Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Az Y lont egyenlőre hagyd békén, és az Z-t kéne piszkosúl kivesézni, de privátban leírtam a véleményemet.
Egy eléggé átfogó választ írtam neked az ET-re, és ha figyelmesen végig olvasod, nindenkinek az volt a válasza, hogy táp. Lehet mágneskedni is , de előbb a tápot tedd rendbe, . a minivigyor sok tápot a sortraforól állít elő.
keressél rá a TV -re google -ben, mert ezeknek a Flatron CRT samuknak a 100% előbb utóbb geometriás lesz.
Service menu -re keress rá, ha megvan akkor már könnyedén betudod állítani a TV -t. Érdemes egy ábragenerátor alatt elvégezni a gometrikai beállítást ( szerviz menü tartalmazza ) Már rég került a kezem közé samu tv, illetve bármilyen más, ott ugyan ezzel a megoldással állítottam be a TV -t. Úgy emlékszem, hogy a tv -t készenlétbe kell kapcsolni, valamelyik gombot a tv -n nyomva kell tartani, majd a távoson meg kell nyomni a bekapcsoló gombot és akkor elvileg behívható a szerviz menü. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
hello
Mi előtt kicserélném a BC858-as tranzi báziskörében lévő zénert, lenne egy kérdésem. Ahogyan nézem a rajzot, a BD135 tranzi kollektor feszültségét a sorkimenőről kapja a +5B ponton keresztül, kb. 10v-ot. Én ezen a ponton abszolút nem mérek semmilyen feszültséget tehát nekem ide már semmi nem érkezik.
JÓESTÉT mindenkinek szeretnék egy tanácsot kérni van egy sony trinitron 72cm az a híba jelenség hogy bekapcsolom és halani is lehet hogy indul minden a sorvég is 1másodperc alat meg meg áll és csak villog a készenléti red van e valakinek tipje milehet a baja köszönöm eröleis a tipeket továbi szép estét mindenkinek
Szia!
Mi a tévé típusa és hányat villant egymás után a LED?
Sziasztok ! Panasonic plazma tv táp részében van A5MC jelölésű alkatrész, ez egy hőbiztosíték féle mivel tudnám ezt helyettesíteni ?
Szia!
Egy 10 ohm 5W-os ellenállással helyettesítheted.
Szia Kadarist!
Arról a Durabrand tv-ről lenne szó, rájöttem, hogy azért lövi ki a sorvégtranyót (st2310) mert brakkok voltak, vagy mert gyengék voltak. Onnan gondolom, mert helyettesitettm BUH516-al és a tv bekapcsolt és ment s kb1-2 percig, a kép nem volt teljes de ment. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen erős tranyóval tudnám helyettesiteni?
Gyárilag BUH515D van benne, tehát ennél nagyobb feszültségű, nagyobb áramú és gyorsabb tranzisztor nem kell.
Sziasztok!
Tud valaki segíteni? 1. A tx807c-tv még mindég lassan kapcsol be.Fél perc múlva van kép kb. Hol keressem a hibát?A kondik nincsenek felpúposodva.Tl031-nél(bc846b)ingadozik a feszültség.9-10voltnál kapcsol be a trafó,utána visszaugrik 7voltra. 2. A samsung cw21z tv-nél az eltéritő tekercset hogy kell beállítani hogy a szín és a kép is jó legyen. Van rajta 3 potméter a sárga színhez.Azokat is kell állítani?
Sziasztok,
segítségeteket kérném. Van haveromnak egy Samsung tv-je, pillanatnyilag nincs előttem, így a típust nem tudom. A jelenség: a TV fényereje az egekben, és (majdnem) vízszintes fehér vonalak vannak a képen. Valamint nem jegyzi meg kikapcsoláskor az aktuális hangerőszintet, de ez inkább csak kellemetlen mint zavaró. Egy tanács jó lenne, merre induljak el a hibakereséssel. Köszönöm.
A kondikat cserélni kell, akkor is, ha nem púposak!
Sziasztok, hoztak hozzám egy ZANDER FT2101 típusú kínai tévét, azzal a gonddal hozták ide hogy a tévé gazdájának a gyerekei be kapcsolták a távirányítón a gyerek zárat, és a távirányítót szét törték. Én szereztem a tévéhez a hozzá való távirányítót, a service manual-t le töltöttem az internetről, és ott írja hogy meg kell nyomni többször a PP-gombot és akkor ki kapcsol a gyerek zár, ez meg is történt, meg nyomtam vissza is jött a kép meg minden, de mikor ki kapcsolom a tévét és újra indítom akkor megint csak egy kék hátérkép jön vissza a képernyőn és nem lehet semmit csinálni a tévével, csak a ki kapcsoló gombra reagál, de ha megint meg nyomom a távirányítón újra a PP-gombot, megint vissza jön minden. Miért nem memorizálja a tévé hogy ki kapcsoltam a gyerek zárat, mikor újra indítom, mi lehet a gond?.
Szia!
Megteszed, hogy csatolod vagy linkeled a gyerekzár kioldásához való leírást?
Ja persze, ezt el is felejtetem fel tenni!
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
Ebben nincs utalás a gyerekzárra, de találtam egy másik fórumban megoldást: "Child lock off: PP gomb 3X. Ettől kezdve elérhető a menü és kikapcsolható a gyerekzár." Tehát nem elég a gombot nyomkodni, utána a menüben ki is kell kapcsolni a gyerekzárat.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
Értem, megyek meg nézem, de a menüben nem igen láttam gyerek zár opciót, na de hátha.
Oké, most már működik!, a Beállításokban a Művelet opcióban volt a gyerek zár, ki kapcsoltam, és most egy újra indításkor is be jönnek az adások. Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
Szívesen!
Sziasztok!
Egy igen furcsa probléma adódott. Van a kábel csatornái között egy bizonyos csatorna, mely nem színesedik ki az egyik készüléken. (Infracolor 2000) Azonban van egy másik készülék, (ITT) amin előfordul, hogy színes kép jön be a sokadik odakapcsolás után, de van, hogy percek múlva magától megjön. A kép nem hangyás, tökéletes, de fekete-fehér. Az infracoloron egyszer se ugrik be a szín. A többi csatorna mindkét készüléken színes. Hogyan lehet ez, hogy az egyik TV-n percek múlva színes lesz, a másikon nem? Még nem találkoztam ilyennel.
Kicsit jobb a színdekódere. Valószínűleg gyenge, vagy zajos a jel azon a csatornán és pont a színdekóder határértéke körüli jel-zaj viszonyt produkál.
Köszi a választ, de most már színes mindkét készüléken, lehet, hogy beállították a szolgáltatónál az adókészüléket.
Egyébként az Infracolor színdekódere mitől lehet gyengébb?
Valószínűleg az elektronika nem olyan szelektív. Ezen a frekvencián már sok tényező közrejátszik.
Hát igen vannak érdekes "megmagyarázhatatlan" esetek. Például ugyan ennél a szolgáltatónál pár csatornán kerregett a hang, de a modul cseréjével megoldódott. (Ez a hangmodul egy másik TV-ben, antennás vételnél tökéletesen zajmentes)
A kábeltévén a csatornák sűrűbben vannak mint a levegőben (még egy kis ideig) Tehát nem kell akkora csatorna szelektivitás. A szomszéd csatornás vétel még ezelőtt húsz egynéhány éve ritkaság számba ment.
Sziasztok!
Infracolor 2000 a képen látható hibát produkálja. Kék képernyő visszafutási csíkokkal. Feszültségek rendben vannak. Lehet ez képcső hiba? Előre is köszönöm a választ. |
Bejelentkezés
Hirdetés |