Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICL7106/ICL7107

Témaindító: Zoli007, idő: Ápr 10, 2006
Lapozás: OK   60 / 93
(#) proli007 válasza nagysasy hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

Hello! Akkor valami triviális hiba van. Első esély a nem közös anódú kijelző, második a helytelen táplálás. (Mert itt ugye nem egy, hanem +- tápfeszültség van.) üdv!
(#) nagysasy válasza proli007 hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

A kijelző típusa : tdso 5160 ez ahogy néztem passzol. Az ic megkapja a +- 5 V-ot.

Hello! Én az adatlapon a "Orange red TDSO516. Common cathode" írást látom, ami közös katódot jelöl. Nem? üdv!

Igen az közös katódot jelöl.

"Első esély a nem közös anódú kijelző"..

Igen most látom én is hogy az enyém közös katódú. Eddig nem is néztem.
(#) nagysasy hozzászólása Márc 29, 2013 /

Akkor most ilyen kor mi a teendő mert ebből van itthon kb 100 db

Elcseréled.. Az IC-hez mást hozzá illeszteni értelmetlen.

Oké az lesz köszönöm.
(#) lionsec hozzászólása Márc 31, 2013 /

[off][/off]
Én az Alkotó által tervezett feszmérő álltam neki összeállítani már alig várom hogy megérkezzenek az alkatrészek és nekiláthassak az összeszerelésnek.Annyit módosítok a terven ,hogy egy nyáktrafót beletervezek az áramkörbe az áramkörbe.Előbb csak egy kis szabályozható tápon próbálom ki aztán ha jól beválik akkor árammérővel kiegészítve több helyre is beépítem.
(#) Ghoost válasza lionsec hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

szia!
Idézet:
„...egy kis szabályozható tápon...”

Az keves lesz, szerintem. Mert vagy 8VAC-t; vagy +-5VDC ami kell neki.
Ha azt epited amiben az ICL7660 allitja elo a -5V-ot akkor hozzaszolasom tekintsd tagytalanak.
-mert, hogy van olyan is -
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
(#) Mybuster hozzászólása Ápr 2, 2013 /

Üdv. sziasztok!

Én is bekerültem az ICL7107 esek táborába. Megcsináltam topi terve alapján a kapcsolást,pöcre indult de viszont van egy kis bibi mégpedig állandoan ingadozik 0.5V kat és nem áll be 0.00 ra ha nincs rajta feszkó. A C5 ös kondi 220nF a kapcsolás szerint jártam el minden azonos értékű. Mit tegyek okozhat gondot hogy nagy a kondenzátor lába,vagy kössek rá párhuzamosan még egyet? Bővebben: Link

Mybuster.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
(#) proba válasza Mybuster hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

A bemeneten van egy 1M körüli ellenállás minimum ?
(#) proli007 válasza Mybuster hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Hello! A tápnak jól szűrtnek kel lenni. Ha a stabilizátor előtt a brumm belelóg 8V alá, akkor a kimeneten is megjelenik. A műszer bemenete nem lehet szakadt, vagy is nem használható R3 nélkül, ha nincs bekötve "sehova". üdv!
(#) Mybuster válasza proba hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Igen 1M ohm ellenálás van a bemeneten!
(#) Mybuster válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Elemes megoldással oldottam még meg a tápellátást 2x 5V akku pack.

Hello! A kijelzés simán rángathatja az aksipakkot. Nem biztos hogy jó megoldás. IC-nek kellene egy LDO stabi. Na meg pufferelkó, mert a képen az nem látható.üdv!

Remek,adnál nekem egy szimmterikus tápegység kapcsolást ami ehez jó olvastam( pár mA a -5V ágon való fogyasztás)

Hello! Miért adnék? Számtalan megoldást találsz itt az oldalon, "Alkotó-féle komplettől" a digithőmérők átalakítós -5V-jánkeresztül. Keress! üdv!

Rendben,bocs.
(#) Mybuster válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Megépítettem hozzá CD4049 ből a -5V os tápot és stabil +5V adok neki de még így is ingadozik sőt, 0.06V tol indul a mérés...levágtam az összes lábat a kondiknak kisebbre minnél közelebb az IC.hez de így se javult nagy baj ha próba panelon van?
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
(#) _vl_ válasza Mybuster hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Idézet:
„nagy baj ha próba panelon van?”

Nem baj, ha nem zavar, hogy ingadozik. Egy próbapaneltől ugyan mégis mit vártál?
(#) Mybuster válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Rendben csak kérdeztem. Nyákon gondolom nem szed össze semmit.
(#) mykymokus válasza Mybuster hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Idézet:
„viszont van egy kis bibi mégpedig állandoan ingadozik 0.5V kat és nem áll be 0.00 ra”

"Az R2 és P1 elemek pedig a kalibrálásért felelőssek, azaz mikor 0V-van a bemeneten ne összevissza értékeket mutasson, hanem pontosan 0V-ot"
(#) Mybuster válasza mykymokus hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

P1-el nem lehet gond trim (sokfordulatos) pot. R2 szerintem a ludas. De ezt már csak nyákon derül ki.

Köszi!

Mybuster
(#) Alkotó válasza Mybuster hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

A bemenetet rövidre kell zárni. Ekkor kell a kijelzőnek nullát mutatnia. Ezt próbáld ki.
(#) Mybuster válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

Üdv. Alkotó!

Rövidrezárva nem mutat nullát. Szerintem az osztós résszel is baj van jobb lesz ha újra építem. De az már tuti hogy a referencia rángatózik állandóan.
(#) Mybuster válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

Ennyire jutottam : beállítottam a ref. 100mV.ra amennyire csak tudtam. 12V tápot mértem. Adatok: Gyári rendes műszerrel mért feszültség : 12.22V

ICL7107 mért feszültsége : 12.22V-12.25V között ingadozik(ugrál).

Én szerintem ez már csak a "drótozás" próbapanel miatt van, ezzel a hibával összefügg az is hogy nem 00.00 mutat hanem az utolsó digit 0-5 között ugrál.

Köszönöm segítségeteket!

Üdv. mybuster
(#) Alkotó válasza Mybuster hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Nem tudom melyik változatot építetted meg, de a +12V-ból arra következtetek, hogy külön állítod elő a -5V-ot. ((Én is csináltam ilyen változatot.) (Terv)
A tápfesz ingadozhat, az nem baj. A stabilizátornak ezt tudni kell tolerálni. Kritikus pont több is lehet, de jellemzően a kijelző áramfelvételének ingadozása szokta a referenciát mozgatni, és ez okozza a kijelzett érték ingadozását. Rövidrezárt bemenettel stabil nullát kell mutatnia.
Jó panelterv kell, a nélkül nem lesz sikeres az építés. A próbapanel sem feltétlenül kompromisszum, de ott is jól kell a csomópontokat kialakítani, illetve helyesen kell "felfűzni" az alkatrészeket.
(#) Mybuster válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Bővebben: Link

Itt található a egy kapcs. rajz csak a CD4029 es részt nézd. Egyébként a Topi féle kapcsolást raktam össze. 12V ból csinálok +5V ot ezt bekötöm ugye az ICL7107 hez és bekötöttem a CD4029 hez az pedig előállítja a -5V ot, a táp stabil nem nagyon ingadozik.
A helyes "felfűzés" alatt azt érted hogy minnél közelebb legyenek és zavarmentes helyen legyenek pl a kondik stb. az IC-hez.?

Üdv. mybuster
Következő: »»   60 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem