Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Egy ilyen inverter trafó engem is érdekelne 6 dollárért. Lenne még egy kérdésem. Ha jól olvasom, neked az inverter egyik oldala működik csak. Neked is kikapcsol a világítás pár másodperc múlva, vagy féloldalas világítással is megy a monitor?
Szét is kaptam a monitort, ezeket találtam benne: Valaki meg tudná nekem jelölni a képen mihez nyúljak és visszaküldeni?
Nekem is pont ezzel a tipusu monitorral van problémám.
Nézd meg hogy mind a négy cső világít e bekapcsoláskor. Nálam az inverter trafójának az egyik oldala biztos nem jó, csak 2 cső működik. Ugyanaz a hibajelenségem mint neked, pár másodperc után lekapcsol a fény.
Lehet hülye kérdés,de ezt hol tudom megnézni?
Azon a nyákon amin a táp van, azon található az inverter.
2 körös, ha minden igaz körönként egy kék-fehér és egy rózsaszín-fehér vezeték ami az lcd panelból jön ki. Én úgy próbáltam ki hogy először az egyik kör volt csak bedugva, bekapcsoltam, majd a másik kör, ismét bekapcsoltam. De vigyázz mert nagyfeszültség jön ki az inverterből, ne nyúlj hozzá mikor bekapcsolod. Arról nem beszélve hogy a táp is azon a nyákon van, 220V Nálam csak az egyik állapotában világítottak a csövek, tehát nálam az egyik inverter kör hibás.
holnap megnézem! és erre mi a megoldás? lehet elviszem egy szakihoz...
A világításhoz tartozó csatlakozók
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
Sziasztok!
Fujitsu Siemens monitorom (Scaleoview L19-2SD L9ZA) tápegységében kondikat cseréltem. Sajnos valami gondja még mindig van. Reagál arra ha számítógépre kötöm de csak az egész képernyő fehér. Van valami ötletetek , hogy mi lehet a baja merre keressem a hibát?
Nem megy a kijelző. Vagy a biztosítéka szakadt meg (okkal), vagy szimplán halott, de az is lehetséges, hogy csak az LVDS kábel kontaktos. Ja és még a scaler hibája is lehet.
Kikapcsol, igen. Ez az inverter védelme ha túl nagy vagy túl kicsi a csövek áramfelvétele akkor lekapcsolja magát. Aztán ez történhet sok okból, nálam a csövek "szemrevételezve" teljesen épek, a trafóm egyik oldala szakadt. Cseréltem már olyan csövet, ami szó szerint szétégett a végénél, nem csak feketedve volt.
Én innen rendeltem.
Köszi a választ. Biztosítékokat néztem a táppanelen (2db) azok rendben. Majd holnap szétszedem és akkor megmérem a tápokat, hogy megvannak-e rendesen. Az LCD-t és a Scalert le lehet valahogy tesztelni? Kiszűrni, hogy melyik lehet a ludas?
A tápok megvannak, különben nem kapcsolna be. Menet közben mozgasd a széles szalagkábelt ami megy a kijelzőre és lehet, hogy csak ennyi volt. Amúgy lehetnek apró SMD biztosítékok a scaler panelen is, azokat kell ellenőrizni.
Próbálni csak úgy lehet, hogy másik kijelző, scaler stb.
Scaler biztosítékok rendben. LVDS kábelt megtisztítottam. Megmozgattam. De semmi eredmény. Maradt a fehér kijelző. Lehet hogy kipurcantottam a scalert a szerelés közben?
Csak jobban oda kellene figyelnem erre az ESD dologra.
Az én monitorom rendben.
Az inverter trafó volt a hibás. Kicseréltem, most már megy mind a két kör és nem kapcsol ki a világítás. Valószínű hogy neked is az inverter trafó a hibás. De hogy megbizonyosodj ahhoz meg kell nézned hogy megy e mindkét kör, vagy csak az egyik.
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérnék valakitől! Adott egy Albacomp LCD 19" Hiba:- Bedugom a monitort nem történik semmi. (Piros és Zöld led nem villog semmi!) - Kihúzom az LCD vezérlést (30 tüskés csatit) Piros led világít fehér háttér világítás bekapcsol. - Vissza dugom az LCD vezérlést csak indulgat ,se a led se a háttér világítás nem jön be. 1-2 sec halkan búg a trafó és leáll 3x-4x csinálja meg. Van egy EEPROM a 30 tüskés csati mellett nem lehet hogy az a rossz???
Majdnem biztos, hogy rossz elkó csinálja a tápban. Ha nem púposak, akkor is cseréld és jó lesz!
Köszönöm a gyors választ meg is próbálom!
Az volt a hiba! Nagyon köszönöm!
![]() Érdekes h nem látszott semmi hiba az elkón!
Kiszáradt elkó tud "csodákat" művelni. Gyakorlatilag bármilyen szívatós hibát tud produkálni.
Sziasztok!
Van nálam egy LG flatron L1710s. A hibája az, hogy bekapcsol, az ezt jelző led világít, kép nincs, majd néhány másodperc múlva kikapcsol. Ha kihúzom a tápot és várok kb 1 percet, akkor ezt ismét el tudom játszani, egyéb esetben nem kapcsol be. Tudnátok ötletet adni, mi lehet a baj? Típushiba?
Hali!
Legalább szétszedted? Egy hozzászólással feljebb olvastad?
Szia!
Szet szedtem igen. A hozzaszolast neztem, ennek ellenere gondoltam rakerdezek, hatha tipushiba. De akkor delutan a kondikat cserelem.
Ja es meg annyi, hogy vilagitas az egyaltalan nincs.
Nézd át akkor az inverter félvezetőit is és a transzformátorokat is.
Köszi a tippeket mindenkinek.
Sajnos az inverter egyik trafójának a szekundere szakadt. Van valami ötletetek, honnan lehet beszerezni, vagy esetleg mivel pótolni? Ha nem tiltaná le a kijelzőt az inverter hiba, akkor még akár LED-del is kiválthatnám...
A hq-n van univerzális 1000ft körül. Ugyanitt vagy a vateran nézz szét elvileg transzformátort is tudsz szerezni a száma alapján. Szerintem a cső is rossz lessz, erre figyelj!
Csövem van arra az esetre, ha rossz lenne.
Kerestem típus szerint, nem nagyon van: 8TC00141 Univerzálissal meg tudom oldani?
Megnéztem ezeket a trafókat, ez korrekt lenne (összegre gondolok).
Csak nem tudom, hogy nekem mégis melyik kellene?
Idézet: „Univerzálissal meg tudom oldani?” Igen 1db panel visz 2 darab csövet. A fényerőszabályzást és a ki-be kapcsolást elbukod, de olcsóbb megoldás szokott ez lenni. A ki-be kapcsolás megoldható egy KA78R12 stabkockával! A fényerő mindig full lesz ez esetben. |
Bejelentkezés
Hirdetés |