Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
j*ah* még annyi hogy ha belépek a smart-ba ott megnyomom a zöld B betűt a kapcsolón és behozza a háttér lehetőségeket akkor csakl az alap kék van meg egy fekete.Nah* a kérdés az az lenne hogy másikat nem lehet leszedni?
*Se írásjel, se nagybetű, de szleng' az van. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Szia!
Itt is a forrasztásokat nézd át a sorkimenőtrafó környékén.
Nem tudom, hogy lehet-e mást...
A frissítés után a virtuális bill marad, ha külső bill-el gépelsz?
Erre én is gondoltam már, de elvetettem, merthogy néhány perc után helyreáll a kép. Ha a forrasztásokkal lenne gond, akkor nem állna helyre néhány perc 'bemelegedés' után.
Rosszul gondolom?
A táp multiméterrel mérve terhelve stabilan leadta a 194v és a 64v ot.
Most jön akkor a szkóp és próbálom kivesézni ezt a táp dolgot.
Ok de aludj is.. holnap reggel összeírom a következő lépést.
Köszönöm szépen a segítséget.
Akkor nem is keresgélek tovább.
Rosszul gondolod, mert az alkatrészek hőtágulása miatt egy idő után helyreállhat az érintkezés a rossz forrasztásnál.
Szép napot mindenkinek.
Érdeklődnék, hogy megnézted-é esetleg a tápot,szkópon?? Ha a tápok jókakkor nézz utána az lg pdf-jének, mert elég sok nagyon jó hiba analizis van benne ahogy István írta , és igaza van. A következő feladvány, az Y-sus és a z feszültségeinek ellenörzése lesz. Én meg megpróbálom valahogy összeszedni az Y, és a Z rajzát..../rohadt nehéz dió/ Ha jól emléxem akkor nem hibrides egyik sem ugye? / ez csak azért izgi, mert a 42-esnél mindkettő hibrides./ A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
Sziasztok, van egy Orava tvp-555-a típusú TV-m ami bekapcsoláskor ciripel, sikerült kiderítenem, hogy a végerősítő tranzisztor volt zárlatos, kicseréltem rajta, most már nem ciripel, világít a készenléti LED is, de nem kapcsol be. Hol lehet még hiba?
hello
melyik is lenne az a végerősítő tranzisztor? Így a sorvégtranzisztorra gondolok.Ha az nem jó akkor is van stand-by csak nem indul.
Méréseket tegnap már nem tudtam befejezni volt egy fontos munkám, így ma 17h fele tudom csak folytatni.
Szerencsémre nincs hibrid egyik panelon sem. Van egy olyan érzésem hogy az Y-sus panelon lesz a hiba, hisz ott rakja össze a színeket.
Hi, azért megnézném a tápokat is. Valami szűrőelkóra gyanakszom a nagy tápon.(kb150v)
hello, a folyamat fordítva történt: elrepedt a képcső nyaka utána pedig ott sercegett !!Ez az első ilyen tapasztalatod?
helló, próbálj meg a g2 feszültségen állítani mert szerintem a képcső nem nyit ki, katódok fent vannak 200 volton.a g2 tekerésekor elméletileg "beugrik a kép"
hello, van a vidiben a primer és szekunder "határán" egy 47u kb63V-os elko ami ha kapacitás vesztes akkor ezt a hibát produkálja. Cseréld ki, ne is mérd!Ha van a sasziról képed tedd fel
Szép napot!
Ezek szerint az LG 42PC1RV-ZJ tipus javítása reménytelen? Várakozik nálam egy vakvágányon. Hiba: Hálózatra csatlakoztatáskor a készenléti led pirosan világít, bekapcsoláskor öt fehéret villog majd se kép se hang. Találtam egy zárlatos fetet a Y-sus panelon, cseréltem. Ekkor bekapcsolt és a képernyő bal oldalán volt tökéletes kép /elvágólag pont a felétől/. Ezt 4-5 bekapcsolásig engedte. Most mikor bekapcsolom a táprelé meghúzásakor el is enged és az eddigi félkép már be sem jön. Valakinek rajza van ehhez a tipushoz?
Köszi a múltkori segítséget de nem változott semmi ugyan az a jelenség
Ebben az esetben tovább kell menni a hibakereséssel.Kell egy rajz,én nem találtam a neten,legutóbb ,mikor ilyet javítottam akkor még papír volt a hordozó..
Gondolom a telítettség potit,kapcsolókat stb megnézted.Egyáltalán nem ugrik be a színe,csak fekete fehér? István Szerk:közben valamit leltem.Beijing 8303 rajz Bingó... A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
Szkóppal is végig mértem de nem találtam jelentős brummos részt a tápegységen.
Feszültségek pedig amit írtam is stabilan ott vannak.
Az Y-sus panelra is ugyan az a 195v és 64v megy.
mit ellenőrizzek még?
Sziasztok!
Infracolor 2000 Tv. Úgy került hozzám, hogy nem akart bekapcsolni. Készenléti led villogott a táp szakaszosan sípolt. Amikor be akartam kapcsolni szikrázott a táp reléje, a hangszóróból folyamatos gyors durrogó hang jött és egyből visszament készenlétbe. Tápban volt 2 db taknyolt zárlatos dióda, 3db taknyolt elkó ezeket kicseréltem. Készenlét már jó. De a relé még mindig szikrázik és a folyamatos durrogó hang is megvan. Egyből a sorvég tranzisztorra gondoltam, de az jó a kollektorában is volt egy csomó gányolás amiket szintén kijavítottam. Hiba ugyan úgy meg maradt. Ha lekötöm a tápról a sorvég paneljét akkor rendesen bekapcsol. Mi lehet még rossz benne? Előre is köszönöm a választ.
Szia!
A sorvégtranzisztor zárlata ki van zárva? Vagy valamilyen egyéb túlterhelés.
Az a helyzet hogy ugrál a szín. igen azokat már megnéztem
Szia!
Sorvégtranzisztor ki van. Volt pár taknyolás: egymásra forrasztott kondik ellenállások ezek ki lettek javítva. Más hibát nem találtam.
Ha a sortranzisztor kollektorát leválasztod akkor nem durrog?
Akkor tökéletesen működik csak ugye kép nincs.
Ha lekötöd a sokszorozót trafóról, akkor mi újság van?
Mostmár tényleg csak az Y-sus jön....megrágom a száma szerint hogy melyik verziós rajz igaz hozzá, de ezzel holnap délelőtt elszórakozok. Muszály előkotorni, mert igy nem látom magam előtt.
Még egy gondolat. Van az Y sus-on ha jól emléxem 2 trimmer potméter. az 70v- os helyi feszültség finom beállítására való. Nagyon az a gyanum, hogy azon az áramkörön lesz a disznó.de rajz nélkül csak úgy tudok bármit is mondani, ha az orrom elött van... na de akkor sem fog kiszúrni /remélem/ velünk. Nézd meg hogy ha odébb állítod a trinert akkor mit mutat. Holnap estefelé leszek, csak ma én is 2 LCD-tv-javítottam azért nem voltam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |