Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A barna foltot nem tudom mire vélni. Viszont a fűtőfesz meglétét egyszerűen ellenőrizheted. Forrassz a képcső csati fűtéskivezetéseivel párhuzamosan egy 6v-os izzót (skálaizzó, bicigliizzó). Ha ez jó fényel világít és nincs fűtés akkor jöhet szóba a képcső (de még akkor is lehet ludas a csatlakozó).
A világosbarna foltal ami a nyaknál az eltérités környékén van ne foglalkozz az természetes, / a gyártástechnologiábol adodik/ de amit spagoca irt azt vedd komolyan.
Ja ez a vbarna bigyó az eletronágyu végénél /Kb az eltéritö alatt/ van és belül a képcsövön. rem: képcsö gyártás emisszio.
Lehet,hogy attól ment el a BU hogy megszaladt a táp. Nézd meg a kollektorán,hogy a sortáp megvan-e és mennyi. Ezenkivül a BU kollektorán nézd meg a nagyfesz kondit nincs-e felpuposodva. A tápba cseréld ki a kis elkókat is az sosem árt, attól futhat a táp.
Köszi a gyors válaszokat, 1 kérdésem lenne: a 9+1 érintkező közülmelyik a fútőszál? Az óramutató járás irányába nézve hányadik?
Hirtelen nem tudom hányadik de a két felső láb. Ha lehúzod a panelt ott kell mérned néhány ohm ellenállást.
Egyébként nagyfesz van ? Megy a sorvégfok ? Mert amig nem megy a sor addig nem lesz csőfűtés sem.
Üdv!
Lehet hogy a tv térítése ment ki ! Pont úgy mint ahogy az LG monitoromnak
Én úgy tudom hogy volt ebből a ruszki tv ből színes változat is. arról tud valaki valamit???
Sziasztok!
Van egy Sunstar típusú tv-nk (elejére philips logó ragasztva ). Régen volt javítva, akkor a képpel voltak gondok, meg ha felirat volt akkor behullámzott. Ezt megcsinálta a szerelő, de azt mondta elszállt az OSD. De amúgy minden müködött rajta normálisan, csak vakon kelett beállítgatni. Aztán egyik napról a másikra nem reagál a távirányítóra. A távirányítót megnéztem mobillal, adja a jelet. Valaki találkozott már hasonló problémával? Deniel
Vagy elhalt a procija vagy ujra kell irni a memóriatartalmat.
Köszi a gyors választ.
És hogyan lehet kideríteni, hogy halott-e a proci? Deniel
Előbb a memóriatartalmat kell átirni és ha nem ok akkor valószinű proci de azért a tápokat végig kell méregetni előtte.
Üdv!
Javítanák egy szuper márkás tv-t, de elakadtam... (EUROSKY) Már mindent végig bogarásztam amit lehetett és semmi... Az a tünet, hogy olyan mintha totál tullenne vezérelve a szín. Állítani meg ugye nem lehet ojan egyszerűen Meg nincs is hol, mert egy prociba van minden Tudna valaki nekem segíteni, hogy mitévő legyek (A kukán kívül) Köfike...
Sziasztok!
Van egy Orion T2155 MTX-S Tv-m! Ma vettem az EW-ben egy S-Video-SCART összekötő kábelt! Összekötöttem a PC-t a TV-vel, de összedugás közben jó alaposan megrázott a PC (a TV-be már bele volt dugva a kábel)! Azóta mindent lehet csinálni a TV-vel, de mintha nem érzékelné a csatornákat, mert nincs jel-et ír ki, és 5 perc után ki akar kapcsolni! UPC-n vagyok, keresésre egy csatornát sem talál
Ja, igen! Teletext, minden van, kivétel a képet és a hangot! A csatornák helyén átlóban fekete-fehér csíkok futnak a képernyőn, ahol nincs csatorna, ott "normális" hangyaháború... Mondjátok, h nem raktam teljesen gallyra
legalább a tv és a gép is be volt kapcsolva, áram alatt volt..?
Gép be volt kapcsolva, annak semmi baja, TV nem volt! De az áram, ami megrázott, a gépből jött, mert mindkét gépemnek ráz a háza. Nem hálózati áram rázott meg, azt jobban megérzem.
Esetleg tudja vki, h hogyan tudok belépni a szervíz menübe, hátha ott találok vmi okosat?
valami kép félét nem tudnál beszurni hogy milyen az a tulvezérelt szin ?
Hát igy elsőre azt mondanám hogy nézd meg a fütő feszültségeket lehet nincs igazam (régen javitottam már tv-t) de ez engem arra emlékeztet mikor a gyenge képcsövet a fütő feszültség növelésével kicsit feljavitottuk
Jó, csak kéne tudni hogy ennél atipusnál mennyi
Nincs kapcsolási rajzom KB:???
szerintem ez nem igazán változott kb 6.3 V volt régen
Sejtettem
Csak még az bibi,hogy nemtudom állítani mert ebbe nincs rgy deka poti sem Minden fix cucc Az ellenálásokat még átmérem mé1X, hátha...
ha esetleg a pontos tipust is ide irnád talán a google tudna segiteni
EUROSKY CTV-2140 TXE
Én már próbáltam de sok sikerrel nem jártam Lehet, hogy Te szerencsésebb leszel |
Bejelentkezés
Hirdetés |