Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
 
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   104 / 151
(#) hideg83 hozzászólása Feb 4, 2013 /
 
Sziasztok.Segitene valaki a képen szereplö kivezérlésjelzö bekötésében.12 voltrol szeretném üzemeltetni TLC-200-T-HB a tipusa és TA7666P az ic tipusa ami benne van.Sajnos nem tudom mekkora lehetett a tápfeszültség amiröl müködött.Számítógépre szeretném rákötni.Elöre is köszönöm.
(#) proli007 válasza hideg83 hozzászólására (») Feb 4, 2013 /
 
Hello!
Kiméregeted! Ott van minden az IC adatlapján.
- 1-16 a bementek (Vezérlése a GND-hez képest)
- 8 negatív táp (GND)
- 9 pozitív táp, ami vélhetően 12V lesz.
- A többi láb lehet, hogy a külön Led-ekhez megy valami üzemmód jelzőnek (ha látnám a homályba).
üdv! proli007
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013

TA7666.png
    
(#) hideg83 válasza proli007 hozzászólására (») Feb 4, 2013 /
 
Köszönöm válaszod.Már bogarászom kifele mit hova.Sajnos jobb képet nincs modomban késziteni(telefonos).
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
(#) mraulajos hozzászólása Feb 17, 2013 /
 
Sziasztok!
Elkészítettem a képeken látható kivezérlés jelzőt, mint ahogy mondtam összeépítem az LM1036-os hangszínszabályzóval. Tesztelés alatt van. Kérdéseim: Az természetes, hogy a ledekkel sorba kötött ellenállások eléggé melegszenek? Valamint mi enne a pontos beállítási menete.
(#) proli007 válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Hello!
Ha a tápfeszültség a Led-ek nyitófeszültségéhez képest nagy, akkor az áramkorlátozó ellenállások melegednek. Ha ez nem túlzott, vagy kicsi az ellenállás teljesítménye, akkor "normális".
A második kérdésedre remélhetőleg itt választ kapsz.
üdv!
(#) ELKO26 hozzászólása Márc 7, 2013 /
 
Első kivezérlésjelzőm
(#) kameleon2 válasza ELKO26 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Jó lett. Melyik változatot építetted meg? A kijelzés átúszós, vagy pattogós jellegű?
(#) ELKO26 válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Sajna fogalmam sincs , még nem próbáltam, egy nyák tervet majd feltöltök
(#) braner hozzászólása Márc 22, 2013 /
 
Szép napot mindenkinek!
Tudnátok segíteni abban, hogy az IR2432 led meghajtót milyen ic-vel lehetne kiváltani, hogy megmaradjon az eredeti kapcsolás?
Köszönöm
(#) gudza hozzászólása Márc 29, 2013 /
 
Sziasztok,terveztem egy 19 ledes kivezérlésmérőt,egy kapcsolási rajzról,az lenne a kérésem hogy valaki át e tudná nézni,hogy működőképes vagy sem,előre is köszönöm.
(#) at22 hozzászólása Ápr 3, 2013 /
 
Sziasztok! Építettem 2db kivezérlésjelzőt A277D-vel. Mellékeltem a kapcsolási rajzot, hogy melyiket építettem meg. Tökéletesen működik de én az erősítő elé szeretném kötni a jelre de ahogy ráteszem és ha a trimeren állítok igen csak gyengén teszi a dolgát. a keverőn is jócskán fel teszem a hangot. Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehetne érzékenyebbre meg csinálni?
Az 1,2Mohm helyébe 1,2Kohm-et tettem.

A segítségeket előre is köszönöm.

UAA180.GIF
    
(#) proli007 válasza at22 hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /
 
Hello! Nem csoda, ez nagy jelszinthez készült.. A 277 referenciája a két dióda, ami kb. 1,4V referenciát ad. A bementi egyenirányító ebből is elveszi a maga 0,7V-ját. Próbáld ki egyenfeszültséggel a bemenetén, és látni fogod az érzékenységét. Készíts hozzá, előerősítőt. üdv!
(#) shoginc hozzászólása Ápr 10, 2013 /
 
Üdv mindenkinek, a mellékletben feltöltött kivezérlésjelző megépítését tervezem, csakhogy ezzel az LM358-cal van problémám, méghozzá, hogy a hestore.hu webshopban nem kapható (szerintem), mivel lehetne helyettesíteni? A másik dolog az lenne, hogy a 20k potméter helyett egy 22k kerülne bele, mivel azt ugyancsak nem találtam a webshopban. Lesz-e lényeges különbség a működésében emiatt? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) shoginc válasza shoginc hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /
 
Pontosabban mi ez az LM358 ezen a terven? hogyan kell ide bekötni? A jobb oldalon miért van máshogy kötve?
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) Alkotó válasza shoginc hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /
 
Az LM358-ban 2 db műveleti erősítő van. Az "eltérés" csak a lábszámokban mutatkozik meg. Ahol a rajzot találtad, azon a környéken paneltervet is kell találnod.
A 20k helyett használhatsz 22k-t.
(#) shoginc válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /
 
Szóval ha jól értem, mivel dual a műveleti erősítő, elég egyet használnom a két oldalhoz?
A bekötésről ezt találtam, ez így helyes? Még eddig nem dolgoztam ilyen típussal..
Ha viszont kettővel dolgozom, a bal oldalt is be kell kötni a v- és v+ is? Csak mert így hibás a bekötés..
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013

LM358.png
    
(#) proli007 válasza shoginc hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /
 
Hello! Olyan rébuszokban beszélsz, hogy nem lehet érteni mire gondolsz. Nem lehet tudni, hogy két IC tokra, vagy két műveleti erősítőre vonatkozik amit írsz. De..
A tokban két műveleti erősít van, melynek belül közös a tápfeszültsége. Ha a tokban csak az egyik műveleti erősítőt használod fel, akkor nyilván be kel kötni a tápját. De miért szeretnél két külön műveleti erősítőt használni, mikor az áramkör sztereó. De nyugodj meg, nemhibás itt semmi. üdv!
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) shoginc válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Kösz a segítséget, így már értem.. Szóval a rajzon csak a jobb átláthatóság kedvéért van külön szedve a két műveleti erősítő az IC tokból. Így már teljesen világos.
(#) shoginc válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Még annyi kérdésem lenne, hogy ennél a bekötésnél a ledekre maximum mekkora feszültség jut majd?
(#) proli007 válasza shoginc hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Hello! Amennyi a Led nyitófeszültsége. Ugyan is enek kimenete áramgenerátoros. Azaz nagyon helyesen nem a feszültséget állítja be a Led-eken, hanem az áramot. Ha arra vagy kiváncsi, hogy mekkora lehet a Led-ek feszültsége (mondjuk hány Led-et lehet sorba kötni) akkor a válasz annyi, hogy a kimenetnek szüksége van működéséhez feszültségre, vagy si a tápról kb. 4V-ig lehet a kimentet "leengedni". Vagy ha úgy tetszik, 2V-os nyitófeszültségű Led-ből 4db-ot elvisz sorba, ha a tápfesz 12V. üdv!
(#) Alkotó válasza shoginc hozzászólására (») Ápr 11, 2013 / 1
 
A kapcsolásnak van egy másik változata is, ami jelentősen csökkenti az IC melegedését. Ha nem akarsz több ledet sorba kötni (kimenetenként), akkor javaslom inkább ezt az irányt követni. Itt találod.
(#) shoginc válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Igen, ez a terv nagyon tetszik, esetleg nincs belőle olyan ahol a ledek nem egy hanem két sorban vannak? Mondjuk felül a bal, alul a jobb oldal? Vagy esetleg megoldható, hogy a ledeket egy másik, kisebb nyáklapra tenni, és összekötni az eredeti nyákkal?
(#) proli007 válasza shoginc hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Hello! Megtervezed, és lesz! Drótozni nem érdemes, csak ha nagyon indokolt valami. A sok spagótol hogy fog kinézni? üdv!
(#) shoginc válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 1 /
 
Értem, csak reménykedtem, hátha van belőle egy ilyen változat is...
(#) shoginc válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Még mindig lenne egy kis gondom, pontosabban, hogy ebben a tervben pontosan milyen potméter van? Mármint hogy fizikailag milyen megy bele.. A HEStore-n még hasonló lábkiosztásút sem találtam..

Szerk.: közben ezt találtam, jó lesz? Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
(#) shoginc válasza shoginc hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Ja és még egy dolog, a nyákterven fel van tüntetve egy szélesség és egy magasság.. Most ezek az értékeket honnan kell számítani? Az apró X-ektől, vagy a beljebb kezdődő négy jelzéstől?
(#) Alkotó válasza shoginc hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
A linkelt hlipot jó a panelba. De más fajta potira is át lehet tervezni, pl. állított helipotra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
(#) Alkotó válasza shoginc hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
A méret a panel sarkait jelölő "sarokjelek" közti méret, tehát a tényleges panel mérete. Csak azért írtam rá, mert így nekem könnyebb kalkulálni, mikor ajánlatot adok, illetve az esetleges nyomtatási torzítások is ellenőrizhetőek.
Amiket te "apró X"-eknek nézel, azok furatközéppontokat jelölnek. Ez egy gyártási specialitás. 3mm vastagságú maróval történő körbemarás esetén, ezek a pontok jelölik a maró útvonalának sarokpontjait. A furatlistán is megjelennek, és mivel egyedi átmérőt adok hozzájuk, ezért külön csoportot alkotnak.
Ugyan nem kérdezted, de a bal alsó sarokban még szokott lenni egy háromszög. Ez is fölöslegesnek tűnik (tulajdonképpen az is). De van jelentése mégis, mert ennek külső sarka a furatfájlt leíró koordináta rendszer kezdőpontja.
(#) shoginc válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Értem világos.. Most egy kicsit visszaolvasva láttam, hogy 10µF-os kondi helyett 1µF-ossal működtetted, észrevehető a különbség a kijelzésben? Mindenesetre ma berendeltem az alkatrészeket, rendeltem 10-est és 1-est is..
(#) vargalaszlo0405 hozzászólása Ápr 18, 2013 /
 
Üdv!
Egy pwm dc motor szabályozóhoz szeretnék kivezérlés jelzőt csinálni.( A mellékelt egyszerű kapcsolást építettem meg.) Igazából nem tudom hogy kezdjek hozzá. Elkezdem átnézni a topicot de kérlek ha addig is van valakinek egy megbízható és minél egyszerűbb ötlete kérem segítsen. (Egy 4-5 ledből álló sort gondoltam amin egymás után gyulladnak ki a ledek ahogy a potit feltekerem. )
Van egy hi-fi ből bontott led es kijelzőm nem tudom azt rá lehetne e tenni... amint sikerül lerajzolni a kapcsolást azt is felteszem.

pwm.gif
    
Következő: »»   104 / 151
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem