Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   137 / 360
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Idő közben kaqkk megoldotta a rejtélyt, miszerint minden valószínűség szerint a várakozás (delay) volt a ludas a kérdésben.
(Ennek részint örülök, mert kiderült, mi a gond, másrészről viszont nagyon nem, mert írhatom át az egész programot.)
Azért érdekességképpen kipróbálom, hogy a javított verzió működik-e.
A PK2-s információt köszönöm.

Jelentem, ennek ellenére sem villog.
Kaqkk volt olyan rendes, és küldött egy teszt programot, most épp azt nyüstölöm.
Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítségét!
(#) kokozo válasza Frankye hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Szia! Timer makroba nem szerencsés ciklust tenni mert az is blokkolhatja a működést.
(#) Frankye válasza kokozo hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Köszönöm, ezzel ismét újat tanultam.

Mellesleg mi lenne a cél ezzel a ledes villogtatóval? Van valami funkciója is vagy csak próbálkozol?

Funkciója is van, természetesen. Egy modell-jármű világításához készül. (Ez lesz az indexe.)

Próbáld ki ezt.

v46-3.fcf

Kipróbáltam, de ennél is ugyan azt csinálja: Folyamatosan világít az az egy, amelynek villognia kellene. (Azért köszönöm, hogy segíteni próbáltál.)

Ezzel mit csinál?
(#) niedziela válasza Frankye hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Szia Frankye !
Megtennéd a kedvemért hogy az "is" változód tipusát bool helyett byte -ra cseréled ?
(#) watt válasza Frankye hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Akkor most meg van oldva, vagy nem?

Na, ez már azt csinálja, amit kellene neki! Úgy tűnik, ez lesz a "jó irány. Nagyon köszönöm a segítséget , ha még lesz gondom, akkor jelentkezem. (Ez nem fenyegetés, hanem ígéret. )

Olybá tűnik, hogy végül is megoldódott a kérdés.
(#) Frankye válasza niedziela hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Megtettem, és így már valóban villog. Ami viszont felveti a következő kérdést (bennem), hogy ti. miért nem volt jó, hogy boolean típusú a változó, illetve miért lett jó, hogy byte típusúra állítottam? Merthogy - elvben - ez a változó éppen igaz/hamis típusú kellene, hogy legyen, míg a byte típusú - elvileg - 0-255 közötti "bármilyen" (persze csak egész!) értéket felvehet. (Azt értem, hogy így vagy 0, vagy 255 az értéke, csak azt nem, hogy ez hogyan oldotta meg a dolgot.)

Ezúton is mindenkinek köszönöm a segítséget, ismét értékes tudásra tettem szert Általatok!
(#) niedziela válasza Frankye hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Erre egyszerű a válasz, a flowcode nem kezeli jól a bool tipust, minden esetben tartózkodni kell tőle. Nekem legalább is ez a tapasztalatom, én is szívattam már vele magam.
(#) kissi válasza niedziela hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Idézet:
„Erre egyszerű a válasz, a flowcode nem kezeli jól a bool tipust, minden esetben tartózkodni kell tőle.”

Ez igen !
Steve
(#) watt válasza niedziela hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Én írtam egy bazi nagy programot, ami tele van bool-al. Semmi gond vele. Tudnál példát írni, hogy mikor jön elő a hiba?
(#) niedziela válasza watt hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Hogy mit írtam már azt nem tudom, de egy mezei bool volt ami egy feltételnek volt beállítva.
x esemény után egy számítás dobozba írtam be bool_változó = 1, másik esemény után bool_változó = 0.
Fél napos szenvedés után, mert nem ment a program monitoroztam, hogy mikor mi történik és nagy meglepetésemre a bool_változó értéke vagy 0, vagy 2 volt.
Na azóta nem nagyon használom, meg most Frankye gondja is ezt mutatta.
Nem mondom, hogy ez konstans hiba, de előfordul.
(#) pjg válasza niedziela hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Még nem sok mindent csináltam, de eddig még nem okozott problémát.
(#) pistikeid hozzászólása Márc 11, 2013 /

Sziasztok teljesen tanácstalan vagyok ds18b20 ügyben.Valaki átnézné az alábbi progit hogy a gettemp miért-1 a scratchpad változik ha rajta van a ds akkor0 ha nincs 1
FC5_OnWire_c cserélve

Előre is köszönöm
(#) madazg77 hozzászólása Márc 12, 2013 /

Sziasztok!

Gondom van egy GSM modul vezérlésében. A Flowcode GSM komponensét használom. A hívás és az sms küldés megy de a fogadást nem. Sajnos nincs benne a makrókban. Tudna valaki tanácsot adni hogyan kezdjek neki a fogadási rész "megírásának"?

Üdv.
(#) kokozo válasza madazg77 hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

(#) madazg77 válasza kokozo hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Helló!

Köszi. Igen néztem. Az a gond, hogy ebben a programban használt macro, amit GetTextStringnek hívnak, abban nincs program kód. A GetTextNumber-ben van.

Üdv.
(#) madazg77 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Helló simpi!

SIM900-as chipet használok. Pontosan nem tudom, hogy mennyire kompatibilis az EB066-on lévő chip-el. A Flowcode gyári GSM komponensével tudok hívni és sms-t küldeni.

Üdv.
(#) madazg77 válasza madazg77 hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Kipróbáltam azt a programot, veszteni valóm nem volt, és láss csodát. Működik!
Na erre varjatok gombot, nincs semmilyen program írva a GetTextString makróba.
Köszi kozo!

Az enyém teljesen üres. A "Kód szerkesztése" ablakból másoltad ki?

Valóban ott van.
Köszönöm!
(#) Kovabe hozzászólása Márc 12, 2013 /

Sziasztok
Bujom ezt afránya leirást de nem jövök rá hogy mit hogyan kell beállitanom (PIC18F14K50), semmi extrát nem akarok csak belsö orajel minimum 8MHz. Esetleg valaki tudna segiteni?
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Ezt megtaláltam és ha jol értem akkor 0x60 de ezen kivül mit és hogyan kell beákkitani?
(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Flowcode-ban az első lépés egy C kód legyen, benne ezzel:

osccon = 0x60;

Ezzel 8 MHz-et állítasz be. 0x70 -nel pedig 16-ot.

Ezt a frekvenciát add meg a Projekt opcióknál is.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Következő: »»   137 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem