Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem még mindig nem sikerül Olaszországnál délebbről jelet venni. Még mindig QFH antennát használsz? Melyik kapcsolással? Biztos mondtad már... Nekem ilyen volt a 11:50-es Noaa19 áthaladás:
Szia !
Igen QFH ! Ez a kapcs: (radio es erosito) A PLL modult is linkeltem korabban itt. Sajat fejlesztes ;] Bővebben: Link Nem tudom miert zold az MSA egy resze ? Es e terkepet folyton nekem kell helyretenni, az ora, datum rendben van, kepler frissitve.
Én sem tudom miért zöld a kép alja, még nem találkoztam ilyennel. Tudnál egy nyák tervet adni a vevődről?
Mai felvetelek (- es tole jobbra ) : Bővebben: Link Koran leallt, azt hiszem 3 fok volt beallitva emelkedesi szognek,..
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
Ez nagyon jó! Nekem ugyan ez az áthaladás ilyen volt:
Milyen vevovel veszed?
Nem tudom delen hany fok lehet az emelkedesi szog, amikor elkezdi venni. Van nehany zavarjel rajta; a mellette levo laptop tapja a hibas gondolom, mert PC eseten nem volt ez a zavarjel rajta. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
MC3362P (francia vevővel) Dél felől 25-30 fok körül jön meg a vétel, észek felől meg hallom még 1 fokon is. Jövő hétvégén majd kipróbálom, hogy bepakolom a cuccot kocsiba, és megnézem máshol (terepen) milyen a vétel.
Akkor inkabb antenna irany problema lehet. En is szorakoztam antenna forgatassal, azert hogy kelet es nyugat felol is aranyosan vegyen. Iranyerzekeny a QFH is.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
Az RF erősítők bemeneti L/C köreit is a bemeneti antenna/tápvonal impedanciára kell hangolni valóban.Anélkül nem sokat érnek a bemeneti L/C körök.
Megfelelő mérőhíddal és 1 wobblerrel( NWT500 ) pontosan beállíthatók. pl.: mérőhíd A 2/10m vevő konverterem bemenetét látványosan és kényelmesen lehetett beállítani. Némi elhúzás tapasztalható volt a fedél rácsukása után. Ezért ezt bele kellett kalkulálni. A szép bádog lemezházat nem volt szívem szét fúrkálni emiatt. A végén 0,09 uV érzékenységű lett a teljes rendszer 2m->10m konverter + 10méteres alaprádió.
Itt egy mai felvetel. Kicsit keson kezdte el venni es hamar leallt, pedig 2 fok volt beallitva elevacios szognek.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Szia!
Ez azért egy eléggé távoli átvonulás, ezért nem csoda a rövid vételi ablak.
Szia ! Valami nem jo, mert a kozelebbi athaladasokat is "hamar" leallitja; 2 fok volt beallitva. (Es a terkep is esik le.) Bővebben: Link Itt meg bejott ujra valami foldhurok, vagy kulso zavarjel.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Na igen, a földhurkot vagy a nagyfeszültségű vezeték szórását kellene valahogy mérsékelni és akkor teljesen jó vételed lenne. Szerintem az antenna pozícióján kellene először módosítani és a koaxkábel elvezetését is át lehetne helyezni máshová.
Erdekes modon nem mindig van foldhurok jellegu zavarjel.
Régebben már írtam erről. A száraz levegőben erőteljesebb a koronakisülés a nagyfeszültségű elektromos vezetékek szigetelői körül, ezért ilyenkor erősebb ez a zavarás.
Belehallgattam a felvetelbe, es csak akkor jelenik meg egy 50 Hz koruli zavarjel, amikor mar jelen van a muhold jele. A pattogas szeru zavar is csak akkor jelenik meg. (szerencsere a kepen nem mindig lathato)
Ez sem meglepő, mert az sistergésből nem hallod ki a zavart. Az csak akkor lesz észlelhető, ha jel (vivő) van, amit modulál a zavar.
Igy nezunk ma ki:Bővebben: Link Nem ertem miert allitja le korabban a felvetelt, 1 fokra van allitva a wx-ben a minimalis elevacios szog. Valami korlatozas van a felvetel idotartamara vonatkozoan ?
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
Hali !
Hogyan lehetne építeni egy ilyen Meteorológiai műholdvevőt ? Valami egyszerű megoldás érdekelne , ha van benne kijelző nem gond mert van itthon . A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
Egyszerűen dvb-t usb tv vevö dongléból.
+ megfelelö program ... Érdemes elé építeni előerősítő + sávszűrő .... Bonyolultabb ha valamely rádiót amikre itt hivatkoznak megépíted ... Lehet válogatni ebben a forumban sdr dvb-t van
Sziasztok! Elesztett valaki MC3362P-vel vevot? Ennek ket peldanyat probalom beuzemelni. Csak AM modulaciora jon valami futty belole. Normalis FM zaj nincs. 3 db IC vel probaltam, de mindharom Ebayes. Attol felek hamis. Mivel ket nyakon is ugyanazok a tunetek arra gondoltam hamis az IC. Esetleg ha van valakinek vevoje ilyen IC-vel elkuldenem tesztre...Bővebben: Link Minden muszer van szignaltol a wobblerig de ket nap melo utan sem indul....
Megoldodott! A "squelch" nevu poti helyere csak 10 kOhmot tettem. Ennek ertelmeben nemitott.
Most 139 Mhz FM jelnel leesik a hangszoro.
Sziasztok!
En nemregen epitettem meg a vevomet (MC3362). Indulaskor nekem sem volt hang, de mikor a kezemmel hozzaertem a kristalyhoz, nyilt a zajzar es rendben lett, Lekotottem foldre, stabilan jo. A kepeim nem jok, azt hiszem a 455-os szuro miatt. Egy regi, Orion HiFi radiojanak a vevojebol operaltam ki a 2 tekercs kozul a keramiaszurot (egy tokban vannak gyarilag). Vegigjartam az osszes kereskedest, de kello savszelessegut nem kaptam. Keszitettem egy keresztdipolt is, hatha a jel kicsi, de a kepek tovabbra is igen zajosak. Nem tudna valaki tanacsot adni, honnan tudnam beszerezni a megfelelo szurot? Gratulalok a sok, szep vett kephez !!!
Szia!
Próbáld ki ezt a 30 kHz-es sávszélességű szűrőt.
Ezek szerint a 30kHz mar eleg lesz.
Amig megerkezik, nekilatok egy eloerositonek es keszitek egy QFH antennat is. Koszonom a tanacsodat !
Az agyvérzés kerülget. Van két ugyanilyen vevőm. Egyik sem indult el. Azt mondod a kristály lekötése földre segít? Joe
Egyéb, rádiófrekis áramkörök építélse alapján nekem nem volt furcsa ez a lépés, de azért
általában nem kell egy kristálytokot leföldelni. Valamiért a 3362-es zajzára nem 100-as vagy a francia nyák nem az, nem tudom. Minden esetre 2 perc alatt sikerült lokalizálni és a földre kötés után a zajzárbizonytalanság teljesen megszűnt, nem érzékeny a környezetre. Érdekelne, hogy segít-e Neked, bár korábban azt írtad, hogy egy ellenállásérték nem volt jó és a csere után ok az áramkör. Nekem a kadarist által ajánlott szűrő már úton van, nagyon várom, mennyit lendít a képminőségen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |