Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   110 / 313
(#) agressiv válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

De akkor az egész tolódna szerintem. Majd kiderül.
(#) szikorapéter válasza 1984white hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Még annyit vettem észre hogy a youtube videó,meg szinte minden gyorsabb grafikával rendelkező dolognál egy kissé mintha a közepénél néha megcsúszna a kép.Az mitől lehetséges?Kicsi lenne a frissítési freqvencia?
(#) 1984white válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Ha tudsz készíteni egy videót a hibáról, akkor az sokat segítene. Így passzolom, de lehet a freki is.
(#) Pistii12 válasza 1984white hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

mindenhogy csinálja hidegen és melegen is ezt csinálja! holnap szétszedem átellenőrzök mindent és beszámolok h mit láttam! Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget is!
(#) szikorapéter válasza 1984white hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

A kamerám nem elég gyors a hiba észleléséhez de általában (néha-néha) jön elő és akkor kb a monitor közepénél egy csíkban egy kissé eltolja a kép felő ill. alsó részét egymáshoz képest.De mindezt 2-3X szokta és nagyon gyorsan,annyira hogy a kamerám már nem képes felvenni azt.Próbáljam növelni a freqvenciát?(Jelenlegi freqvencia: 60Hz)
(#) agressiv válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Ez csak a függőleges szinkron hiánya miatt van, a youtube, illetve a flashvideó ilyen. A hardveres gyorsítás segíthet rajta egy picit.

És a windows desktop sincs szinkronizálva.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
(#) szikorapéter válasza agressiv hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

A hardware-s gyorsítás teljes és a videókártya driver is tökéletes.Annyit találtam még hogy a monitor válaszideje 8ms.Az gyorsnak számít?Akor ezek szerint a freqvenciát kéne emelnem hogy ne villogjon be vagy a flash playert frissíteni?
(#) agressiv válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Semmit sem lehet ellene tenni. Szoftveres hiba, nem hardveres.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
(#) 1984white válasza Pistii12 hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

8ms monitor az nem olyan rossz! Nekem is olyan az asus lcd-m. Teszteld a gépet másik lcd monitorral, azzal valószínű jó vagy jobb lesz! Ekkor biztosan a monitorod csinálja és a gépen nem kell állítani semmit. A képfrissítést és felbontást pedig annyira tedd maximumra amit a kérdéses monitor gyári ajánlás szerint tud. Esetemben: 1440x900@32bit és 75hz.
(#) szikorapéter válasza agressiv hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Ha maximumra tolnám a frissítési gyakoriságot az megoldaná a problémát?Nem lessz úgy baja a monitornak ha úgy üzemel?(a monitor csúcsa: 1280X1024 (76Hz) ).
(#) 1984white válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

A frissítési freqvenciának inkább crt monitornál van jelentősége, a legtöbb lcd monitoron nem nagyon látszik a hatása.
Idézet:
„Nem lessz úgy baja a monitornak ha úgy üzemel?(a monitor csúcsa: 1280X1024 (76Hz) ).”

A gyárilag megadott maximum értékeken való üzemeltetés során biztosan nem lesz baja! Legtöbbször pont ez az "optimális" vagyis a javasolt üzemmód!
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
(#) Pistii12 válasza 1984white hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Ismét én lennék szétszedtem ma a monitort és körbenéztem és a kondenzátor van felpuffadva holnap cserélem is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
(#) agressiv válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Látom nem vagy tisztában a semmit sem lehet vele tenni fogalmával.

Szoftveres oldalon kellene megoldani, hogy szinkronizálja a rohadék a flash a képet, de nem megy nekik.
(#) szikorapéter válasza 1984white hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Akkor ne hadjam a minimumon?Eddig mindig azon járt nekem...a jelenlegi 1280X1024 (60Hz).
(#) agressiv válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Állítsd 75Hz-re, ha támogatja a monitor.
(#) szikorapéter válasza agressiv hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Feljebbvettem.Eredmény:az a csík ahol szaggatott a kép az feljebb került a monitoron,de egyéb más nem változott.Vagy a monitor bios-a van elöregedve,de a monitor 2005-ös.Akkor marad a szoftware-s probléma.Majd megpróbálom frissíteni.
(#) 1984white válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Ezzel együtt kell élned, vagy vegyél új monitort. Sajnos ez a helyzet!
(#) agressiv válasza 1984white hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Ez nem hiba, ez természetes jelenség. Nem a monitor vagy a gép hibája.

Tearing
(#) szikorapéter válasza 1984white hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Akkor marad ez a monitor majd veszek egy újat ha lessz rá keret.Köszönöm mindenkinek a segítséget.
(#) 1984white válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Próbaképpen nézd meg a gépet egy crt monitorral. Csak utána vásárolj.
(#) Kokany82 hozzászólása Feb 26, 2013 /

Sziasztok, nincs valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni egy Hp 1702 monitorral kapcsolatban.Mikor megkaptam a monitorban 2db kondi fel volt fújódva és be sem kapcsolt.Ezeket és a többi kondit is kicseréltem és így eljutottam addig, hogy már bekapcsol de csak felvillan aztán leveszi a fényt, gondolom valami védelem. A felvillanáskor látszik, hogy az alsó rész sötétebb, gondoltam megnézem, hogy a cső romlott e el, ezért felcseréltem a csövek vezetékeit. Így viszont a felső nem ment, ezért gondolom, hogy a cső vezérlővel lesz a gond. A piros vezeték ami a panelról lóg, eredetileg (javítás) A sárga kondi bal lábához volt kötve, de a kondi nem volt benne. Nem tudom, hogy ez így működött e.Amit még érdemes tudni róla, hogy a két fet vagy tranyó bal és középső lábaira mérve a bal oldalin mértem 2,2 v-ot a jobb oldalin semmit.

Van valakinek valami ötlete, hogy mi baja lehet? Előre is köszönöm.
(#) agressiv válasza Kokany82 hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Benq elektronikája van, aminek klasszikus jelensége a inverter halála. Gondolom 4db. sárga szalaggal szigetelt trafó van rajta és mindegyiket egy pár 2SC5707, vagy 06 hajtja és ezek mentek rövidzárba. Valószínű, hogy valamelyik trafó menetzárlatos is lett ezért a tranzisztorok cseréjével idegi, óráig megy, de megint tönkre fog menni. Ha atranfókat ki is cseréled, akkor is általában hamar elhalálozik...

Ha a kéttranszformátoros verzió, akkor talán több esély van a feltámasztására. Mérd meg a meghajtótranzisztorokat, valószínüleg rövidzárat fogsz mérni rajtuk.

És ne nagyon kapcsold így be, mert, ha leveri a biztosítékot, vagy a kapcsoló fet is szétmegy, akkor mégtöbbet kínlódhastz vele.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
(#) 1984white válasza Kokany82 hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Én univerzális inverterrel javítanám. Egy panel két csövet hajt és egy panel ára 1100ft a hq-ba.
(#) ampervadasz_82 hozzászólása Feb 26, 2013 /

Sziasztok!

Nekem egy Philips 190S monitorral lenne problémám.
A hibajelenség az, hogy ha hűvösebb környezetben lehül, utána nem tud bekapcsolni. Bekapcsolás után a visszajelző LED zölden világít, majd rövid időn belül lekapcsol, LED kialszik. Majd újra be, és ezt ismételgeti. Amint a hőmérséklet emelkedik (pl. befűtöm a műhelyt), elindul és utána nincs vele gond. A jelenséget biztosan nem páralecsapódás okozza, erre külön odafigyeltem, a helység száraz, és akkora hőingadozás sincs. Kicsit kisérleteztem és arra jutottam, hogy ha a hiba fennállásakor megfújom meleg levegővel egy pillanatra a tápegység panelt, azon belül is a trafó környékét, akkor rögtön elindul. Feltételezem itt lehet a hiba, de nem nagyon van ötletem tovább, hogy ez milyen alkatrész hibájára utalhat. Van valami ötletetek, tanácsotok, hogy merre induljak?
(#) 1984white válasza ampervadasz_82 hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Mondjuk kondicsere? Megcsináltad már? Biztos az lesz a baja.
(#) ampervadasz_82 válasza 1984white hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Igen, azt a néhány elkót - bár egyik sem volt még felpúposodva - már kicseréltem ami a tápegység panelen van, sajnos nem segített, talán csak annyit hogy most már valamivel könnyebben indul el, de még mindig nem az igazi.
(#) mineral válasza ampervadasz_82 hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Low Esr típusú elkókat raktál bele?
(#) agressiv válasza ampervadasz_82 hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Tipikus döglött kondenzátor szindróma, mégha nem is puposak. A többit is cseréld.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
(#) agressiv válasza agressiv hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Ami még lehetséges, hogy, ha FAN7601, vagy LAF0001 a táp meghajtó IC-je, akkor az is hajlamos ilyesmire és a LAF helyére tehetsz FAN7601-et, ami itthon is beszerezhető és nem is drága.
(#) 1984white válasza ampervadasz_82 hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Ha az összes elkót kicserélted low esr-re, akkor multival meg kellene mérni és terhelni a tápot. Ha kondicsere nem segít akkor az ic-t is ki kell cserélned ahogy agressiv kolléga javasolja neked.
Következő: »»   110 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem