Fórum témák
» Több friss téma |
Úgy tudod letesztelni, hogy kicseréled egy másikra. Erős mágnes nincs a készülék közelében?
Nincs. Az újnak a két szélső lába között 2360ohm ellenállást mérek, a gyárinak amit nem tudom hogy működik-e 4950ohm az ellenállása. Kipróbáljam az újat beszerelni (3 lábú két szélső lábával)?
Hát, nem javult meg. Az az érzésem hogy már annyira felmágneseződhetett (majdnem egy éve ilyen már) hogy sokára fog tudni majd lemágneseződni. Lehet nem maga a ptk volt a hibás hanem valami kontakthiba amit az első szétszedésnél Í(amikor nem cseréltem semmit) megcsináltam (találtam pár rossz forrasztást).
Egyformán rózsaszín a kép,vagy foltos.Ha egyformán rózsaszín,akkor nem PTK,hanem a zöld szín hiányzik.
István
Foltokban, tuti hogy mágneseződéses probléma mert mégnesre reagálnak a foltok. Igazából nem is rózsaszín hanem bizonyos helyeken összevissza vannak a színek foltokban, leginkább a képernyő oldalán, tetején, leginkább sima kék képernyőnál látványos, ott pirosak ezek a foltok.
Nem esett valaha pofára? Ha jó a beletett PTK,akkor annak le kell húzni a mágnesességet.Ha elmozdult a maszk,akkor nem nagyon tudsz vele mit kezdeni.
Nem esett le soha, lehet hogy majd szép lassan lehúzza, mert már majd egy éve ilyen, most tápegységgel se sikerült rendesen lemágneseznem.
Ha viszonylag nagyon át van mágneseződve, többszöri nekifutásra tudja csak lemágnesezni. Ha egy éve nem megy a demagnetizálás, akkor szinte biztos, hogy ez a gond.
forma3, áramtalanítsd a TV-t kb. fél órára, annyi idő alatt biztosan kihül a PTC. Ha javul a helyzet, akkor csak türelem kérdése az egész. Ha siettetni akarod, akkor minden félórás áramtalanítás után bekapcsolod a masinát pár percre.
Nem igazán javul Már jópárszor kihúztam-vártam-újraindítottam. Manuális javítottam rajt kicsit egy trafóval, de még nem az igazi.
Demganetizáló tekercset kimérted? Könnyen lehet, hogy az szakadt.
A kétlábas ellenállással próbálkozol vagy a háromlábas két szélső lábát kötöd be?
A háromlábas két szélső lábát kötöttem be.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |