Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   119 / 313
(#) Montoya válasza Tomsa hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Elpattanhat ha tulmelegszik tulfeszt kap feszül.
(#) Montoya válasza Tomsa hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Esetleg magáról a csöröl ha fényképet készitenél ahol elpattant abbol sok minde látható lenne.
Plusz a foglalat ahova a csövet rakod.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) Tomsa válasza Montoya hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Akkor ha a cső szált el és kikötöm elinul a kép pl leddel megvilágítva????
(#) Buvarruha válasza Tomsa hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Igen.
(#) Tomsa válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Sajnos igazatok lett a csövek törtek repedtek el,pedig tavaly vettem bele.Nem voltam elég ügyes,nem is volt egyszerü bekeszerkeszteni.Megpróbálom ledszalaggal megvilágítani.mondjuk a fényerejét nem nagyon tudom növelni mert egyenlőre külső tápról kap 12v-ot a ledcsík,de csak jó lesz!!!Köszi a gyors segítséget:Buvarruha,Montoya!
(#) rockersrac válasza Tomsa hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Szia! Próbáld meg megkeresni a panelen a fénycsöveket vezérlő részt, és azon belül is a pwm ág ami érdekes lehet neked. Tennél fel képet róluk?
(#) lithium hozzászólása Ápr 14, 2013 /

Sziasztok!
Van egy AOC 2216w tip. (németből behozott) monitorom a köv. jelenséggel. Pár perc után kikapcsol, kis pihenés után ujraindul..aztán a bekapcsolt állapotban lévő idő egyre kevesebb. (a kondikat kicserélgettem, de nem lett jobb)
Ami érdekes még, hogy a menüjébe nem tudok belemenni azt irja, hogy sperre, vagyis korlát....
Mindenféle segítséget köszönök!
(#) Buvarruha válasza lithium hozzászólására (») Ápr 14, 2013 / 2

Húzd le gombsort, ha azzal van gond, nem fog kikapcsolni lehúzva.
(#) lithium válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Köszi, lehúztam a gombsort, s már vagy 10 perce megy kikapcsolás nélkül!!:) remélem ez a baj!valami kontakthibás kapcsoló, vagy mi romolhat ezen el?
(#) lithium válasza lithium hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

..hmm és ahogy rádugom már kezdi is a ki-be kapcsolgatást!
(#) danielvonpalota hozzászólása Ápr 14, 2013 /

Sziasztok!

Lehet hogy már esett a következő problémáról szó és annak megoldásáról is, de őszintén szólva nem tudom hogy mi tévő legyek.
Az alábbi problémám van. Ha internezetek, vagy játszok van hogy feketén villan egyet a monitor képernyője (LG LCD Flatron L222WS 22"-os)elsötétül egy pillanatra és ezt eljátsza vagy ötvenszer. Van hogy csak egyszer-kétszer történik, de van hogy másodpercenként villog feketén a képernyőm. (A LED nem változik, ugyanúgy kéken világít.)
Nem vagyok nagy számítástechnikai guru, de megpróbáltam utána keresni az interneten. Sajnos több lehetőség is fennáll, legalábbis ezt szűrtem le a fórum hozzászólásokból, hogy mi a probléma, ezzel tisztában vagyok, de valahol azt írják, hogy a videokártyával lehet a probléma, valahol hogy a kábelekkel, valahol pedig hogy a monitorral. Eddig megnéztem, hogy hátha kábellel van probléma, nem rég vettem egy kábelt a monitorhoz, de nem úgy tűnik hogy az a baja, mert megnéztem másik számítógépen, ahol működött zökkenő mentesen, aztán megnéztem a tápegységet egy másik számítógépen, tökéletesen működik (CODEGEN 350W). Eddig a monitort és a videókártyát nem ellenőriztem le másik gépem, de azért kíváncsi vagyok, hogy ti mit tudnátok hozzáfűzni. Ha lehetséges, akkor szervizelést elkerülném.

Előre is köszönöm a segítséget, ötleteket, ha kapok.
(#) Buvarruha válasza lithium hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

A gombok hibásak, illetve általában a bekapcsoló gomb szokott átvezetni, mert az vana legtöbbet nyomkodva..
(#) dengi00 hozzászólása Ápr 14, 2013 /

Sziasztok!
Van egy imacem amibe dupla csöves lcd kell, lm171w02(tl)(b2).
Ezt lehet valamivel kiváltani? Csak mert egyszerüen nem lehet ilyet értelmes áron beszerezni...
(#) Buvarruha válasza dengi00 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Egy másik duplacsövű kijelzővel. Ezzel jár az ájmek.

danielvonpalota

Te is próbáld úgy, hogy lehúzod a gomsort, valószínű, hogy nálad is azzal van a probléma.

Köszönöm a segítséget, úgy néz ki jó lett. Kicseréltem a power gombot, s mostmár nem kapcsolgatja ki magát! Viszont a menüjébe még mindíg nem enged be, azt írja osd zárva. (cseréljem az összes kapcsolót?)
(#) Buvarruha válasza lithium hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Nem, az valami szoftveres baki lesz. Nézz körül neten szervízkönyv, ilyesmi és abban megtalálod a szervízmenüt, vagy a reset megoldást.

Örök hála! Ez is megvan, találtam egy leírást az osd lock feloldására!..úgyhogy mostmár teljesen OK!
(#) Tomsa hozzászólása Ápr 15, 2013 /

Üdv Mesterek.
Jó pár oldalt visszailvastam de az én hibámra nem találtam választ.Meg kérdem itt hátha valaki találjozott ilyennel!adott lg 17" monitor,bekapcs háttérfény bejön de akép függöleges csikoa szines vonalak sokasága befedi az egészet,majd lassan elhalványul!!
esetleg hasonloval valaki találkozott?elöre is köszi!!!
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
(#) Tomsa válasza Tomsa hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Nem sokat lehet kivenni a képből de így sikerült!
(#) pipi válasza Tomsa hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Hali!
Én lcd panel hibára(csere) tippelnék. Ha ki tudod hozni Kispestre, próbálni tudunk kijelzőt, és elektronikát is (eladó nincs)
(#) Tomsa válasza pipi hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Hova kéne pontosan mennem???
Üdv.:Tomsa
(#) Tomsa hozzászólása Ápr 16, 2013 /

Most szereztem egy fujitsu siemens L19W-2 lcd monitort.sajna nem kapcsol be csak villog a led kéken,szétkaptam gyorsan,lehuztam a fénycsöveket ,így sem kapcsol be,jobban szétkaptam a táp részén 6 kondi elég pupos.nekem fura ,szerintetek csak ennyi a gondja???
Üdv.:Tomsa
(#) bbalazs_ válasza Tomsa hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Mindenesetre azokat csereld ki, aztan meglatjuk, hogyan tovabb.
A fenycsoveket lehuzni nem jo otlet. Vagy a hattervilagitas engedelyezest kell megszakitani (BACKLIGHT ENABLE) vagy a hattervilagitas tapellatasat, a 12-15V csak oda kell.
(#) Buvarruha válasza Tomsa hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Csak ennyi, általában ennyivel megússzák.
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Ápr 17, 2013 /

Sziasztok! Egy monitor kapcsi tápjával harcolok éppen. (egyenlőre még nem vetettem bele magam a kapcsolóüzemű táp rejtelmeibe, de úgy fest muszáj lesz..) szóval a kondik kicserélve, mégis az 5v olyan 3,6 3,8 volt között ugrál terhelés nélkül.. a 12v meg 10,2 és 10,8 között változik. mondanom se kell, hogy így a Scaler panel sem indul el! Mi lehet még a problémája?
(#) Buvarruha válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

Terhelés nélkül akár még normális is lehet az ugrálás, de terheléssel már nem annyira. Lehet, hogy nem a táp hibás, hanem induláskor rövidzár van valahol, jellemzően inverterben és mindíg elindul, leáll, elindul leáll és így tovább.
(#) Remci válasza Tomsa hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

Szia!

Én múltkor javítottam egy ilyen monitort, de én az összes kondit kicseréltem. Szerintem ha tudod, akkor mérd ki mindet, mert nálam olyan kondi is rossz volt, amin nem is látszott semmi. Nem egy nagy összeg és ráadásul nem kell még egyszer szétszedned.
(#) koon hozzászólása Ápr 17, 2013 /

Sziasztok!
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_633029.html#633029ű
Nekem is ugyan ez a problémám.
Xerox monitor, pár másodpercig van csak háttérvilágítás.
Kondicsere megvolt!
Ötlet?
(#) Buvarruha válasza koon hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Cső, transzfomrátor, fet, vagy tranzisztor, ezt neked kell kiderítened. Inverter környékén nézelődj..
(#) koon válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

Amit linkeltem ott javasolták hogy 150 ohmos ellenálással kösse össze párhuzamosan a kimeneti fojtót!
Ezt szeretném kipróbálni, csak a fojtónak 6-6 lába van, és nem tudom hogy melyiket kellene melyikkel...
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2013
Következő: »»   119 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem