Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   96 / 298
(#) diablo3000 válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 27, 2013 /

Szavasz!

A probléma az, hogy a mélyhűtő része max fokozaton is csak -19 fokra hűt. A hűtő légbefúvásos és külön vezérelhető a normál és a mélyhűtő.
(#) StMiklos válasza diablo3000 hozzászólására (») Jan 27, 2013 /

Szevasz!
Na erre a "varázslatra" képesek a No-Frost hűtök.
Többféle megoldással élnek a gyártók ez ügyben.
Ha valamiért nem tudja a jeget leolvasztani (mert az megakadályozhatatlanul képződik, legfeljebb a Te kényelmed, hogy nem Neked kell vele foglalkoznod) lecsökken (romlik) a hűtőteljesítmény, a következményeit most írod.
Vagy a vezérlés nem kezdeményezte a leolvasztást, vagy kezdeményezte, de az mondjuk fűtőszálszakadás, egyszerű kontakthiba miatt nem történt meg, vagy a leolvasztást érzékelő hibásodott meg.... és így tovább....
Többet nem tudok mondani, segíteni. Kicsivel lejjebb látsz egy képet, az még istenes, bár az sem jó (kérdés, hogy milyen fázisban készült, ha olvasztás előtt, azért jó lehet), valószínűleg ilyesmit látnál Te is, de hogy nem jó, az biztos...
Üdv: StMiklos
Lehet maradi vagyok, vagy tán jobban ismerem az új "szuper" hűtők buktatóit, amin sok lámpa, programozhatóság van, azt én messze elkerülöm, már ha vásárolni kell....
(#) fear2 válasza fear2 hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Nos 1 nap után:

A hűtőrészben:-1.6 fok
A fagyasztóban : -21.6 fok(és még csökken,csak lassan mér a digitális mérő)
Az értékek a kezelési útmutatóban megadott szinteken mért értékek.
(Az előző hozzászólásomhoz illesztett kép a hűtő kikapocslását követően kb 10 perccel készült, az első(6év után,eddig csak gyors kitisztítást kapott a hűtő) hosszabb leállás és leolvasztás előtt történt.
A kezelési és szervíz kézikönyv szertint legkiebb fokozaton ("vacation") a hűtőtérben +6 foknak, a fagyasztőban -16foknak kellene lennie.
Tehát valami bibi biztos van.Valaki esetleg tud segíteni ebben?
Akár el is jöhet, kiméregetehetné az érzékelőket és meg is csinálhatná, ha lehet(természetesen nem ingyen kérném).
(#) pepperoni9 hozzászólása Jan 29, 2013 /

Sziasztok,
hadd kérjek segítséget egy Zanussi kombi hűtőhöz (2 ajtós, felül fagyaszt, 1 kompresszoros).
Egyik napról a másikra leállt, leolvadt, nem indul a kompresszor motorja, nem hűt, belül a lámpa ég.
Van valami ötlet, hogy a hibát leszűkítsem?
Köszönöm: Pepe
(#) blackdog válasza pepperoni9 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

A legegyszerűbb hívni egy hozzá értő hűtőgépszerelőt!
Elvégezted a legalapvetőbb méréseket? Feszültség elindul - eljut a termosztáthoz - onnan továbbmegy - hova - ahova ott mit történik - védelmek (már ha vannak) milyen állapotban vannak stb...
Nem megsérteni akarlak, de nulla infó alapján mit szeretnél? Legalább azt mérd meg, hogy a feszültség meddig jut el. Vagyis hőfokszabályzó kapcsol-e és, ha igen utána mit történik. Ehhez csak egy multiméter kell.
(#) jesi hozzászólása Jan 31, 2013 /

AEG SANTO 3532 KG 2 kompresszoros (Danfoss TLES6K/4611 és NLE9K/6820) R600a, SN/N fagyasztó ajtaja magára hagyva napokig nyitva maradt, hiába volt a hang és fényjelzés. Azóta egyáltalán nem hűt semmilyen módban sem. A kompresszor indul, nem zajos, a felső része felforrósodik, 15-30 sec után leáll, kicsit lehűl, újra indul, felforrósodik, és ez így ismétlődne. A kimenő csövek nem melegek, nem hidegek. A hűtő része a saját kompresszorával rendben működik. Kérem segítségeteket, mi lehet a hiba, hogyan és kb. mekkora költséggel lehetne javítani. A hűtő sajnos szakemberekkel rosszul ellátott kis faluban található.
(#) StMiklos válasza jesi hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Szevasz!
Bár részletesnek tűnik a hiba leírása, mégis kevés, mert részletek, körülmények hiányoznak.
Nyitva hagyott ajtónál túlterhelődhet a kompresszor, számára nem tervezett üzemállapotba kerül, amely nagyobb melegedéssel jár, lehet többel, mint a megengedett és akkor belső károsodás (tekercs vagy testzárlat, esetleg kenési probléma) lép fel.
Kapcsold ki legalább egy órára, hagyd teljesen mondhatnám hidegre hűlni a kompresszort és akkor egy határozott indítást próbálj. Ha nem jár sikerrel, kapcsold ki és 10 percen belül ne próbáld újra.
Nem részletezem, de nagyon nem szereti...
Amúgy csak szerelő tud bármit mondani..
A legrosszabb (ettől nem vagy messze) kompresszorcsere. Árat nem tudok, talán 30-ba belefér, sok függ a vidéktől, szerelőtől.
(#) jesi válasza StMiklos hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Szevasz! Köszönöm a véleményedet és a tanácsodat. A javaslatod szerinti kényszerített újraindításokon már túl vagyok. A kompresszor hallhatóan "jól jár", de hamar kikapcsol, amikor a fejrésze túlhevül, aztán újraindul, amikor kicsit visszahűl, és ezt ismételné. A kompresszorból kimenő és visszatérő csövek legfeljebb "tőben" tűnnek melegebbnek ill. hidegebbnek, a hűtőközeg áramlása nem hallható, a körfolyamat nem indul be. A fotón szereplő fagyasztótérnek nincs hűtése. Dugulásra, gázhiányra is gondoltam volna, ha a hiba nem éppen az ajtó tartós nyitva maradása után állt volna elő több éves kifogástalan működés után. Szerelőhöz inkább csak azt követően fordulnék korábbi tapasztalataim alapján, amikor már többé-kevésbé körvonalazódik a hiba oka és a javítás módja.
(#) blackdog válasza jesi hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Pedig ezt házilag nem fogod megjavítani. 99% kompresszor csere. Egyszerűen azzal, hogy nyitva maradt az ajtó hosszabb ideig szépen túlterhelted. Most a hővédelem kapcsolgatja ki-be.
(#) StMiklos válasza jesi hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Pedig nagyon kompresszorcserésnek tűnik, ha mégis többet akarsz tudni, mérj tekercsellenállásokat (hidegen!) és aztán áramfelvételt.
Némi esély még lehet, hogy az indító/védő áramkör hibás, de mérés nélkül nem jutsz előbbre.
Az, hogy forró a kompresszor nagyon nem jót sejtet.
Azért egy kapillárcsöves gépnek sem kellett volna feltétlen tönkremennie, de hát akkor hiányzott a fizika óráról, vagy ami ehhez hozzásegíthette a szennyezett kondenzátor, nem elégséges levegő a kondenzátor hűléséhez, meg még lehetne néhány dolgot mondani...
(#) hanolfe hozzászólása Feb 5, 2013 /

Sziasztok!

Szeretném kicserélni a Miele hűtőm fagyasztó részének az ajtótömítését. A gyári cseretömítés már megvan, de mielőtt nekiállnék érdeklődnék egy kicsit.
A tömítés valahogy így néz ki:
http://www.kunnig-elektro.de/reparatur/kuehlen/liebherr/tdschritt3.jpg

Hogy tudom kiszedni? Van-e valami trükkje, vagy mire kell figyelni? Az ajtó és a belső műanyag borítás közé van benyomva a tömítés, olyan mintha oda is lenne ragasztva, de lehet csak az évek alatt ragadt oda.
Kiszedni még ki tudnám, csak kérdés hogyan tudom berakni az újat, hogy rendesen tömítsen?
Itt még csavarozzák is, meg hajszárítóval való fűtést is javasolnak:
http://www.kunnig-elektro.de/reparatur/kuehlen/liebherr/tuerdichtung.html

Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
Üdv.: hanolfe
(#) jó.papa hozzászólása Feb 5, 2013 /

Üdvözlök mindenkit.
Fagyasztóláda problémám van még pedig a következő.
Egyik láda alul kívülről be jegesedik a középső részén de még meg is emeli a ládát mi lehet az oka?
A másik a kis részén semmi gond a nagyobbik részén alul az alsó sort nem fagyasztja le teljesen. Pl:gyümölcs van alul és van egy kis leve.Fagyos is meg nem is.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) spasztor hozzászólása Feb 5, 2013 /

Szevasztok
Segítséget szertnék kérni
Régi Lehel fagyazstószekrény kontrollfénye állandóan piros-kis sem kapcsol !
Ez azt jelenti -nem éri el a normál hőmérsékletet?
Valami javaslat????????????????????????
(tisztítás, alkatrészcsere...?)
Köszönöm az infót
Üdvözletel : PIstván
(#) raptor1974 válasza jó.papa hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

A készülék hőszigetelése át van ázva, így a hőszigetelés jelentős mértékben leromlott. Ezért jegesedik a külső részen. Mivel a hőszigetelés el van vizesedve, a benne futó csövek is vizes közegben vannak, ami előbb-utóbb a csőkígyó vagy hűtőpalást esetén a palást korrózióját okozza, ami a rendszer kilyukadásához vezet. A leromlott hőszigetelés is lehet az oka a második problémának, de ezt akár hűtőközeg hiány is okozhatja. A hőszigetelés legtöbbször nem javítható, de ha javítható is akkor is elég macerás dolog, és nem biztos a végeredmény sem.
Mindezek miatt, amennyiben megteheted mihamarabbi készülék cserét javasolnék.
(#) raptor1974 válasza spasztor hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Nincs meg a beállításnak megfelelő minimális hőmérséklet a készülékben. Sok minden okozhatja (leromlott szigetelés, rosszul záródó ajtó, hűtőközeg szivárgás, dugulás, kompresszor probléma, stb..), a hiba megállapításához hívj szerelőt.
(#) jó.papa válasza raptor1974 hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Köszönöm a tanácsod,de sajnos nem tudom cserélni őket.
(#) blackdog válasza jó.papa hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Pedig az a hűtőd amelyik kívül is jeges az jobb cserélni.
A másik jobb esetben csak gázhiányos. Pl. keretfűtés ereszt. Ha nem régi fagyasztó vagyis nem nem R12 vagy R502 a közege akkor még javítható. De kell hívnod egy szakembert.
(#) jó.papa válasza blackdog hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Köszönöm.Régi hűtő mind a kettő.A nagyobbik (300l)-en már volt motorcsere de azóta kifogástalanul működik de a múlt évben már észrevettem az alul jegesedést és most ismét. Nem éri meg már szerintem csináltatni akkor próbálok megoldást találni a cserére.
(#) redeib hozzászólása Feb 8, 2013 /

Hello,
tud valaki nekem segíteni? Samsung no frost kombinált hűtőm van, kijelzős, kb.10 éves. Napok óta el kezd csipogni és a hűtő hőmérsékleti foka el kezd villogva, változni rajta 6foktól lefelé, aztán újra meg újra. Egyszer csak megáll és abbahagyja a csipogást is. De ezt többször kezdi 1 nap. Mi lehet a gond? Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
(#) raptor1974 válasza redeib hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Elektronikáról lévén szó sok minden lehet, de nekem elsősorban a hőfok állító nyomógomb a gyanús. A hiba nem mérhető, csak a nyomógomb mikro kapcsolójának cseréje után derül ki, hogy ténylegesen ez volt e a baj. Több ilyen esetem volt már, bár nem hőfok kijelzős készüléknél.
(#) szaratov hozzászólása Feb 9, 2013 /

Üdv mindekinek még uj vagyok az oldalon olyan problémám lenne hogy most sikerült felfedeznem szüleim régi Szaratov hűtőszekrényét

http://www.jofogas.hu/budapest/Tokeletesen_mukodo_Ruszki_huto_7337737.htm
(ugyan ilyen van nekünk is csak leharcoltabb állapotba)

Nos az lenne a problémám hogy bedugom a konektorba és nem indul.:S pedig amikor felfedeztem leporotlam akor indult..
valaki valami ötlet mit tudnák kezdeni hogy kideritsem mi baja?
esetleg inkább vigyem szerelőhöz?

válaszokat előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
(#) granpa válasza szaratov hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Fektetve, vagy állítva szállítottad, motorrögzítőt beraktad? Szállítás után (fekve szállítás) mennyi ideig pihentetted? Valószínű különben, hogy valami kötés/vezeték lazulás van. Kövesd végig, elég egyszerű szerkezet.
(#) szaratov válasza granpa hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Állitva hurcoltuk át olyan 20 méterrel arréb
leporoltam és vártam akor és indult
most pedig már azon a helye nvan lassa egy hete megse moccant de valamiért ma nemindult be..:| vezetékeket majd megnézem!

és még olyan kérdésem lenne hogy ez a hűtő ér valamit,esetleg érdemes megmentenem?

válaszodat köszönöm
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
(#) dani vince hozzászólása Feb 11, 2013 /

sziasztok!
Már hosszabb idő óta követem a fórumot,de még eddig nem használtam.Most azzal kérdéssel fordulok hozzátok,hogy szerintetek az r600-al működö gépeknél,mi okoz dugulást a rendszerben,elég sűrűn találkozom ezzel a problémával,de még nem sikerült egy efogadható magyarázatot találnom.
Köszönettel: Vince
(#) raptor1974 válasza dani vince hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Lehet pl. elporladt zeolit, a szűrőbe túl mélyen betolt kapilláris cső vagy egyéb mechanikai dugulás.
(#) tipegő válasza szaratov hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Szedd szét a relét és a 4 érintkező pogácsát finom reszelővel simítsd ki! Fel szokott akadni is.
Sokat javítottam Szaratov-ot is volt, hogy bejött.
Kilehet emelni és bontható, rugójára fél csepp olajat, és megköszöni!
(#) tipegő válasza redeib hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Van egy hűtős szlogen: "Amit egy gép jár, azt le kell tudnia állni"! Különben gáz van! Azaz nincs!
Persze nyugalmi állapotban, ha nincs nyitogatva és nem tol neki meleget a tűzhely v. nap.
Tíz éves hűtő megér még egy gáztöltést! Akár milyen tömített a csőrendszere, napi szinten pár mikron gázvesztesége lehet.
Saját hűtőim fel vannak szelepelve két-három évente beletolok egy kicsit (telken) Van ezer éves is.
Leginkább a keretfűtési csövön van szökés ha öreg. Lekötéssel még hosszabbítható az élete. Vacak anyagból van, vas ötvözet. (bundi cső) porózusan korrodál.
Nagy csodát ne várj, de az anyagi válság kitolható 1-2-3 évvel ha összejön.
Keress normális szakit.
(#) tipegő válasza dani vince hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Mechanikai dugóra gondolok én is, próbálj kicsi kerámia szűrőt feltenni! (tipp)
Egy próbát meg ér!
(#) tipegő válasza spasztor hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Ne járasd, ne főzd meg a motort.
Keretfűtés le, gáztöltés, azt vagy összejön egy ideig vagy nem! Sajnos ez ilyen lutri!
(#) dani vince válasza tipegő hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Még arra gondoltam,mivel nagyon alacsony nyomás(0 alatt) a szivó részen, a csővekben megtelepszik valahol az olaj,ahonnan már a kompresszor nem tudja vissza szivni.
Következő: »»   96 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem