Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Az attól függ, hogy milyen világos a kép. Ha megjön a fény, az lesz a jó középérték. De ehhez a G2-nek 400-500V körül kellene lenni (legalább).
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
Na akkor ehhez tartom magam. Holnap folytatom. Írok, hogy mire jutottam.
Addig is köszönöm szépen a segítséget! Szép estét!
Az hogy az a terület ahova a szemét került, az nem üres, hanem konfigurációs tartalom.
Igy nem tudja konfigurálni a processzor a perifériákat.És csak azért mert az isten tudja honnan került oda, /márpedíg ott van/ csak azért, nem kötném az ebet a lóhoz, hanem kidobnám azt a tartalmat, és megnézném egy jól felégetettel. És ez után lehet próbálkozni, hogy a 16 megfelelőből melyik az amelyik a nyertes. De te kitartasz a 02-es nél.miközben a valós tartalom jóval nagyobb, és megmagyarázod nekem, hogy az a jó tartalom, /pedig már az általad küldött 08-as tartalom is rossz. Ebből meg egy regényre való levelezés kerekedik, és 1 mm-t sem lépünk előrébb, mert én hiába próbálok közeledni így a fejembe felépített megoldás szerint. Hogy a "poni...." miért szemeteli tele azt meg ne tőlem kérdezd, ....nem én égettem. /akkor nem is volna marhaság beleírva./ részemről tényleg lezártnak tekintem a kérdést, mert így semmi értelme. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
De még 1.
Beégetek neked egy 24c08-ast, de Te gondoskodj arról, hogy hozzád kerüljön.
Sziasztok! SCART-csatlakozót szeretnék szerelni egy Super Color67-re. Az RGB-jeleket a teletext csatlakozó helyére kötöm, csak azt nem tudom, hogy a kioltójel, (amit teletextes készülék esetén a teletext panel biztosít) hány V? Az biztos, hogy egyenáram, és lehetőleg a SCART-ról venném le, mert elvileg ott az 5V, amit ez esetben a DVD lejátszó tápja biztosít. Közvetlenül mehet rá, vagy kell ellenállás is? Ezen kívül a szinkronjelet a szinkronmodul melyik lábára kössem, és hogyan oldjam meg azt, hogy a KF felől jövő szinkronjel ne zavarja a DVD szinkronját?
Szia!
Rajzod van a tévéhez? Ha van, akkor mutasd meg!
Ehhez nincs rajzom, de a panel megegyezik az Infracolor 2000-el, az pedig fent van az elektrotanyán. A szinkronmodulon egyébként van két tüske, amire elképzelhető, hogy rá lehet kötni a szinkronjelet, a másikra meg a kioltójelet. A szinkron IC TDA1950, a PAL dekóder pedig TDA3560, melynek RGB-bemenetei is vannak, amire a teletext menne rá. Ide jönne a SCART.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Elviekben a G jel tartalmazza a szinkronjeleket, ezt rákötheted a szinkronfokozat bemenetére a videojel helyett. Ha így nem lenne jó, akkor a Scart kimenet összetett videojelét kösd a szinkronmodulra. A pontos szintigényekről az IC-k adatlapjaiban találsz infót.
128,6V van a kollektoron
Üdv. Adott egy LG LCD TV, fehér képe van. Mi lehet a megoldás? Tápjánál halk zizegő hangot lehet hallani. Viszont a kimeneti csatiknál megfelelő 3.3V 5V 12V + ellenkező feszültségek is megvannak. Az összeset nem néztem át amúgy. Azon kívül ha nem táphiba és valami másra gyanút lehetne fogni akkor magát az egész panelt kéne cserélni gondolom.
Szia!
Ennél sincs meg a katódtápfeszültség. A 200V körüli feszültségnek meg kell lenni a képcsőpanelen.
Képcsőpanel? Az is létezik az LCD-ben? Bocsi a hülye kérdésért, de azt hittem az csak CRT TVnél van van. Olyan van, hogy egy másik nagy valami táppanel picit trafókkal, kondikkal kb 2x tápnéret és nagyfesz csatik vannak rajta a panel figyelmeztet is rá van 6db 2 csatis kivezetése kb 1.5mm-es kábelekkel megy a kijelző felé.
Amiket leírtál,az az inverter panel.Az hajtja meg a háttérvilágítás CCFL csöveit.Ha fehéren virít,akkor a háttérvilágítás működik.Másutt lesz a hiba.
István
Igen én is jól sejtettem az működik. A fő tápnál esetleg? Ott is van egy fő trafőnál kissebb méretű nevezzük közepes méretűnek a többihez képest. Na az zizeg. Vagy ott valami lehet zizeg. Van egy FET is a környékén. Csak azért kérdezem ha érdemes vele kínlódni és ez valami féle táphiba lesz akkor megtudnám csinálni, ha nem táp és zizegő hang nem gond, akkor hagyom a fenébe nem tudom megcsinálni...
Gyerekek LCD tv rőőőőől van szóóóóóóóó.
Csak fehér fényt világít a kijelző semmi mást.
Ez nagyon t-com szagú, ha van hang. És még egy pontos tipus és típusszám kellene, akkor tudnék segíteni.
Nincs hang se. LG 26LC41
Értem kérek típus számot, de nagyon t-con gyanus.
Mi az a t-com? Nem egy adsl routerrőőőőől van szóóóóóó.
Akkor pontos típust kérek, és utánna mondom mit ellenőrizz mielött kihajítod a t-con-t
Gyorsan irtam , és azért lett t-com, de ez t-con. egy más mellett vannak a gépen, és én vakon írok, és gyorsan. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
T-con? Hú hát én kezdő vagyok, mi az a t-con? Honnan lehet felismerni?
Az nem kispályás dolog , ha ennyire kezdő vagy. Akor hagyd abba nyugodtan az lcd-tv-t, mert nem neked való, hacsak nincs sok belőle tanulónak.
A t-con kapcsolja és kódolja az érkező digi infót, és vezérli a pixelkezelést. /csak nagyjából, mert nincs kedvem regényt írni./ Ebből a kártyából mennek a szallagkábelek a kijelző cof-ra, és ide érkezik a main felől az információ. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Nem routerről van szó de beszélhetünk arról is ha értesz hozzá.
Ha adok rajzot akkor tudsz követni??? Nézd meg légyszi az adattábláján, ha igaz valahol a következőket megtalálod:
RZ26LZ30 kijelzőn. és LP78A a központi adattáblán. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Ja bocsika, nem figyeltem. De ezt már egy másik topikban mutattad, nem?
Lehet, hogy a "gyors módszerrel" már ki is javította.
Amúgy semmi ilyesmi feliratot nem találok egyik matricáján se csak vonalkódosak meg valami hasonlóak csak pl hosszabb vagy rövidebb és nem ilyen szám-betű kombinációkat olvasok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |