Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A 150 K az
Idézet: „Lehet, hogy adok még egy esélyt a CHZ féle meghajtásnak, de azzal sokat szenvedtem már” Nem értem a dolgot , egészen biztos nem vagyok profi sőtt ,,, de nekem semmi gondom nincs és nem volt ezzel a meghajtással , tökéletesen hozza az elvártakat. / A mult héten hétvégén volt nálam egy erősítős szeánsz és mit nem mondjak tudom az öndicséret büdi de az a kék szörny a hallhatóságot megint földhöz vágta.../ GU50pp A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2013
A Regent 150 és a 150K (koffer) is tranzisztoros volt.
A csövesek rajzai Itt megtalálhatóak.
Sziasztok . Elkészült a végleges verzió. Már csak az elölap várat magára.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2013
Az a sok bakelit mit vétett a falon kiszögelve !
Tetszik az a tigrismintás trafó.
az valami gyári lakk elég macerás leszedni szóval ilzen maradt csórikám de nem fog látszani mert lessz doboza.
szilikon nem szög amikor oda került még nem voltam ennyire benne a témába már bánom
Én sem bántanám,hanem inkább látszana és az egész ilyen színű lenne.
nekem az már túl vad lenne de lehet beledobom eggy vödör lakkba
A regent 15 és a regent 60 csöves. Mindkettő volt. A 60-as nagyon jól használható tetszett a hangja. A 15-ös az utánépített volt, igazából nem jött be. Azt hiszem a 15-ösről vannak képeim is. Átépítettem a hangszinszabályzását, mert nem tetszett.
OK . Megkeresem a shift -et.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
Mekkora ennek a Primer tekercs ellenállása? 5K?
A kimenőtrafó E és I elemei hogyan vannak egymáshoz rögzítve ? (GU50SE)
Melyikre is gondolsz ?
Gu50 SE
A próbák során még semmi nem fogta össze amit a képeken is látni , a végleges beépítésnél a trafó maga le lett csavarozva az alap sasszira és az I pedig kapott felülről egy 10mm -es bakelit leszorítóelemet / ezt itt már nem látni mert a trafó takaró alatt nem látni egyáltalán /
Bővebben: LinkIgen
A Gu50 Se -be félvezetős egyenirányítást szeretnék ez esetben megfelelnek ezek a trafó feszültségek?
270V~=380V (egyen) 177V~=250V(-//-) 28,39V~=-40V(-//-) Ha ezek jók akkor mekkora áramok tartoznak ezekhez a feszültségekhez? A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
A feszültség adatok nem jok mert itt 1,3 -al számolunk ez gyakorlati érték és ez a jó!
És mekkora áram tartozik ehhez ?
Szia !
Szerintem az effektív értékkel kell számolni. (Az AC fesz szorozva 1,41) Tehát jók a számitások.
Készül a doboz, lassan a cél felé. Csak nemtudom mivel vonjam be a dobozt fekete filc vagy piros bör?
Szerintem ő úgy értelmezte ,hogy mekkora a terhelt feszültésg és nem az üresjárási
Én azokat a facsavarokat nem is használnám.A doboz illesztései sem jók,így teljesen mindegy,hogy mivel vonod be,nem lesz szép sosem.Felhólyagosodik,elszakad,gyűrött lesz.Az íveket is lekerekíteném,és az éleikről azt a fóliát,vagy furnért is eltávolítanám.
Nincs itt a HE -n egy erről a témáról szóló fórum?Nehogy megszóljanak.
Megfelelően méretezett tápegység esetén csak pár voltot eshet a feszültség.
(Szimpla tekercs+graetz+C-L-C kör) Ha alulméretezett a cucc, akkor más a helyzet. Anódfesz esetén 200%-ra méretezem a tekercset, fűtés esetén szintén. Előfeszültség esetén nem folyik túl nagy áram ,ott nem annyira lényeges. De Te tudod, Te épited a cuccot.
Meg tudnád mondani ,hogy mekkora áramok vannak a megadott feszültségeken?
Ez beállítás kérdése. Megint csak azt tudom mondani, hogy tessék megnézni az adatlapot. Tudod az anódfeszültséget. A osztályba szeretnéd állítani. A cső 40+5W-ot tud. Szóval akkor lesz maximális anóddisszipáció, ha kinyitod maxra. 380V-nál 100-105mA-t engedhetsz rá. Akkor máris tudod, hogy a két cső normál helyzetben 210mA-t vesz fel. Ennél tessék nagyobbra méretezni a tekercset, mert állandóan ennyi folyik rajta (mondjuk 350-400mA-re). A segédrácsra van táblázat, de megközelítheted úgy is, hogy 5W a max. Szóval olyan tekercs kell, ami 250V-on elbír legalább 10W-ot. Az előfeszültségnek meg általában 50-100mA-es tekercset készítenek (itt igazából potenciált adsz, de nem szokás nagyon vékony huzalból tekerni ezt sem). A fűtés szintén számolható (végcsőveknek mondjuk 12,6V-on 3-4A és akkor nem fog beesni, az előfokcsöveknek meg 2A 6,3V-on). Kb. ennyi. Az előfeszültségnél inkább számold 60V-ra, biztos ami biztos.
A negatív válaszaidat tartsd meg magadnak . Köszönöm. Nyugi ez még nem a végleges még nincs kész. Esetleg ha te csináltál szebbet szivesen megnézem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |