Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
hi
most csinálmtam meg én is működik nekem is üdv
Üdv mindenkinek!
Engem is érdekelne egy nyák. Mármint a potyo-féle legeslegutolsó hibátlan.
Persze. De semmi sincs még megrendelve, közösen döntjük el ezt is. Habár szerintem nem kétséges, hogy mindenki a legújabbat akarja megépíteni.
Lehet csak nyák is, mert oda is kell még minimum 5 ember (eddig veled együtt lennénk hárman, és legalább 8 kell), de alkatrészeket is érdemes egyszerre venni, mert olcsóbb.
Olyasvalaki kellene szervezőnek, aki rendelt már nyákot, tudja, mi a dörgés, és ismert valamelyest a fórumon.
Ettől függetlenül is meg kell lennie a 8 emberkének, hogy lehetőleg gazdaságos legyen a gyártatás...
Én úgy gondolom, szívesen vállalom a dolgot (NYÁK gyártatása, alkatrészek beszerzése). Viszont mindehhez össze kelljen jöjjön a 8 ember minimum. --------------------------------------------------- Legyen itt folytatva ez a rendeléses téma...
Arról nem beszélve, hogy azokat a piceket be is kell ám égetni, tehát aki veszi, annak nem árt ha vagy egy jó égetője. Vagy el kell menni valakihez megégetni.
Ezért is tudnám vállalni, mert könnyen hozzáférek egy gyári MicroChip-es sorozatégetőhöz...
Szia,
Bocsi elírtam a linket én is arra gondoltam. Szóval azt mondod hogy a REV1-es általad tervezett nyákból is van gyártófilm a gyártónál ahol te csináltattad? Meg erről az ellenálásról mesélnél egy kicsit, ezt nem olvastma sehol?
Nem, a rev1-ből nem tudok gyártófilmről. Folytassuk a másik topicban!
Mért nem jó neked az a fajta, amit mi szeretnénk rendelni? Ez a "legújabb" égető...
Javaslatom a következö, irjuk le, hogy eddig ki a jelentkezö:
Rapidus . BJano , Feri007 , Norberto (?) Ha valaki kedvet kap, irja a nevét a listához. Ha megvan a 8, vagy esetleg több tag, akkor eldöntjük, ki, mit szerez be. (nyák, PIC, passziv ) Én máris vállalom ingyér az ellenállások nagy részét, esetleg mindet. Ha valaki csal, szenyó, akkor átkot szórunk rá, hogy füstöljön el az összes kütyüje
Tehát folytatva...
Olvassátok el potyo honlapján a rev1-ről irtakat, így világos lesz mi a különbség a 2-es és a rev1 változat között. A 2-eshez van film, a korábbi gyártó legyártja (gondolom, de meg kell kérdezni). Aki akarja, nyugodtan megcsinálhatja ezt is, szolgáltatásban pontosan azt kapja, mint a rev1-gyel. A rev1-hez képest a "hiányosságai" (a 13 V-os 4066-os kivételével) orvosolható: 1. Ebben a hozzászólásomban megmutattam, hogyan lehet a hiányzó felhúzó ellenállást elhelyezni. 2. A reset részt meg nem kell beépíteni. Szóval a rev1 az újabb, de az előző sem kevesebb.
Upsz, már itt is vagyunk?
Én nem vagyok az ellen, hogy itt legyünk, de - ebben a fórumban kicsi az aktivitás, nehezebben jön össze a 8 tag - nemcsak nyákot akarunk ám - én bizony Potyo legújabb verzióját szeretném
Ugynabban a fórumban vagyunk, ugyanazok a tagok vannak itt is, mint mindenhol másutt az oldalon, és legalább ugyanannyira figyelemfelkeltő a téma címe, mint az ICD2 - Kérdések, válaszok...
Az az igazság, hogy mint azt a neve is mondja, az utóbb említettben inkább a készre szerelt darabokról folyik a diskurzus (illetve arról kéne leginkább) - mármint ez, meg az miért nem működik, hogy jó, hogy nem jó... Míg ez a topik meg kifejezetten az ICD2-höz tartozó NYÁK gyártásával és gyártatásával foglalkozik...nem hiszem, hogy ez nagy gond lenne.
Norberto: Topikváltás-OK
(Azért kikívánkozik: minden fórumban visszatérő mumus az "offtopic". Sztem amig nem offolja teljesen szét valaki, addig nem baj. OK, precíz emberek vagyunk!!!) No, azért is felül tartom a topikot. 20Mhz-es, pontos, hálókártyákból bontott kavicsokat tudok szerezni. (Egy halom koaxos ethernet kártyát tettem el szebb napokra, hát nem jöttek szebb napok. Vagy épp ezek lesznek azok???)
Mit szenvedtek itt gyártófilmel?
Kell egy lézer nyomtató 1 fólia(én kettőt nyomtatok rá, aztán celluxal összeragasztom, így tökéletes a takarás még a szar 1000 éves hp 5L-esemmel is), p20-as lakk(elég lesz 3 a4-as nyákra egy flakon vagy még többre is), sziti lefolyótisztító (elég 100 a4-es nyákra egy doboz 500Ft). Vagy vasaltok, Watt oldalán találtok rá ötletet, vagy a nyák készítések topic-on. Így nincs belőle gubanc, mehet a legújabb darab. Ennyi a nyák! (extraigényesek mint Én is vehetnek 500Ft-ért kémiai ónozót az is elég egy darabig) Az alaktrész meg az hogy 3000Ft vagy 4000Ft szerintem már nem oszt nem szoroz, max a beszerzési helyek az érdekesek. És spec a ChipCad Elektro-Kontha párost javallom, az Üllői út klinikák megállójától 5 percre van mind a kettő, az előbbi a pic meg a 8 lábú ic-k hazája, az utóbbi meg az aprólékok és logikai ic-k tárháza. Az utóbbinál emailban le lehet adni a rendelést, az induktivitásból 220-ast lehet kapni a Konthába, mindenki azzal építette meg, mert az a 170-es az égen földön nincs. Azért kell emailban leadni a rendelést, mert elég sok apró mütyür csücsül még azon a nyákon, aztán 5 perc séta a ChipCad és már viheti is haza boldog delikvens az alkatrészhegyeket. Én a nyákot 2 óra alatt tudom megcsinálni fotózással (mert vettem egy sima germicid csövet, az megy egy neon foglalatba és azzal a világítás 40 perc. 10 perc nyáksika fél óra lakkozás + szárítás, 5 perc előhívás, aztán max 20 perc maratás melegített wolf maróval), aztán egy órás furkálás, meg egy nap a beültetés ha szépen akarod csinálni. Ha pic-el akartok fogakozni, akkor valamilyen nyákkészítési módszert meg kell tanulnotok, vagy különben minek nektek pic égető? Itt van két napi munkám eredménye képekben, sajnos csak este lámpafénynél tuddtam fotózni.
Elég érdekes hangulatvételűre sikeredett az írásod...
Kicsit mintha leh*lyéztél volna mindenkit Mindegy, engem ez nem izgat... És az, hogy gyártaTni akarjuk az ICD2-t, nem jelenti egyben azt is, hogy nem tudunk bármilyen NYÁK-készítési módszert alkalmazni... Egyszerűen csak szeretnénk egy kulturált, dobozba építhető eszközt anélkül, hogy órákat, napokat szerencsétlenkednénk még a NYÁK-jának a legyártásával... Ha majd meglesz az ICD2, és foglalkozunk a PIC-ekkel komolyabban (ne értsd félre, van, aki már ezek előtt is képes volt foglalkozni velük, ICD2 nélkül), akkor majd úgyis a több tíz-száz projektnek elég lesz otthoni körülmények között NYÁK-ot fabrikálni... A helyekről meg csak annyit, hogy: mindenki döntse el szerintem maga, hogy mit hol vesz meg Egy kicsit is szakmabeli úgyis ismeri azt a jónéhány bp-i boltot, ahol fellelhetőek az alkatrészek... De nem tudom, miért akadtál ki a gyártatáson, mikor neked már van (ergo most is nagyban fejlesztened kéne a cuccokat vele), nekünk még nincs, ezért tárgyalunk róla...szóval most ez a helyzet számomra kicsit érthetetlen...olyan kioktató jellegű...és azt nem szeretem...
Szép a nyák! Az én nyákomhoz ez a technika azonban "kevés". A furatfémezést is meg kell oldani, mert különben számos alkatrészt az ültetési oldalról nem lehet beforrasztani.
ICD2 Igen, és egy cseppet nagymellényűre sikerült a mondandód!
Jó-jó, valóban kicsit lebratyizóan hangzik a mondandó eleje, de alapvetően segítő jellegű a hozzászólás, jó sok irkálással... nem kell ezt mindjárt mellre szívni.
Szerintem. Gyártani is jó dolog, meg gyártatni is, na!
Egyszerűen csak nem értem hogy miért kell rendelni a nyákot, mikor már az is élmény, hogy megcsinálod tök buli, ezt akarjátok kihagyni?
Nem akartam lekezelő lenni, de itt már január közepe meg ilyen időpontok hangzottak el, közben meg két nap, na jó legyen 3, bár teszem hozzá nekem 3 gyerek melett a nyákfotozást este 10-kor kezdtem, és a forrasztásra viszont elment egy egész délután. (sok nyomoronc átkötés, már gondoltam rá, hogy megcsinálom kétoldalasra.) Pont azért írom le a tapasztalatokat, meg a beszerzési helyeket, hogy nektek már könnyű és főleg gyors szülés legyen. Mellesleg nekem kettő is van, mert mire valaki felvilágosított, hogy a forrasztófolyadék maradványokat fogkefével távolítsam el a nyákról, addigra az elsőt már agyon forrasztottam, és ebben a ledeket már úgy raktam be, hogy ha dobozba kerül, (márpedig kerül), akkor lehessen még játszani a magasságával. Elnézést ha kioktatóra sikeredett, de remélem azért hasznos volt.
Kedves Gulasoft, nem szívom mellre... Nekem a szűk keresztmetszet az idő. Anno csináltam én nyákot P20-szal. Szépen is sikerült. De már nincs UV-lámpám, vegyszerek, stb.
Egy jellemző példa: csináltam kb. fél év alatt egy Bob Blick-féle párhuzamos portos PIC égetőt (Tkp. TAIT) vasalós technika, Nyák-fúráshoz DREMMEL beszerez.... Mire kész lettem, a céges laptopot kicserélték, amin nincs párhuzamos port... Lehet, hogy az IDC-vel sem fogok túl sokat fejleszteni. DE öröm lesz megcsinálni, örülök hogy segítenek, örülök, hogy segithetek, örülök, hogy segítesz. Tehát eddig a kaláka tagjai Rapidus , BJano , Feri007 , Norberto
Időd is lenne foglalkozni vele? Ha van, és kedved is van hozzá, akkor szerintem intézd te a rendeléseket. :yes:
Ha módodban áll kezdj el érdeklődni ez ügyben, számold ki a várható költésget (amennyire lehet), hiszen a később csatlakozóknak ez lesz az egyik sarkalatos pont. Meg kellene nézni, hol érdemes vásárolni! Várhatóan szem előtt lesz ez a topic is, ezért szerintem menet közben simán össze fog jönni a hiányzó +4 ember, nyugodtan el lehet kezdeni mozgolódni.
Sőt! Megkockáztathatjuk, hogy rendelünk 8 nyákot annak ellenére, hogy perpill. csak 4 ember van, mert pillanatok alatt el fog fogyni a másik négy is. Alkatrész vásárláshoz -mármint a jobb áron történő vásárláshoz- pedig nem kell 8 ember, elég 5 is.
Sziasztok!
Nem tudom, hogy et a verziót akarjátok-e legyártani, de Mpi-c már a nyáron legyártatta a saját verzióját, és ennél a gyártónál meg lehet rendelni Mpi-c verzióját. Bővebben: Link Ha ezt keresitek, akkor remélem segítettem. zoknee
Most vettem észre, hogy ti nem ezt akarjátok megépíteni. Akkor nem szóltam semmit az előzőben
Szóval, MPi-c kolléga kampányol a saját nyák design-ja
mellett, ami érthető, hiszen szép, könnyen, elegánsan dobozolható. Viszont kétoldalas, furatgalván ergo drágább, és minimális lemaradása van az legutóbbi kiadáshoz képest. Asszem, még nem tettük le a garast. Ha valaki most kapcsolódna be. Közös alkatrész, és nyák beszerzéssel szeretnénk potyo-féle ICD2 klónt építeni. Az eddigi tagok Rapidus , BJano , Feri007 , Norberto Ha megvan az ötödik jelentkező, indulhat a project.
Nem ő kampányol, én akartam segíteni, csak későn láttam hogy ti nem azt keresitek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |