Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Sziasztok! Tényleg nagyon kevés volt a feszültség, most levegőben egy bicikli hajtókart 2mről tisztán jelzett. De szerintem többre is képes Ha sikerül akkor csinálok egy videót is róla
Ma kibontottam a másodikat is és körbe kötöttem jó szorosan.
Egy érdekes kép. Ez egy kontakthibás SEF fejről készítettem. A vezetékek fölött, a gyantában látható egy fényes fémszerű réteg. Grafit. Az tölti be az árnyékolás szerepét.
Én szénszállal tudnám borítani a tekercseket DE akkor gyantába kéne itatnom az meg úgy megkeményedne hogy nem kéne hajtogatni!
A szénszál pászma végét pillanat ragasztóval ráragasztod a tekercsre. Ha megkötött, akkor betekered vele, hogy betakarja mindenütt. a másik végét megint csak rögzíted. Megoldod a kontaktot, és kb kész. Röviden ennyi. Ezután talán nem lenne rossz egy zsugorcsövet ráhúzni. De ez még nem megoldott.
Zsugorcsövet egyenlőre esetleg csak Dynamo rakhat rá!
Sziasztok!
Gondoltam, kísérletképpen csinálok egy árnyékolt fejet is a Surfhöz. A tekercs az előző fejnél is bevált UTP kábelból készülne. A kérdésem: ha az árnyékoló anyagot körbetekerem az UTP-fonaton, akkor villamosan össze kell kötnöm a tekercs negatívjával (mint a mellékelt rajzon)? Melyik a jó árnyékoló anyag? Alufólia van itthon, de az nem ad valami stabil kontaktot. A fej nem lesz műgyantába öntve, így a szénszálas anyagokat nem erőltetném. A rajzért elnézést kérek. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
Én GND-re kötném az árnyékolást.
Egy gyenge ötlet a kivitelezésre: Egy rézharisnyás koaxról leszeded a külső szigetelést. Ezután a harisnyát összenyomva, hosszirányban, le tudod venni a belső érről, mert megnövekszik az átmérője. Ezután ezt egy megfelelő átmérőjű gumicsőre ráhúzod, és kinyújtva ráfeszíted. Ezután ebbe a csőbe kis türelemmel belehúzod azt a néhány menetet, ami egy PI gépre kell. Talán érthető voltam. Én próbáltam, és jó volt, kevésbé abajgatta a talaj a gépet.
nem tudom én a deltához nem árnyékoltam ez problémás lehet? de hát így is nagyon szépen teljesít
Mélykereső keretnél, aminek a magassága nem változik a talaj fölött, ott nem láttam értelmét. De kis fejnél hasznos.
még jó hogy nem öntöttem ki a kisebbeket
Itt tartunk...
Jó lesz ez. A tekercsek kivezetését én a lefedett rész egyharmada tájékára tettem volna.
A "Sense" potméter helyére trimmert raktál, ha jól látom. Oda tengelyes poti lenne való.
Ja, négy fémházas poti közül az egyik a sense lesz, majd kiveszem a panelból. A tekercsek kivezetéseit majd valahogy akkor összeügyeskedem a Faraday borításnál az átfedés 1/3 környékére.
Szia!
Köszönöm, kipróbálom. Igazából csak a tocsogóssá ázott talaj tudja megbolondítani a gépet, máshol nincs baj.
Klassz! Szép munka....és most jön a neheze. Majd tegyél fel képet a végeredményről. Ha nem akarsz sokat vackolni a nyéllel, egy 33pvc csatornacső, meg egy mankó fogó és kartámasz. ha akarod, még bele is vezetheted a fejkábelt, ha meg szétszedhetőre akarod, akkor a 33-as csövet félbevágod és melegítesz rá egy fittinget. Nem kell változtatható hossz, egyszer kitalálod a jó méretet és annyi.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Van árnyékolt UTP (STP), meg van kommunikációs kábel tág érszám kínálattal és riasztókábel tizenvalahány érrel, amik árnyékoltak. Nem követtem, hogy csinálod, de az UTP-t még nem hallottam hogy bevált, csak a belsejét kiegyenesítve. Amit inkább dicsértek azok a lapos fejek. Az a baj, hogy elég sokat kell kísérletezni, míg az áramkört hozzá állítgatja az ember és el tudja dönteni, hogy jó-e a fej vagy nem.
Köszi! Igyekszem szépen dolgozni. De itt megtorpan lassan a tudományom... Mateatektől kell vegyek pár órát!
Könyökmankó már meg van! Én a rakós pecabotom egyik tagját gondoltam feláldozni, de megnézem a csövet amit írtál!
A műanyag PVC cső hajlik, ha lengeted, és ez miatt fals jelet ad, mert a fejhez képest elmozdul az 50-60 centis távolságban lévő alu rúd.
Nekem elég jól sikerült az UTP megoldás. Kikísérleteztem, hogy a géphez kb. 22-27 menetes fej jó az adott átmérőjű vezetékkel. Első próbálkozásként lakkozott rézhuzalt használtam, amit a nagy kapacitása miatt cseréltem UTP-re. Ebben 8 szál van, tehát 3 menet kábelt rögzítettem réteges lemez alapra. Az egyes szálakat sorba kötöttem, ezzel kaptam 24 menetet, amivel egész jól működik. A gép normál körülmények között teljesen stabil, csak fémre szólal meg. Legutóbb elvittem kipróbálni amikor a hó éppen olvadt, a teljesen felázott talaj megbolondította.
Gondolkodtam én is az árnyékolt több eres vezetékeken. Azt nem tudom, ha több menetet csinálok a kábelből, akkor az árnyékolásból is több menet lesz, az befolyásolja-e a működést?
Én rossz pecabot darabját használtam a nyél alsó részéhez. Nem is gondoltam, hogy mennyire strapabíró. Arra kell viszont figyelni, hogy a cső két végét meg kell erősíteni mert ott a leggyengébb és hajlamos repedni. Nálam gyantával felragasztott pecabot anyagából vágott karikák erősítenek. Talán egyszerűbb, ha valami fa dugót ragasztasz a végekbe.
Idézet: „Azt nem tudom, ha több menetet csinálok a kábelből, akkor az árnyékolásból is több menet lesz, az befolyásolja-e a működést?” Az árnyékolás nem képezhet rövidre zárt menetet, mert akkor a géped semmit nem fog érzékelni. (próbáljad ki, hogy egy vezetékből csinálsz egy rövidre zárt menetet, és ráteszed a fejre és úgy keresőzöl) Azt nem tudom, hogy milyen, hogy ha több darabból van az árnyékolás.
Én már csináltam horgászbotból nyelet és nekem bevált még össze is lehetett tolni egy helyen és nem hajlott
Sziasztok!
Úgy döntöttem szeretnék építeni egy fémkeresőt. Erre esett a választásom. Lenne egypár kérdésem. 1. A dobozt le kell-e árnyékolni? 2. Mekkora tekercsátmérőt ajánlotok, és hogyan tekerjem meg? (gondolom nem összevissza) 3. A nyél és a fej nem tartalmazhat fémet? 4. Ha több fejet szeretnék használni, akkor csatlakozót használhatok-e a fej közelében? 5. Az LF357 helyett lehet-e LF356-ot használni? Köszönöm előre is a válaszokat! Üdv, Bence A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Persze klassz a pecabot, én is beszereztem egyet. A PVC csövet csak azért ajánlottam, mert pl ma nekem gyorsan kellett egy nyél és kb 15 perc alatt hoztam össze. A végét megmelegítettem, úgy nyomtam össze, hogy szoruljon a fej tartófüleibe. a lukat meg úgy fúrtam, hogy a csak minimális mozgást enged a fejnek a csővég, bele a mankó és kész, lehet menni...
Egyben biztos vagyok, a fejtől vagy 1m-re ne tegyél fémet.
A dobozt leárnyékolhatod, de szerintem elmegy anélkül. Tekercsátmérő a céltárgy függvénye, mennél nagyobb, annál messzebbről hozza a nagy dolgokat és annál kevésbé a kicsiket. A csatikat inkább a gépekre rakják, amúgy sem lesz egyszerű, mert hogy a söntöt valószínűleg fejenként változtatni kell, praktikusan a csatiba, beleszerelheted. IC-t meg kell nézni katalógusban, de szerintem mindkettő beszerezhető fillérekért, ha 357-tel találták ki, érdemes kísérletezgetni? A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy ha ezt a gépet csinálod meg, akkor a tekercs kapcsoló tranzisztorát ki lehetne cserélni MOSFET-re.
Az LF357 elég nehezen beszerezhető, de nyugodtan belerakhatod az LF356-ot. Kicsit lassabb. (Milyen jó annak, akinek military LF157-ese van ebbe a pozícióba) A fejre azt mondja a google fordítója, hogy a fejzsinór átmérője 0.5-0.65 közötti legyen, és a vezeték hossza 16 méter, függetlenül attól, hogy milyen átmérőjű a tekercs.
Videó alapján elég érzékeny...persze ez nem sokat jelent, a teljesítmény tranyó nem sok jót ígér és még a régi surf (az is tranyós volt) topikokból rémlik, hogy folyton melegszik, szóval egy kis fűtőtestet táplálsz a drága akkukkal. (vinni drága nem venni )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |