Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   281 / 443
(#) niedziela válasza Hx-2 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

ulp ikon fent a menü alatt, megnyilik egy könyvtár (ULP könyvtár) abban megkeresed a nevezett *.ulp fájlt és elindítod, az majd ad egy ablakot és értelem szerűen tovább
(#) Hx-2 válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Ramutatnal?
(#) niedziela válasza Hx-2 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

8. ikon balról rá van írva ULP
(#) johny999 válasza Hx-2 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Tessék

BTW: 5mm-es common anode RGB ledhez milyen footprintet használtok?

Szét lehet úgy húzni a lábakat hogy beleüljön a helyére? :/ (kép lent)
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) thomas3 válasza johny999 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

DRC-ben kell állítani, hogy kisebb legyen a VIA. Nekem is csak úgy ment.
(#) elektrocad válasza fordkapcs hozzászólására (») Ápr 8, 2013 / 1

Az induktivitások szerkesztéséhez az ULP mappában találsz 2 ULP-t (print-inductor.ulp, spiral-coil.ulp).
(#) lionsec hozzászólása Ápr 8, 2013 /

üdvözlet mindenkinek!!!

Lenne egy olyan kérdésem hogy tervezésnél amikor több láb ugyanazon potenciálon van akkor meglehet e csinálni hogy a lábakat és a közötte levő részt telibe kitölteni mert pofásabban nézne ki a dolog.
Köszi.
(#) Frankye válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Teliföld néven keresd ebben a témában.

A teli földet tudom hogyan lehet megcsinálni de ha mondjuk egy kondenzátor és két ellenálás egy pontra van kötve én a három lábat szeretném tele fóliával kitölteni.
(#) sastas01 válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

A létrehozott sokszög ( "teliföld" ) tulajdonságait módosítod úgy, hogy a neve megegyezzen az adott vezetőnek a nevével.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013

Addig értem is a dolgot meg próbáltam is de amikor kitölti a köztes részt akkor nem teljesen egybefüggő a fóliázat hanem a vezető sávok és a kitöltés között marad néhány tized mm.Ezt hogyan tudom kivenni belőle? És a kitöltendő résznél szintén a RIPUP paranccsal jelenítsem meg az összekötendő rész gumi vezetékeit és utána jelöljem ki a területet?
(#) sastas01 válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Nem igazán értem a problémát. Légyszives tegyél fel róla egy képet.

Itt egy minta gyorsan h mire gondolok remélem jót tettem fel és a kőrbe eső részt kéne teli fóliával kitölteni.

untitled.brd

(#) johny999 válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Így gondoltad?

untitled.brd

L*ehet hogy* nem jó rajzot tettem fel!* e*z a kérdéses,* a kőrön belüli vezető sávok közötti területet szeretném telefóliával kitölteni.

*A helyesírás nem alternatíva, hanem követelmény!
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013

smd.brd

(#) johny999 válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Ahol csináltad a teliföldet pipáld ki az Orphans-t.
(#) fordkapcs válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Úgy lett a 6.10, hogy kimaradt egy pont, azaz 6.1.0 verzió

A rajzot lehet, hogy kicsit sietősen dobtam össze, egy másik alkatrészt lemásolva.

De bárki feldob ide egyetlen nyákból készült alkatrészt (tekercs, ellenállás), amire nem jelez hibát azt megköszönöm (illetve abból kiindulva már tudok újat készíteni)!

Az ULP tippet köszönöm, ki fogom próbálni!
(#) ppeter hozzászólása Ápr 9, 2013 /

s*ziasztok !

s*zeretném az összes panelfuratot kisebbre állítani a nyomtatás előtt, és a drill-aid scriptet használtam, de nyomtatásban nem akar változni a furatméret, a szűkítések csak akkor látszanak, ha a centerDrill réteg van egyedül bekapcsolva a CAM feldolgozásnál

v*an erre valami megoldás ? k*öszi
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) elektros90 hozzászólása Ápr 12, 2013 /

Sziasztok.
Elkészültem talán a feladatommal.
Elkészítettem a nyák tervet Eagle 6.2 ben. Csatoltam a fájlokat. Sajnos 2 oldalas lett.
Az egyik oldalon van a táplálás +/- V és a GND a másikon a többi.
Csak miután elkészültem jöttem rá, hogy fordítva csináltam a +/- Vcc és GND van a felsőn és a többi az alsón. Hogyan lehet egyszerűen megcserélni?
Vetne rá nekem valaki egy pillantást, hogy megfelelő e, még mielőtt elküldöm legyártatni?
Köszönöm szépen előre is.
(#) niedziela válasza elektros90 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Ha magad csinálnád a panelt akkor nem lenne nagy probléma mert a bottom oldalt tükröznéd, a top oldalt meg nem. Igy megfordulna. Ha normál gyártásba küldöd ahol gerberből dolgoznak, ott is van lehetőség a tükrözésre, de oda kell figyelni és a kész gerbert ellenőrizni elküldés előtt.
(#) elektros90 válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

2 oldalas nyákot még sosem csináltam. Kár hogy az Eagle-m csak free, ha lenne +1 vezetősáv réteg, akkor könnyen átlehetne cserélgetni.
(#) kameleon2 válasza elektros90 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Szerintem így is át tudod cserélni, csak munkásabb... Én 5-6szor is át szoktam rajzolni utólag, ha valami nem tetszik. És nem kis paneleket terveztem rajta. De ha nem tetszik valami, jobb a terven csinálni, mint megannyi prototípussal szívni.
(#) elektros90 válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Már átcsináltam, kész van. A ratsnest 1 airwirest ír, csak nemtalálom, hogy hol van.
Szerinted ez a terv megfelel gyártásra, vagy változtatni kell valamit?
Köszönöm a választ.
(#) mc-4 hozzászólása Ápr 13, 2013 /

Sziasztok!

Eagle 6.3 programmal ismerkedem, tud valaki segíteni abban, hogy Oktála és Novál elektroncső foglalatot tükörbe szeretném berakni. Az alkatrészoldalon csak az egyéb alkatrészek lennének a nyák oldalra forrasztanám a csőfoglalatot.
Esetleg van ilyen elkészített alkatrésze valakinek, megosztaná?
Köszönöm a segítséget!
(#) niedziela válasza elektros90 hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

IC egyik lábán volt egy nem befejezett routolás

feladat2.brd

(#) elektros90 válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Nagyon szépen köszönöm. Hiába kerestem nem vettem észre.
(#) slogan hozzászólása Ápr 13, 2013 /

Sziasztok !

Biztos OFF ,kerestem ,de nem találom.
Lehet a kész board -on a viákat utólag méretezni ,alakját megváltoztatni egyszerre ?
(mármint a több VIA-t egyszerre)
Köszi !
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2013
(#) Mdavid hozzászólása Ápr 15, 2013 /

Sziasztok! Próbáltam egy NYÁK-rajzot több példányban kinyomtatni egy lapra, de valahogy nem működik valami. Tudom, hogy hogyan kell, csak úgy tűnik, valami elkerüli a figyelmem. MEg szeretnék kérni valakit, hogy próbálja meg nekem a NYÁK-rajzot, meg a beültetési rajzot Egy lapon belül, szorosan egymás mellett pdf-be konvertálni. Köszönöm!
(#) takeit hozzászólása Ápr 22, 2013 /

Sziasztok,

Most kezdtem használni az Eagle 6.4et. Még nem dolgoztam sosem nyák tervező programmal. Néhány problémába ütköztem. Tudna valaki segteni?

1. Feltetem a kapcsolási rajzra egy 74LS164 IC-t. A táp lábak azonban nem kerülnek fel. Pedig az alkatrész kiválasztásakor az előyetesben még ott a táp bekötés a rajzon. Hogy lehet azt is feltenni a kapcsolási rajzra?

2. Hogya lehet a nyák tervet ujra routoltatni? Bármit állitok az autorout beállitásokon semmi nem történik, elmozditottam egy alkaltrészt a nyákon, kereszteződtek a rétegen a vezetők, ujra autorout-ot nyomtam, de nem történik semmi.

Köszönöm a segitséget.

Laci
(#) slogan válasza takeit hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /

Szia !

1. bal oldalt "invoke" ,majd katt az IC -re.
2. szintén bal oldalt "ripup" ,majd fent "GO"
Következő: »»   281 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem