Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy-két dolog amit nem értek a hsz.ben,de a lényeg amit végképp nem:A FOLYAMATOS 130W felvétel.Akkor is,amikor az impulzusok közötti idő van.És amiért nem értem az az,hogy az impulzusok közötti időben a tápegységen levő LED-ek (amik a leadott áram erősségét mutatják)MIND KIALSZANAK!Tehát a bontót vezérlő elektronika NEM KAP ÁRAMOT,akkor miből veszi fel FOLYAMATOSAN a 130 W teljesítményt?E mellett a vezérlő elektronika több órás üzem után is JÉG HIDEG-pedig a folyamatos 130 W kellene hogy hagyjon valamiféle hő nyomot.Hová lesz a bevitt 130 W energia tovább nem adott része?Mert ugye a bontó felé csak az impulzusok ideje alatt megy energia.Az impulzusok közötti szünet időben hová megy a 130 W,ha a bontóba nem?Hová tűnik el NYOMTALANUL?
Közben csináltam újabb méréseket,fura eredményekkel.A számításokat a TELJES idővel számoltam-nem csak az impulzusokat . Minden esetben 500 ml gáz termelést mértem,különböző töménységű és fajtájú elektrolitokkal. KOH elektrolitnál;12.78 V,11 A (140.58 W)50 mp MMW 4.268 Szóda elektrolitnál;13.02 V , 8 A(104.16 W)68 mp MMW 4.235 13.05 V , 8.5 A (110.925 W)60 mp MMW 4.507 12.83 V , 8 A (102.64 W)68 mp MMW 4.298 Ami kitűnik a sorozatból az,hogy KOH elektrolitnál 140.58 W MMW 4.268-at hozott,a szóda elektrolitnál pedig 110.925 W MMW 4.507 et produkált,csökkenő W érték mellett nőtt az MMW.Ugyanakkor megcsináltam a CO2 tesztet is(amit már régebben javasolt valaki)mert állítólag a szóda elektrolitnál CO2 szabadul fel.Nos,a mésztejes tesztnél 10 órán keresztül ment a gáz a mésztejbe,de SEMMI lerakódás nincs-tehát CO2 sem!Biztos,hogy maradok a szóda elektrolitnál-olcsóbb,jobb eredményt hoz és főleg NEM MÉRGEZŐ a környezetre a használat során sem és ha ne adj Isten balesetben megsérül a cella,nem árt senkinek és semminek.
Annyi mindent figyelmen kívül hagysz hogy nem csodálom hogy fenn akadsz jelentéktelen dolgokon.
Miért keresed a hiányzó 130W-ot a meghajtó elektronikán? Értelem szerűen ez a bontási energia. Pl a tápegységed azért nem jelenít meg semmit mert annyira vékony impulzussal megy a cucc, hogy nem tudja mérni. A 130W egy átlag. Tehát ha 18% a kitöltés akkor az impulzus alatt 720W-os vesz fel. Másik dolog pedig hogy 4.26 és 4.50 eredményből nem vonj le következtetést, hogy akkor a 4.5-ös beállítás jobb. Ezekkel a mérési módszerekkel amikkel dolgozol akkora mérési hibájuk van, hogy én még 20-30%-os eltérés is figyelmen kívül hagynék. Ez olyan mint amikor megkérdezik a műzeumi biztonsági őrt: -Hány éves a kiállított tárgy. -3002 éves. -De honnan tudja ilyen pontosan? -Amikor ide kerültem azt mondták 3000 éves. Én pedig 2 éve dolgozom itt. Szóval a lényeg, hogy a számológépeden jól mutatnak a tizedesek, de itt semmi jelentőségük addig amíg a részeredményeknek többszörös hibája lehet. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Azt írod,annyira vékony az impulzus,hogy a tápegység nem tudja megjeleníteni.
OK hogy vékony, de éppen hogy az impulzusok alatt világítanak az aktuális LEDek!és a szünetben pedig nem.Vagy pedig a szünet időben mutatja a semmit ,az impulzusok alatt meg kialszik mert olyan vékonyak?Ezt mér végképp nem hiszem el.Azt elfogadom,hogy a 130 W a bontási energia,de ezt CSAK AZ IMPULZUSOK IDEJE ALATT veszi fel a bontó,a köztes időben nincs energia felvétel mivel áram sem folyik.Ebből nem tágítok,ha (stílusosan Húsvéthoz)keresztre feszítenek sem! A mérési módszereim pontosságáról csak egyet emelnék ki:A szuper precíz műszer 130 W energia felvételt mért.Az én mérési eredményeim szerint 131.1 W-hol itt a 20-30% eltérés? A szóda elektrolitnál meg azért is maradok,mert ha nem is hoz jobb eredményt(legyen igazad)de rosszabbat sem,viszont a környezet terhelő hatása semmi.És már magában ez hatalmas előny a KOHval szemben.
Milyen az a szuper precíz teljesítménymérő?
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Én javasoltam a mésztejes tesztet és örömmel olvasom, hogy eredményes lett, még ha negatív is - nincs CO2.
További sikeres tesztelést kívánok!
Fentebb már leírtam nagy vonalakban-konkrét típusát nem tudom.Az árát kinézet alapján néhány 10 10 ezerre saccolom.Négy szám csoportot jelenít meg egyszerre.
Létezik valami,amiben nem kételkedsz kapásból?
Ha pwm-ről megy a cella, akkor nem lehet pontosan mérni a cella teljesítmény felvételét,
sajnos még a néhány tízezres műszerrel sem. DC-ről oké lenne, de ez esetben nem az. Egy DSO által mért feszültség és áram jelalakok értékét kell összeszoroztatni a műszerrel és a mérés időtartamát alapul véve átlagoltatni. (Az ötlet Cimótól származik)
A vezérlés nem igazi PWM,inkább impulzus generátornak nevezném.Köszi a segítséget-csak az a baj,hogy DSO sincs(mint egyéb "komoly "műszerem sem).Koldusnak csak száraz kenyere van.Másrészt azt sem tudom mi az a DSO.
Az igazi segítség az lenne,ha valaki valóban egzakt módon elvégezné a méréseket.Valaki akinek vannak megfelelő eszközei.Egyébként a mérés még kacifántosabb,mint gondoltam. Ugyanis vannak ugye az impulzusok,a közöttük levő szünetek/ezeket együtt nevezzük impulzus csomagnak/és vannak az impulzus csomagok közötti szünetek.Ez utóbbi alatt a tápegységen levő áramfelvételt jelző LEDek kialszanak-tehát semmi energiát nem kap a rendszer,-még a vezérlő sem. Egy impulzus idő170 ms ezt követi 736 ms szünet,majd ismét impulzus stb.és ez tart 0.75 mp-ig.Ekkor megszűnik az áramfelvétel(csak gyanítom,hogy szintén 0.75 mp-ig)aztán indul újra a folyamat.A 60 mp alatt(mért idő)összesen 80 LED felvillanás van,ennyi "darab"impulzus csomagot kap a bontó amivel 500 ml HHO termelődik.Szóval bonyolultabb,mint gondoltam.
Sziasztok!
Rég jártam itt fent, nem érkezett válasz azóta sem egy korábbi kérdésemre. Így feldobnám megint a korábbi kérdésem kicsit teljesen másképpen és egyszerűsítve. Lehet hülyeség lesz, de nem feltétlen. Alap probléma, az az, hogy nagy áramra lenne szükség, hogy 12V-ról például egy alapjáratnyi, vagy akár teljes terhelésnek megfelelő gázt elő lehessen állítani.. Érdekelne, hogy jól gondolom-e elméletben azt, hogy ha valakinek sok lemezes cellája van, akkor ha nem kapcsol párhuzamosan két egyforma cellát, hanem csak egymás után "sorba köti" akkor az adott cella 12V helyett, már 24V-ot igényel és 1/2-re csökken az áramerősség, a korábbival azonos gáztermelés mellett? -Mert ebben az esetben erősen el lehetne gondolkodni inverter építésben! Ugyanis ha ez így van akkor, "ha" 12V-nál kellene mondjuk 4950A, akkor 120V-on 495A.. ez esetben akkor 480V-on például 123,75A. -Na már most mielőtt rögtön érkezne egy belekötés.. -Egyenirányítás és megfelelő szűrés és pufferelés után, lehetne ezt is kapcsolgatni.. -Nem lenne állandó zárlati árammal terhelve, illetve ehhez is lehetne PWM-et készíteni.. (Nem az a célom, hogy ezzel hajtsam meg a járművem tisztán, mert ennek erős korlátai vannak, viszont véleményem szerint részben átléphető a 12V nyújtotta korlátok (és nem csak elvben léphető át, ha ezt jól gondolom.) ) Ezt a 4950A-rt egy korábbi hozzászólásban olvastam, nem számoltam utána, elvileg ez egy 1500cm3 -es 55KW-os motorhoz kellene, de szemléltetésként vettem alapul.. Nagyon leegyszerűsítve a dolgot ismét egy példa.. Adott egy darab 1KW-os fogyasztó (legyen ez most egy fűtőbetét ellenállás.) 12V-on ha az 1KW-ot használni szeretnénk, akkor 1000W/12V=83,333A-re lenne szükség, amibe egy 12V-os akku simán belerokkanna, de ha van egy komolyabb inverter akkor ha az tud 500V-ot akkor csak 2A kell a fogyasztónak és az inverter pedig ha jól van méretezve akkor tutira nem fog kérni 83A-rt! Várom az ötleteket, illetve az építő jellegű kritikát is! Illetve érdekelne az is hogy, valaki gondolt már ilyen lehetőségre? Üdv!
Üdv' újra itt!
A puding próbája,hogy megeszik. Engedj rá a 12 V 1KW -os fűtőbetétre 500 V-ot és meglátod mi lesz.De feszültség alatt ne érj hozzá!!!!!!
Az egy dolog, hogy te többszáz Voltot akarsz ráengedni egy kibővített cellára többszáz Amper helyett.
De ezt a többszáz Voltot te inverterrel csinálnád 12V-ból. A dolog ott bukik, hogy az inverter viszont 12V-ot kér és a teljesítmény-azonosság (bemenő-kimenő teljesítmény, a veszteség csak hab a tortán) miatt ő fogja felvenni a többszáz Ampert... Neked olyan gépkocsi generátorra lenne szükséged, ami eleve nagyfeszültséget ad le, erre a célra. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Hello
Nem a 12V 1KW-os ellenállásra akartam vezetni az 500V-ot! Úgy gondoltam, hogyha van 1db 12V 1KW-os fűtőbetét, akkor az 80A felett fogyasztana... De ha lenne nagyobb feszültségre gyártott 1KW-os fűtőbetét, akkor (és itt a példában is csak az egyszerűség kedvéért lett 500V, az 500V, a könnyű számolás miatt... De le lehetne vezetni 12V -os és 240V-os feszültségekkel is, 1-1KW-os fűtőbetétekkel, de nem ezen volt a hangsúly, hogy 500, vagy 240V..! A fenét érdekli a fűtőbetét, nekem csak a szemléltetés és a számolás miatt fontos. (De a cél a HHO cella készítés és a cellák bekötése.) ÉS akkor már hagy térjek ki az inverterre is... Nézzetek meg egy számítógép tápot (asztali pc-t, kapcsoló üzemű tápok..). Igaz a feszültségeket lefelé alakítja, de 4A-es biztosíték van benne és a 12-os és az 5V-os ág is tud legalább 15-20A-rt és akkor ott van még a 3,3V-os ág stb.. Mégsem eszik2x-3X 20A-rt! Méretezés..
Hát igen. Gondolkodom ezen is.
Üdv.
Ha ez így lenne nem működhetne a differenciál védelem.De amire te kiszeretnél lyukadni az a Bob Boyce féle bontó.Szerintem.De az inverterbe ott is be kell tolni (főleg ha 12V-ról megy) az amperokat,kivéve ha eleve több aksit használsz.
Te valahol nagyon rossz helyen keresgélsz szerintem.
Nem tudom mennyire volt már dolgod 12/230V inverterrel, de az Ohm törvény sajnos ezekre is igaz. Itt egy gyári inverter, 90% hatásfokkal 12V-ról 128A áramot vesz fel 1200W kivett teljesítményhez. A szekunder oldalon legfeljebb 5A-t tud kivenni 230V-on, de akkor már szét szívatja az akksit percek alatt. Vagy a generátort. Vízbontó ügyben inkább a rezonáns megoldások irányában érdemes kutakodni , ott állítólag 2-3A 12V-on liter nagyságrendű HHO-t generál. Legalábbis tecsőn mutatnak ilyen felvételeket.
Te írtad a 130W-ot.
Ha csak az impulzusok alatt vesz fel 130W-ot, akkor az 24,388W folyamatos áramfelvételnek felel meg, ahhoz képest jó az 1 perc alatt 500ml. Legyen szóda, ha az jobban beválik. Idézet: „Egy impulzus idő170 ms ezt követi 736 ms szünet,majd ismét impulzus stb.és ez tart 0.75 mp-ig.” 170ms+736ms=906ms. Nem tarthat 750ms-ig. Idézet: „Ekkor megszűnik az áramfelvétel(csak gyanítom,hogy szintén 0.75 mp-ig)aztán indul újra a folyamat.A 60 mp alatt(mért idő)összesen 80 LED felvillanás van,ennyi "darab"impulzus csomagot kap a bontó amivel 500 ml HHO termelődik.Szóval bonyolultabb,mint gondoltam.” Egyre bonyolultabb. 80 led villanás, imént a megadott impulzusidővel 66-ot számoltam..
Idézet: „Érdekelne, hogy jól gondolom-e elméletben azt, hogy ha valakinek sok lemezes cellája van, akkor ha nem kapcsol párhuzamosan két egyforma cellát, hanem csak egymás után "sorba köti" akkor az adott cella 12V helyett, már 24V-ot igényel és 1/2-re csökken az áramerősség, a korábbival azonos gáztermelés mellett? -Mert ebben az esetben erősen el lehetne gondolkodni inverter építésben!” Jól gondolod. Vagy inverter helyett nagyfesz akkupakk, és nagyfesz generátor az inverter vesztesége nélkül. Idézet: „Egyenirányítás és megfelelő szűrés és pufferelés után, lehetne ezt is kapcsolgatni” Igen. Sok cellás soros bontó kell, az autóban elférő tömeggel és mérettel. Idézet: „az inverter pedig ha jól van méretezve akkor tutira nem fog kérni 83A-rt!” Ha van jól méretezett invertered, amely 1000W kimenetet tud 1000-nél kevesebb W bemenettel, érdekel.
Mérd meg a számgéptápot.
A kimenő teljesítmény 75-80%-a bemenő teljesítménynek.
A Bob Boyce-féle toroid teljesítményáramkörét szerintem érdemesebb lenne eleve magasabb feszről táplálni, inverter nélkül. A plusz energia valszeg nem is a vízbontásból, hanem a toroidból származik(áram formája és toroid mag kölcsönhatása). Akkor még vízre sincs szükség, csak felhasználni a plusz áramot.
Idézet: „Akkor még vízre sincs szükség, csak felhasználni a plusz áramot.” Mármint mihez nincs szükség vízre? Idézet: „áram formája és toroid mag kölcsönhatása” Ezt hogyan gondoltad?Mi nyilvánul meg miben?
12V-on 64A-rel 1200W érdekel?
Nemrég kaptam egy linket, hogy1200W -hoz 12V kell 128A, igen ám megnéztem a kütyü adatlapját és a max árama a csúcs tényleg lehet ennyi! -csakhogy ilyenkor a max teljesítménye 2400W! vagyis akkor 1200W-hoz elegendő a 12V*64A=768W Mert ha 2400W-on 128A(csúcsárama), akkor 12*128A=1536W El kell fogadni, de nem körömszakadtáig, hogy más nem létezhet és nem kell csontig rágni a fizika törvényeit, mert mindent még képtelen az ember ismerni,pláne rögtön tudni.-Vagyis nevén nevezve a gyereket nem termelünk 1536W-al 2400W-ot, de a pillanatnyi teljesítmény lehet ekkora!? Egy példa: Ha a régi-régi kondenzátoros gyújtásnál, anno nem került volna a gyújtóáramkörbe az a bizonyos kis kondenzátor, akkor lehet még mindíg a gőzgépnél járnánk! -Nem kell ezt sem elfogadni, de tény, hogy anélkül talán sosem lett volna ekkora gyújtáskor a szikraív erőssége. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Valószínűleg nem a víz, hanem a toroid a plusz energia forrása.
Nem adatlap kell, hanem működő szerkezet.
DC 230V 10Abe, 230V 100A ki. Van tudomásod ilyenről? 12V és hegesztésre alkalmas áramerősség nem lesz jó hatásfokú. Nagy áram, több veszteség.
Természetesen csak az impulzusok alatt eszik.Éreztem én,hogy valami lehetőség van a dologban-csak hát ugye még rengeteg finomítás vár a dologra.
Úgy értettem,hogy egy impulzus csomag(ami 170 ms jelekből és 736 ms szünetekből áll)0.75 mp-ig tart.A 0.75 mp nem mért,hanem számított idő-ilyen formán nem biztos,hogy pontos(én számítottam)
Szevasztok Mindenki!
Ismét segítséget kérek(mint már annyiszor). A szkóp képen jól látszik,hogy az impulzus végén van egy "visszarúgás" ami a fesz pozitív csúccsal majdnem megegyező nagyságú negatív tartományban levő igen vékony ideig tart.Arra gondoltam,hogy egy(vagy inkább mind a két vezetékre ami az elektronika és a bontó között van) megfelelő diódát teszek be,ami csak a bontó irányba enged.Ezzel megakadályoznám,hogy a visszarúgás alatt feszültség jöjjön ki a bontóból,mintegy "akkumulálódna"rajta.Végül is a bontó hasonlítható akkumulátorhoz is,hiszen annak ellenére,hogy az elektrolit vezető még 24 óra állás után is 5.4 V van rajta-nem sül ki nagyon rövid időn belül.Ezt szeretném kipróbálni,ehhez kellene tudnom milyen dióda az,ami elég gyors hogy a 170 ms után lezárjon ugyanakkor bírja a legalább 10 A-os rúgásokat.Próbáltam több fajtával is de mindegyik erősen (vagy kevésbé)melegszik-valószínű a lassúságuk miatt. Még egy érdekesség:Egy régebbi cellát vallattam direktben tápról és vezérlővel is.Amikor vezérlőről ment(impulzus csomagokkal)2 A-el több áramot vett fel,mint sima egyenárammal a tápegységről.Lövésem sincs,hogy miért van ez.
Mellékelj róla szkóp-fotót! A meghajtás még tiszta? A gate-en milyen a jel?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |