Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
A Windows7 nem ismeri fel magától?
Beírom én is a problémám, hátha valaki találkozott már a megoldásával.
Egy Epson EPL5900L nyomtatóm van. XP alatt hibátlanul működött, de át lett rakva a Windows 7, azóta ha a tulajdonságokra lépek, kiírja, hogy Need EBAPI Module. Ráadásul néha működik, néha nem. Van erre megoldás? Az XP-t emiatt nem szeretném visszarakni.
Helló! Van egy OKI B4250-es nyomtatóm és segítséget kérnék hogy a tinta patron mögött lévő por az mi célt szolgál? (kiürítettem) mekkora baj lehet belőle? Az eredő problémám az az, hogy a gépem kifagy mikor nyomtatnék nyomtatóstul és tanácstalan lettem. Mindenki hozzászólását nagyon szépen köszönöm! Esetleg szerelési útmutatót ha valaki tudna küldeni nagyon szépen megköszönném!
Helo, elsosorban ez nem egy tintasugaras nyomtato, hanem lezersugaras, vagyis tonerport hasznal. Hogy Te mit uritettel ki, nem tudom, elofordulhat, hogy epp a jo tonert. Mindenesetre valami hibauzenetet csak kell adnia, ha nem nyomtat. Talan epp az a baja, hogy kifogyott a toner belole. Udv.
Elnézést hogy összekevertem de kiderült hogy a toner kiborult és én meg kiürítettem teljesen (nagy hiba) esedékesen hoygan tudnám levenni a házat?
Szerintem új patront fogok bele venni mert eléggé csíkozott amikor még ment, meg volt töltetve is a patron attól nem lehet?
Eloszor is a nyomtatoval nem jatszunk bukfencesdit, ha benne van a toner! Ha beleborult a toner, csak speci szurovel ellatott porszivoval lehet rendesen kitakaritani. Ha mindenaron le akarod venni a hazat (bar nem ertem miert) eloszor azt nezd meg melyik oldalat tettek ra utoljara: a tetejet, a hatat, vagy a 2 oldalat, es eloszor azt veszed le, kicsavarvan az osszefogo csavarokat. Sok sikert.
Sziasztok. Van egy HP Laserjet 6L nyomtatóm, amit nyák készítéshez használok/használnék.
A kisebb paneleknél, nincs is gond, hiba nélkül működik a módszer. Viszont ha egy nagyobb panel rajzát nyomtatom ki a nagyobb összefüggő területek, halványak foltosak lesznek, mintha kevés festékpor lenne ott. Ugyan ezt csinálja sima papíron és a nyákhoz használt fényes papíron is. Holnapra el kéne készüljön egy nyák, boltokban csak jajjgatnak, hogy nem ismerik a papírt nem merik betenni a nyomtatóba (direkt lézerhez való) Mi lehet a gond? Nyomtatás előtt mindig kiveszem a tonert megforgatom ahogy az rá is van ábrázolva és úgy nyomtatok. Kevés lenne már benne a por, vagy valami más hiba? 10.000ért tudok hozzá gyári tonert, ami igaz, hogy régi, de bontatlan még.
Sziasztok! Van egy Kyocera Mita FS-1000+ nyomtatóm, ami remekül működött eddig...
A következő hibát produkálja: nem vagy szinte alig látszik a nyomat a papíron. Nyomtatok például egy öntesztet, a fejléc halványan látszik, a többi nem. Sötét csíkok, homályos foltok nincsenek a nyomaton. Körülbelül 500 oldalt nyomtattam a tonercsere óta (gyári került bele), a hibajelenség egyik pillanatról a másikra jelentkezett. Ha valakinek van ötlete kérem segítsen! Köszi: Pisti
Sziasztok !
Van egy HP Laserjet 4L nyomtatóm és hozzá egy eredeti HP toner amiből viszont nem tudom kihúzni az átlátszó műanyag biztosító szalagot ! Akár mennyire húzom nem szakad ki, nem jön ki belőle . Mit lehet tenni? Köszönöm
Vagy a festékezőben a blade rosszalkodik vagy valami nagyfesz. hiba . Annyit meg lehet tenni hogy megméred a dobon(opc) és a rúdon ami bele van dugva, hogy hány ohm az ellenállás elvileg annak nullának kell lennie !
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Azt csak úgy tudod kiszedni belőle ha szétszedet a tonert másképpen nem fog kijönni belőle .
Idézet: „Akár mennyire húzom nem szakad ki, nem jön ki belőle . Mit lehet tenni?” Például visszavinni a boltba, húzzák ki ők! Amíg hazaviszed, nem lesz baja.
És hogyan lehet szétszedni a tonert, mert még sosem próbálkoztam vele?
Köszi
Sziasztok !
Egy kezdő kérdésem lenne, egy HP 92274A jelzésű tonerből egyszerűen nem bírom kihúzni a biztosítószalagot! Kijön egy darabig, aztán semmi, akár mennyire húzom. Egyáltalán , hogy működik ez a biztosítószalag? El kellene neki szakadni a végén,a húzás hatására? Kb. 20-25cm kijött. Szét kellene esetleg szedni a tonert? De hogyan lehet szétszedni ezt a tipust. Köszönöm a válaszokat
Brother MFC-215c nyomtatóm kiírta hogy "Tiszt lehetetlen Lásd a problémamegoldás és szokásos karbantartás fejezetet a felhasználói kézikönyvben". Azt a felhasználói kézikönyvben azt sikerült kinyomozni hogy megtelt a tintatároló. Miután kiürítettem ugyan azt írja ki. Van-e valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy esetleg tudna segíteni ebben?
Annak ki kell jönnie szétszedés nélkül, a végén keményebben kell húzni.
Ha mindenképp a szétszedés érdekel, akkor a Youtube-on sok videót találsz toner töltésről, szétszedésről. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
Udvozlet
Szerintetek ezeket a chippeket, hogy lehet resetallni? Koszonom : Istvan
Szia !
Köszönöm, ez nekem is megvan , de ez jobban az újratötlésről szól, ennél a tipusnál megadja, hogy holl kell rá furatot készíteni. De azért még tanulmányozom, mert csak átfutottam. @laszlokunstar: Köszi, lehet, hogy az lesz , hogy keresek vmi videót róla !
Sziasztok !
És még egy probléma egy másik HP 1320 tipusú nyomtatóval. Jó fél éve nem használtam, most elővettem , letöltöttem a driver programot XP-hez, telepítettem, minden rendben ment. Csináltam próba nyomtatást és azt vettem észre, hogy amikor az automatikus papírtárolóból kell neki venni a papírt, akkor nem indul el a nyomtatás. Tehát először a READY led világít, pl acrobat readerben rákattintok a nyomtatás ikonra, felajánlja a nyomtató és az oldal beállítási lehetőségeit, mondjuk mindent alap beállításon hagyok , kattintás a print gombon. A nyomtatón ahelyett, hogy elindulna a nyomtatás egy idő után kigyullad a FIGYELMEZTETŐ lámpa, ha ekkor megnyomom a GO zöld gombot ,akkor elindul a nyomtatás és rendben lezajlik. De önmagától automatikusan nem indul el, csak gombnyomásra. MIÉRT lehet ez? A figyelmeztető fény egyébként a user guide szerint: "Indicates printer media input tray is empty, print cartridge door is open, print cartridge is missing, or other errors." Nem üres a papír tároló, benne van a festékkazetta és bevan csukva a toner ajtó ! A GO nyomógomb jelentése : "GO button and light: To print a demo page or to continue printing while in manual feed mode, press and release the GO button." Kézi lapadagolás módba lenne állítva valahol, de hol állítom ezt? Mert a fölötte lévő lapadogoló hely lenne a kézi papírbeadás helye és az működik is , ha oda egy lapot beteszek, amit picit beránt és utána indítom a programból a nyomtatási feladatot , akkor autómatikusan behúzza onnan a papírt és végrehajtja a nyomtatás! Mi lehet a gond? Köszönöm a válaszokat, tudom, I'm a problem child!
Sziasztok!
HP CP1215 típusú nyomtatóm van. Pár napig nem nyomtattam a nyomtatóval és ma ismét elővettem, hogy nyomtassak, de színes nyomtatásnál azt tapasztalom, hogy a színeket félre pozicionálja. Újratelepítettem az egész nyomtatót, másik pc-n kipróbáltam, nyomtató fw -t frissítettem. De az eredmény ugyan az. KÉP 1 KÉP 2
Ha szoftveresen nem jön össze akkor a toner lesz a baj .
Gyárai vagy utángyártott tonerek vannak benne? Mert az utángyártottnál előfordult már nekem is ilyen hiba ! Ha utángyártott akkor chippet cserélj és jó lesz nekem is ez oldotta meg mert az egyik nagyker azt mondta meg a hp-s fórumon is olvastam, hogy ott a chip kalibrál.
A fekete és a sárga utángyártott. A többi eredeti HP.
A szoftveres kalibrálás segített a dolgon? Ha nem akkor a 2db utángyártottra próbálj meg chippet venni .
Meg kell nézni a nyomtató beállításait, de ennek általában pont fordítva kellene működni. A nyomtató alaphelyzetben "alapértelmezés" szerinti beállításban van, ilyenkor csak a tálcából húz ki papírt, a kézi adagolóból csak akkor, ha megnyomod a gombot. Nekem Samsung-jaim voltak, azok így működnek.
Szia, gondolkozz egy kicsit, es magyarazd el nekem is, hogy a csodaba kalibral a csip????
Szia, alaphelyzetben azautomata adagolobol veszi a papirt, de ha parirt erez a kezi adagoloban, onnan fogja venni. Ha nem indul el a nyomtatas automatikusan, nezd meg a nyomtatobeallitasokban milyen formatum van beallitva, aztan a dokumentumban is ugyanaz legyen.
Szia, igen az automata adagolóból veszi alapértelmezésben a papírt, csak épp nem indul el a nyomtatás, a beállításokat meg fogom nézni, köszi !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |