Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Nem gondolkoztam még mechanikus NYÁK mozgatáson, mert nem sokat maratok... valamikor a folyadék "lötyögtetésén" gondolkodtam, nem a panelon ( buborékoltatás, mozgatás, stb. !
Steve
Azért jobb a vegyszeres edény kis mértékű és lassú billegtetése, mert a hatás hasonló, de sokkal kevesebb vegyszer kell hozzá. Ha az egész panelt be akarod mártani, majd ki-be emelgetni, akkor ahhoz mélyebb folyadékszint kell.
Ezért van nekem olyan maratóedényem, ami 20x1x12cm-es. Szűk 2,5dl lötty tele is vágja, és el sem dől a panel benne.
Igen, speciális méretű edénnyel lehet jó eredményeket elérni. Gondolom a tiéd is állított, ha nem dől benne a panel. Az elgondolásod hibátlan. Ha nagyon próbálnék ellene érvelni, akkor is csak azt hozhatom fel, hogy nem látod közben a folyamatot. Viszont ha üvegből ragasztottad össze -mint egy aquváriumot-, akkor ez is megcáfolható.
Igaz, de láttam olyan edényt, amely keskeny és magas volt ( állítva megy bele a NYÁK, azt hiszem CONRAd-os ), abba szintén kevés folyadék kell!
Steve szerk.: látom más is látta már ezt a megoldást ! A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
Már megint tiszta logikával gondolkodsz! Úgy készítettem, ahogy írod.
Nem kell, akkor a leggyorsabb, ha éppencsak beleér és amikor kihúzza akkor lefolyik róla. Így a felületen először befelé, majd kifelé frankón végigfolyik a marató. Ha ki sem emeli a löttyből, az nem jó, próbáltam.
Sziasztok!
Végre elkészült a fali szerszámtartóm, és rendet is raktam, így gyorsan lefotóztam a műhelysarkomat, amíg még szalonképesen néz ki Az első képen az asztal van, a gyakran használt szerszámokkal, és az éppen épülő labortápommal. A szekrény oldalán felragasztva a műhelyPC-m, a falon a monitora, hogy az asztalon ne foglaljon plusz helyet. A másodikon a laminálógépem van nyákgyártásra átalakítva. A harmadikon a nagyítós lámpám. A negyediken a tárolósarok az alkatrészeknek, bontásra/javításra váró készülékeknek, és a ritkábban használt szerszámoknak. Még fejlesztés alatt van, de azért jól használható már így is
Nagyon jó, gratulálok!
Csak nem egy iskolában vagy házmester ( látom a csangetőórát ) ?! Steve
Köszi!
Nem, a csengetőóra döglött, csak a doboza és a kijelzők miatt vettem meg vakerán.
Jujjj, ott figyel az egyik képen egy Alkotós fa tároló, ha jól látom.
Jól néz ki a műhely, én is elfogadnék legalább egy ekkorát, és ehhez hasonló felszereltségűt! Bár felszereltség még csak-csak akad, csak összevissza, nincs kifejezetten műhelybeli helyük, mivel műhely sincs.
Nyákvilágítás samsung monitorral. (ha másra nem, erre jók)
A tároló Alkotós, karácsonyi ajándék volt, a "műhely" egy panellakás kisszobájának a fele, kb 3 négyzetméter. A szkóp már a párom komódján van.
Sziasztok!
Az én műhelyem bővült egy egyenes csiszolóval, nem újonnan vettem, a külseje picit viseletes az ipari munka miatt, de belülről kifogástalan, csapágyak jók, kommutátor nem vállas, szénkefe van még bőven, forgórész is oké, no meg nagyon jó áron volt ajándék turbómarróval
Leellenőriztem a vétel előtt mindent. Minden okés, egyedül a külső ami kopottas.
Ipari gép, én meg hobbira használom tehát igencsak tartós lesz
Szia kérdezném a probe kalibráló jel működik neked?Nekem is ilyen Philips szkópom van 2.5 darab.A fél áll egy csőböl és a táp maradékából.
Hallihoo!
Holnaptól ismét végre: fúrószárkészlet a lidl-ben A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
Nekem van két éve, közép kategóriás, jól használható darabok.
Uraim!
Örömmel jelentem be,hogy a hét közepén birtokomba került egy kattogós Weller. Gyakorlatilag új,egy vésőforma 7-es heggyel.A legnagyobb aukciós oldalon vettem 8500 Ft volt az ára.Szerintem veszettül megérte.A közeljövőben csinálok hozzá két tápot.Egy 12V---24V Step-up-ot,autós használatra,meg egy 230V-24V kapcsoló üzeműt,hogy kis helyen elférjen,és tudjam hálózatról is üzemeltetni.Ez lesz a hurcolászós szervizpáka,a jó öreg Solomon megy vissza a műhelybe.(Amivel mellesleg nagyon meg vagyok elégedve,pedig van vagy 15 éves) István
Én úgy tudom, hogy a kattogós wellernek csak a váltakozó feszültség jó a felmágneseződés miatt. De lehet rosszul tudom.
Én is így tudom. Egy cimborámnak csináltunk egy 12v-os előtétből 24v-osat, ezzel használta, ment egy ideig, aztán összégett a kapcsoló, én szétégett a fűtőszál, az enyém még mindíg megy. Semmi pénzért nem táplálnám másról, mint 50hz es váltóról. Nem ér annyit. Arról viszont száz évig elmegy. Az enyémet régen tanműhelyben használták, mielőtt hozzám került, én meg évek óta használom. Nagyon jó pákák.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
Úgy-úgy..az enyém is egy műszaki középiskola tanműhelyében működött vagy már kb.10 évet mikor faterom hozta nekem. Azóta eltelt még egyszer 10 év, de a páka hibátlanul működik.
Akkor mindenképp váltóval kell hogy tápláljam.Csak közben meg ragaszkodnék a kisméretű tápegységhez.(Kezdem túlbonyolítani...)A munkám miatt sokszor jó lenne,ha nem kéne hosszabbítót huzigálni(tehéntartó telepek ),praktikusabb lenne a kocsival a forrasztandó cuccok mellé járni,és onnan megoldani az energiaellátást.De ez már sejtésem szerint nem idetartozik.
Közbe gondolkodtam.Veszek egy invertert,és arról már mehet sima trafóval is. És még a laptopot is tudom tölteni útközben.... A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
Felmágneseződés?
Fene tudja. De hogy a kapcsolók nem szeretik az egyenáramot az biztos (legalábbis ami nem arra van kitalálva)... |
Bejelentkezés
Hirdetés |