Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   143 / 147
(#) g1lmor3 hozzászólása Feb 21, 2013 /

Úgy tudom *

* A többi nem hobbielektronika.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) g1lmor3 hozzászólása Feb 21, 2013 /

hoppá....
...akkor a detektoroknak mégis marad létjogosultsága

Ezért is volt akkor furcsa hogy az M5-M0 csomópontban idén is pont ugyanúgy mérnek mint három éve
(#) aticska válasza lazo hozzászólására (») Feb 23, 2013 / 1

Ez még csak a lite verzió
(#) pappjoci13 válasza aticska hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Akko te már * valamit amit mi még nem ,hogy lite verzió....
Én is megtudtam ,hogy valami készül csak még fejlesztés-tesztelés alatt van a detektor
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
(#) lazo hozzászólása Feb 27, 2013 /

Ma megjelent érdekes cikk. Én ilyesmi PC-t használok otthon Intel Atom, de SSD-vel gyorsabb lehet.
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/02/27/ezzel_lonek_a_gyorshajtora/
(#) Reggie válasza lazo hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Jaja. De szinten ULS szenzort hasznalnak, ugyhogy maga a meres nem nagyon valtozott. Igy valoszinuleg a detektalhatosag/zavarhatosag sem valtozott.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) lazo válasza Reggie hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Érdekes azért belülről is látni ilyet. Az a Micron az egy általános fejlesztő panel lehet? Vajon a kamerát kezelik vele? Látszik hogy nem egy tömeg gyártott cucc, de jó hogy idehaza ilyet tudnak készíteni
(#) Reggie válasza lazo hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Igen, a micron csak a memoria. Ez egy Digilent Nexys 2 fejlesztopanel, amin xilinx fpga van: Digilent Nexys 2 leiras
Csak diszkreten leszigszallagoztak a digilent feliratot
Ha jol latom a kamerat kezeli es USB-n csatlakozik a gephez.

A cikkben jol irtak, hogy a szoftver a fo termek, hiszen minden mast csak osszelegoztak.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) lazo válasza Reggie hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Gondolom három dolog került igazán sokba itt: A lézer modul, a szoftver kifejlesztése, és az a munkaidő amire az egészet összehozták hogy működjön
(#) Gabiorsi válasza lazo hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Azután megszorozták 3-al, mert mégiscsak egy eszmei értéke van
(#) Reggie válasza lazo hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Meg a muanyag froccsonto szerszam(ok). Kivulrol dizajnos a haz.

Majd megprobalom megtudni, hogy mennyibe kerul egy ULS APD-G modul.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
(#) lazo válasza Reggie hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Én megtudtam. Ez a dobozolt változat 520e Ft. A dobozolás nélküli OEM 448e Ft. Ehhez még lehet venni egy kábel, szoftver pakkot 20e Ft-ért.
(#) g1lmor3 hozzászólása Márc 8, 2013 /

...nem drága...
(#) g1lmor3 hozzászólása Márc 12, 2013 /

Hétvégén felszereltem a házi blokkolómat(by HMJ,a lézerdiódás) a munkakocsimra tesztelés céljából.Teszterrel működik,fals riasztás egyáltalán nem volt,sem napfényre,sem infrakapura,trafival nem találkoztam....eddig még be sem ázott...ennyi.
(#) g1lmor3 hozzászólása Márc 12, 2013 /

...akarom mondani :lézer-jelzőmet....
(#) noni0110 hozzászólása Márc 26, 2013 /

Üdv!
Keresek ********
Köszönöm!
A fórumban tilos hirdetni. Ott az apró...
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2013
(#) lazo hozzászólása Ápr 1, 2013 /

Sziasztok,

Tervez mostanában valaki vásárolni SPL PL90-t? Mert én szeretnék, jó eséllyel külföldről egész jó áron. Ha többet vásárolnánk még olcsóbb volna (mennyiség) és a posta is jobban jönne ki.
Szeretnék labor tápot is, azt is találtam egész jót (2 szabályozott kimenet+állandó 5V), ha valakit érdekelne.
Írjatok bátran privát üzenetet, ott megbeszélhetjük a részleteket, hogy ne a fórumot offoljuk
(#) rogers válasza g1lmor3 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Helló

Spl pl90-hez milyen meghajtót épitettél?

Ha publikus.
(#) noni0110 hozzászólása Júl 2, 2013 /

Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni,hogy lézerblokkolót otthon mivel lehetne tesztelni? Mivel lehetne "felizgatni"?
Köszönöm
(#) vicsys válasza noni0110 hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

(#) szalaisanyi hozzászólása Júl 4, 2013 /

Sziasztok!
Tudna valaki egy olyan kapcsolást küldeni, ami csak jelzi a traffipaxot? Nem kell hogy blokkoljon csak jelezzen ha mérnek.
Előre is köszönöm!
(#) Gabiorsi válasza szalaisanyi hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Bármelyik aukciós portálon vehetsz ilyet készen fillérekért, de...
Én elég sokat vagyok úton, nem túl könnyű a jobb talpam, volt is ilyen jelzőm, fizettem is ugyanúgy, mintha nem lett volna előrejelzőm. Mivel a mostani trafik elég közelről és elég kis távolságon belül mérnek, mire elkezd csipogni a kütyüd, már megmértek, max. annyit érsz el vele, hogy tudomásul veszed, 1-2 héten belül jön a csekk, nem véd meg még véletlenül sem.
Akkor minek is?
Amúgy mivel közelről mérnek, elég kis átmérőjű kör az, amit kibocsájt a trafi, ha mondjuk a szélvédő mögé rakod a csipogót, nagy a valószínűsége, hogy észre sem veszi a pl. szalagkorlát tövébe dugott trafit, tehát nem is jelez, csak ha mondjuk a kocsi elejére és hátuljára teszed a vevőt, ha meg már kipakolod a jelző fejet, akár lehetne olyan is, ami adó-vevő fej, azzal már inkább érdemes foglalkozni. Én év elején szereltem fel adó-vevőt a kocsim elejére, azóta nem találkoztam csekkel...
(#) szalaisanyi hozzászólása Júl 5, 2013 /

Pont ezért akarnék építeni, hogy a rendszámhoz tegyem a vevőt elől hátul.
Azért meg nem akarok venni újat hogy szétbarmoljam.
Külön akarnék építeni előre és hátra. Nem azért kell hogy visszavegyek a tempóból, hanem hogy felderítsem őket! Sokszor bújnak el bokrok mögé és nem látni őket, illetve a fix traffipaxok megtalálására is jó lenne! Ezért kellene egy vevő, blokkolni nem akarom! Csak tudjam, hogy hol és mikor mérnek! Itt a fórumon van az az 5 tranzisztoros vevő az megbízható erre a célra?
(#) pappjoci13 válasza szalaisanyi hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Szia. Szerintem vegyél készen minthogy építs. Bővebben: Link Amire neked kell megfelel.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
(#) szalaisanyi hozzászólása Aug 17, 2013 /

A Blinder vevőhöz bármilyen fotodiódát lehet használni, vagy csak ezt az SFH203FA típusút?
Mert ilyet nem kapok Debrecenben!
(#) enree hozzászólása Okt 22, 2013 /

Sziasztok!
Van valakinek valami infója arról, hogy az itthoni rendőrség a lézeres berendezéseken kívül milyen sávot használ sebességmérésre? Használnak e egyáltalán a lézeren kívül valamit? Van egy kütyüm, amit lehet konfigolni X, K, Ka, Ku sávokra, illetve lézerre. Ha minden be van kapcsolva, akkor többet beszél, mint egy rossz anyós, mindenre ugrik... Be szeretném állítani, kérdés melyik sávokat aktiváljam?
A segítő hozzászólásokért előre is köszi, a "be kéne inkább tartani a sebességhatárt" és hasonló megjegyzéseket hanyagoljuk inkább, mert csak vita lesz belőle.
(#) g1lmor3 hozzászólása Feb 16, 2014 /

Hali!
Picit leült a fórum
Egyébként a megépített blokkoló teszi a dolgát. Citroenbe beszerelve,bedobozolva,infraszűrővel stb. Viszont HMJ szoftvere nagyon jó,teljes biztonsággal jelzi a lézeres trafikat,viszont a Volvók lámpáit nem szereti Én a lézeres változatot építettem meg TFDU vevővel,tesztelve még nem volt,de jelzőként tökéletesen működik.Nem bánnám ha egy kicsit feléledne a fórum...
(#) levaitamas válasza g1lmor3 hozzászólására (») Feb 16, 2014 /

A Volvo-k nálam is riasztanak. Mitől lehet ez? A lámpájuk fénye tartalmazhatja a 905nm-t?
(#) lazo válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 16, 2014 /

Az újabb Volvo-k ütközés megelőző/csökkentő rendszere miatt van.
Bővebben itt:
http://www.volvocars.com/hu/top/about/news-events/pages/default.asp...mid=84
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2014
Következő: »»   143 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem