Fórum témák
» Több friss téma |
Idő közben kaqkk megoldotta a rejtélyt, miszerint minden valószínűség szerint a várakozás (delay) volt a ludas a kérdésben.
(Ennek részint örülök, mert kiderült, mi a gond, másrészről viszont nagyon nem, mert írhatom át az egész programot.) Azért érdekességképpen kipróbálom, hogy a javított verzió működik-e. A PK2-s információt köszönöm.
Jelentem, ennek ellenére sem villog.
Kaqkk volt olyan rendes, és küldött egy teszt programot, most épp azt nyüstölöm. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítségét!
Szia! Timer makroba nem szerencsés ciklust tenni mert az is blokkolhatja a működést.
Mellesleg mi lenne a cél ezzel a ledes villogtatóval? Van valami funkciója is vagy csak próbálkozol?
Funkciója is van, természetesen. Egy modell-jármű világításához készül. (Ez lesz az indexe.)
Kipróbáltam, de ennél is ugyan azt csinálja: Folyamatosan világít az az egy, amelynek villognia kellene. (Azért köszönöm, hogy segíteni próbáltál.)
Szia Frankye !
Megtennéd a kedvemért hogy az "is" változód tipusát bool helyett byte -ra cseréled ?
Na, ez már azt csinálja, amit kellene neki! Úgy tűnik, ez lesz a "jó irány. Nagyon köszönöm a segítséget , ha még lesz gondom, akkor jelentkezem. (Ez nem fenyegetés, hanem ígéret. )
Olybá tűnik, hogy végül is megoldódott a kérdés.
Megtettem, és így már valóban villog. Ami viszont felveti a következő kérdést (bennem), hogy ti. miért nem volt jó, hogy boolean típusú a változó, illetve miért lett jó, hogy byte típusúra állítottam? Merthogy - elvben - ez a változó éppen igaz/hamis típusú kellene, hogy legyen, míg a byte típusú - elvileg - 0-255 közötti "bármilyen" (persze csak egész!) értéket felvehet. (Azt értem, hogy így vagy 0, vagy 255 az értéke, csak azt nem, hogy ez hogyan oldotta meg a dolgot.)
Ezúton is mindenkinek köszönöm a segítséget, ismét értékes tudásra tettem szert Általatok!
Erre egyszerű a válasz, a flowcode nem kezeli jól a bool tipust, minden esetben tartózkodni kell tőle. Nekem legalább is ez a tapasztalatom, én is szívattam már vele magam.
Idézet: „Erre egyszerű a válasz, a flowcode nem kezeli jól a bool tipust, minden esetben tartózkodni kell tőle.” Ez igen ! Steve
Én írtam egy bazi nagy programot, ami tele van bool-al. Semmi gond vele. Tudnál példát írni, hogy mikor jön elő a hiba?
Hogy mit írtam már azt nem tudom, de egy mezei bool volt ami egy feltételnek volt beállítva.
x esemény után egy számítás dobozba írtam be bool_változó = 1, másik esemény után bool_változó = 0. Fél napos szenvedés után, mert nem ment a program monitoroztam, hogy mikor mi történik és nagy meglepetésemre a bool_változó értéke vagy 0, vagy 2 volt. Na azóta nem nagyon használom, meg most Frankye gondja is ezt mutatta. Nem mondom, hogy ez konstans hiba, de előfordul.
Még nem sok mindent csináltam, de eddig még nem okozott problémát.
Sziasztok teljesen tanácstalan vagyok ds18b20 ügyben.Valaki átnézné az alábbi progit hogy a gettemp miért-1 a scratchpad változik ha rajta van a ds akkor0 ha nincs 1
FC5_OnWire_c cserélve Előre is köszönöm
Sziasztok!
Gondom van egy GSM modul vezérlésében. A Flowcode GSM komponensét használom. A hívás és az sms küldés megy de a fogadást nem. Sajnos nincs benne a makrókban. Tudna valaki tanácsot adni hogyan kezdjek neki a fogadási rész "megírásának"? Üdv.
Helló!
Köszi. Igen néztem. Az a gond, hogy ebben a programban használt macro, amit GetTextStringnek hívnak, abban nincs program kód. A GetTextNumber-ben van. Üdv.
Helló simpi!
SIM900-as chipet használok. Pontosan nem tudom, hogy mennyire kompatibilis az EB066-on lévő chip-el. A Flowcode gyári GSM komponensével tudok hívni és sms-t küldeni. Üdv.
Kipróbáltam azt a programot, veszteni valóm nem volt, és láss csodát. Működik!
Na erre varjatok gombot, nincs semmilyen program írva a GetTextString makróba. Köszi kozo!
Az enyém teljesen üres. A "Kód szerkesztése" ablakból másoltad ki?
Valóban ott van.
Köszönöm!
Sziasztok
Bujom ezt afránya leirást de nem jövök rá hogy mit hogyan kell beállitanom (PIC18F14K50), semmi extrát nem akarok csak belsö orajel minimum 8MHz. Esetleg valaki tudna segiteni?
Ezt megtaláltam és ha jol értem akkor 0x60 de ezen kivül mit és hogyan kell beákkitani?
Flowcode-ban az első lépés egy C kód legyen, benne ezzel:
osccon = 0x60; Ezzel 8 MHz-et állítasz be. 0x70 -nel pedig 16-ot. Ezt a frekvenciát add meg a Projekt opcióknál is. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |