Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Gratulálok,énis csináltam egyet,és nekem is az a probléma,hogy megegszik a trafó,de nekem is müködik.
Hello! Lehet 2007-óta már le is égett.. De látom a tied dadog is.. "megegszik"
Benkutya csak 68 hónapja járt itt, de azért ne zárjuk ki hogy válaszol.
Üdv
Nos elkészült az enyém is, ez már burkolattal együtt, teljesen kész. Wise Clock 3 Amit tud: Ébresztés, (valami dallamot játszik), fényerő állítás, RTC, 5V micro usb táp, SD kártyáról olvassa be a kiírt szöveget, ami txt file-ban módosítható, különböző kijelzési módok, sleep funkció, hőmérséklet kijelzés, óránkénti csipogás ha kell, meg egy csomó minden amit a videón látható. A nyák cégnél lett legyártva, ugyan az mint az oldalon látható. A FORRÁS . A legújabb software-el még küszködünk, remélem sikerül a fordítása. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
Üdv mindenkinek!
A minap elkészült egy "komolyabb" szerelésem ( amit be is fejeztem ). Egy távirányítós autóba beszereltem egy kis tuningot, egy kis alvázvilágítást. igaz nem annyira látszik de sokat szenvedtem vele. A képeket telefonnal készítettem úgyhogy nem lettek valami jók.
Szia. Ezt a Wise Clock-ot én is megépítettem. Bővebben: Link
Ez melyik verzió? 2 vagy 3? Gyakorlatilag van egy újabb program, ami a 3 és a legújabb WiseClock 4 hez is jó, ami kezeli az excel-ben szerkeszthető animokat is. Visszább belinkeltem ezt a programot, amit sajnos nem tudunk hex-re forítani. Van erre valami tipped?
Azt hiszem a 3. verziót építettem meg, már vagy 1 éve volt, azért nem emlékszem pontosan.
Azt tudom, hogy én elég sokat szívtam a programozással, egyszer csak sikerült, szóval nem tudatosan sikerült felprogramozni. Az "enyém" is kezeli az SD kártyát, de csak a 32 MB-osat. Próbálkoztam nagyobbakkal is de sikertelenül. Nem fogok a programon módosítani az biztos, nekem így jó, és örömöm van benne hogy végre működik.
Szia! Azért látszik az, és ügyes lett!
Szép lett! Magyar ékezetek kellenének bele, hogy menjen a szöveges órakijelzés. Az életjátékba is bele kellene nyúlni, mert nem a Conway féle modellel megy , vagy legalábbis nem úgy néz ki. A dobozon még gondolkodom ...
Nagyon szépen köszönöm. Igaz hogy még csak 14 vagyok de már most nagyon érdekel az elektronika.
12éves voltam mikor az Orion Mor tv- vezérlő panelján elégett a vezetősáv,és nem kapcsolt-be.. Megcsináltam.. az összes búgja annyi volt,hogy a színek vezérlését fordítva raktam vissza,és columbónak zöld volt a feje.. Fel a fejjel.. csak így tovább.. olvass,tanulj!! És próbálgasd a szárnyaid!! Szép estét..
Valahol el kell kezdeni, nincs az életkorral semmi gond! Az irány jó!
Szép napot! Készült egy nagyfeszültségű tápegység, a lelke egy toroid, (hátulról tekerhető) egyenirányítva, szűrve, 0-350V-os tartományban állítható. A műszer a feszültséget mutatja. A ház szokásom szerint egy ATX-es PC táp.
Jól néz ki, de nagyfeszültségű kimenethez nem kellene védettebb kimenetet használni?
Amiben mélyebben ül a fémes érintkező? Értem én, hogy galvanikusan le van választva, de ha mindkettőt megérinted, az így sem kellemes.
Külalakra nem rossz. Bár fura a mA-es skála - ez valós, vagy csak nincs hozzá új számlap? Engem, személy szerint inkább az aggaszt a megépített tápban, hogy a kereskedelemben általában kapható banánhüvelyek csak 50-60V-osak... Nekem is van pár - régebbi toroidom, amit megörököltem, és nem kis dolog volt a törött aljzatokat pótolni, mert árban a nagyobb feszültségűek több 1x-es árban vannak. Már elgondolkodtam, hogy jobb lett volna talán rézből és bakelitből kiesztergálni, és még minőségi probléma sem akadna vele. A doboz méretéből és a leírtakból csak sejtem, hogy nincs leválasztva...
Jól néz ki. Mi célt fog szolgálni?
[/b]Schnitt[b]: Csak a DC negatívnál vészes kissé, de csak nagyon akarva lehetne őket megérinteni. Légy erős, autotrafó, nincs leválasztva, elővigyázatosan kell használni.
[/b]Kameleon[b]: Nincs hozzá normális számlap, beszkenneltem, majd valahogy megpróbálok rá készíteni jobbat, bár mire odajutok, megtanulom ezt. Valóban, nem egy biztonságos szerkezet. 50-60V-ra készülne a banán aljzat? A magasított szigetelésű is?? Kevesellem. [/b]Kocsgab[b]: Köszi, oszcilloszkópot próbálok építeni, ahhoz kell 100-200V. Meghát, nagyobb feszültségű zenerek, glimmlámpák vizsgálatához kevés a 30V-os labortáp. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Szia!
Hát a banánhüvelyekkel kapcsolatos dologban azt gondolom, hogy aki épít valamit az tudja hogyan kell használni, tehát nem nyúl bele. Viszont a leválasztatlan (autotrafós) toroid kísérleti célra életveszély. Elvileg, ha bonthatatlan kapcsolatban van a hálózattal akkor semmi gond, de ha pl.: dugvillás? Azért én ezt átgondolnám. Üdv: Zsolt
Írtam vala: elővigyázatosan kell használni.
Miért akkora probléma, ha autotrafót használ? Kevésbé ráz meg egy galvanikusan leválasztott áramforrás? Komolyan nem értem, valaki homályosítson fel, kérem akár privátban akár ehhez kapcsolódó topikban! Előre is köszönöm!
Szkóphoz eleve jobb a leválasztott táp... Nekem egy őskövület szkópom van, 1:1 trafó nélkül nem tudok még szignált sem rákötni. Inverterekhez is jól jön a nagyobb feszültség. Szerintem nézd meg az adatlapját az aljzatnak mert gyanús Banán aljzatok feszültségei egy kereskedőnél. És vesd össze az árat mondjuk ezzel..., (bocsánat ez lengő - most nézem) meg az általad vásárolt aljzat árával. Én nem merem használni az olcsó aljzatokat ilyen célra, mert csináltam régebben átütésvizsgálatokat. Legalább 1000V-os kellene! Nem ártana egy védelem és egy leválasztókapcsoló sem.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Ez megfelelő lehet, már csak az a kérdés, ha mégis megfogja az ember, milyen védelem szólal meg rajta? Nálam ez egyszerű, mert az egész ház is fi relézve van - sokszor megmentette a hátsómat. Persze az sem életbiztosítás, de a minimum. Az elmúlt években 800 és 1000V körüli egyenfeszültséggel dolgozom és azt mondom: Jobb félni.....
Szia! Az írod:"Szerintem nem a kiállítóteremben élesztik a bemutatandó autókat, hanem a szervizben vagy a gyárban."
Szerintem sem, de a kiállítás látógatóinak a kiállított "művekről " különféle asszociációi is támadhatnak. Nem értem mi a baj azzal, ha netán ennek hangot adnak, különösen, ha jobbító, segítő, támogató célzással teszik azt. Eddig azt hittem, - ezek szerint rosszul- hogy egy fórum a dolgokról alkotott távolabbi gondolataink, véleményünk (ki)cserélésének a terepe is lehet, de úgy látszik tévedtem. Üdv: öbs.
A régi néprádiók, (és TV-k) univerzális tápjaihoz hasonló veszélyes megoldás szerintem is a toroid, mert nem fázis független a kimenete. Persze a galvanikusan leválasztott, fázisfüggetlen megoldás is tud rázni, ha zárlat védelmi szempontból földre teszik az egyik kimenetét.
Teljesen megértem az álláspontodat, de ha valaki életveszélyes dolgot készít - ezután sem ártana figyelmeztetni rá. Az jogos, hogy kissé elnyúlt a dolog.
Üdv!
Ma készültem el ezzel a szerkezettel. Egy 12"-os MNC Noir II-es hangszóró kosara lett felhasználva háznak. A LED-eket PIC16F628A mikrovezérlő vezérli, az effektek számát valószínűleg még bővíteni fogom. Még kikapcsolt állapotban is érdekes a kinézete. Működés közben pedig igazán látványos. Elégedett vagyok vele.
Nagyon frankó!
Gratulálok! Tudnál feltenni majd videót is róla?
Köszönöm! Mindenképpen szeretnék videót készíteni róla, ma estig remélem meg is lesz, aztán mutatom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |