Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Sziasztok!
Van egy HP LJ 2200 nyomtatóm. Elméletileg ez annyiban különbözik a 2200d "alapmodell"-től, hogy nincs benne a kétoldalas nyomtatási egység (duplexer). Ez mit csinál tulajdonképpen? Kinyomtat egy oldalt normál módon, majd ahelyett, hogy kitolná a papírt a tálcára, visszaforgatja, és kinyomtatja a hátoldalára a következő oldalt is? Lehet ilyet tenni a sima 2200-ba? Egy kisebb irodába irodába szánom, és sokszor kell 2 oldalasra nyomtatni a doksikat. Hálókártyám már van hozzá, kettő is. Egy 615-ös és egy 620-as. Mi a kettő között a különbség? Alapból 8MB memória van benne? Érdemes gondolkodni azon, hogy felbővítsem? Szükség van erre 6-8 felhasználónál?
Szia, igen, a duplex egyseg megforditja a papirt. Szerintem bele lehet epiteni a sima 2200-ba, a bibi nem ezzel lenne, hanem a logikai aramkorrel, vagyis hogy tudja-e vezerelni a duplex egyseget.
Siasztok. HP Laserjet 6L nyomtatóm a képen látható hibát produkálja. Ha szöveget kell nyomtasson akkor nincs gond erőteljes a szín de ha nagyobb összefüggő területet kell nyomjon akkor ilyen a nyomat, ami nyák készítésnél nagyon nem jó nekem...
Mi lehet a baja?
Elsőnek milyen a tooner? Gyári vagy utángyártott? Ill Töltött vagy eredeti?
Gyári HP toner. Hogy töltött-e nem tudom mert használtan vettem a gépet ezzel a tonerral.
Szia. Köszi. Honnan ismerem fel, hogy tudja-e kezelni a duplex egységet?
Hat peldaul onnan, hogy osszehasonlitod a 2200d es a sima 2200 logikai reszet. Ha az utolso ellenallasig megegyezik, akkor tudja kezelni a duplexet. Bar erre szerintem keves az eselyed, ugy gondolom a sima 2200bol kisporoltak a duplex vezerlesehez szukseges alkatreszeket is.
Kiszedtem belőle a panelt, mert van 2 led és 1 nyomógomb, amit pótolni kell. Igen, pótolni, valaki a "többet erővel, ha ész nincs" elvet vallotta a burkolat visszarakásakor. Tulajdonképpen szerencsém van, hogy nem a forrszemeket tépte fel, hanem az ón engedett. Kispórolt alkatrészeket nem látok, viszont van 3 db "SIMPLEX" felirat, ami attól tartok, nem sok jót jelent. 2 szitázott, 1 a nyák-on.
Vettem chippet, de a probléma továbbra is fentáll. Ugyan úgy férenyom.
Sziasztok! Van egy Epson stylus C44ux nyomtatóm! Tökéletesen működött míg el nem kezdett kifogyni a festék a fekete patronból! Először csak jött a figyelmetető üzenet hogy kevés a festék bla-bla-ba, aztán mikor nyomtatni akartam vele jött a hibaüzenet hogy ellenőrizzem a nyomtató patronját! Gondoltam kifogyott ígyhát feltöltöttem, visszaraktam a nyomtatóba a patront de nem látja, olyan mint ha benne se volna! Mi a tehendő ilyenkor??? Ha valaki tud megoldást legyen szives segiteni nekem! Előre is köszönöm!
Tonerchipnek nem tudom mi köze lehet, ha a kép eleve rosszul kerül fel.
(Lehet van benne egy opció: Akarod-e, hogy a kép sz*ul kerüljön föl? Yes/no, és ez a bit yes-re van állítva?) ![]() Inkább a lézeregységbe néznék szét. Bizonytalan pozicionálást okozhat a poligon motor tükre, ha nem tiszta. A lézeregység oldalán szokott lenni lézerdetektáló szenzor, ezt is csekkold le. Meg legyen minden atomtiszta. Bár az is érdekes, hogy a kép nem torz, és a margó is megvan (ha jól látom). Ha meg haladási iránnyal megegyező csúszás lenne, akkor lehetne kuplung hiba (nem kapcsol időbe) Nézegettem a nyomtatód képeit, jól látom, hogy ennél nem masterfólia van, hanem a dobról közvetlen kerül rá a papírra a kép? Üdv
Pontosan!
Egy vezető fólia van a tunerek alatt, ami után felviszi a papira, majd ráégeti. A nyomtatón ha meglesed csak a fekete van elcsúszva. A teszt oldalon a keretet nem középre zárja. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Most találtam, a gyerek is pont azzal szivornyázik mint te, csak neki nem olyan dúrva
![]() Bővebben: Link
Mit ajánlasz. Mit pucoljak meg próba képen esetleg?
Nekem segített a chip csere nem csak ki találtam nekem HP szervizben dolgozó mondta ezt a tippet nekem bejött a dolog . A régi tonerek nincsenek meg mármint a gyárik amit után gyártottra cseréltél? Mert ha megvan akkor tedd rá a chippet rázd meg és tedd bele próbára. Ha nem jön be akkor a lézernél kéne szétnézni nincs e elmászva benne valami .
Nekem segített a chip csere nem csak ki találtam nekem HP szervizben dolgozó mondta ezt a tippet nekem bejött a dolog . A régi tonerek nincsenek meg mármint a gyárik amit után gyártottra cseréltél? Mert ha megvan akkor tedd rá a chippet rázd meg és tedd bele próbára. Ha nem jön be akkor a lézernél kéne szétnézni nincs e elmászva benne valami .
Bővebben: Link
Valami kalibrációról ír, próbáld lépésről lépésre követni. Érdekes, nem tudom miért izgatja a nyomtatót pozicionálás szempontjából, hogy milyen toner van benne, de lehet mégis igaza van Pyte fórumtársnak és szoftveres a hiba. Üdv
Pont a minap bekerült egy HP CLJ 2600N es gép igaz annak a lézere volt poros mert nem volt benne piros szín, de próbára rátettem a tonerra az általam régebben kicserélt chippeket amiknek pozícionálási hiba miatt lettek kicserélve. A tonerek gyáriak voltak benne és a saját chippével tökéletes volt a nyomat a "rossz csippekkel" pedig el volt mászva. Be scennelem a nyomatokat otthon és feltöltöm ide .
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Első körben, hogy bebizonyítsam, hogy van e köze a chipnek.....
A gyári kék ről rátettem a feketére ami után gyártott, és a feketéről a kékre a chippet. Helyet cseréltek a tunerek. A teszt nyomtatáson ahol a fekete el volt csúszva, ott most a kék van elcsúszva. Akkor ezek szerint valami a nyomtatóban van eltolva. Vagy nem tudom ![]() KÉP
Nem lehet, hogy pozícionálás után a toner eepromjába tárolja az értékeket?
Amikkel eddig találkoztam az minden bekapcsolás után lefuttat egy tesztet, elképzelhető, hogy ennél csak dobegység beüzemeléskor végzi ezt el, ha az ember utólag más dobegységet tesz bele akkor meg jön a cumi. Szóval szerintem valami kalibráció kéne ide, a videókon látni, hogy töltés után chipet cserél a gyerek, meg chipi is írta, hogy chippet cserélt és nem lett jó. Lehet, üres eeprommal kéne próbálkozni?
Idézet: „A gyári kék ről rátettem a feketére ami után gyártott, és a feketéről a kékre a chippet.” Úgy kellett volna, hogy a chipet nem rakod át, csak a tonert (ha már engedi) és megnézni van- e változás...
Első körben a fekete tuner felé a lézer egység tükrét megpucolom mikroszálas ruhával.
Úgy nem fogadta el.
A programban van egy olyan, h. kalibrálás bekapcsoláskor és kalibrálás időzítése opció. Most ezt átállítottam "soha" ra.
A 2 tesztoldal nyomtatasa kozott a nyomtatod nem vegzett kalibralast!! Ez holtbiztos, kulonben visitott volna, hogy cian helyett feketevel, es fekete helyett ciannal akarod megetetni. A csip csere azert hozhatta helyre a dolgot, mert a nyomtatod egy masik(uj) kazettat erzekelt, es elvegezte a kalibralast!! Ne bonyolitsatok tul a dolgot, vilagos, hogy egy kalibralas kell ide.
Szia, a valasz nagyon egyszeru: vegyel egy uj patront bele.
Valoszinu a patron tartalmaz chipet, amit nullazni kellene. Ebayen is arulnak chip resetter-t.
Sziasztok!
Hp Laserjet 1100 Egy olyan problémám lenne, hogy a nyomtató nem nyomtat folyamatosan. Mondjuk adobe readerbe 8 oldalt kiakarok nyomtatni és akkor kinyom egyet a tükör fej leáll, majd megint felpörög kinyom még egy oldalt megint leáll aztán megint felpörög még egy oldalt kinyomtat. Szóval nem úgy nyomtat, hogy mikor jön kifele a lap már automatikus húzza be a következő lapot hanem szüneteket tart 2 lap nyomtatása között. Köszi
Szia !
Csak PDF-nél csinálja vagy más fájloknál is pl doc vagy valami más? Elképzelhető, hogy nagyméretű a fájl és egyszerre nem képes fogadni a nyomtatónak a memóriája, találkoztam már én is ilyennel régebbi nyomtatónál. |
Bejelentkezés
Hirdetés |