Fórum témák
» Több friss téma |
jó napot mindenkinek !
szegitséget szeretnék kérni. van egy frankó Whirpool cb 281 w tipusu hűtőnk,ami frankón müködik CSAK belül nem folyik le a viz a gyüjtőbe. hiába piszkálom a gyári tartozékkal nem jutok megoldásra vele. tudna valaki ebben segiteni ?! köszönöm
Ha alul fagyasztós kombi készülék, akkor az olvadék vizet vagy a kondenzátor (a hátul levő fekete "rács") mögött levő csövön vezetik le. Ez a levezető cső dugulhatott el.
igen alul fagyasztós. megnéztem és valami fekete trutyi van a cső végén ill a csepegtető edénybe is ami a motor tetején van. a rácsot viszont le kéne venni ,hogy a csövet kitisztitsam ugye? vagy van más megoldás ? nem szeretnék kárt tenni a vékony csövekbe amik a hütést biztositják. köszi az eddigi infót.
Mi lenne ha a shift gombot nyomnád a mondatok elején, nem az entert? A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
köszönöm akkor majd meglesem a hétvégén )ja igen és egy ilyen hűtő nagyon sokat eszik?
és hol lehet Alkatrészt találni hozzá? például ajtógumi.. elég ramaty állapotba van : |
Vegyél egy darab 8mm es benzincsövet , azt nyomd rá a lefolyó lukra és a másik végébe erősen fújj bele.
köszönöm a tanácsot sikerült kifujnom de csak 10mm es csővel.Most már lefolyik a viz.
köszönöm még egyszer!
Sziasztok
Van egy 11éves Bosch cooler kombi hűtőnk.Tökéletesen működik a mai napig,de iszonyat hangosan áll le,kb úgy mintha valaki lőne egyet benne,de ezt is csak minden második leállásnál.Nem tudnátok segíteni hogy mi lehet a gondja?Nem hívok ki szerelőt addig ,míg nem tudok olvasni véleményeket ne hogy bele csússzak valami átveréses javításba.Köszönöm
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy 10 éves Bosch KSU40-es egy kompresszoros, felül fagyasztó, alul normál hűtőhöz. 3-4 éve jelentkezett, hogy elkezdett hangosan kattogni, az előlapon a ledek pedig ennek ütemében villogtak. Teljesen rendszertelenül tette ezt, majd múlt év végén szerelőt hívtam, aki elektronikus hibára hivatkozva megjavította a panelt. A hűtő persze nem gyógyult meg. Az ünnepek, a munka el is feledtette velem, hogy utána kéne járni a problémának, mígnem múlt hét végén már alig hűtött. kihívtam a szerelőt, de egy hete képtelen vagyok elérni, más szerelők pedig elhajtanak, hogy a boschhoz nem tudnak alkatrészt szerezni. vajákolással még tudom használni, azaz kinyitom a mélyhűtő ajtaját, elindul a kompresszor, becsukom az ajtót és elindul a ventillátor is. Ha szerencsém van addig megy így, amíg a normál hűtőben el nem éri a hőfokot, ha nincs szerencsém 10-40 percig üzemel és elkezd ismét villogni és kattogni, sőt volt olyan is, amikor már erejét vesztve csak villogott. Van valami tippetek, hogy mihez kezdjek, vagy létezik ehhez doku, hogy az ember legalább lássa mit kellene csinálnia a masinának? Köszönök minden segítséget.
Köszönöm a segitséget tipegő,meg a többiek megoldódot a hűtő probléma beindult ma a masina ugy hűt mint az állat már csak festés kell neki
viszont az ajtógumi elég ramaty állapotba van..:S ha valakinek van szóljon kérem! köszönöm
Nem tehetek róla hogy nagyobb a tüdőd mint az átlag, de örülök hogy segíthettem
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Valószínű hogy a kompresszor tartórugója tört el vagy ugrott ki a helyéről, sajnos csak kompresszor cserével orvosolható a baj
még arra lennék kiváncsi mitől lesz a trutymó a csöben?Meg lehet vhogyan akadályozni?
köszi
A trutyi maga a penész! Pára>nedvesség>levegőtlenség>gombák>setét...
Féldeci langyos víz, kis ecettel v. hipóval keverve és bele öntöd az összefolyóba. Egy jó ideig gyógyítja.
köszönöm az infót holnap meg is csinálom.
Üdv
A probléma a következő.Adott egy 10 éves Whirlpool ARG773 tipusú total No Frost-os kombinált felülfagyasztós gép.A jelenség a következő:a hűtőrészben nem tudja visszahűteni a levegőt csak maximum 7-8 fokig és gondolom emiatt nem is akaródzik neki kikapcsolni.De mire ezt eléri ez is legalább 8-10 óra folyamatos működés után következik be már ha bekövetkezik.A fagyasztó részben tökéletes minusz 20-25 fokos a levegő tehát ebből kiindulva elvileg gáz van a rendszerben persze csak szerintem.Van egy ventillátor benne ami elég zajosan jár már egy ideje nem tudom ez közrejátszik e a dologban.Valahol mintha azt hallottam volna hogy ezek úgy működnek hogy a fagyasztó felől keringeti a ventillátor a hideg levegőt a hütő rész felé és valami szabályozó zsalu eljegesedik esetleg.Egy olyan már volt hogy 2 napra kipakoltunk belőle és le volt állítva de ez nem oldotta meg a problémát.A hűtőrész felől a panelt nem sikerült levennem mert mintha 6.5-es dugókulcs kellene hozzá ami persze nincsen(mármint nekem) és ráadásul egy bemélyedésben van ami miatt még fogóval sem férhető hozzá.Valaki valami okosságot tudna mert kezd idegesítő lenni a folyamatos zúgás,persze az áramfogyasztásról nem is beszélve köszönöm
Köszönöm az infót,orvosolni fogjuk a problémát,még1szer köszönöm.
Az autómata leolvasztás fűtőszála nincs folyamatossan áram alatt? Lehet azt kell kikötni. A villanyóra meg pörög mint az őrült!?!
A fagyasztóban a 20-25 fok sem jó! Ott a 18 fok a "tökéletes". Próbáld meg a leolvasztást de , most már addig hagyd kikapcsolva amíg a csepptálcában szaporodik a víz ! (naponta ürítsd ki a tálcát) .
A leolvasztás fűtőszála csak a kompresszor leállása után tud bekapcsolni,ha kiköti akkor olvasztgathatja hetente ...(butaságot ne javasolj légyszíves) ez nem egy egyszerű 3csillagos hűtő ahol ha látom hogy jeges a mélyhűtő akkor leolvasztom..
Lehet hogy eldugult a kondenzvíz leeresztője
És az kidugítható valamilyen formában?
Persze gondolom ez tipus függő.
A csepptálcánál megkeresed a kifolyót, rászorítasz egy csövet ami rámegy és erősen belefújsz,ha nincs befagyva sikerülhet" kifújni "
Megcsináltam nem igazán volt eldugulva,amikor fújtam a mélyhűtő résznél hallottam a levegő áramlását.
Most egyelőre kapcsolt egyszer kétszer a mélyben -16 a sima részben 9 fok van de süllyed csak elég lassan,igaz elég sok cucc van benne
Hello!
Van egy Indesit kombinált hűtőm CA138NL. Kint tartom a faházamban, ott olyan hőmérséklet van, mint kint +2-3 fok, tehát +5 fok körül. A hűtő hibajelensége: ha a hőfokszabályzójával kikapcsolom, majd be, akkor elindul, szépen hűt, a fagyasztó fagyaszt, de ha magára hagyom, 1-2 nap múlva a fagyasztója leolvad. Ha megint kikapcsolom és be, megint szépen lefagy, hűt. Kérdésem: normális viselkedés ez és csak azért van így, mert túl hidegbe van, vagy valami gondja lehet?
A hiba oka : hidegben van . A kombinált hűtők szobahőmérsékletre 16-20c' ra vannak tervezve
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Csinálj hozzá egy egyszerű, hőmérős fűtést, amit beteszel a gépbe (nem kell a helységet fűteni), egyszer belövöd, ~6-8° alatt kapcsoljon és megoldva kérdés.
Ha kint mínusz lesz bedermed a komp olaj és a fűtéske miatt be akar indulni máris kinyírtad a kompot!! Két megoldást látok : 1 nem használja télen 2 fűtött helyiségbe viszi ha használni akarja.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
Sziasztok!
Van egy daewoo FRS-u20DCC hűtőszekrényem, a probléma a motor állandóan jár és a sima hűtő részében még is 10-12 C fok van, a mélyhűtő része elég hideg de no frost lévén még is van benne némi jegesedés. Időnként hatalmas tócsát ereszt ki magából. A leolvasztást próbáltam utána 3-4 napig jól működött elég hideg volt a hűtő részében, de utána újra előjött a probléma. Olvasgattam a fórumot hátha találok rá megoldást, de ilyesmi típust nem említett senki. A kondez víz leeresztő eltömődött vajon? Ezt merre találom benne? Le kell szereljem az egész hátulját? Mert a hátulja teljesen zárt. :S Előre is köszönöm a segítségeteket!
Nem a hűtött térben (belül) van a fűtés.Azért ezzel a megoldással két ismerősnek is megmentettem a hűtőjét, ellentétben azzal, aki azt mondta: nekem nem kell, jó az; tavaly sem döglött be (ez nem tavaly volt).
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |