Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   51 / 117
(#) Gabiorsi válasza kralikandras hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

A Windows7 nem ismeri fel magától?
(#) Gabiorsi válasza botesz hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Ha újrachippelték, teliként látja.
(#) Gabiorsi hozzászólása Jan 23, 2013 /

Beírom én is a problémám, hátha valaki találkozott már a megoldásával.
Egy Epson EPL5900L nyomtatóm van. XP alatt hibátlanul működött, de át lett rakva a Windows 7, azóta ha a tulajdonságokra lépek, kiírja, hogy Need EBAPI Module. Ráadásul néha működik, néha nem. Van erre megoldás?
Az XP-t emiatt nem szeretném visszarakni.
(#) varbence112 hozzászólása Jan 25, 2013 /

Helló! Van egy OKI B4250-es nyomtatóm és segítséget kérnék hogy a tinta patron mögött lévő por az mi célt szolgál? (kiürítettem) mekkora baj lehet belőle? Az eredő problémám az az, hogy a gépem kifagy mikor nyomtatnék nyomtatóstul és tanácstalan lettem. Mindenki hozzászólását nagyon szépen köszönöm! Esetleg szerelési útmutatót ha valaki tudna küldeni nagyon szépen megköszönném!
(#) pika75 válasza varbence112 hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Helo, elsosorban ez nem egy tintasugaras nyomtato, hanem lezersugaras, vagyis tonerport hasznal. Hogy Te mit uritettel ki, nem tudom, elofordulhat, hogy epp a jo tonert. Mindenesetre valami hibauzenetet csak kell adnia, ha nem nyomtat. Talan epp az a baja, hogy kifogyott a toner belole. Udv.
(#) varbence112 hozzászólása Jan 26, 2013 /

Elnézést hogy összekevertem de kiderült hogy a toner kiborult és én meg kiürítettem teljesen (nagy hiba) esedékesen hoygan tudnám levenni a házat?
(#) botesz válasza Gabiorsi hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Szerintem új patront fogok bele venni mert eléggé csíkozott amikor még ment, meg volt töltetve is a patron attól nem lehet?
(#) pika75 válasza varbence112 hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Eloszor is a nyomtatoval nem jatszunk bukfencesdit, ha benne van a toner! Ha beleborult a toner, csak speci szurovel ellatott porszivoval lehet rendesen kitakaritani. Ha mindenaron le akarod venni a hazat (bar nem ertem miert) eloszor azt nezd meg melyik oldalat tettek ra utoljara: a tetejet, a hatat, vagy a 2 oldalat, es eloszor azt veszed le, kicsavarvan az osszefogo csavarokat. Sok sikert.
(#) peter1995 hozzászólása Jan 28, 2013 /

Sziasztok. Van egy HP Laserjet 6L nyomtatóm, amit nyák készítéshez használok/használnék.
A kisebb paneleknél, nincs is gond, hiba nélkül működik a módszer. Viszont ha egy nagyobb panel rajzát nyomtatom ki a nagyobb összefüggő területek, halványak foltosak lesznek, mintha kevés festékpor lenne ott. Ugyan ezt csinálja sima papíron és a nyákhoz használt fényes papíron is. Holnapra el kéne készüljön egy nyák, boltokban csak jajjgatnak, hogy nem ismerik a papírt nem merik betenni a nyomtatóba (direkt lézerhez való)
Mi lehet a gond? Nyomtatás előtt mindig kiveszem a tonert megforgatom ahogy az rá is van ábrázolva és úgy nyomtatok. Kevés lenne már benne a por, vagy valami más hiba? 10.000ért tudok hozzá gyári tonert, ami igaz, hogy régi, de bontatlan még.
(#) pistike79 hozzászólása Feb 17, 2013 /

Sziasztok! Van egy Kyocera Mita FS-1000+ nyomtatóm, ami remekül működött eddig...
A következő hibát produkálja: nem vagy szinte alig látszik a nyomat a papíron. Nyomtatok például egy öntesztet, a fejléc halványan látszik, a többi nem. Sötét csíkok, homályos foltok nincsenek a nyomaton.
Körülbelül 500 oldalt nyomtattam a tonercsere óta (gyári került bele), a hibajelenség egyik pillanatról a másikra jelentkezett.
Ha valakinek van ötlete kérem segítsen!

Köszi: Pisti
(#) december13 hozzászólása Feb 17, 2013 /

Sziasztok !
Van egy HP Laserjet 4L nyomtatóm és hozzá egy eredeti HP toner amiből viszont nem tudom kihúzni az átlátszó műanyag biztosító szalagot ! Akár mennyire húzom nem szakad ki, nem jön ki belőle . Mit lehet tenni?
Köszönöm
(#) Pyte válasza pistike79 hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Vagy a festékezőben a blade rosszalkodik vagy valami nagyfesz. hiba . Annyit meg lehet tenni hogy megméred a dobon(opc) és a rúdon ami bele van dugva, hogy hány ohm az ellenállás elvileg annak nullának kell lennie !
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
(#) Pyte válasza december13 hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Azt csak úgy tudod kiszedni belőle ha szétszedet a tonert másképpen nem fog kijönni belőle .
(#) sargarigo válasza december13 hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Idézet:
„Akár mennyire húzom nem szakad ki, nem jön ki belőle . Mit lehet tenni?”

Például visszavinni a boltba, húzzák ki ők! Amíg hazaviszed, nem lesz baja.
(#) december13 válasza Pyte hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

És hogyan lehet szétszedni a tonert, mert még sosem próbálkoztam vele?
Köszi
(#) december13 hozzászólása Feb 18, 2013 /

Sziasztok !
Egy kezdő kérdésem lenne, egy HP 92274A jelzésű tonerből egyszerűen nem bírom kihúzni a biztosítószalagot! Kijön egy darabig, aztán semmi, akár mennyire húzom. Egyáltalán , hogy működik ez a biztosítószalag? El kellene neki szakadni a végén,a húzás hatására? Kb. 20-25cm kijött. Szét kellene esetleg szedni a tonert? De hogyan lehet szétszedni ezt a tipust.

Köszönöm a válaszokat
(#) Nifty hozzászólása Feb 18, 2013 1 /

Brother MFC-215c nyomtatóm kiírta hogy "Tiszt lehetetlen Lásd a problémamegoldás és szokásos karbantartás fejezetet a felhasználói kézikönyvben". Azt a felhasználói kézikönyvben azt sikerült kinyomozni hogy megtelt a tintatároló. Miután kiürítettem ugyan azt írja ki. Van-e valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy esetleg tudna segíteni ebben?
(#) laszlokunstar válasza december13 hozzászólására (») Feb 18, 2013 /

Annak ki kell jönnie szétszedés nélkül, a végén keményebben kell húzni.
Ha mindenképp a szétszedés érdekel, akkor a Youtube-on sok videót találsz toner töltésről, szétszedésről.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
(#) istvan_horvath hozzászólása Feb 19, 2013 /

Udvozlet

Szerintetek ezeket a chippeket, hogy lehet resetallni?

Koszonom : Istvan
(#) december13 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Szia !

Köszönöm, ez nekem is megvan , de ez jobban az újratötlésről szól, ennél a tipusnál megadja, hogy holl kell rá furatot készíteni. De azért még tanulmányozom, mert csak átfutottam.

@laszlokunstar: Köszi, lehet, hogy az lesz , hogy keresek vmi videót róla !
(#) december13 hozzászólása Feb 19, 2013 /

Sziasztok !
És még egy probléma egy másik HP 1320 tipusú nyomtatóval. Jó fél éve nem használtam, most elővettem , letöltöttem a driver programot XP-hez, telepítettem, minden rendben ment.
Csináltam próba nyomtatást és azt vettem észre, hogy amikor az automatikus papírtárolóból kell neki venni a papírt, akkor nem indul el a nyomtatás.
Tehát először a READY led világít, pl acrobat readerben rákattintok a nyomtatás ikonra, felajánlja a nyomtató és az oldal beállítási lehetőségeit, mondjuk mindent alap beállításon hagyok , kattintás a print gombon. A nyomtatón ahelyett, hogy elindulna a nyomtatás egy idő után kigyullad a FIGYELMEZTETŐ lámpa, ha ekkor megnyomom a GO zöld gombot ,akkor elindul a nyomtatás és rendben lezajlik.
De önmagától automatikusan nem indul el, csak gombnyomásra. MIÉRT lehet ez?
A figyelmeztető fény egyébként a user guide szerint:
"Indicates printer media input tray is empty, print cartridge door is open, print
cartridge is missing, or other errors."
Nem üres a papír tároló, benne van a festékkazetta és bevan csukva a toner ajtó !
A GO nyomógomb jelentése : "GO button and light: To print a demo page or to continue printing while in manual feed mode, press and release the GO button."
Kézi lapadagolás módba lenne állítva valahol, de hol állítom ezt?
Mert a fölötte lévő lapadogoló hely lenne a kézi papírbeadás helye és az működik is , ha oda egy lapot beteszek, amit picit beránt és utána indítom a programból a nyomtatási feladatot , akkor autómatikusan behúzza onnan a papírt és végrehajtja a nyomtatás!
Mi lehet a gond? Köszönöm a válaszokat, tudom, I'm a problem child!
(#) chipi hozzászólása Feb 20, 2013 /

Sziasztok!

HP CP1215 típusú nyomtatóm van. Pár napig nem nyomtattam a nyomtatóval és ma ismét elővettem, hogy nyomtassak, de színes nyomtatásnál azt tapasztalom, hogy a színeket félre pozicionálja.
Újratelepítettem az egész nyomtatót, másik pc-n kipróbáltam, nyomtató fw -t frissítettem. De az eredmény ugyan az.

KÉP 1
KÉP 2
(#) chipi válasza chipi hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

A kezelő programban találtam egy kalibrálás opciót.

KÉP
(#) Pyte válasza chipi hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Ha szoftveresen nem jön össze akkor a toner lesz a baj .
Gyárai vagy utángyártott tonerek vannak benne? Mert az utángyártottnál előfordult már nekem is ilyen hiba ! Ha utángyártott akkor chippet cserélj és jó lesz nekem is ez oldotta meg mert az egyik nagyker azt mondta meg a hp-s fórumon is olvastam, hogy ott a chip kalibrál.
(#) chipi válasza Pyte hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

A fekete és a sárga utángyártott. A többi eredeti HP.
(#) Pyte válasza chipi hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

A szoftveres kalibrálás segített a dolgon? Ha nem akkor a 2db utángyártottra próbálj meg chippet venni .
(#) Ge Lee válasza december13 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Meg kell nézni a nyomtató beállításait, de ennek általában pont fordítva kellene működni. A nyomtató alaphelyzetben "alapértelmezés" szerinti beállításban van, ilyenkor csak a tálcából húz ki papírt, a kézi adagolóból csak akkor, ha megnyomod a gombot. Nekem Samsung-jaim voltak, azok így működnek.
(#) pika75 válasza Pyte hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Szia, gondolkozz egy kicsit, es magyarazd el nekem is, hogy a csodaba kalibral a csip????
(#) pika75 válasza december13 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Szia, alaphelyzetben azautomata adagolobol veszi a papirt, de ha parirt erez a kezi adagoloban, onnan fogja venni. Ha nem indul el a nyomtatas automatikusan, nezd meg a nyomtatobeallitasokban milyen formatum van beallitva, aztan a dokumentumban is ugyanaz legyen.
(#) december13 válasza pika75 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Szia, igen az automata adagolóból veszi alapértelmezésben a papírt, csak épp nem indul el a nyomtatás, a beállításokat meg fogom nézni, köszi !
Következő: »»   51 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem