Fórum témák
» Több friss téma |
s*zia
a*zt szeretném kérdezni hogy a nyáktervet el-e tudnád nekem kuldeni? (a számlálóét ) Üdv.: Elli A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
ICM7217 Ehez nem kell szoftver. Előre hátra számol, 4 Digites
Múlkorában 800-ért adott el itt kolléga elektro-mechanikus programozhatót, sajnos hátrafelé nem tud számolni, viszont van kimeneti reléje, nullázója.
Ha nem követelmény a hátraszámolás... De valamilyen analóg magnó számlálója is tudja ezt a feladatot, előre-hátra. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
Söt még egyszerübb (nekem is ilyen volt, mig valamilyen sztatikus szikra ki nem oltotta az életét), ha veszel egy ocska zsebszámologépet - gyakran már ingyen is adnak.
Ott beütsz egy +1-t majd a = nyomogombbal mindig egyet hozzáad. Tehát, ha fordulatonként mechanikusan ( vagy kivezetve elektromosan) egyszer megnyomod a = gombot, akkor szépen elszámolgat a végtelenségig. (vissza is lehet vele számolni, de akkor a -1-et kell kézzel beütni. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
DE ha PIC-l vezérli a számológép gombokat még az sem kell. ))
Sőt, ha mechanikus - magnó - számlálót használ, még villany se kell.
Ha kézbe fogja a tekercstestet akkor még tekercselőgép sem kell
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
Ez szépen le lett vezetve...
Mikor tekercselnem kellett, épp volt a műhelyemben egy PLC. Írtam rá egy oda-vissza számláló progit. Így is lehet, csak érdekességképp. Ha a bemeneti sorrend 0-1 akkor előre számol, ha 1-0 akkor visszafelé.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Itt egy gép 1966-ban készült ,egyszerű mint a faék.A tokmány kicserélhető, ott egy pár cséve tartó,majdnem minden megtekerhető vele......... 01mm--2mm huzallal ......
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2013
üdv. készítettem egy tekercselő gépet és szeretnék hozzá készíteni egy olyan számlálót ami jelzi menyi menetet tekert rá 4 számjegyig kellene számolnia .
A segítséget előre is köszönöm.
Szerezz egy magnoszámlálot ( ma már eleg gyakori mindenféle elektronikus turkáloban meg a netn). Ez a legegyszerübb és leggyorsabb ( olcsobb) megoldás.
Szia!
Google a barátod ...mechanikus számláló és válogathatsz . Üdvélvidéki
Van mechanikus számlálóm csak az a baj vele hogy az áttételekkel kel szórakozni. Sőt készítettem is egy számlálót ami úgy működik hogy van egy kör lap és egy mutató jelzi hány menet van rajta, de jobban szeretnék egy digitálisat.
Meg a tekercselő gép teljesen automata (habár még nincs teljesen kész mert 1-2 alkatrész hiányzik.) A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
Egy négy helyi értékű hétszegmenses kijelzőt fel le számolóval igen szép feladat megépíteni, majd a profik ajánlanak. Én javasolnék egy olyan megoldást, hogy egy felesleges parabola beltéri panelját felhasználva, a csatornaváltó gombokkal lehet fel-le számoltatni. Ha érdekel előkereshetem a vezérlés rajzát.
Igazából nekem csak odafelé kellene számlálnia meg persze reset és ennyi.
Akkor a beltéri "fel" gombját kell kapcsolgatni, a távirányítóval meg resetelni (01 csatorna).
Láttam 6. oldalon ,hogy trabi007 készített egyet annak a kapcsolását nem tudná nekem valaki elküldeni?
Ezt most nem értem részletesebben leÍrnád léci.
Fogsz egy beltérit ami 999 programhelyes. Távirányítóval az 1 csatornára kapcsolod. A tekercselődre teszel egy kapcsolót ami minden fordulatnál egyszer zár. Ennek a kapcsait hozzákötöd a beltéri programválasztó kapcsoló "fel" (UP) mikrokapcsoló kapcsaira és kész, minden fordulatnál egyel többet mutat. (Bár szerintem előbb utóbb szükséged lesz visszafelé is számolni, akkor kell hozzá még egy kis áramkör)
Jó lenne inkább egyet készíteni csak az a baj ,hogy az ilyen programozható ic-vel nem vagyok trisztába
Nem kell feltétlenül programozható ic, csak sokkal egyszerűbb, mint egy vezérlés-számláló-kijelsésvezérlők-kijelző megoldás, de majd a profik felvázolják neked.
hát az lenne a legjobb ha valaki felvilágosítana mert lassan el kellene kezdeni megtanulni ezt is csak valahogy még nem volt ezekre szükségem így nem is nagyon foglalkoztam vele.
de azért a segítségedet nagyon szépen köszönöm.
Ja megy egy olyan kérdésem lenne ,hogy a pic es ic ket ujra fel lehet használni ( ara gondolok hogy kiforrasztom valamiből és át programozom )
vagy újat kell venni?
Nem tudom milyen mechanikus számlálod van meg milyen áttételekröl beszélsz.
A mechanikus számlálok jelentös többsége ugyanis 1:1-ben dolgozik (a hosszu praxisomban talán 2x láttam egy más elven müködö mechanikus számlálót). Azaz a kiállo tengely mindig ugy van megcsinálva, hogy a legkisebb számérték 1 fordulatot mér. Semmi más nem kell csak egy kis ékszijtárcsa meg egy gumigyürü, amivel a tekercstengellyel összekötöd. Annak 1 fordulata mindig 1-ef fog jelezni a legkisebb értékü számtárcsán. (Csak némelyik kilométerszámláloban van olyan tárcsa, ami 1/10-ekben is méri a fordulatot - az rendszerint piros szinü).
Számológép kisebb, bár nem világít...( és auto off-os a legtöbb)
Davix95. A PIC -ek egy része újra hasznosítható, de ezt leginkább az adatlapja alapján lehet eldönteni. (ha otp akkor csak egyszer programozható, kár kiszedni.) Ha erre adod a fejed, akkor leghamarabb van egy kész projektet keresni. (ahhoz meg otthon ritkán található bármi.) A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |