Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
A BD3806FS lesz akkor az előerősítő ic , ha jól sejtem, találtam hozzá adatlapotBővebben: Link cd -rch és cd lch bementei azok amik kellenek?
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy London MP3/CD autórádióm, és csak sistereg a rádió. Pár hónapja úgy kezdődött a jelenség, hogy ha rákötöttem az akksira a rádiót és bekapcsoltam, elkezdett sercegni a rádió, de valamit lehetett hallani azért az adásból, viszont ha a hátulján lévő csavart letesteltem, tökéletesen és tisztán szólt. Ezek után egy darabig nem használtam. Kb 2 hete újra szerettem volna használni, ezért ugyan úgy rákötöttem az akksira, letesteltem a csavart, tisztán szólt. Utána csináltam neki egy műanyag kis dobozt tartónak, és mikor beleraktam, bekapcsoltam, nem szólalt meg a rádió. (Nem testelt/testelt csavar mellett sem, és amúgy a CD-s része ugyan úgy tökéletesen működik) Kicsavaroztam a hátulján az antenna dugaszát, és megnéztem nem-e szakadt el a meleg ér, de nem. Szétszedtem, és kimértem benne néhány diódát, és közben cseréltem benne 2 IC-t, mert laikusként gondoltam hátha az a rossz. (IC fajták: LA1140 LA3375) Az a baj, hogy sajna rajzom sincs hozzá. Aki tud, legyen szíves segítsen! köszönöm!
Ezt prolitól kérdezd ő tervezte az áramkört amit beépítettél ...
Szia. Ezt már kérdezted a héten, ami tudtommal nem egészen szabályos itt a fórumon. Látnok nem vagyok, így lila gőzöm sincs, mi lehet a gond - annak ellenére, hogy kétszer is végig olvastam a regényedet a fenti ok miatt. Szerintem inkább várd meg türelemmel Uri Geller válaszát, mielőtt még több helyre bemásolnád ezt a novellát...
Sziasztok!
Sony CDX-S2200 autórádiómnak van egy olyan gondja, hogy az előlapi gombokra nem regál. Egy ideje, már csinálja, eleinte egy RESET helyre hozta néhány hétre, de most már odáig jutott, hogy csak a CD kiadás működik valamit CD betolás után automatikusan lejátsza a zenéket, aztán annyi. Érdekelne, hogy gazdaságosan javítható-e ilyen hiba, vagy felejtős? Köszönöm.
Igen! A C406 és C407 jelű kondenzátorok elé, vagyis a kondik negatív lábára kell kötnöd a jelforrásod. De meg kell oldanod, hogy egy kapcsolóval a CD-ről jövő jelet lekapcsold.
Szerk: Most nézem, ez szinte ugyanaz, mint amit egy másik topikban kitárgyaltunk mással. Belinkelem, nézd végig azt a beszélgetést, ott már képen is jelöltük, mit kell bekötni, hova. De ha valami nem világos, nyugodtan kérdezz! Bővebben: Link Ja, most nézem, ott a Tuner helyére kötve van jelölve... A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Hali!
Lehet érdemes lenne a Tuner forrasztásait átnézni egy nagyítóval, lehet elengedett egy (vagy több) forrasztás. Persze nem biztos, hogy ez a gond, de ennyi infóra elsőre csak ezt tudom javasolni.
Hali!
Első körben meg kell nézni az előlapi csatlakozást. Ebben a hozzászólásban lévő linken megtalálod a rajzát: Bővebben: Link A pdf 24 és 25. oldalán van az előlapi rész. A CN901-es jelű csatlakozó 4-es és 5-ös érintkezőit kell vizsgálni, hogy jól érintkezik-e? Ha ez rendben, akkor a 23. oldalon a Q664 tranyón megnézni, hogy megvannak-e az ott feltüntetett feszültségek. Továbbá az R502, R503, R504, R505 ellenállások ellenőrzése. Egyelőre ennyi...
Nem építettem be semmit. Az még a tervező asztalon van.
Szia!
Először is köszönöm a kimerítő pdf-et. A CN901 ellenőrzése rendben, tökéletes a konnekt (biztonság kedvéért Wellerrel átmelengettem a forrasztásokat). Az R501-505 ellenállások is rendben vannak. Viszont a Q664 tranyót nem találom az alaplapon...sehol. Így néz ki az a rész nálam, ahol lennie kéne a manual szerint: Link:mainboard Egyelőre maradt a hiba, illetve végignyomkodtam minden gombot és a eject -en kívül még az OFF is működik, CD betoláskor "autoplay" -el lejátszik Link:előlap Lehet, hogy az alaplapi, vagy az előlapi IC van meghullva?
Üdv!Még annyi lenne a kérdésem , hogy a gnd -t hova kössem?
Na megpróbáltam az előbb és működött ! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Na ez elég érdekes...
Próbálom kibogozni a szálakat, de nagyon nem stimmel. Tudom hülye kérdés, de biztos ez a típusa a rádiónak?
GND-t természetesen egy a másik két forrasztási pont közelében egy testpontra.
Szívesen!
Tudnál felrakni egy olyan képet, amin a csatlakozó és az IC környéke is látszik?
Azért, hogy végig tudjam követni, merre megy a vezetősáv, mert így a rajz alapján nem megállapítható. Szerk: Á, megvan a bibi... A tiéd S2200 a rajz meg 2220 (egy kettessel több). Itt van a hozzá való rajz, most már nem, holnap (ma) majd friss fejjel nekiesek. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Na szóval akkor az R106, R107, R108, R109, D106, D107 ellenőrzése.
Illetve az R108, R109 közös pontján 3,3V-nak kell lennie.
Szevasztok! Van egy Ford 2014 tipusú autoradiom amit meg szeretnék csinalni szobai radionak és bekötni az erősitőbe. az lenne a kerdesem hogy a magasszintű jelből miként tudok alacsonyszintű-bemeneti jelet csinalni?
Értem akkor nem "Ő" okozza a problémát. Próbáld meg a tápvezetéket átkötni másik biztosítékra, lehet hogy ott nagy a feszültségesés a fényszóró bekapcsolásakor.
Értem , de eddig ezt nem csinálta hibátlanul ment. A gyári helyre a gyári csatlakozóra van rádugva a rádió.
Szia!
Kimértem mindent az alaplapon. R106 100,6 R107 100,9 R108 10,01K R109 10,01K D106 0,707V D107 0,847 R108-109 közös ponton 3,34V ... mondhatni példás értékek. Az előlapot nem kéne újra mérni? (Más alkatrészeket term. -tegnap nem mertem közbeszólni a 2220-as pdf miatt, mivel a korábbi fórumtársnak is ezt javasoltad a 2200-asához) Köszi.
Ezek tényleg jó értékek...
Akkor ellenőrizd le az előlapban lévő ellenállásokat, R901, stb. Lásd a pdf 29. oldalát. Illetve a nyomógombokat is érdemes átnézni, nem hibás-e valamelyik.
Akkor pucold meg a biztosítékokat , lehet hogy valamelyik oxidos és bekapcsolásnál nagy a fesz esés rajta .
Hú, már kiesik a szemem...
Végignéztem az előlapi ellenállásokat R901-921-ig Aztán a kapcsolókat és a 'hang +' (SLW904) folyamatosan zárt állapotot mutat. Tehát ezt kéne cserélni, viszont a lelkesedésen kívül csak egy Weller Mini 2000-em van és a multiméter Lehet ilyet külön kapni, vagy valamelyik progtamtár gombot "kell" áthekkelni?
Úgy látom ez LED-del egybeépített típus. Nem tudom, kapni-e boltba...
De mindenesetre azért vedd ki a nyákból és próbáld ki a rádiót, hogy valóban ez okozta-e a hibát. Aztán ha más nem, próbálj meg szerezni LED nélkülit, azt talál találni ebben a méretben. Vagy bontani valahonnan...
Akkor holnap kihegyezem a wellert, aztán lebontom.
Sajos LEDes kapcsolót csak sokkal nagyobb méretűt találtam. Mégegyszer köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Van egy JVC KD-R421 típusú autórádióm és a következő hibaüzenetet írja ki: Idézet: „warning check wiring then reset unit” Előlap levétele után Resetelem, de nem hatásos. Bekötöttem már a piros + sárgát együtt, rámértem mindenre nincs szakadás. A rádió csak a kikapcsolás gombra reagál. Szerintetek mit tegyek? Előre is Köszönöm.
Szia! Vagy zárlat van a hangszóró vezetékeknél, vagy túlterheled a végfokot.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
Több autóban is ki lett próbálva, illetve hangszóró csati nélkül is írja. Nem szólal meg, még terhelés előtt írja.
Szia!
Nekem vannak ilyen gombjaim. Milyen méretű kellene? Egyszínű a LED-es viágítása, vagy több? Üdv :F. |
Bejelentkezés
Hirdetés |