Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! A borda,és az ic közé csillámlap kell,és hővezető paszta,nem pedig fólia.
A szigetelő lemez az milyen lemez? Miből, van milyen színű? Annak hőközvetítő - feszültség szigetelő szerepe van. A ic és a lapka közt, valamint a lapka és a borda közt kéne lennie hővezető pasztának is feltétlen.
Alumínium hűtőborda van rákötve. A csillámlap az milyen? Illetve processzor hűtőpaszta megfelel? (az van most itthon)
Csillám lap? Feszes, stabil állagú, átlátszó színű. A proci hűtőpaszta tökéletes. Ha fehér színű, ha pedig ezüst színű akkor meg óvatosan ne kenődjön szana szét mert alumínum tartalma van!
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Ez a fólia is feszes merev. Érintő kijelzős telefon kijelző védő fóliája mellesleg. Szóval nem egy csomagoló fólia szerű cucc. Amúgy fehér színű a paszta! És azt hova kenjem aborda és a fólia vagy a fólia és az IC közé?
Idézet: 17:40„Érintő kijelzős telefon kijelző védő fóliája mellesleg.” Idézet: 17:30„(nekem azt mondták hogy ezt így kell)” Ez most komoly? Nekem inkább az a gyanúm, ha valóban az aminek írtad, hogy kár az oda. Amúgy mindenhova kell. Tehát az IC hátuljára is, és a borda és a lapka közé is. Szóval a szendvics minden oldala legyen megkenve! Amúgy a hozzászólások mellett ott van a Válasz nevű opció. Oda kattints ne pedig az Új hozzászólásra. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Bocsánat.
Csillámlapot nem tudom helyettesíteni valamivel?
Sütőfólia, de nem nagyon ajánlom, mivel rá lesz kenve az a lekvár az meg eláztatja picit. De tudod mit? Nem kell az közé úgy is jó ha kiveszed, és megnézzük a hűtőborda kapcsolódik-e valahova? Tehát a doboztól különáll?
Igen, a bordák kifele állnak a dobozon kívül. Csak a doboz is fémből van, ami meg ha jól tudom rá van kötve a földre. Ha közvetlen érintkezik az IC a bordával nem lesz baja?
(Bocsánat ha hülyeséget kérdezek vagy mondok, de eléggé kezdő vagyok még)
Nem gond ha kérdezel. Így van, az nem jó, ha érintkezik az IC hátulja a dobozzal.
Szia blasz! Egyenlőre a kriptájában nyugszik, de majd remélem hogy segítetek, és fel fogjuk tudni együttes erővel támasztani!
Az ic tokja a negatív tápfeszre van kötve, tehát el kell szigetelni a doboztól. Erre a célra hövezető fólia kell, itt találsz:
http://www.hestore.hu/search.php?sf=sili Nem kell pasztát kenni sehova sem, ez elég rugalmas ahhoz, hogy a mikron méretű lukakat "egyenessé" tegye. De ha kensz, az sem baj, csak ne legyen nagyon ronda.
Tehát ha jól sejtem akkor mindenképp valahogy el kell szigetelni a bordától az IC-t.
És mondjuk ha 2 réteg zsírpapírt tennék közé, és mindkét oldalát megkenném pasztával?
Nagy a hőellenállása, nem erre való.
Olyan szigetelés kell ami vezeti a hőt,nem elszigetelni kell.Szilikon gumi,vagy csillám
Villamosan kell elszigetelni...
Ahogy katt kolléga ajánlja. Igen mindenképp. Tehetsz zsírpapírt de akkor meg a két zsírpapír közé is tegyél pasztát, hú de csúnyácska lesz, bekapcsolás előtt multiméterrel sípoltasd le, hogy az IC hátulja és a borda kapcsolatba van -e? Ha igen akkor átszakadt az is.
Oké, elektromosan, hővezető szigeteléssel.
Szilikon megfelel? Akkor az úgy jó ha transzpanens szilikont nyomok közé? (ecetes bázisú)
Jaj félre értetted szilikon gumi lap szigetelés.Nem éri meg kisérletezni,kell szerezni venni,vagy füst lesz.
Nem jó. Azt szerezd be, amit írtam. Esetleg megpróbálkozhatsz celofánnal is ( virágbolt ), de nem az igazi. Túl nagy a hőellenállása, vagyis az ic meleg lesz, a hűtő meg alig kap valamit ebből a melegből, hiszen a hőt nagyon jól szigeteli a celofán. De ha nem túl nagy teljesítményű a végfok, akkor talán megy.
Akkor szilikon kilőve
Tehát akkor vagy rendelek Hestore-ról, vagy hátha lehet kapni ilyet valamelyik villamos boltban itt a közelben. Más lehetőségem nincs ha jól gondolom
100W-os és az IC, és 20perc működés után olyan 60 fokos lehetett
Így van, filléres tétel, de a hiánya sok bosszúságot fog okozni. Tanulság: ha veszel akkor ne egyet, hanem vagy 30-at legközelebb is legyen.
Értem, hát nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek! Kár hogy a postaköltség (890 ft) drágább mint maga a termék :S
Ezért kell összeszedni a gondolatokat,és egyszerre rendelni több mindent,esetleg többen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |