Fórum témák
» Több friss téma |
De akkor az egész tolódna szerintem. Majd kiderül.
![]()
Még annyit vettem észre hogy a youtube videó,meg szinte minden gyorsabb grafikával rendelkező dolognál egy kissé mintha a közepénél néha megcsúszna a kép.Az mitől lehetséges?Kicsi lenne a frissítési freqvencia?
Ha tudsz készíteni egy videót a hibáról, akkor az sokat segítene. Így passzolom, de lehet a freki is.
mindenhogy csinálja hidegen és melegen is ezt csinálja!
![]() ![]() ![]()
A kamerám nem elég gyors a hiba észleléséhez de általában (néha-néha) jön elő és akkor kb a monitor közepénél egy csíkban egy kissé eltolja a kép felő ill. alsó részét egymáshoz képest.De mindezt 2-3X szokta és nagyon gyorsan,annyira hogy a kamerám már nem képes felvenni azt.Próbáljam növelni a freqvenciát?(Jelenlegi freqvencia: 60Hz)
Ez csak a függőleges szinkron hiánya miatt van, a youtube, illetve a flashvideó ilyen. A hardveres gyorsítás segíthet rajta egy picit.
És a windows desktop sincs szinkronizálva. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
A hardware-s gyorsítás teljes és a videókártya driver is tökéletes.Annyit találtam még hogy a monitor válaszideje 8ms.Az gyorsnak számít?Akor ezek szerint a freqvenciát kéne emelnem hogy ne villogjon be vagy a flash playert frissíteni?
Semmit sem lehet ellene tenni. Szoftveres hiba, nem hardveres.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
8ms monitor az nem olyan rossz! Nekem is olyan az asus lcd-m. Teszteld a gépet másik lcd monitorral, azzal valószínű jó vagy jobb lesz! Ekkor biztosan a monitorod csinálja és a gépen nem kell állítani semmit. A képfrissítést és felbontást pedig annyira tedd maximumra amit a kérdéses monitor gyári ajánlás szerint tud. Esetemben: 1440x900@32bit és 75hz.
Ha maximumra tolnám a frissítési gyakoriságot az megoldaná a problémát?Nem lessz úgy baja a monitornak ha úgy üzemel?(a monitor csúcsa: 1280X1024 (76Hz) ).
A frissítési freqvenciának inkább crt monitornál van jelentősége, a legtöbb lcd monitoron nem nagyon látszik a hatása.
Idézet: „Nem lessz úgy baja a monitornak ha úgy üzemel?(a monitor csúcsa: 1280X1024 (76Hz) ).” A gyárilag megadott maximum értékeken való üzemeltetés során biztosan nem lesz baja! Legtöbbször pont ez az "optimális" vagyis a javasolt üzemmód! A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
Ismét én lennék szétszedtem ma a monitort és körbenéztem és a kondenzátor van felpuffadva holnap cserélem is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
![]()
Látom nem vagy tisztában a semmit sem lehet vele tenni fogalmával.
![]() Szoftveres oldalon kellene megoldani, hogy szinkronizálja a rohadék a flash a képet, de nem megy nekik.
Akkor ne hadjam a minimumon?Eddig mindig azon járt nekem...a jelenlegi 1280X1024 (60Hz).
Állítsd 75Hz-re, ha támogatja a monitor.
Feljebbvettem.Eredmény:az a csík ahol szaggatott a kép az feljebb került a monitoron,de egyéb más nem változott.Vagy a monitor bios-a van elöregedve,de a monitor 2005-ös.Akkor marad a szoftware-s probléma.Majd megpróbálom frissíteni.
Ezzel együtt kell élned, vagy vegyél új monitort. Sajnos ez a helyzet!
Akkor marad ez a monitor majd veszek egy újat ha lessz rá keret.Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Próbaképpen nézd meg a gépet egy crt monitorral. Csak utána vásárolj.
![]()
Sziasztok, nincs valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni egy Hp 1702 monitorral kapcsolatban.Mikor megkaptam a monitorban 2db kondi fel volt fújódva és be sem kapcsolt.Ezeket és a többi kondit is kicseréltem és így eljutottam addig, hogy már bekapcsol de csak felvillan aztán leveszi a fényt, gondolom valami védelem. A felvillanáskor látszik, hogy az alsó rész sötétebb, gondoltam megnézem, hogy a cső romlott e el, ezért felcseréltem a csövek vezetékeit. Így viszont a felső nem ment, ezért gondolom, hogy a cső vezérlővel lesz a gond. A piros vezeték ami a panelról lóg, eredetileg (javítás) A sárga kondi bal lábához volt kötve, de a kondi nem volt benne. Nem tudom, hogy ez így működött e.Amit még érdemes tudni róla, hogy a két fet vagy tranyó bal és középső lábaira mérve a bal oldalin mértem 2,2 v-ot a jobb oldalin semmit. Van valakinek valami ötlete, hogy mi baja lehet? Előre is köszönöm.
Benq elektronikája van, aminek klasszikus jelensége a inverter halála. Gondolom 4db. sárga szalaggal szigetelt trafó van rajta és mindegyiket egy pár 2SC5707, vagy 06 hajtja és ezek mentek rövidzárba. Valószínű, hogy valamelyik trafó menetzárlatos is lett ezért a tranzisztorok cseréjével idegi, óráig megy, de megint tönkre fog menni. Ha atranfókat ki is cseréled, akkor is általában hamar elhalálozik...
Ha a kéttranszformátoros verzió, akkor talán több esély van a feltámasztására. Mérd meg a meghajtótranzisztorokat, valószínüleg rövidzárat fogsz mérni rajtuk. És ne nagyon kapcsold így be, mert, ha leveri a biztosítékot, vagy a kapcsoló fet is szétmegy, akkor mégtöbbet kínlódhastz vele. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
Én univerzális inverterrel javítanám. Egy panel két csövet hajt és egy panel ára 1100ft a hq-ba.
Sziasztok!
Nekem egy Philips 190S monitorral lenne problémám. A hibajelenség az, hogy ha hűvösebb környezetben lehül, utána nem tud bekapcsolni. Bekapcsolás után a visszajelző LED zölden világít, majd rövid időn belül lekapcsol, LED kialszik. Majd újra be, és ezt ismételgeti. Amint a hőmérséklet emelkedik (pl. befűtöm a műhelyt), elindul és utána nincs vele gond. A jelenséget biztosan nem páralecsapódás okozza, erre külön odafigyeltem, a helység száraz, és akkora hőingadozás sincs. Kicsit kisérleteztem és arra jutottam, hogy ha a hiba fennállásakor megfújom meleg levegővel egy pillanatra a tápegység panelt, azon belül is a trafó környékét, akkor rögtön elindul. Feltételezem itt lehet a hiba, de nem nagyon van ötletem tovább, hogy ez milyen alkatrész hibájára utalhat. Van valami ötletetek, tanácsotok, hogy merre induljak?
Mondjuk kondicsere? Megcsináltad már? Biztos az lesz a baja.
Igen, azt a néhány elkót - bár egyik sem volt még felpúposodva - már kicseréltem ami a tápegység panelen van, sajnos nem segített, talán csak annyit hogy most már valamivel könnyebben indul el, de még mindig nem az igazi.
Low Esr típusú elkókat raktál bele?
Tipikus döglött kondenzátor szindróma, mégha nem is puposak. A többit is cseréld.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
Ami még lehetséges, hogy, ha FAN7601, vagy LAF0001 a táp meghajtó IC-je, akkor az is hajlamos ilyesmire és a LAF helyére tehetsz FAN7601-et, ami itthon is beszerezhető és nem is drága.
Ha az összes elkót kicserélted low esr-re, akkor multival meg kellene mérni és terhelni a tápot. Ha kondicsere nem segít akkor az ic-t is ki kell cserélned ahogy agressiv kolléga javasolja neked.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |