Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1006 / 1679
(#) Sanyi220v válasza Benkutya hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Gratulálok,énis csináltam egyet,és nekem is az a probléma,hogy megegszik a trafó,de nekem is müködik.
(#) proli007 válasza Sanyi220v hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Hello! Lehet 2007-óta már le is égett.. De látom a tied dadog is.. "megegszik"
(#) Doncso válasza proli007 hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Benkutya csak 68 hónapja járt itt, de azért ne zárjuk ki hogy válaszol.
(#) H2opok hozzászólása Feb 24, 2013 / 1
 
Üdv
Nos elkészült az enyém is, ez már burkolattal együtt, teljesen kész.
Wise Clock 3

Amit tud:
Ébresztés, (valami dallamot játszik), fényerő állítás, RTC, 5V micro usb táp, SD kártyáról olvassa be a kiírt szöveget, ami txt file-ban módosítható, különböző kijelzési módok, sleep funkció, hőmérséklet kijelzés, óránkénti csipogás ha kell, meg egy csomó minden amit a videón látható. A nyák cégnél lett legyártva, ugyan az mint az oldalon látható.

A FORRÁS .
A legújabb software-el még küszködünk, remélem sikerül a fordítása.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
(#) hajdu patrik hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!
A minap elkészült egy "komolyabb" szerelésem ( amit be is fejeztem ). Egy távirányítós autóba beszereltem egy kis tuningot, egy kis alvázvilágítást. igaz nem annyira látszik de sokat szenvedtem vele. A képeket telefonnal készítettem úgyhogy nem lettek valami jók.
(#) StefuPeti válasza H2opok hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Szia. Ezt a Wise Clock-ot én is megépítettem. Bővebben: Link
(#) H2opok válasza StefuPeti hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Ez melyik verzió? 2 vagy 3? Gyakorlatilag van egy újabb program, ami a 3 és a legújabb WiseClock 4 hez is jó, ami kezeli az excel-ben szerkeszthető animokat is. Visszább belinkeltem ezt a programot, amit sajnos nem tudunk hex-re forítani. Van erre valami tipped?
(#) StefuPeti válasza H2opok hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Azt hiszem a 3. verziót építettem meg, már vagy 1 éve volt, azért nem emlékszem pontosan.
Azt tudom, hogy én elég sokat szívtam a programozással, egyszer csak sikerült, szóval nem tudatosan sikerült felprogramozni. Az "enyém" is kezeli az SD kártyát, de csak a 32 MB-osat. Próbálkoztam nagyobbakkal is de sikertelenül. Nem fogok a programon módosítani az biztos, nekem így jó, és örömöm van benne hogy végre működik.
(#) dudassandor1 válasza hajdu patrik hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Szia! Azért látszik az, és ügyes lett!
(#) sooty válasza H2opok hozzászólására (») Feb 26, 2013 /
 
Szép lett! Magyar ékezetek kellenének bele, hogy menjen a szöveges órakijelzés. Az életjátékba is bele kellene nyúlni, mert nem a Conway féle modellel megy , vagy legalábbis nem úgy néz ki. A dobozon még gondolkodom ...
(#) hajdu patrik válasza dudassandor1 hozzászólására (») Feb 26, 2013 /
 
Nagyon szépen köszönöm. Igaz hogy még csak 14 vagyok de már most nagyon érdekel az elektronika.
(#) Bencze.k válasza hajdu patrik hozzászólására (») Feb 26, 2013 /
 
12éves voltam mikor az Orion Mor tv- vezérlő panelján elégett a vezetősáv,és nem kapcsolt-be.. Megcsináltam.. az összes búgja annyi volt,hogy a színek vezérlését fordítva raktam vissza,és columbónak zöld volt a feje.. Fel a fejjel.. csak így tovább.. olvass,tanulj!! És próbálgasd a szárnyaid!! Szép estét..
(#) dudassandor1 válasza hajdu patrik hozzászólására (») Feb 26, 2013 /
 
Valahol el kell kezdeni, nincs az életkorral semmi gond! Az irány jó!
(#) Medve hozzászólása Feb 27, 2013 / 1
 
Szép napot! Készült egy nagyfeszültségű tápegység, a lelke egy toroid, (hátulról tekerhető) egyenirányítva, szűrve, 0-350V-os tartományban állítható. A műszer a feszültséget mutatja. A ház szokásom szerint egy ATX-es PC táp.
(#) Schnitt válasza Medve hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Jól néz ki, de nagyfeszültségű kimenethez nem kellene védettebb kimenetet használni?
Amiben mélyebben ül a fémes érintkező?
Értem én, hogy galvanikusan le van választva, de ha mindkettőt megérinted, az így sem kellemes.
(#) kameleon2 válasza Medve hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Külalakra nem rossz. Bár fura a mA-es skála - ez valós, vagy csak nincs hozzá új számlap? Engem, személy szerint inkább az aggaszt a megépített tápban, hogy a kereskedelemben általában kapható banánhüvelyek csak 50-60V-osak... Nekem is van pár - régebbi toroidom, amit megörököltem, és nem kis dolog volt a törött aljzatokat pótolni, mert árban a nagyobb feszültségűek több 1x-es árban vannak. Már elgondolkodtam, hogy jobb lett volna talán rézből és bakelitből kiesztergálni, és még minőségi probléma sem akadna vele. A doboz méretéből és a leírtakból csak sejtem, hogy nincs leválasztva...
(#) kocsgab002 válasza Medve hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Jól néz ki. Mi célt fog szolgálni?
(#) Medve válasza Medve hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
[/b]Schnitt[b]: Csak a DC negatívnál vészes kissé, de csak nagyon akarva lehetne őket megérinteni. Légy erős, autotrafó, nincs leválasztva, elővigyázatosan kell használni.
[/b]Kameleon[b]: Nincs hozzá normális számlap, beszkenneltem, majd valahogy megpróbálok rá készíteni jobbat, bár mire odajutok, megtanulom ezt. Valóban, nem egy biztonságos szerkezet. 50-60V-ra készülne a banán aljzat? A magasított szigetelésű is?? Kevesellem.
[/b]Kocsgab[b]: Köszi, oszcilloszkópot próbálok építeni, ahhoz kell 100-200V. Meghát, nagyobb feszültségű zenerek, glimmlámpák vizsgálatához kevés a 30V-os labortáp.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
(#) Szammer válasza Medve hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Szia!
Hát a banánhüvelyekkel kapcsolatos dologban azt gondolom, hogy aki épít valamit az tudja hogyan kell használni, tehát nem nyúl bele.
Viszont a leválasztatlan (autotrafós) toroid kísérleti célra életveszély.
Elvileg, ha bonthatatlan kapcsolatban van a hálózattal akkor semmi gond, de ha pl.: dugvillás?
Azért én ezt átgondolnám.
Üdv:
Zsolt
(#) Medve válasza Szammer hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Írtam vala: elővigyázatosan kell használni.
(#) DenaturáltSas hozzászólása Feb 27, 2013 /
 
Miért akkora probléma, ha autotrafót használ? Kevésbé ráz meg egy galvanikusan leválasztott áramforrás? Komolyan nem értem, valaki homályosítson fel, kérem akár privátban akár ehhez kapcsolódó topikban! Előre is köszönöm!
(#) kameleon2 válasza Medve hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Szkóphoz eleve jobb a leválasztott táp... Nekem egy őskövület szkópom van, 1:1 trafó nélkül nem tudok még szignált sem rákötni. Inverterekhez is jól jön a nagyobb feszültség. Szerintem nézd meg az adatlapját az aljzatnak mert gyanús Banán aljzatok feszültségei egy kereskedőnél. És vesd össze az árat mondjuk ezzel..., (bocsánat ez lengő - most nézem) meg az általad vásárolt aljzat árával. Én nem merem használni az olcsó aljzatokat ilyen célra, mert csináltam régebben átütésvizsgálatokat. Legalább 1000V-os kellene! Nem ártana egy védelem és egy leválasztókapcsoló sem.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
(#) sny válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
(#) kameleon2 válasza sny hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Ez megfelelő lehet, már csak az a kérdés, ha mégis megfogja az ember, milyen védelem szólal meg rajta? Nálam ez egyszerű, mert az egész ház is fi relézve van - sokszor megmentette a hátsómat. Persze az sem életbiztosítás, de a minimum. Az elmúlt években 800 és 1000V körüli egyenfeszültséggel dolgozom és azt mondom: Jobb félni.....
(#) oregbeatsuhanc válasza (») Feb 27, 2013 /
 
Szia! Az írod:"Szerintem nem a kiállítóteremben élesztik a bemutatandó autókat, hanem a szervizben vagy a gyárban."
Szerintem sem, de a kiállítás látógatóinak a kiállított "művekről " különféle asszociációi is támadhatnak. Nem értem mi a baj azzal, ha netán ennek hangot adnak, különösen, ha jobbító, segítő, támogató célzással teszik azt. Eddig azt hittem, - ezek szerint rosszul- hogy egy fórum a dolgokról alkotott távolabbi gondolataink, véleményünk (ki)cserélésének a terepe is lehet, de úgy látszik tévedtem.
Üdv: öbs.
(#) oregbeatsuhanc válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Feb 28, 2013 /
 
A régi néprádiók, (és TV-k) univerzális tápjaihoz hasonló veszélyes megoldás szerintem is a toroid, mert nem fázis független a kimenete. Persze a galvanikusan leválasztott, fázisfüggetlen megoldás is tud rázni, ha zárlat védelmi szempontból földre teszik az egyik kimenetét.
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 28, 2013 /
 
Teljesen megértem az álláspontodat, de ha valaki életveszélyes dolgot készít - ezután sem ártana figyelmeztetni rá. Az jogos, hogy kissé elnyúlt a dolog.
(#) Keresztes Vitéz hozzászólása Feb 28, 2013 / 3
 
Üdv!
Ma készültem el ezzel a szerkezettel. Egy 12"-os MNC Noir II-es hangszóró kosara lett felhasználva háznak. A LED-eket PIC16F628A mikrovezérlő vezérli, az effektek számát valószínűleg még bővíteni fogom. Még kikapcsolt állapotban is érdekes a kinézete. Működés közben pedig igazán látványos. Elégedett vagyok vele.
(#) Directors válasza Keresztes Vitéz hozzászólására (») Feb 28, 2013 /
 
Nagyon frankó!
Gratulálok!
Tudnál feltenni majd videót is róla?
(#) Keresztes Vitéz válasza Directors hozzászólására (») Feb 28, 2013 /
 
Köszönöm! Mindenképpen szeretnék videót készíteni róla, ma estig remélem meg is lesz, aztán mutatom.
Következő: »»   1006 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem