Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rózsaszin képű a TV

Témaindító: zoly15, idő: Aug 29, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Úgy tudod letesztelni, hogy kicseréled egy másikra. Erős mágnes nincs a készülék közelében?
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Nincs. Az újnak a két szélső lába között 2360ohm ellenállást mérek, a gyárinak amit nem tudom hogy működik-e 4950ohm az ellenállása. Kipróbáljam az újat beszerelni (3 lábú két szélső lábával)?
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Szereld be, de a két lábú jobb lenne.
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Oké, meglátjuk mi lesz.
(#) forma3 hozzászólása Ápr 6, 2013 /

Hát, nem javult meg. Az az érzésem hogy már annyira felmágneseződhetett (majdnem egy éve ilyen már) hogy sokára fog tudni majd lemágneseződni. Lehet nem maga a ptk volt a hibás hanem valami kontakthiba amit az első szétszedésnél Í(amikor nem cseréltem semmit) megcsináltam (találtam pár rossz forrasztást).
(#) BarnaPili válasza forma3 hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Egyformán rózsaszín a kép,vagy foltos.Ha egyformán rózsaszín,akkor nem PTK,hanem a zöld szín hiányzik.
István
(#) forma3 válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Foltokban, tuti hogy mágneseződéses probléma mert mégnesre reagálnak a foltok. Igazából nem is rózsaszín hanem bizonyos helyeken összevissza vannak a színek foltokban, leginkább a képernyő oldalán, tetején, leginkább sima kék képernyőnál látványos, ott pirosak ezek a foltok.
(#) BarnaPili válasza forma3 hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Nem esett valaha pofára? Ha jó a beletett PTK,akkor annak le kell húzni a mágnesességet.Ha elmozdult a maszk,akkor nem nagyon tudsz vele mit kezdeni.
(#) forma3 válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Nem esett le soha, lehet hogy majd szép lassan lehúzza, mert már majd egy éve ilyen, most tápegységgel se sikerült rendesen lemágneseznem.
(#) Bakman válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Ha viszonylag nagyon át van mágneseződve, többszöri nekifutásra tudja csak lemágnesezni. Ha egy éve nem megy a demagnetizálás, akkor szinte biztos, hogy ez a gond.

forma3, áramtalanítsd a TV-t kb. fél órára, annyi idő alatt biztosan kihül a PTC. Ha javul a helyzet, akkor csak türelem kérdése az egész. Ha siettetni akarod, akkor minden félórás áramtalanítás után bekapcsolod a masinát pár percre.
(#) forma3 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Nem igazán javul Már jópárszor kihúztam-vártam-újraindítottam. Manuális javítottam rajt kicsit egy trafóval, de még nem az igazi.
(#) Bakman válasza forma3 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Demganetizáló tekercset kimérted? Könnyen lehet, hogy az szakadt.
(#) forma3 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Kimértem, 14ohm-ot mutatott.
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

A kétlábas ellenállással próbálkozol vagy a háromlábas két szélső lábát kötöd be?
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

A háromlábas két szélső lábát kötöttem be.
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Na akkor menj el egy tévéalkatrészeket árusító üzletbe, vegyél egy kétlábút és azt építsd be! Gondolom ennyit megér az, hogy biztosra menj.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem