Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha egy stabkockából csinál egy áramgenerátort, akkor megoldotta a feladatot, mert annak aztán a LED -ek összfeszültsége, + drop feszültségtől a stabkocka maximális feszültségéig édesmindegy mekkora feszültséget kap. Csak a megfelelő hűtésekről kell gondoskodni.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Sziasztok
Az elektromos festék szórók milyen elven működnek Van benne egy elektromágnes de mi adja az impulzust neki? Kondenzátor?
Ha nem tudja a ledszalag 12V-os áramfelvételét, akkor nem tudja beállítani a jó áramot. Én nem kötözködni akartam, csak ilyenkor talán jobb az, ha 12V-ra limitáljuk a szalag tápfeszültségét és a szalag így biztosan jó áramon fog működni.
Egyszerűen az elektromágnesre 50 Hz váltakozó áramot kapcsolnak, ami a hozzá kapcsolt dugattyút 50 Hz -el mozgatja előre, hátra. Így az egyik fél periódusban a festéket szívja, a másik félperiódusban nyomja. A festékszívó ágban van egy golyós szelep, ami nyomásra zár, a másik oldalon egy dűzni, ami a festéke szórja. Ha kondenzátor van venne, az csak zavarszűrést végez.
Lehet, ha a szalag 12 V -os felhasználásra készült, és eleve van benne áramkorlát.
Igen, a LED-szalagok 12V-ra készülnek, sőt még igény szerint darabolhatóak is, ha a megfelelő helyen vágjuk el.
Sziasztok!
Valaki nem tud Onkyo R21-es hifihez kapcsolási rajzot? Elég lenne csak a felső tuner/erősítő résznek is mert egyébként három részes (erősítő/tuner, kazetta, cd). Hibakeresésre lenne rá szükségem mert egyik pillanatról a másikra elhallgatott az egyik hangfal. Ki-be kapcsolás után még megszólalt de aztán ha felvettem nagyobb hangerőre soha többet nem. A hangszórókat megcseréltem és a hiba is ment a cserével együtt...
Akkor talán a hangszoro környékén kéne keresgélni.
Igen, a szalag eleve 12V-ra készült, a vezérlőegysége beállítja a kívánt áramokat, így tudom a színeket is keverni.Távirányítóval szabályozza a beállításokat.Az a 12V és 14,4V közötti különbség zavar.
Gondolom, a generátor töltőfeszültsége már sok lenne neki...Ezért gondoltam a 12V stabkockára, vagyis pontosabban a TO-3 tokozásúra.Jól gondolom?
Nem tudom, de nem hiszem, hogy ennyire érzékeny lenne arra max 2,5 V ra. Az áramgenerátor önmagában biztos nem érzékeny, de a többi elektronika sem biztos hogy ennyire érzékeny.
A TO3 tokos stab kocka biztos megfogja, de nem árt neki némi hűtőborda. A kocsiban tud lenni +60 fok is. A stab kocka viszont biztos megoldás. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Köszönöm a választ,marad a stabkocka (TO-3).
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogyha egy Ic-ből kicsiszolták a típusát ,hogyan lehet megtudni ,hogy az pontosan milyen típus?
Hello! Vagy megtudod vagy nem. De a táp lábakat érdemes elsőre megnézni, ha lehet kb. kitalálni mi lehet benne, visszarajzolni az áramkört, és úgy okoskodni.. üdv"
Majd nézd meg alaposan azt a stabkockát, mert pl. az 5050/60-as szalag legalább 5A-t kér.
Néztem, és azért gondoltam a TO-3 tokozásúra, bár hirtelen beugrott, lehet hogy az is csak 3A tud? Mindjárt megnézem.Köszi.
Hello! Meg tegyük hozzá, jó sem. Mert a 12V-ból a stabi soha nem fog 12V-ot készíteni,még a 14,2-ből is csak alig..üdv!
Igen, tudom hogy a kis maradékfeszültségű kellene, és akkor azt a néhány tized voltot mínoszba talán elbírná...Lenne valami egyszerű javaslatod?
Mindenekelőtt meg kéne vizsgálni az a LED csíkot. Hány ohmos ellenállások vannak rajta? Mivel az áramelosztó ellenállások rajta vannak a szalagon, nyugodtan lehet előtétellenállást i használni, vagy néhány diódával(tranzisztorral) ejteni a feszültséget.
Igen,csak akkor a fényerő fog játszani alapjárat, és töltőfeszültség között.Ezért nem tudom, mi lenne a legjobb és legegyszerűbb megoldás...
Használj LDO-t, abból van 1A terhelhetőségű is. A szalagot lehet darabolni, akkor kisebb áramú is elég lehet.
A szalagot a tulaj egyben szeretné betenni, mert van hozzá egy táp (12V ), és egy távi, amivel tudja a színeket keverni.Egy cabriolet-ban lesz, belső hangulatvilágításként.
Most fogtam fel, hogy RGB a szalag. Akkor az 30 LED/m-es lesz (van 60 LED-es is? nem tudom), lehet, nem is kell neki 5A. Mindenesetre szerintem egy ilyen --->link<--- kell neked.
Igen, és ez 60 led/m. Ezért kell a min.5A. Igen, ez kell, mert ez dropoutos, és 5A-t tud.
Rákeresek, hol kapható, és mennyiért. Köszönöm!
Vhol olvastam, hogy megfelelő tokozás és hűtés mellett min. 5,5A-t, de akár 8A-t is tud (ha jól emlékszem, de te majd kinyomozod az adatlap alapján). Mindezt persze megadott bemeneti fesz. mellett, de hogy az mennyi, azt nem tudom.
Nem sok nyomozás kellett, mert sajnos minden általam ismert helyen kifutott típus, nem rendelhető (csak a 12V-os, a többi kapható).Még keresek, de hátha valakinek van is egy elfekvő....
Sziasztok!
Az lenne a gondom hogy van egy erősítőm TDA7294-el és van benne egy kivezérlés jelző nemrég építettem bele azlőtt nem volt semmiféle búgás csak ha semmi zene nem ment és maxra felhúztam a hangerőt, most pedig csinál olyat hogy búg olyan ritmusra mint ahogy a ledek villognak de csakis mély hangnál, mert volt hogy szinte világított az összes led de nem búgott a számban nem volt nagy basszus. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Próbáld meg úgy, hogy kiveszed a szádból! Akkor is búg, vagy csak amikor a szádban van?
Júúúúj! Ez súlyos volt..... de lehet hogy számjegyről van szó? bocsánat, nem tudtam kihagyni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |