Fórum témák
» Több friss téma |
l*ényegi változás nem lesz, a határfreki alsó része icipicit fentebb mehet, illetve az egész egyenesben átvihető sáv.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
A H2000: 2, +1 +1. Ez összesen négy.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Jó esetben a perem nem vesz részt a hangképzében ,hanem a lengőrendszer része.
Szerintem: kisebb átmérő--> kisebb geometriák--> rövidebb engedékenység--> kisebb megmozgatott levegőmennyiség,---> ergo látens: kevesebb mélyhangnyomás. Javítson ki bárki, ha az okfejtésem téves. thx.
Van kivétel! Autós subb 15cm a membrán átmérő (+perem) 8cm a teljes lengése az aranyoskának! Igaz h csak 89db az érzékenysége, de az átvitele "tizen -Hz-től indul!
A márkára nem emlékszem, csak arra, hogy óriási 'hurka' nagyságú kék pereme van! Félreértés ne essék, a kivétel csak a "szabályt" erősíti!
A membránszéleknél nem csak a fizikai méretek és az élettartam számítanak, a hangszórók minden paraméterét befolyásolják.
Az igényeken és az igényességen múlik, hogy jó lesz-e neked.
Megcsináltam működik ez a lényeg mély hangszórónál ezt már nem csinálnám meg.
Sziasztok! Egy hangszórónak éget tekercs szaga van de nem zörög még akkor elképzelhető, hogy egy kicsit meg éget? Vagy csak gyárilag büdös ?
Gyárilag nem lehet. Az égett lakk szag nem lehet gyári. -magyarul szerencséd van Ha még1x "ugyanakkora" túlterhelést kap, lehet kifekszik.
Valahogy sejtetem, lehet hogy veszek nagyobb nyomot.
Éppen annyira égetted meg, hogy még nem égett át a zománc a huzalon. Erősen ajánlott a névleges teljesítmény ALATT használni, mert, ahogy másik kolléga írta: egy erősebb használat és megfekszik. Biztonság kedvéért nézd meg "hidegen" hány ohmos. (ohm-nál, műszerrel mérve 7,2 körül, 4ohmnál 3,2-3,4 körül lesz.
Hogyan lehetséges, hogy erreől a topikról már nem jön értesítés nekem???
Üdv mindenkinek!
A segítségét szeretném annak kérni aki ért hozzá és kellő gyakorlattal rendelkezik abban, hogy a központosító pillét illetve a gumi membránperemet milyen ragasztóanyaggal lehet visszarakni? Előre is köszönöm a segítségét annak aki válaszolni tud a kérdésemre!
A PALMA ragasztocsalád (henkel termékek) alkalmas lehet erre. De mi javítók speciálisan más ragasztókat is használunk, nagy általánosságban higítójuk a nitro.
Hangszórójavítóknak, vagy otthoni felhasználásra, marad a palmatex és hasonlók, mert mást kiskereskedelemben nem lehet beszerezni. Általánosságban megfelelnek (pl. VT hangszórókhoz), de igényesebb munkákhoz csak az eredeti módszerek jók.
Engem az "eredeti módszerek" is érdekelnek.
Sziasztok!Sikerult megjavitanom egy hangszorot. Teljesen cseve csere volt mert az elozo a melegtol eldeformalodott. Igaz apum segitett mindenben. A kepen az uj cseve, nem az kerult bele hanem egy masik. Meg most is szarad a ragaszto, ami videot feltoltok alig van meghajtva. Teszek fel olyan kepet is ahol latszik milyen volt eredetileg. Sehol sem koszol stb..beszeljenek a kepek!
Persze a video is/Nem engedett mindent hogy tegyek fel.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Sziasztok!
Hajtottam 10 évig egy SAL SBV 2020 típusú hangszórót 3 utas hangváltón keresztül, csak mélyet kapott úgy, hogy egy mély kimenet lett erősítve és az még hangváltóval szűrve, és úgy durúzsolt bandpass ládában. Normális körülmények között hajtva egyszer csak elhalkult (fade out) 5 mp alatt és utána nem szólalt meg többet. Azt hittem, hogy erősítővel lesz gond, el is vittem megnézetni, de nem avval volt a gond. Aztán gondoltam, hogy a mély kimenet a szar, vagy a hangváltó, vagy a vezetékek, de odáig jutottam el, hogy a hangszóró süket. Ez így "romlik el" ? Tök süket, mit csináljak? (SZEGED-en élek)
Nekem van egy jó állapotú "szűz" SBV 2530-asom. 8ohm, 200W.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Menetzárlatos lett, majd egyre több menet égett át és megszakadt. Javítható, de egyszerűbb, ha befogadsz egy hangszórót Télnagyapótól,...postával is olcsóbb a dolog.
Sziasztok!
Selejteztek pár hangszórót az iskolában, az a bajuk, hogy por került a belsejébe , és recseg. Sajnos vaspor, mert nem jön ki, odatapad a mágneshez, és hallgathatatlanul torz a hang. Egyszerű papírmembrán, de nem tudom, hogyan lehetne roncsolás mentesen kiszedni, kivenni a koszt, majd visszatenni. Egyszer sikerült kompresszorral kifújnom egy Videoton TV hangszórójából a port, de innen nem jön ki csak úgy. Hogyan lehet kiszedni onnan? Egyszerű 6W-os Tesla hangszórók, bár egy magassal kiegészítve egész jók lennének egy kis csöves erősítőhöz. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
A nitrohigítótól nem fog szétmállani a papír?
ez kétféle módon javítjató:egy olcsóbb türelmet igénylő módon, mágnesezhető acéltűvel, és egy drágább módszerrel:ideiglenes lemágnesezéssel,tisztítással,és újravisszamágnesezéssel.
A légrésből én úgy szoktam kiszedni az oda nem való dolgokat, hogy egy vékony textilbakelit (0,5mm) lapkára ragasztok kétoldalas öntapit, és azzal kibányászom a vas és letört mágnesdarabokat.
Hogy tudom teljesen lemágnesezni, majd megfelelően visszamágnesezni? A mágneseket fémburkolat borítja, úgy mint a tv hangszórókat.
Ezzel nem kísérleteznék a helyedben. Próbáld amit előbb írtam, nekem eddig mindig bevált és tökéletesen müx.
Szét kell szedni ,és demagnetizálni. Valószínű, hogy a tekercselést is ujjra kell csinálni ,mivel a fémreszelék elkoptatta azt. Utána fel lehet delejezni újra.
Nagyon jók.
Én még mostanában gyártott hsz-t nem hallottam úgy szólni mint a pár évtizeddel ezelőttieket. (Meggyőződésem, hogy az 50-es 60-as évek fejlesztéseihez azóta is alig sikerült hozzátenni valami érdemlegeset) Talán attól jók a régebbiek, mert nem akarták túlextrázni hanem készítettek nekik egyszerű anyagokból csévét ragasztót meg membránt. Sajnos ma már nem kapni ilyen hangú hangszórókat, mert mindenki műszerekkel qualifikálja a terméket. Meg szépnek és strapabírónak kell lenniük és ahoz más anyagok kellenek mint a hangzáshoz. Igényesebb hangszórók szerintem ma is hagyományos anyagokból készülnek csakhát ami jó az ma drága nehogy megkapjuk olcsón. Sokmindenért rühellem a szocializmusnak még a gondolatát is, de azt meg kell hagyni, hogy gyártottak akkoriban az emberek egymásnak tisztességes dolgokat. Szétszedni nem lesz egyszerü, mert a papír szél könnyen szakad, és ha csak nem tudsz membránt sütni sohasem kapod vissza az eredeti hangját. Hagyjuk ezeket a mai széleket is. Legjobb esetben találsz valami nagyon vékony és könnyű harmonika peremet. (Vagy mázlid lesz és nem szakad el ? A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2013
Megoldódott a dolog, még kaptam 4-et ebből a típusból, azok tökéletesek. Az egyik membránján van egy kb. 1cm-es szakadás, de nem zavarja. Meg kell valahogy ragasztani, hogy nem menjen tovább? Ha kell, mivel, hogyan?
A véleményeddel egyetértek... A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |