Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátor töltő

Témaindító: josephx, idő: Jan 18, 2006
Lapozás: OK   130 / 303
(#) pucuka válasza fúró hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

A 6 A -es biztosítéknál is a rövidzárási áram folyik, ami lehet akár 100 A is, amíg le nem old. Igaz hamar le fog oldani, de az akksit tölteni nem fogja. És Te leszel az áramkorlátozó azzal, hogy mindíg felnyomkodod a biztosítékot.
A kismegszakító nem korlátozza az áramot, csak határolja. Ha x ideig típustól függően az átfolyó áram meghaladja a megszakító névleges áramát, akkor leold. Az x idő a megszakítót működtető bimetáll felfűtéséhez szükséges.
(#) Orbán József válasza simsonpuli hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Az a "probléma", hogy az akkud frigid erre a feszültségre. Az nem úgy van, hogy itt a 14.4V egyen, tessék felvenni 25 ampert, mert ezt beszéltük meg.
Az akku belső ellenállása, töltöttségi szintje és a töltő feszültsége fogja kialakítani az áramot, ha most a trafó jellemzőit - terhelhetőségét - jónak vesszük, vagyis bír mindent.
Tegyél rá 6V-os akkut, mindjárt lesz 25 ampered...
Gyorstöltők, automata töltők megkínálják eleinte az akkut akár 15.5V-al is, aztán megszelidítok a töltést, mikor beindul az elektrolit pezsgés, visszavesznek, hogy maradjon egészségben az akku.
Automata, tirisztoros töltőt kell csinálni, meg hozzá való töltésvezérlőt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) erbe válasza simsonpuli hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Idézet:
„Hogyan méred?”

Próbálok segíteni. :
Akkumulátorra kötve töltés közben méred az áramot? Mekkora közben a feszültség az akkun? Milyen az ampermérő? Mekkora feszültség van közben az ampermérő előtt?
Mi történik, ha másik akkut próbálsz ugyanabban az állásban tölteni?
Milyen vastag és milyen hosszú vezetékkel kötötted az akkura?
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) simsonpuli válasza erbe hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

4 diódával egyenirányítva. - az akkun + ágra meg be tettem a multit ampermérésen.
(#) simsonpuli válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Valószinű fogok csinálni ilyen vezérlőt akkor, de azt most sem értem hogy a trafó kivezetésein miért vannak külömböző feszültségek... az áramok meg nem sokban különböznek pedig az lett volna a cél.....
(#) simsonpuli válasza erbe hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Igen töltés közben mérem. a feszültség 14v-tól 18,5v-ig válltozó attól függ melyik kivezetést hajtom a primeren. Multival mértem. ugyanaz történik 55Ah akkuval meg 90Ah akkuval 160Ah akkuval is. szigeteléssel együtt 8 mm vastag a közepe 6mm és sodrott vezeték. A dióda polaritása is oda figyeltem...
(#) simsonpuli válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Forr az akkumulátor mint a bableves.......
(#) Orbán József válasza simsonpuli hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Akkor a töltőd megtette, amit lehetett. Mi a probléma ezen felül tulajdonképpen?
(#) simsonpuli válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Közben sikerült kimérni. 6 leágazást csináltam mind a 6 -ot sikerült megmérni 5-8-14-18-22-25 A áramerősségeim vannak az egyes kivezetéseken. Most már csak az a problémám hogy 3V különbség van a leggyengébb és a legerősebb fokozat között.
(#) proli007 válasza simsonpuli hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Hello! Amúgy ezt hogy sikerült kimérned? üdv!
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
(#) simsonpuli válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Van ilyen szétnyitogatós műszerem amit csak a kábelra kell fűzni. jah* és kerekített értékeket írtam mielőtt azt mondanátok hogy az nem lehet hogy azt mértem
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) proli007 válasza simsonpuli hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Hello! Remélem a "lakatfogóra" gondolsz. De mi volt a terhelés? Mert ez itt az alapkérdés.. Csak nem rövidre zártad? üdv!
(#) simsonpuli válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

4 dióda és akkumulátor.
(#) simsonpuli hozzászólása Ápr 11, 2013 /

Hali! Mai napom kudarcba fulladt! leégett a primerem félig meddig. szépen működött a trafóm töltögettem kisebb nagyobb akksikat. A diódákkal foglalkoztam szépen fogattam le őket hűtőbordára ahogy illik, utána összedobtam a trafóval gyenge fokazat ( 6 leágazás a primeren) próba jó minden. Legerősebb fokozatra át tettem. fehér füst....... tűzforró visszatettem gyengére megint jó. eddig szépen működött minden fokozaton töltögettem örültem. kérdésem az volna mi okozhatja a primer meg égését?
(#) erbe válasza simsonpuli hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Link
Hány alkalommal írtuk, hogy a 0,71 túl vékony és csak rövid időre terhelhető?
(#) simsonpuli válasza erbe hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

ez 1 másodperc lefolyása alatt történt azelőtt már 5 órákat töltöttem vele 25A melegedés minden nélkül.
(#) proli007 válasza simsonpuli hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Hello! Azért kérdeztem, hogy mivel mérted az áramot is, mert egy trafó-dióda-aksi-nál az áram esetleges lehet. Valamint nem szabad megfeledkezni a hálózati feszültség változásáról sem. Ha nincs szabályozás a rendszer feszültségétől, belsőellenállásától, aksi állapotától belsőellenállásától függ az áram. Nem tudhatod, (kivét ha mérted, hogy meddig folyt az a 25A, vagy akármennyi. De számold össze a teljesítményt, a primer áramfelvételt, és nézd meg a huzalátmérőt táblázatban. Vagy számold ki, mert tartós terhelésnél (és aksi töltése mereven az) az áramsűrűség jó, ha 2,5..3,5A/mm^2 között van üdv!
(#) szsrobert válasza simsonpuli hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Az áramerősség akkor annyi kb. ha X töltöttségű az akku.
Nálam próbakísérletkor a kapacitásvesztett 12Ah akku símán felrántott a töltés kezdetekor 5A-t.

Ha nem fűteni akarsz az árammal, hanem akkut tölteni, a szekunder minimum 2,5-ös vezeték legyen. És a lehető legrövidebb.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
(#) simsonpuli válasza szsrobert hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

2,5mm-es van duplán húzva a szekunderen. Jah* és üresjáratban égett le......
(#) vilamvili válasza simsonpuli hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Üdv simsonpuli, sok trafót töltőt készítettem kiseb nagyobb sikerrel. Amit hiányolók az a sellak, nehéz a vezetéket úgy szorosan tekerni hogy ne mozduljon meg. a zománc a rezgés miatt lekopik ezt követi a füst.Akár mijen jól van méretezve csak leég. Bocs ez csak megjegyzés nem kritika. Sok sikert üdv Öreg.
(#) Dano6 válasza SZISZI86 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Itt van sok sikert hozzá.

C.docx

(#) SZISZI86 válasza Dano6 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Köszönöm szépen holnap neki is állok.
(#) simsonpuli válasza vilamvili hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Ott tartok a dologgal hogy van 0,9mm-es huzalom nagy nehézségek árán de megvan..... meg van nitrólakkom azt mondták az tökéletes rá. majd kiderül...
(#) fúró válasza Dano6 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

szia és a töltöd mit tud mekkora áramerősséget lehet vele szabályozni ? illet feszűtségt
(#) TAKLACO válasza SZISZI86 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

HELLO !
En ezt a kapcsolast ajanlanam , ezzel 6V-os akku is toltheto sot a potival allithato milyen feszultsegnel kapcsoljon ki /attall csepptoltesre / az ampermeron nagyon jol lathato.
Bővebben: Link
(#) Dano6 válasza fúró hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

A feszültség 13V az árameröséget lehet vele szabályozni 10A-ig.
(#) TAKLACO válasza fúró hozzászólására (») Ápr 12, 2013 / 1

HELLO!
Tud az 20 ampert is , mindez a trafo ,egyeniranyitto es tirisztor terhelhetosegetol fugg.
(#) szsrobert válasza simsonpuli hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Akkor zárlat volt, sérült a szigetelés.
Újratekercs.
(#) razor1995 hozzászólása Ápr 12, 2013 /

Helló!
Az normális hogy ha töltöm az aksit forr benne az elektrolit, vagy legalábbis olyan mint ha főne?(elvileg gondozásmentes ólomakku,de persze víz ugyan úgy kellett bele..) 6Ah 12V-os motorakku.
A töltő valami régi Absaar vagy valami hasonló,de jól működik.
(#) proli007 válasza razor1995 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Hello! Az elektrolit akkor "forr", ha már fel van töltve az aksi, és már csak a vizet bontja, vagy túl nagy árammal töltöd. Feszültséget kell mérni az aksin, 14,5-nél ne legyen nagyobb. Ha ennek ellenére még sincs feltöltve, akkor vagy csökkenteni kell a töltőáramot, hogy töltés kezdetén ne legyen több 13V-nál az aksi feszültsége, vagy "kuka". Amúgy töltés végén pezseghet, de nem intenzíven, vagy is nem "forrhat"! üdv!
Következő: »»   130 / 303
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem