Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Üdv.
Ha rendőrök nem tudnak megmérni,megállítanak,akkor nem nekik kell bizonyítani,hogy zavartam a mérésüket?(mérő hibaszázalékára lehet hivatkozni?).Ráadásul úgy tudom hogy autója válogatja,melyiket könnyebb-nehezebb mérni. Mi van akkor,ha megállítanak,és azt mondják,hogy zavartam a mérést,de a blokkoló effektíve nem látható?
Ha a gyanú felmerül, akár műszaki szakértőt is bevonhatnak. Annak meg magyarázhatsz akármit is...
Ez nem fog bekövetkezni . AZ én rendőr barátaim nem foglalkoznak vele - ha nagyon pofátlankodik valaki,akkor lehet,hogy lesz egy-két precedens kisérlet a témára,de a rendőröket a politika maradjunk annyiban,hogy finoman szólva sem ösztönzi a blokkolók begyüjtésére.
Tudtommal nekik kell bizonyítani azt, hogy zavartad és amennyiben ez sikerül, akkor helyszín bírságolható 5000-50000Ft-ig. De én most is azt mondom, hogy ha normálisan használja az ember, akkor nincs belőle gond.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Hello!
Szakit keresek blokkoló beépítéshez. Be tudnám kínlódni, de ha van aki rutinosabb, persze nem ingyen, segítséget kérnék. Pest-, Nógrád-, és Jász-Nagykun megyébe tudok menni, két első fejet kellene bevarázsolni.
Conqueror M55. Diódás, frissíthető. Azóta be is pattintottam, Fáma3-al meg is lett nézve, ha összejön, megnézzük 103-al is.
Mindegyik diodas, a kerdes az, hogy milyen dioda.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Kíváncsi vagyok rá mit tud, oszd meg velünk is az eredményeket.
Ez valami távol keleti mutatvány (mint az összes többi nagyjából), kb. két éve levelezgettem egy ottani nagykerrel akik árulták, de akkor még nem tudta az SCS103-at. Volt nekik sima ledes, kombinált ledes és lézeres, és volt ez, a csak lézeres. Ha jól emlékszem akkoriban átszámítva úgy 60e. forintot kértek egy bemutató darabért, amihez kettő fej járt.
Annyit tudok, hogy nem mondja be a 103-at, ismeretlent mond rá, de fogja. Majd próba után hiszem el én is. Bőven 60 alatt volt a kétfejes
Ha nem kínai, akkor az csak hamisítvány lehet
Nem is tudtam, hogy Dania a balkanon van
Ezt nem rossz szándékkal írtam. Attól hogy az ilyen eszközök 99%-a ott készül nem jelenti azt hogy rosszak volnának.
Odakint is megvannak ugyanazok a nevesebb elektronikai gyárak mint Európában vagy idehaza.
En sem. Csak a tevedesedre hivtam fel a figyelmedet javito szandekkal.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
Kíváncsian várjuk az eredményeket mind fama3 és SCS103 teszt után mit tud....
Amúgy ez meg mi ez : http://www.powertuning.hu/1024-multifunkcios-tolatoradarok/1388-kiy...zorral
...a Ceptor nem horvát fejlesztés?(treshold erre gondolt...),az meg balkán.
...Reggie meg a Blinderre... de lehet hogy én tudom rosszul.
Ez csak detektor, ez nem tud blokkolni. Akkor már az érne valamit, ha blokkolna is, mert tolatni így is tudok mire ez meg nekiáll jelezni, már készülhet is egy művészi fotó.
A Fáma3-as próba jól szuperált, mintha ott se lett volna a kocsi
Szerintem a linkelt KIYO D Lite erősen blokkoló, csak a megfogalmazás ügyes (mivel már tiltott a használata...). Ha parkolószenzorként is működik, akkor adó is van benne - különben nem tudna távolságot mérni - és ha már van adó - ami véletlenül 904nm-en dolgozik, mit ad Isten- akkor az blokkol, ha megfelelő a freki és a fázis - de erről meg gondoskodik a vevő oldal (kollimátorral, hogy érzékenyebb legyen, tök véletlenül) és a proci.
Szóval ez egy lézerblokkoló, erőteljesen. És még az ára is jó, súrolja az itthoni építés költségeit. Nekem tetszik!
Legyen igazad, sok szerencsét a használóknak!
Annyiból viszont nem értek egyet, hogy nem ügyes a megfogalmazás, amennyiben valóban blokkol. Ha máshogy nem, virágnyelven bele kellett volna írni a leírásba. Én nem venném meg blokkolóként, mert nem úgy hirdetik. Egy jövendőbeli mondás: nem minden lézer blokkoló, de minden -jófajta- blokkoló lézer
Tisztelt topiklakók! Bár a topikban folyó beszélgetésekért jogilag nem felelős a HE, a topikot lézerblokkolóról átneveztük jelzőre és a fejlécet kiegészítettük egy ide vonatkozó törvény részlettel, ezt figyelembevéve diskuráljatok a továbbiakban.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
Megérdeklődtem mi is ez. Valójában egy sima lézer detektor, és kis hatótávolságú parkoló segéd. Valami ledes cucc lehet benne. Nem blokkol trafit. Az az előnye ennek, hogy tök jól álcázható, van tanúsítványa így olyan országokban is az autódon lehet ahol amúgy tilos a detektor.
Valyon ilyen rendszámtábla tartót külön hol lehetne kapni? Én még mindig ott tartok, hogy ha rendszám köré tenném a blokkolót, akkor alfa 156-on ez milyen hatásfokkal fog bírni? Nem tudom hogy az autó orrára céloznak a szervek, vagy rendszámra (alfánál a szélén helyezkedik el az elsp rendszám, nem középen).
Az autó eleje bárhol célozható. Még a visszapillantó tükör is. Amennyire tudom, az üveget nem annyira mérik, ez lehet azért, hogy nehogy a szemed bánja a mérést, de körbe a szélvédő körül megint csak mérhető. Ha kirakod egy oldalra, akkor csak az az oldal lesz védve szerintem. Sok leírás van, mekkora köralakú pontot "világít" a trafi méréskor, ami természetesen kúpszerű és a távolság arányában változik.
Akkor csak jól sejtettem, hogy nem blokkol a csoda rendszámtábla Valódi pénzkidobás A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Azt értem én, hogy bárhova célozható, igazából valami gyakorlati eredményre lennék kiváncsi. Mármint, hogy általában az autó elejét/motorháztető közepét célozzák, mert ott a legjobb hatásfokú visszaverődés, vagy kimondottan a rendszám környékét.
A mellékelt képen az autó elején hol érdemes felszerelni a detektort? Gondolkodtam a daylight-os lámpában is, és a ledsort vagy egy részét lecserélni a detektor ledekre. Továbbra is kérdés a zsebes rendszámtáblatartó beszerzési lehetősége.
Sziasztok!
Azon gondolkodtam,amíg itt mindenki a lézerdetektor beszerzésén-beszerelésén ügyködik,hogy vajon mi szükség van rá,mármint a lézerdetektorra??? Mekkora esély van rá,hogy a detektálás után 0,3 másodperc alatt korrigáld a sebességet? Szerintem semennyi... Pár éve van blokkoló az autómon,napi 2-300 km-t utazom ,elég sokszor találkoztam trafival,és megmondom őszintén,volt pár eset,amikor fogalmam nem volt honnan lőnek rám és esélyem sem volt a fékre lépni.A blokkoló ára már rég megtérült Azt gondolom,a detektor egy dologra jó,hogy tudd,már bemértek...ha szerencséd van nem mentél gyorsan. De ez persze csak az én magánvéleményem-tapasztalatom
SCS103 50.70m-es méréseknél nincs esély.
FAMA II, FAMA III, SCS102 távoli méréseknél jó az esély. Legutóbbi esetemnél az ablakban lévő detektor 2 másodperccel előbb jelzett, mint a lejjebb, az elején lévő érzékenyebb detektor. Távoli mérésnél célozgatással eltelik néhány másodperc, míg húzogatja a mérőt a célra. Számos esetben már a visszaverődésektől is jelezett. Olcsó, de közel sem 100% |
Bejelentkezés
Hirdetés |