Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Ez itt nem az lenne ?
Sziasztok
A neten keresgéltem de nem vagyok biztos a dolgomban. Keresek valami egyszerü de biztos stabil tápot. Van valakinek valami kapcsolása ilyenről?
PIC-hez kell, vagy labortáp. Utóbbinak van topicja. Nagyon jó tápleírásokkal.
Mit kell tudnia a tápnak? A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
Pichez kell egyszerü táp, ezt találtam de nem tudom hogy mennyire megbizható.
Tökéletes. Én a C4-et elhagynám és C2 helyére 330nF-ot tennék.
Ez az egyik kezelőprogram a programozóhoz:
Látszik, hogy mely eszközöket tudja kezelni.
Ez meg a másik:
Ez kevesebbet tud, de talán újabbakat.
Yuppié!
Ott van a c57 is, ez bíztató! Kérdés hogy az rs232 mit szól a DOS módhoz, mert itt például panaszkodnak hogy csak akkor perfekt a dolog, ha egy dualbootos rendszeren Dos 6.22-ről indítja a gépet és onnan fut a program.
Nem RS232. Párhuzamos porton kommunikál a gép és az égető. Igaz soros protokollal.
Mondom, van 486-os gép. Van XT, 286 és 386 is, de azokkal nem szeretném kínozni magam. Azt még tudni kell, hogy van Parallax és Microchip ASM kód fordító. Kicsit más. A Paralaxos több utasítást tud. Sajna nem találom annak a doksiját. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
Akkor már csak az a kérdés, SPP, ECP EPP vagy mit szeret
De mint az elején említettem, remélhetőleg nem kell semmit fordítgatni, mert kész hex van a 16C57-hez, csak bele kellene gyömöszölni. Egyébként azon az oldalon amit priviben linkeltem, ott vannak ezek a kódkonvertálók is ha jól láttam. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
Nem tudom. Egy DOS-os gépen még nem volt választék.
Megvannak az eredeti fordítók és a linker. Most néztem. Az EBAY-n 40$ egy ilyen, de Hungariba nem szállít.
Láttam én is... ezek szerint még máshol is porosodik a polcon ilyesmi
Sziasztok!
AZt szeretném megtudni, hogy a PIC16F28A microkontrollert újra lehet írni, vagy csak egyszer írható? Előre is köszi a segítségeteket! A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Sziasztok!
Találkozott már valaki a képen látható anomáliával? Az MPLAB-ból, használat közben időnként eltűnnek ikonok, képernyő részletek. Pontosabban elvileg ott van, csak nem látszik. Aztán ha fölé húzom az egeret, akkor mégis megjelenik. Mitől lehet ez?
Valószínűleg a videokártya nem képes elég gyorsan követni a változásokat.
Sziasztok
Anyaghiányban szenvedek, ezért kérdezek ilyeneket mint most is. Van egy PIC16F690-sem és szeretnék egy 7szegmenses kijlzőt meghajtani rolla, megoldható hogy direktbe kötöm a kijelző lábait a picre vagy mindenképp kell valami driver?
A szegmens mehet direktbe, hiszen csak 1 led, a 20mA-t ne haladja meg, viszont a digiteknek tegyél tranyót. (Mondjuk azt nem tudom, hogy mátrix vagy csak 1 db.)
Ja, jó, most jutott el a tudatomig, hogy csak egy, akkor meg ugye nincs digit. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Általában a pic-eknek 25mA a max árama egy portra. Nem kell semmi külön vezérlés ha szegmenseket külön hajtod meg 7 szegmens = 7 port és akkor nem kell tranzisztor meg semmi (ez akkor igaz ha egy kijelzőt használsz).
Ez elvileg kézen fekvő lenne, de gyakorlatilag a korábbi verziójú MPLAB-ok ezt nem csinálták, illetve ettől sokkol komolyabb programok is hibátlan megjelenítéssel mennek a gépen.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Esetleg valami összeakad a gépen a progival várj egy két percet helyre kel álljon vagy le asztalra és vissza vagy még egy lehetőség átérés az MPlab X re nekem azzal semmi ilyen problémám nem volt.
Igen, a "le az asztalra aztán vissza" helyrehozza, de azért így elég macera dolgozni.
Az MPLAB-X mennyire más? Ha ezt ismeri az ember, egyből eligazodik azon is, vagy azért nagyobb a különbség?
Rosszul van megirva a vindowsos program.
Latom, 8.9-est hasznalsz. Nekem 8.88-as van, az meg nem csinalt ilyet.
Sziasztok!
Szeretném megépíteni ezt a hőmérőt: Bővebben: Link Már megvettem hozzá minden alkatrészt, de sajnos az lm75-ből csak bim3-as volt tehát 3.3 voltos, ezt nem is vettem észre csak most... a cikk végén közölve van, hogy 5 voltos legyen a hőmérő IC, gondolom, mert 5 volt a tápfesz... Szerintetek összejönne a mutatvány, ha az lm75 táp lábát egy 3.3V-os zeneren keresztül kötném az 5 voltra? vagy ennél komplikáltabb a dolog?? Válaszotok előreis köszönöm, jó lenne ha tudnátok segíteni benne, mert mosz össze is építeném.. üdv!
Eléggé sok mindenben más szerintem az X sokkal jobb mint az előtte lévő ide sorozatok nem kell keresni az inc és lkr fájlokat de nézd meg a youtubon kinézetileg is sokkal modernebb. Ahogy gondolod döntsd el , de lehet épp a verzió a hibás.
Sziasztok,
össze ollóztam egy progit, mivel nem vagyok egy programozó zseni, sajnos nem működik. Beszúrom háta valaki tud segíteni ez ügyben, amit szeretnék ,ha tudna a progim: "nem túl bonyolult a feladat, lényegében egy nyomógomb és egy led(relé) vezérléséről van szó. A kapcsolást csatoltam, a nyomógomb feladata kettős: - rövid (max 1sec) megnyomás esetén a kimenetet váltja magasról alacsonyra (itt tartja kb 0.5sec ig) majd ismét magasra vált (végtelen számú rövid ismétlés lehetséges) -hosszú (min 2sec) megnyomás után elküldi az áramkört sleep üzemmódba, a kimenet alacsonyra kerül. Ami nagyon fontos még: sw-s pergésmentesítés szükséges mert a nyomógomb viszonylag távol lesz az elektronikától! Mellékeltem a rajzot is". Előre is köszönöm a segítséget. Attila |
Bejelentkezés
Hirdetés |