Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   129 / 360
(#) Gagyicom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Csak úgy jó, hogy PLL visszakapcsolva és CPU system/2.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
(#) Gagyicom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Nem fordult le.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Köszönöm. Igazábol nekem ezekre a kis dolgokra mint vezérlés illetve töltésjelzö, tökéletesen megfelelnek ezek a mikrokontrollerek de szivesen fejlödnék. Viszont most néztem a flow-ban hogy milyen alapbeállitások vannak pl 18F13k22-ben és ezt már totál nem értem, ezt ugy értem hogy nem tudom mi mit jelent. Esetleg nincs valami magyarnyelvü leirás hogy mivel mit állitasz? Különben ezekröl a kontrollerekröl nem is hallottam (honnét hallotam volna mikor a fönököm kedvenc telefonja a tárcsás), igy csak tölletek kapom az infokat de tudásom hiányában szenvedek és csak kapkodom a fejem. Tanulni különben érdemes ezekkel a kontrollerekkel foglalkozni vagy inkább maradjak a 690 és társainál? Sok a beállitás az ujjaknál, tudom hogy tanuljam meg az egészet de ez nem fog menni, van valami alap amivel az alap programokat lehet használni? Most látom Gagyikcomal is foglalkoztok ezekkel a beállitásokkal. Ha megtanulom a beállitásokat akkor mivel tudok többet mert én csak a bonyolitást látom minthogy a felhasználhatoságot.
(#) Kovabe hozzászólása Feb 11, 2013 /

Még egy kérdés, most épp nincs nálam se a programozo se ic, pickit2-vel lehet ezeket programozni?
(#) Gagyicom válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Én PicKit2 Clone-t és icp01-et használok, tükéletesen működnek!
(#) Kovabe válasza Gagyicom hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Tulzás de a pickit2 clont ismerem illetve birtoklok is belölle egyet de az icp01-röl fogalmam sincs.

Ezzel már én is szemeztem de szkeptikus voltam vele szemben illetve szeretek ugymond okosember alapján vásárolni. Milyen programot használsz vele mert nekem ez az MpLab valamiért már bonyolult. Érdemes különben megvenni egy pickit 2 clone mellé vagy nem tud többet?

Pickit clone butított verziója, Pickit2.61-et használok mind a kettőhöz, illetve simpi segítségének köszönhetően már flowcode-ból égetem a programot. Először az icp-t vettem meg aztán az a műhelyben van a pickit-et meg otthon használom.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013

Akkor nem rosz vétel, föleg hogy szeretnék olyan vezérlést csinálni ami bármikor programozható és akkor ezt megvetettem a tulajjal majd begyártom a vezérlésbe igy bármikor hozzáférhető. Köszi a tippet.
Mit értesz butitott ver. alatt?

Nincs AUX meg egy két apróság. Szerintem az USB bootloader-nek nézz utána. Egy kicsit olcsóbb megoldás...
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Nincs ez elbonyolítva, minden pic adatlapjában ott van, hogz külső és belső órajelet hogyan kell beállítani. Ha a pic beállításáról beszélünk akkor talán ez a legegyszerűbb része az egésznek. Amit Gagyicom bemásolt az adatlapból az minden pic adatlapjában megtalálható.
(#) Szamy hozzászólása Feb 12, 2013 /

Üdv!
A lefordított programméretet befolyásolja, hogy ha több számítást teszek egymás után, ezeket egy számítás ablakba teszem, vagy egymás alá külön?
(#) kokozo válasza Szamy hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Szia! Nem befolyásolja, fordításkor úgy is 1-et csinál belőle.
(#) Szamy válasza kokozo hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Köszönöm!
(#) Gagyicom hozzászólása Feb 13, 2013 /

Sziasztok!
Csináltam egy kis kiegészítést a 7szegmenses kijelzőhöz. Megosztom, hátha valakinek a hásznára lesz.
- = 10
A = 11
b = 12
C = 13
d = 14
E = 15
F = 16
H = 17
I = 18
J = 19
L = 20
N = 21
o = 22
P = 23
T = 24
U = 25
fok jel = 26
semmi = 27
Ha a jobb oldalt feltüntetett számot adod meg kiíratásra akkor a baloldali karakter jelenik meg. Szimulációban nem működik.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
(#) watt válasza Gagyicom hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Miért nem a szabványos ASCII kódokhoz rendelted a karaktereket?
Mi akar lenni a két C kód? Hibás volt a gyári kód?
(#) Gagyicom válasza watt hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

8 bites számokat tartalmaz a tömb amely a szegmensek vezérlését tartalmazza, az eredeti component macro ezen tömb elemeire hivatkozik. Ez volt az egyszerűbb, kibővítettem a tömböt és azok a számok amiket írtam azok végül is hivatkozások a tömb adott elemeire. Ezeket a file-okat be kell másolni a components könyvtárba és azokkal a karakterekkel kiegészül a makró.
(#) watt válasza Gagyicom hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Szerintem a gyári kódokat legfeljebb hibajavítás szintig illik változtatni...
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Feb 13, 2013 /

Sziasztok. Szeretnék érdeklődni, hogy lehet-e egy olyan progit csinálni ami számolja a bemenő impulzusokat ( 1-2 Hz ), és pl. a tizedik impulzusnál bekapcsol egy ledet a huszadiknál egy másik ledet aztán a harmincadiknál mindkét ledet kikapcsolja . Köszi a segítséget előre is ! Tamás
(#) watt válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Persze, hogy lehet. Fogadod az impulzusokat egy lábon és ha megjöttek, növelsz egy számlálót, amit ciklusban figyelsz és feltételes elágazásokkal lekezelsz a megfelelő értéknél.
(#) Gagyicom válasza watt hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Szerintem azért hozzáférhetőek a makrók, hogy bárki bele tudjon piszkálni. Ha nézel egy Parsic-ot, ott semmi sem hozzáférhető. A MatrixMultimedia fórumán is sokszort azt javasolják, hogy a makróban változtass! Nem erőszak, nem kell kicserélni, csak puszta jóindulatból tettem fel, próbálni viszonozni az itt kapott segítséget.

Sajnos még nem tudom ,hogy a számlálót hogy kell létrehozni és kezelni , ha tudnál valami példát feltenni akkor nagyon szépen megköszönném! Legalább a számlálóról, ha nem okoz túl nagy gondot . Köszi.
(#) watt válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

a=a+1

Próbálj meg utánaolvasni a programozási alapoknak. A Flowcode is ezeken az alapokon nyugszik.
(#) kokozo válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Mivel nem tudom milyen verziód van, ezért képként kapsz egy lehetséges verziót..

teszt.JPG

Köszönöm a képet és a tanácsot. 5,0 változat van fent

Megcsináltam a kép szerinti összeállítást és működik a dolog ! Sokat tanultam ebből is ! Az x helyett írhatok mást is ?

Bocsi ! Még egy kérdés ! A többirányú elágazás ágaiba hogy lehet azonos értéket tenni ? Nem enged pl. kettő db 10-est tenni , csak 10 és11 és 20 ! Igaz,hogy az elején nem így kérdeztem, de úgy szeretném, hogy 10 - 10 és 20 ! Remélem nem gond ( nekem igen mert nem értek még hozzá ) ?
(#) BarnaPili válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Ha két helyre is beírod,hogy pl "10",akkor a program honnan fogja tudni,hogy melyik irány a jó?
(#) djadji hozzászólása Feb 13, 2013 /

Hello!
segítséget szeretnék kérni. Vettem egy PICKIT3-t és nem tudok vele programozni. Mellékelek egy programot, amit ha betöltök FlowCode-ba akkro szépen működik ahogy kell (az egyik led gyorsan villog a TMR0 szerint, a másik led lassan másodpercenként).
HA viszont beleírom egy 886-ba, akkro a két led egyszerre villog másodpercenként. Ha a deleay-eket kiveszem a főágból, akkor a másik led nem is villog. Mintha a TMR0 nem futna, csak a ha főprogramban is fut valami. A TMR0-s lednek sokkal gyorsabban kellene villognia, mint ahogy a flowcode-ben is. De kiírva az ICbe nem működik.
Van valakinek ötlete, hogy miért?
(nincs oscillátor, az IC belsőjét akarom használni)
Következő: »»   129 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem