Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   108 / 136
(#) lucky hozzászólása Ápr 6, 2013 /
 
De az is lehet, hogy a tinta a rossz. Sajnos az utántöltött, gyártott, stb patronok nem az igaziak..
Amúgy nálam nem jött be a fólián. Javasolnám a normál papírra nyomtatást, majd fotózás előtt a papír transzpauszos kezelését. Állítólag jó az étolaj is, én még nem próbáltam. Tapasztalatataim szerint 0,8 mm-es vonal és vonalköz alatt nem érdemes vele próbálkozni.
(#) Bakman válasza gordonfreemN hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Idézet:
„A ket maszk egymasra helyezesevel meg nehogy meggyuljon a bajod...
Hacsak nincs 50 de meg inkabb 100ezer ft-os nyomtatod, vagy rengeteg foliad, akkor nehez lesz hiba nelkuk osszeilleszteni a lezeres nyomatot.”


Miért nehéz? Mindig is két réteget használtam, mert az egy réteg bizonytalan volt. Max. 30 másodperc összeilleszteni a két réteget. Én az első réteget le szoktam ragasztani az üvegre két oldalról, majd a második réteg igazítása, miközben a kezemben van egy darab ragasztószalag.
(#) llax válasza lucky hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Ugyanezt tapasztaltam én is... Utángyártott/utántöltött patronnal még sima papíron az egyszerű szöveg sem az igazi, távolról nézve még még rendben is lenne, de közelebbről megnézve hatalmas a különbség. Sokkal több tintát nyom ki (a sima papír is alig bírja elnyelni), a betűk kontúrjai sem olyan élesek mint gyári tintával, ráadásul a fekete sem az az igazi fekete. Több módját is kipróbáltam már az efféle spórolásnak, de eddig csak pénzkidobás volt, sem az utántöltő tintával, sem az utángyártott patronnal nem nyomtattam többet néhány oldalnál, néhány próba után repült a kukába (így lett drága az olcsó).
Fóliára még nem próbáltam utántöltöttet, de el tudom képzelni mit művelhet, a vékonyka zselatin réteg még a normál tintamennyiséget sem tudja mind elnyelni, de legalább az nem érkezik és a sűrűsége miatt egykönnyen nem is tud megfolyni. Hagyni kell néhány percet száradni (addig semmi ne érjen hozzá), akkor tökéletes lesz. Ezen túl gyári tintával két réteg minden esetben elég volt 125W HGLI alá, de még az egy réteges próbálkozásaim sem voltak túl rosszak.

fólia.jpg
    
(#) tomipap hozzászólása Ápr 14, 2013 / 1
 
Én egy Scanjet 3300C scanner-be építettem a levilágítómat az időzítővel együtt. Gyári Bungard nyákot használok többynire. Összesen 4x8W a levilágító csöveinek teljesítménye. A levilágítási idő eddigi tapasztalatok szerint 2:00 perc (szerintem 1p is elég, még nem próbáltam), 100x160mm-es nyákon a levilágítás homogenitása tökéletes. Elektronikus gyújtókat használok amiket kínai (nagyon) kompaktfénycsövekből szedtem ki. Csináltam nekik egy szimpla nyákot, hogy kezelhetőbb legyen az egész. Az időzítő Arduino alalpokra lett építve. Egyszerű, volt "kész" program, pár alkatrész, az µC (atmega328) "kicsit" túlzás, de ez volt kéznél.
(#) Bubu54 válasza tomipap hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Egész kis pofás lett, én is építettem scannerbe levilágítót, azt amit az üveghez tettél fehér műanyag féle az miből való?
(#) tomipap válasza Bubu54 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Azt csak a fotozas miatt tettem oda hogy kicsit jobban latszodjon, hogy mennyire homogen a vilagitas. Persze nem 100% tokeletes, de a panelokon eddig nem vettem eszre ilyen iranyu problemat. Ennek ellenere gondolkodtam egy olyan folian amit LCD kijelzokben lattam a feny elosztasara. Bar nem vagyok benne biztos, hogy szukseges. A postom ota ismet csinaltam egy 120x190mm-es levilagitast egy baratomnak. 0,3-as 0,5-os vonalak voltak rajta hegyekben. Hibatlan lett 1p30mp-es vilagitasi idovel. Nem elomelegitett csovekkel. Szoval a kello teljesitmeny megvan. Philips Actinic csovek vannak benne, father pont ma talalta meg oket nagyon jo arban egy magyarorszagi shopban. Hibatlanul dolgoznak nalam, csak en horror aron vettem oket itt nemetoszagban. Sorry az ekezetek hianya miatt de most nem a sajat gepemrol irtam es emiatt nem vettem fel a magyar kodlapot a listara...

A vezerlesrol keszult egyik kep feltoltese utan vettem eszre, hogy az "evjarat" jelzesenel 2014 -et tuntettem fel . Szoval ettol fuggetlenul nem jo idogep vezerlesere... Ahhoz kicsi az Atmega328
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
(#) Bubu54 válasza tomipap hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Semmi gond el tudtam olvasni , igen tudom milyen árak vannak külföldön és angliában és vagyok és itt is horror árakat kérnek ell az elektronikákért némely helyen. Én speciel 6 csövett tettem bele mert amiket még régen vettem azok kissé rövidek voltak és csak középen lett volna az egész ezért a két szélére is tettem csöveket, nekem is kb 1p30mp és 2 perc között lesz tökéletes a levilágítás. Te milyen papírt használsz? Pausz vagy írásvetítő fóliát?
(#) tomipap válasza Bubu54 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Foliat hasznalok, 100µm vastagot. A probapanelre a fotok kozott ravan nyomtatva a folia tipusa az az egyik. Geha foliak amikkel itt tele vannak a boltok, semmire sem jok. Az octamex-tol is rendeltem, de az meg nem jott meg. Nagyon nagyon minimalis a vetemedese lezer nyomat eseten ezzel az Awery foliaval. Vettem toner density spray-t, hogy kiprobaljam de elfelejtettem . Szoval en a biztonsag kedveert eddig dupla foliaval csinaltam a levilagitast. Alavilagitasi problemaim abszolut nem voltak eddig ezzel a technikaval. Nem kell ezerrel preselni meg vakuumozni a tokeletes illeszteshez, de azert egy Conrad katalogust radobok a tetejere amikor vilagitok.
(#) Bubu54 válasza tomipap hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
értem köszi szépen, már találtam is fóliát én a leszorítást egy rossz hdd-ből való mágnessal oldom majd meg mert az nagyon erős és szerintem eléggé le tudja szorítani majd, ha 1 nem is akkor majd 2.
(#) tomipap válasza Bubu54 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Az ötletedtől hirtelen felindulásból szétkaptam 4db régi IDE HDD-t. Áldom a perceket amikor rakosgattam IDE oda őket. Megépítem én is a mágneses leszorítást hozzá. És akkor kidobhatom a Conrad katalógust végre... De nagyon jó ötlet.
(#) Bubu54 válasza tomipap hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Megéri őket elrakni néha, már csak a mágnesek miatt is
(#) Sanyesz5 hozzászólása Ápr 16, 2013 /
 
Üdv, éppen fénycső rendelés közben vagyok, a kérdésem az lenne hogy ez a típus jó elvileg?

Link

Elég 4db? illetve egy fénymásoló üvegét tervezem használni, az elméletben megfelel? Ha jól tudom az nem veri vissza az uv fényt.
(#) tomipap válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Szerintem tökéletes a célra. De nekem a Philips Actinic is tökéletesen bevált. Az Actinic-nek van 400-435nm között is valahol egy nagyon szűk tartományban sugárzása. Ez bizonyos lakkok/fóliák esetében jól jöhet. Adatlap

Az üvegre nem tudok semmit mondani, nekem egy scanner-be van beépítve 4x8W. 210x270mm -ig hibátlanul tudok a 30cm-es 8W-os csövekkel levilágítani.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2013
(#) atiotezer válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Tökéletesen megfelel. Mind a P20 mind a DRY-hoz és a gyári lakkos panelhez is tökéletes.
Nekem 4db ilyen cső van beépítve egy scanner házába. A DRY-os panel levilágítási ideje 30mp.
(#) Sanyesz5 válasza tomipap hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Köszi szépen, előtéteket nézegetek éppen, elektronikus előtétet, sajna olyant nemigen találok ami 4x20w-os neont kapcsolna itt. De van pl 1x80 wattos, lehetne a csöveket esetleg sorba kötni, vagy az nem lehetséges?
(#) tomipap válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Én vettem 6db (2 tartalék) energia takarékos izzót. Eredeti kínai, Lidl-ben volt akciós. Ezekből kirántottam az elektronikát és azokkal üzemel hibátlanul. Ha egy kihullik még mindíg van 3 működő cső. Én sokat vadásztam olcsón (értsd normális árban) elektronikus előtétet, de letettem róla.

4db csövet nem lenne jó sorosan bekötni!
(#) Sanyesz5 válasza tomipap hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Köszi, maradtam a hagyományosnál, ezeket szedtem össze, elvileg ez így kiad egy komplett levilágítót

Bevásárlókosár
· 2 db Fénycső előtét Tridonic EC30 30W, 2x15W (Törlés)
· 4 db Foglalat gyújtópatronhoz csavarozható (Törlés)
· 8 db T5 fénycső foglalat csavarozható (Törlés)
· 4 db Fénycső T5 15W BL 350nm Blacklight 16x288mm (Törlés)
4 gyújtó lemaradt
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2013
(#) kaqkk válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Figyu !ezt láttad?
(#) Sanyesz5 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Ejj, fél órája adtam le a rendelést, mennyivel lehet ez olcsóbb? Az építés nem érdekel, mert szeretek építeni
(#) Sanyesz5 hozzászólása Ápr 18, 2013 /
 
Üdv, ti a t5 ös csöveket milyen messzire raknátok egymástól? Illetve van két folytóm, 2 db 30 wattos, ami meghajtja a 4db 15 ös csövet, két féle bekötést is találtam, melyik a célszerűbb?
(#) atiotezer válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Én így csináltam meg az enyémet.

Bővebben: Link

Bővebben: Link
(#) Sanyesz5 válasza atiotezer hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Köszi frankó lett, melyik kapcsolást használtad? Mert a képről nem egyértelmű, lehet az is hogy mindegy melyik kapcsolást használom, neont nem kötöttem még azért érdekel.
(#) atiotezer válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Nekem párhuzamosan van bekötve a két cső. (2db fojtó és 4db cső)
(#) Sanyesz5 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Köszi szépen!
(#) Sanyesz5 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Tudom, épp lecsúsztam egyről, de sebaj, szeretem a saját magam által megépített dolgokat használni.
(#) Sanyesz5 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Egy apró kérdés, 15 wattos csövektől milyen távra érdemes rakni az üveglapot? Illetve 4x15 wattos cső van bekötve, saccra elsőnek milyen levilágítási idővel próbálkozzak?
Eddig jutottam ma

UV.jpg
    
(#) atiotezer válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Nálam dry fóliánál 30 másodperc a levilágítási idő. (1réteg írásvetítő fólia a maszk.)
Szintén 4x15W csővel
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
(#) Sanyesz5 hozzászólása Ápr 23, 2013 /
 
Üdv, valahol régebben láttam teszt áramkört, levilágítóhoz, azt hiszem talán sprint layout hoz való, nem tudja valaki merre találom?
(#) ic20 hozzászólása Ápr 24, 2013 /
 
Hello,
szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy a Hgli lámpának le kell törni a külső fény porozott buráját a nyák levilágitóba vagy nem szükséges?
(#) Sanyesz5 válasza ic20 hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /
 
Szia, úgy tudom le kell!!

Megemeltem a levilágítón az üveget, így 10 centire van a csövektől.
Ma ez siekrült, sajna a gyári lakkos panelhoz nem tökéletes a tn 140 előhívó, legalábbis ami rá van írva higítás, 5 percig világítottam. Ez egy két részes panel, a másikra ráfolyt véletlen a tömény előhívó, sajna kuka. Ki mit használ gyári lakkos panelra? Ill milyen töménységben?
Következő: »»   108 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem