Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   765 / 1273
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Az attól függ, hogy milyen világos a kép. Ha megjön a fény, az lesz a jó középérték. De ehhez a G2-nek 400-500V körül kellene lenni (legalább).
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
(#) canon1990 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2013 /

Na akkor ehhez tartom magam. Holnap folytatom. Írok, hogy mire jutottam.
Addig is köszönöm szépen a segítséget!
Szép estét!
(#) kocici17 válasza AMD hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Az hogy az a terület ahova a szemét került, az nem üres, hanem konfigurációs tartalom.
Igy nem tudja konfigurálni a processzor a perifériákat.És csak azért mert az isten tudja honnan került oda, /márpedíg ott van/ csak azért, nem kötném az ebet a lóhoz, hanem kidobnám azt a tartalmat, és megnézném egy jól felégetettel. És ez után lehet próbálkozni, hogy a 16 megfelelőből melyik az amelyik a nyertes.
De te kitartasz a 02-es nél.miközben a valós tartalom jóval nagyobb, és megmagyarázod nekem, hogy az a jó tartalom, /pedig már az általad küldött 08-as tartalom is rossz.
Ebből meg egy regényre való levelezés kerekedik, és 1 mm-t sem lépünk előrébb, mert én hiába próbálok közeledni így a fejembe felépített megoldás szerint.
Hogy a "poni...." miért szemeteli tele azt meg ne tőlem kérdezd, ....nem én égettem. /akkor nem is volna marhaság beleírva./ részemről tényleg lezártnak tekintem a kérdést, mert így semmi értelme.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

De még 1.
Beégetek neked egy 24c08-ast, de Te gondoskodj arról, hogy hozzád kerüljön.
(#) kérdező hozzászólása Feb 9, 2013 /

Sziasztok! SCART-csatlakozót szeretnék szerelni egy Super Color67-re. Az RGB-jeleket a teletext csatlakozó helyére kötöm, csak azt nem tudom, hogy a kioltójel, (amit teletextes készülék esetén a teletext panel biztosít) hány V? Az biztos, hogy egyenáram, és lehetőleg a SCART-ról venném le, mert elvileg ott az 5V, amit ez esetben a DVD lejátszó tápja biztosít. Közvetlenül mehet rá, vagy kell ellenállás is? Ezen kívül a szinkronjelet a szinkronmodul melyik lábára kössem, és hogyan oldjam meg azt, hogy a KF felől jövő szinkronjel ne zavarja a DVD szinkronját?
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Szia!
Rajzod van a tévéhez? Ha van, akkor mutasd meg!
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Ehhez nincs rajzom, de a panel megegyezik az Infracolor 2000-el, az pedig fent van az elektrotanyán. A szinkronmodulon egyébként van két tüske, amire elképzelhető, hogy rá lehet kötni a szinkronjelet, a másikra meg a kioltójelet. A szinkron IC TDA1950, a PAL dekóder pedig TDA3560, melynek RGB-bemenetei is vannak, amire a teletext menne rá. Ide jönne a SCART.
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Elviekben a G jel tartalmazza a szinkronjeleket, ezt rákötheted a szinkronfokozat bemenetére a videojel helyett. Ha így nem lenne jó, akkor a Scart kimenet összetett videojelét kösd a szinkronmodulra. A pontos szintigényekről az IC-k adatlapjaiban találsz infót.
(#) otthonpc20 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

128,6V van a kollektoron
(#) voodoo hozzászólása Feb 9, 2013 /

Üdv. Adott egy LG LCD TV, fehér képe van. Mi lehet a megoldás? Tápjánál halk zizegő hangot lehet hallani. Viszont a kimeneti csatiknál megfelelő 3.3V 5V 12V + ellenkező feszültségek is megvannak. Az összeset nem néztem át amúgy. Azon kívül ha nem táphiba és valami másra gyanút lehetne fogni akkor magát az egész panelt kéne cserélni gondolom.
(#) kadarist válasza voodoo hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Szia!
Ennél sincs meg a katódtápfeszültség. A 200V körüli feszültségnek meg kell lenni a képcsőpanelen.
(#) voodoo válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Képcsőpanel? Az is létezik az LCD-ben? Bocsi a hülye kérdésért, de azt hittem az csak CRT TVnél van van. Olyan van, hogy egy másik nagy valami táppanel picit trafókkal, kondikkal kb 2x tápnéret és nagyfesz csatik vannak rajta a panel figyelmeztet is rá van 6db 2 csatis kivezetése kb 1.5mm-es kábelekkel megy a kijelző felé.
(#) BarnaPili válasza voodoo hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Amiket leírtál,az az inverter panel.Az hajtja meg a háttérvilágítás CCFL csöveit.Ha fehéren virít,akkor a háttérvilágítás működik.Másutt lesz a hiba.
István
(#) voodoo válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Igen én is jól sejtettem az működik. A fő tápnál esetleg? Ott is van egy fő trafőnál kissebb méretű nevezzük közepes méretűnek a többihez képest. Na az zizeg. Vagy ott valami lehet zizeg. Van egy FET is a környékén. Csak azért kérdezem ha érdemes vele kínlódni és ez valami féle táphiba lesz akkor megtudnám csinálni, ha nem táp és zizegő hang nem gond, akkor hagyom a fenébe nem tudom megcsinálni...
(#) kocici17 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Gyerekek LCD tv rőőőőől van szóóóóóóóó.
(#) kocici17 válasza voodoo hozzászólására (») Feb 9, 2013 / 1

Kép is van vagy csak fény????
(#) voodoo válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Csak fehér fényt világít a kijelző semmi mást.
(#) kocici17 válasza voodoo hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Ez nagyon t-com szagú, ha van hang. És még egy pontos tipus és típusszám kellene, akkor tudnék segíteni.

Nincs hang se. LG 26LC41

Értem kérek típus számot, de nagyon t-con gyanus.
(#) voodoo válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 9, 2013 1 /

Mi az a t-com? Nem egy adsl routerrőőőőől van szóóóóóó.

Akkor pontos típust kérek, és utánna mondom mit ellenőrizz mielött kihajítod a t-con-t

Gyorsan irtam , és azért lett t-com, de ez t-con. egy más mellett vannak a gépen, és én vakon írok, és gyorsan.

T-con? Hú hát én kezdő vagyok, mi az a t-con? Honnan lehet felismerni?

Az nem kispályás dolog , ha ennyire kezdő vagy. Akor hagyd abba nyugodtan az lcd-tv-t, mert nem neked való, hacsak nincs sok belőle tanulónak.

A t-con kapcsolja és kódolja az érkező digi infót, és vezérli a pixelkezelést. /csak nagyjából, mert nincs kedvem regényt írni./

Ebből a kártyából mennek a szallagkábelek a kijelző cof-ra, és ide érkezik a main felől az információ.

Nem routerről van szó de beszélhetünk arról is ha értesz hozzá.
(#) kocici17 hozzászólása Feb 9, 2013 /

Ha adok rajzot akkor tudsz követni??? Nézd meg légyszi az adattábláján, ha igaz valahol a következőket megtalálod:
RZ26LZ30 kijelzőn.
és LP78A a központi adattáblán.
(#) kadarist válasza voodoo hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Ja bocsika, nem figyeltem. De ezt már egy másik topikban mutattad, nem?
(#) kocici17 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Lehet, hogy a "gyors módszerrel" már ki is javította.

Amúgy semmi ilyesmi feliratot nem találok egyik matricáján se csak vonalkódosak meg valami hasonlóak csak pl hosszabb vagy rövidebb és nem ilyen szám-betű kombinációkat olvasok.
(#) voodoo válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Nem mutattam sehol ez a TV ma került hozzám azzal a gyanúval, hogy nincs kép...
Következő: »»   765 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem