Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   113 / 313
(#) bbalazs_ válasza blackdog hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Van-e rajta hangbemenet/hangszoro?
(#) blackdog válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Nincs.
(#) blackdog válasza zenetom hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Már vagy 2 éve csinálja, de most gondoltam rákérdezek, ha érdemes és lehet akkor javítom. Csak nincs kedvem fölöslegesn szétszedni.
(#) 1984white válasza blackdog hozzászólására (») Márc 2, 2013 / 1

Két dolog lehet. Egyik hogy a táp trafója "ciripel" gyárilag impregnálási hibából adódóan (régóta csinálja ezt írtad). A másik lehetőség hogy valamelyik "kis" elkó (10-100uf) ki van száradva a tápban és torz a kapcsolójel. Egyelőre cseréld ki a kis elkót, elkókat. Ha ez nem segít akkor a trafó a ludas.Utóbbit csak cserélni lehet, javítani nem. Ehhez a hibához elég jól jönne egy szkóp. Remélem segítettem!
(#) zenetom válasza blackdog hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Ja akkor nem hangszóró/piezzo adja ki a hangot.
Akkor szerintem is amit 1984white írt, kéne megnézni.
(#) blackdog válasza 1984white hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

IC esetleg nem lehet ludas? Nem ismerem az LCD monitorok lelikivilágát, de valaki szín IC vagy valami kell, hogy legyen benne. Ha kondi vag trafó gond lenne akkor véleményem szerint videó jel hatására sem szűnne a gond.
(#) bbalazs_ válasza blackdog hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Amig nincs rajta a signal, addig latod-e a 'no signal' vagy hasonlo feliratot mozogni vagy allni a kijelzon? Ilyenkor sotetben latod-e a hattervilagitast?
(#) 1984white válasza blackdog hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Gondolom, hogy terhelésre változik a hangja. Ezért standby -ban halkabb, de van hogy pont az ellentettje. (terhelésre változik a hang, ami a pwm miatt van)
Ic nem csinál ilyet, csak ha a timer kondi kiszáradt. Azt lenne érdemes cserélni először. A trafó hiba pedig csak szkóppal deríthető ki. (ha szabályos négyszögjel van a bemeneten, akkor a trafó "ciripel", ha nem akkor kondenzátorhiba stb)
(#) agressiv válasza blackdog hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Azért van, mert kikapcsolva alacsony a terhelés és hangfrekin dolgozik a táp, a monitorok 95%-a sípol valamennyire, amikor készenlétben van, nem hibára utal, csak arra, hogy miért nem szeretem a kacspolóüzemű tápokat.

Menet közben is sípolnak, de csak mikrofonnal lehet érzékelni, illetve a macska is megrántja a fejét, ha meghallja.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) Remci válasza agressiv hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Szia!

Nos kicseréltem pár gyanúsnak ítélt elkót, a tranzisztorok környékén nem találtam semmi hibát. Viszont az lenne a kérdésem, hogy ha nincs a panelra a képernyő rádugva, úgy pár mérés erejéig táp alá lehet helyezni a panelt? Nem sok monitort javítottam még (ez az első:jump de nem szeretnék még több hibát csinálni benne. Igaz ezt is úgy guberáltam, nagy veszteség nem érne, de ha meg tudnám csinálni az nem lenne rossz.
(#) agressiv válasza Remci hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Mindenhogyan úgy próbáld, hogy össze van dugva minden mindennel, azokat az invertereket cső nélkül járatni szigorúan tilos! Egy rövid próba erejéig nem lesz gond, ha igen, legalább tudni fogod hol keresd a hibát, veszteni nem veszthetsz.

OK,köszönöm szépen.

Szia!

Nos összeraktam. Az inverter részben cseréltem pár elkót. Ha bekapcsolom, előjön a Benq felirat, majd kiírja hogy nincs csatlakoztatva a géphez és pár másodperc múlva átáll készenléti módra. ( nincs monitor kábelem, így nem tudom a gépre kötni, azt majd holnap kipróbálom). De úgy néz ki, működik. Viszont van egy Acer AL 1912 tipusú monitorom is ( ezt is kukáztam :jump, ez pedig azt csinálja hogy bekapcsolás után pár másodpercig van kép, utána semmi. Erre lenne valami ötleted? Esetleg vezérlő kártya hiba lenne? Előre is köszi a segítséget.
(#) agressiv válasza Remci hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Nézd meg erős fénynél, ha marad a kép és csak a világítás megy el, akkor inverteres, ezeknél sem ritkaság..
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013

Ok,meg vizslatom, köszönöm szépen
(#) lacca337 hozzászólása Márc 3, 2013 /

Keresek Fujitsu siemens scenicview P18-1 lcd monitort törött/ablakon kidobott állapotban! Ergó sérült,hibás,kukázott is érdekel.
(#) agressiv válasza lacca337 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Ezt apróba írd, de melyik része kell?
(#) lacca337 válasza agressiv hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Szia!Sajnos a hivatalos megnevezését nem tudom ennek a panelnek,de itt egy kép róla.Természetesen amit törött kijelzővel szereztem,már más kialakitású.

101_0502.jpg

(#) agressiv válasza lacca337 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Ez magának a kijelzőnek a része, single channel/dual channel átalakító. Nehéz ügy, szerintem nem fogsz ilyesmit találni. Az egész kijelzőt cseréld az valószaínűbb.
(#) poci261 hozzászólása Márc 4, 2013 /

Sziasztok
van egy 20'' lcd monitorom és tönkrement az egész nagyfesz ág,sikerült felélleszetenem 1 másik tápegységgel de az nem fér el a monitorban mert túl nagy.találtam 1 másik tápegységet ami el is férne de le kéne kötni róla az inverter részét hogy csak a táprésze mennyen
Tudtok segíteni táp tipusa:pl1542c02-v3 kapci rajzot nem találtam hozzá.képet rakok fel segítségnek,erröl kéne lekötni az inverter részt
elöre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
(#) bbalazs_ válasza poci261 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

a 029-es kepen a bal szele az, ami nem kell. Nagyjabol a ket fuggoleges vonaltol balra eso resz.
Eloszor keresd meg, hogy a 12-15V hol megy es azt szigeteld jol el a tobbi resztol. Altalaban biztositekkal vedett, de itt nem lattam, szoval lehet, hogy egy 0 erteku kis smd atvezetovel csinaltak. Vagy azzal sem.
De ez mar valami kiherelt inverter lehet, se trafo, se kapcsoloelem. Mar amennyire errol a homalyos es becsillant keprol meg lehet allapitani...
(#) lazack hozzászólása Márc 4, 2013 /

Szép estét fórum Társak!

Egy Scaelowiew 19 colos monitort vennék meg ,aminek az a problémája hogy csak fehér képet ad. Egyik napról a másikra romlott el.
Szerintetek mi lehet a baja? Kb mennyibe kerülhet a megjavítása. Kezdő lelkes hobbista vagyok

László
(#) bbalazs_ válasza lazack hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Ne vedd meg.
(#) lazack válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Köszi a gyors választ!

Olyan nagy problémája lehet, vagy ezeknek a monitoroknak nincs jó hírneve?

Az elso. Barmi problemaja lehet. A feher kepernyonel a tap 99%-ban jo es valami a kepernyo panellel vagy a kisfesz panellel/videochippel/scalerrel lehet, amit kulon javitani nagyon nehez, foleg egy puszta multimeterrel felderiten. Ha meg is van a hiba, ilyen alkatreszt nem kapsz boltban.

Esetleg megvetel elott probald ki szetszedve, mert az is lehet, hogy csak az LCD szalagkabele csuszott ki valamelyik oldalon vagy a csatik nem erintkeznek. De ez ritka.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
(#) lazack válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Nem tartom valószínűnek , hogy az eladó megengedné a belepiszkálást.
Hirtelen lealkudtam 3000-re, aztán gondolkodtam hogy itt kellene rákérdezni először is.
Köszönöm válaszod, akkor inkább felejtős ez a monitor.

Viszont van egy másik monitor is aminek az a baja hogy 5-10-perc múlva jön csak be a kép bekapcsolás után. Ez mintha kapcsolótáp probléma lenne. Vagy roszúl tévedek?

Ja, annyi penzert siman megeri, ha a tobbi resze jo!
(#) 1984white válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Ne haragudj, de az ékezeteteket nem ismered?
(#) bbalazs_ válasza 1984white hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Meg C64-en tanultam gepelni. A mai napig sokat programozom assemblyben, ahol a sokfele kapcsos zarojel, perjel, aposztrof, idezojel, stb. NAGYON fontos szerepet tolt be. Ezeket a jokedvu billentyuzet-kiosztok valami perverz oknal fogva (amiert az orok karhozat tuzen fognak perzselodni) pont az ekezetes betuk helyenek neveztek ki. Es amikor masodszor irok é-t a pontosvesszo helyett, akkor baromira be szoktam ragni...

En itt altalaban segiteni szoktam. Ha az irasomra vonatkozoan a forum vezetosege kifogassal el, el fogom hagyni a forumot, vagy legfeljebb passziv olvasokent latogatom tovabb.

Nyelvunk tisztasagaert aggodast a tovabbiakban a "lessz, a muszaly, a folytotekercs" es tarsai ellen valo kuzdelemkent javaslom.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013
(#) 1984white válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Nem volt semmi személyes az észrevételemben, remélem nem sértettelek meg, csak az utóbbi időben nagyon sok figyelmeztetést kaptam a helyesírásomra és gondoltam figyelmeztetlek téged is. Amúgy belátom nem az én dolgom ez, csak gondoltam segítek. Üdvözlettel!
Következő: »»   113 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem