Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   32 / 35
(#) agressiv válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Ha elmondod nekik, hogy konkrétan milyen helyzetekben fordul elő a hiba, akkor úgy tesztelik és elég valószínű, hogy kibújik a szög a zsákból.
(#) tallerkrisztian válasza agressiv hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Megnéztem a GPU-Z kis progi legújabb verziójával játék közben és a GPU feldolgozó mag kihasználtsága mutat % értéket addig a GPU video mag kihasználtsága végig totál 0%! Na most vagy a GPU-Z a driver miatt nem tudja mutatni, bár a 306.23 verzióval nem igazán hiszem, hogy ilyen gond lenne.
(#) tallerkrisztian válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Egy kis kiegészítés az előzőhöz:
(#) totikukac hozzászólása Márc 16, 2013 /

Sziasztok!
Először is, elnézést kérek a Moderátoroktól, ha nem jó helyre írtam. Egy hordozható kis DVD képét szeretném megjeleníteni, egy laptop kijelzőn. Csak a kijelző ép, a laptop már le van róla bontva. Lehet erre valami megoldás? Gyakorlatilag a kis DVD képernyő nagyobbításáról van szó.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2013
(#) agressiv válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Az tökmindegy. Hidd el, szarok ezek a kártyák.
(#) tallerkrisztian válasza agressiv hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Ok! Én elhiszem ez van ha nincs jobbra pénz!

PcMark05 Professional Edition
Graphics test suite--> 2D Grapics Memory - 128 lines képileg hibázik! --> Ha jól néztem mikor hol torzulás látszik, olyan mintha szétesne a textúra?!

Win XP 32 bites alatt számít valamit a gari teszt felé?

Csak annyit számít, hogy XP alatt még stabilabb. Windows 7 alatt aero mellett általában rosszabb.

Akkor érthetem úgy, hogy ebben az irányban /lásd elöbbi hsz/ küldhetem garis tesztre /?Ram?/ hibával a PcMark alapján?

Igen!

Köszönöm a segítséget! Jelzek ha megvan a Garis teszt!
(#) tallerkrisztian válasza agressiv hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Teszteltem egy másik játék alatt is a videokártyát (GTA San Andreas) őszintén korábban már használtam a game-t ezzel a kártyával, de akkor nem volt semmi gáz. Most olyanokat produkál ebben a játékban, hogy kicsit gyorsabban haladok benne járművel /az oké, hogy elmosódik a környezet, mert azt mindig is csinálta/ , hogy

frekvenciazavarok jönnek elő a textúrákban
pl.: úttesten az út felfestés helyén, függőleges felületekben, de amint lassulok jó minden

Ha már nagyon gyorsan megyek szemcsésedni (majdnem hogy hangyásodni ) látom az útfelületet + frekvenciazavar lesz látható lassulásra szintén visszaáll.

Ami még feltűnő, hogy néha, de csak játék közben (GTA S. A, esetén) elveszti az egeret /nem reagál/ ilyenkor 2-3 körös mozgás a menüben bill. segítségével és újra van egér bár lehetséges, hogy a cheat program miatt van ez. Az élvonalak az általam irányított jármű vagy ember közvetlen környezetét kivéve az élvonalak nem sík vonalban hanem szaggatott lépcsőzetesen rajzolódnak meg, továbbá a távolabb eső tárgyak (oszlop, tábla stb...) olyat produkál:
- mintha egyszerre 2 lenne lerakva
- eltűnik/megjelenik mindezt gyorsan vibrálásra hasonlítva jeleníti meg vagy mintha újra és újra ki akarná rakni ugyanazt a textúrát

Ezek után erősen megérett az a Garanciális teszt.
(#) agressiv válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

A felsoroltak tipikus shader problémák amikben ezek a kártyák szenvednek és mondtam, hogy egyre rosszabb lesz.
(#) tallerkrisztian válasza agressiv hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Annyit kiderítettem, hogy a frekvenciazavar nem biztos, hogy a videokártya bűne lesz, mert az integrált v.kari (Intel GMA 3100) alatt is látszik -->Monitor - hogyan tudom csökkenteni a annak mértékét? Vegyem lejjebb a képfrissítést? jelenleg 85Hz - en megy. Az nVidiásat ma viszem garis tesztre.
(#) Atka15 hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Sziasztok. Nekem is van problémám egy LG Flatron ezt710b típusú monitorommal, ami egyik pillanatról másikra elkezdett vibrálni. A képe továbbra is szép, meg is van minden szín, csak "lágyan" rezeg. Mintha imbolyogna kicsit, de akkor is csinálja ezt, ha kihúzom a gépből és a NO SIGNAL felirat látszik csak. Szóval ott van valami gond. Semmi előjele sem volt, nem sípolt, nem vibrált, se semmi. Amikor ez megtörtént az ATI videókártya driverem kiírta h valami VPU nem válaszolt a minitorban és ezért alaphelyzetbe állt. Próbáltam Hz-t állítani és minél feljebb rakom annál gyorsabban rezeg, de egyébként semmi változás. Ha kikapcsoltam pár perc múlva vissza,akkor egy-két percig megint jó volt. A "degauss" nem segített sajnos. Remélem van valami ötletetek, hogy mi lehet. Előre is köszönöm.
(#) csabii hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Üdv..

Lennegy olyan kérdésem, hogy van egy Samtron 75e-típusú crt monitorom!

a hibája az, hogy filmnézés és netezés közbe sötét a képe, a fényerő és a kontraszt 100%-on van!

a képen láttható tekerők mire jók állítható vele a kép villágosítása?

Válaszokat előre is köszönöm!
(#) pika75 hozzászólása Ápr 10, 2013 /

Sziasztok, tud valaki valahol ingyenesen letoltheto rajzot View Star 7006s tipusu monitorhoz? Be sem kapcsol, a tap szekunder oldalan a 4 kondibol 3 pupos, sot a primer oldalon is egy 100u/50v. Biztositek jo. Elore is koszi.
(#) kadarist válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Valamilyen belső azonosítót nem találtál, mert ez a monitor olyan, mintha egy ismert típust Romániában szereltetett volna össze egy gyártó a saját márkanevével fémjelezve.
(#) pika75 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Sajnos nincs semmi ismeros rajta, de holnap meg atnezem, nincs-e valahol valami gyari cimke. A tapon nagyon sok hideg forrasztas van, valszeg kinabol errefele a hajon gyartottak. Vagy megse, mert a google-ba beutve a nyakon levo szamkodot, megtalaltam valami kinai oldalakon, ott viszont a KTC W9006s modell jelenik meg, amihez persze ugyanugy nem talaltam rajzot. Az egyetlen dolog amitol felek, hogy a smd vezerlo ic is elszallt, ezen pedig csak anyit ir:20306 PQJL. Udv.
(#) Puklee hozzászólása Máj 4, 2013 /

Üdv! Van egy régi Ibm 17 colos crt- monitorom amit tartaléknak szánok.. a probléma az vele hogy felül visszafutási csíkok láthatóak, és az ablak felső szegélye ahol pl. a bezárás gomb található nem látszik, Hanem a csíkokban tükröződik vissza. és sehogy nem lehet összébb húzni. Ez a jelenség fenn áll 2d és 3d-s alkalmazásoknál is, kivétel ha filmet indítok el teljes képernyőn. akkor nem látszik a hiba. Valaki tudja mi lehet a gond? Mert sajnos nekem tüzetesen nincs időm átnézni. Képet mellékeltem.
(#) kadarist válasza Puklee hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Szia!
A függőleges eltérítés végfok-IC-je körüli elkókat gyomláld ki!
(#) Atka15 válasza Atka15 hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Hali. Ha esetleg még segít, azóta annyi történt, hogy ha elkezd vibrálni, akkor ha nekifordítom a ventilátort, akkor pár másodperc elteltével elkezd lassulni, majd teljesen megszűnik a vibrálás megint egy 10 percre. Úgy vélem, hogy ez valami kondenzátor hiba lehet. Az biztos hogy hőfokfüggő. Valakinek valami ötlet?
(#) Puklee válasza kadarist hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Üdv! Köszönöm meglesz!
(#) kadarist válasza Atka15 hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Szerezz be egy palack hűtősprét és fújkáld meg itt-ott.
(#) Puklee válasza kadarist hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Bevált! Köszönöm.
(#) Atka15 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Nem is tudtam, hogy van ilyen hűtőspray. Hétvégén szétszedem, megnézem, hogy hogyan áll a porosodás belül, hátha csak az szívat.
(#) mrrack hozzászólása Jún 5, 2013 /

Sziasztok!
HP Ergo 1280
Ma reggeli jelenség, kép elmegy, majd visszajön egy pillanatra, majd megint elmegy, és így tovább. Nagyfeszültségű csattogás hátulról, és amennyire be lehet látni szép nagy szikra a csattanásokkor.
Ha lebontom a hátulját, nyilván jobban fogom látni, melyik alkatrész csinálja a műsort. Kérdésem, mivel nekem a CRT tv-k és monitorok teljesen kimaradtak a szervizelésből melyik kondit kellene kisütni, hogy lehetőleg ne keljen testközelből élveznem a nagyfeszültséget?
Köszi
(#) kadarist válasza mrrack hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Szia!
Nem kell kisütni semmit sem. Vedd le a hátulját és figyeld meg a szikrázás helyét.
(#) mrrack válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Ha jól tudom, az a sorkimenő trafó, ez szikrázik kb. másodpercenként egyet. Felül, valami áthúz.
1998-as a monitor, gondolom, hogy erre már annyira nem éri meg költeni, de szívesen fogadok minden tanácsot
(#) kadarist válasza mrrack hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Porold ki és az áthúzás helyénél alaposan kend be szilikon tömítőpasztával, jó vastagon. Kötés után próbáld ki!
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2013
(#) mrrack válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Köszi a tippet, ma már nem, de holnap megcsinálom, és visszajelzek az eredmény felől.
Következő: »»   32 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem