának a képcső. Elkókat első körben a nagyobbakat cserélem de az most várat magára.
Sziasztok!
Kifeküdt az egyik régi monitorom. Típusa Yakumo EN-2085 DO Be üzemelem, gondol egyet és kikapcsol, készenlétbe Kerestem az okot, de nem találtam meg. Nem tudom mi miatt kapcsol ki mert van amikor egy napot megy van amikor 2percet! Nincs összefüggésben az üzemidő a következő tényezőkkel: -Felbontás -Frissítési frekvencia -Szobahőmérséklet -Megjelenített kép "fényerejével" (próbáltam fekete háttér, pár ikon) -Bemenet típusa (van D-sub és "szinrebontós" BNC bemenete is) A burkolat szinte sosem érkezik felmelegedni, még a megszokott "CRT-Burkolat" hőmérsékletre sem. Max fényereje lcd-ket szégyenítő! A 2048x1536-os felbontáson is szépen olvasható az ikonnév normál DPI-vel. Mindössze 3kompromisszum kell hozzá fogyasztás, 28kg, nagyon domború ezért ajánlott pont szemben ülni vele Szétszedtem hogy lefotózhassam a felépítését, mert semmilyen infót nem találtam róla a neten! Szemrevételeztem egyuttal, nem láttam se púpos, se kifolyt kondit, nincs égett alkatrész vagy panelszakasz, csatlakozók nem lógnak. A pókok a tároláskor költöztek be. XD (bocsi de a szobába nem akartam most porolni csak majd ha szerelem.) Mi lehet a probléma? -feltételezem valami védelem kapcsol... Otthoni javítás elképzelhető? Ha igen költséges? A képek telefonnal készültek csak tájékoztató jellegűek. Ha fontos a részletes kép, majd kérek digisgépet. De szimplán alkatrésztípust én is le tudok olvasni, ha tudom merre keressem A burkolat alatt mindkét oldalon becsületesen el van látva hangoló trimmerel nevük is eléírva a panelra. (összesen 10db) Köszönöm a közreműködést! A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Többi kép...
Szia!
Bogarászd át a forrasztásokat az alaplapon.
Megvan a hiba!
Sikerült leoperálnom a főpanel hátlapját, és megvan az égés (azt még nem tudom örüljek e) Kerítek digis gépet és teszem a képet. Mivel nincs leírásom fogalmam sincs, hogy milyen értékű ellenállás ment ki. -Illetve hogy miért... A panelnyomaton szerepel hogy "R397" de rajz nincs hozzá és szépen elszenesedett. Tudom nevetséges a kérdésem, de jó lenne tudnom. Ha megy csak kikapcsol, akkor is elképzelhető hogy nagyon a zsebbe kell nyúlni???
Ne sajnld, hadd adja neki a fal a másikat.
1 kis problemam lenne az lcd monitorommal. A monitor Asus es 17" v 19". A csatolt kephez hasonlo problema jelentkezik. Valtozo idokozonkent eloall a problema utana elmulik, mikor milyen kedve van. Mi lehet a problema?
A kijelzőn lévő elektronikát forraszd át. De lehet csak LVDS kábel hiba is.
Dj Decybell Nehéz nem észrevenni a DSC02539-en a hegyesre puposodott pufffereket. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
Az elektronikat nem forrasztottam meg at. Ami a kabelt illeti ugy nez ki, mintha jol fel lett volna melegitve. Leteszteltem es jo minden szal, az ellenallasa 0-10ohm kozott mozog, ami a megengedetten belul van.
A kijelző hátulján leszeded a védőlemezt és ott vannak IC-k, és egyéb smd alkatrészekk. IC-vel kezdd, jó sok folyatószerrel.
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulnék hozzàtok hogy a monitorom nem hajlandò bekapcsolni. Nincs kép még a LED se világit az elején csak zümmög egész halkan. Egész halk kattogo hang. A monitor egy HP 7500. Mi lehet a probléma? Javitható valahogy? Elörre is köszönöm a válaszokat! Üdv: Dani22 A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Üdvözlök mindenkit és köszönöm mégegyszer a múltkori segítségeket a tv-m javításánál. Újabb problémába ütköztem most viszont egy LG Flatron F700B típusú monitor van terítéken. A problémám a következő: A monitor szélén kör alakban szivárványos lett a kép. Középen minden szín megvan. Olyan mint mikor mágnes van a közelében, csak kör alakban. A forrasztásokat átnéztem, ahol szükségesnek láttam újraforrasztottam. PTK-ra gyanakodtam még, viszont nem láttam még miatta kör alakú elszineződést. Az esetleges ötleteket szívesen fogadom. Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Valószínű a sormegahjtó tranzisztor rövidzára.
atommiky5 Demagnetizálásra nem változik semmi?
annyira nem vagyok még szaki a demagnetizálást hogyan hajtsam végre?
A menüben keress olyat, hogy degauss. Ekkor kattanni és búgni fog, de ne ilyedj meg.
Jah értem, itthoni nyelven újra mágnesezésnek hívtuk mindig, mostmár tudom hogy mi a hivatalos neve meg fogom próbálni ezt is és beszámolok a változásról.
Szasztok! Nem kimondottan javítás, inkább beállítás SONY TRINITRON MULTISCAN E250 monitor menüjében a GEOMETRY beállításhoz kérnék segítséget nem tudom belőni a függőleges széleit a képnek akinek esetleg ugyanilyen monitora lenne adja már meg hogy mit milyen értékekre állított. Köszönöm
|
Bejelentkezés
Hirdetés |