Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   77 / 270
(#) mateatek válasza DaviS hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Idézet:
„A gép érzékenysége már így is kiváló, az 5Ft-ost 38-40cm-ről hozza.”

Ha kitartóan pöcögteted a gépet, akkor ezt föl lehet vinni levegőben 50 centi fölé. Majd kipróbálod, és visszacsinálod, mert használhatatlanul érzékeny lesz.
(#) DaviS válasza mateatek hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Persze nem kell átesni a ló túloldalára, egyenlőre stabilnak és használhatónak tűnik. Már csak a diszkrimináción kell pár trükkel javítani, és egy nagyon fasza gép lesz belőle!
(#) titilla válasza mateatek hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Hi!

Hát persze, hogy nem veszek mindent készpénznek! Én csak azt írtam, hogy segít megérteni a működését...
(#) mateatek válasza titilla hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /

Ez igaz.
(#) fogó válasza mateatek hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Szia!
Mi okozza azt, hogy a vasat csak az egyik irányba lendítésre jelzi? A Surfnél is megfigyeltem ezt a jelenséget, hogy néha csak az egyik irányba szól.

Más: A fej árnyékolására alkalmas lehet a grafitporral kevert lakk? A fémes anyagok nem működnek.

Köszönöm.
(#) mateatek válasza fogó hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Ha csak a vasat jelzi egyik irányból, akkor az csak jó lehet. Nekem ez nem sikerült sosem.

Próbálkoztam grafitpor, és kötőanyag keverékéből vezető paszta készítését, de nem sikerült. Sajnos a lakk, és egyéb műgyanták szigetelnek.
(#) titilla válasza mateatek hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Én Cink sprayt vettem, amire rá van írva, hogy vezetőréteget alkot. Ez működhet?
(#) mateatek válasza titilla hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Én is vettem néhány olyan terméket, amire rá volt írva, hogy vezető réteget alkot, de úgy látszik, hogy ebben a kategóriában megengedett a félre-beszéd. A Maestro cinkalapozó volt az egyetlen, ami valamelyest hajlandó volt vezetni az áramot, de ez is csak nagyon kicsit.
(#) SzMiki válasza titilla hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Amit én próbáltam nem vezetett, de még a fémkereső sem jelzett rá.
(#) titilla hozzászólása Ápr 15, 2013 /

Kis ajándék nektek...
(#) titilla válasza mateatek hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

És ez a "kicsi" elég volt a vevőtekercs árnyékolásához?
(#) mateatek válasza titilla hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Meg sem mertem próbálni.
Egy több rétegben fújt 20 forintosnyi paca két széle között sok ezer ohm volt az ellenállás.
(#) titilla válasza mateatek hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Hát ezt szomorúan hallom... Akkor mi vált be a leginkább? Az adótekercs árnyékolásáról is megoszlanak a vélemények. Árnyékoljam, vagy ne? Visszatérve a cink sprayre: Ott a spirálban feltekert árnyékolóhuzal menetei között csak max 2-3 mm-van ott viszont már nem több 1000 ohm lenne... nem tudom. Mindenesetre, ha tudsz jobbat, akkor nem kísérletezek vele.

Most kipróbálom az én horgany spraymet. (hanno gyártmány, azt írja, hogy megszáradva 95% tisztaságú horgany, áramvezető, ennél fogva áthegeszthető...) Fújtam ki vele egy A4-es papírra és megméregetem ohm mérővel különböző távolságokban. Ha 3mm-en 100Ohm nagyságrendben lesz, akkor az egyik sablont talán feláldozom reá.

Igazából ez az árnyékolás valójában nem is árnyékolás. Ha a hagyományos értelemben vett árnyékolás lenne, akkor az adó tekercsből semmi nem menne ki, a vevőbe semmi nem menne be. De nem ez történik.
Ez az árnyékolás olyasmi, mint egy kondi fegyverzet, ami a talaj és a tekercs között van. Így a talaj kapacitás nem a tekercs, és a föld között változik, hanem az "árnyékolás-fegyverzet" és a talaj között. Az meg valami fix potenciálra van kötve. A tekercs, és az "árnyékolás" között nem változik semmi.
Ezért az "árnyékolásnak" valami olyasminek kell lennie, ami jó vezető, nincsen induktivitása és ellenállása. Ne képezzen rövidre zárt menetet sem, mert fura dolgokat okozhat.
Lehet fém, szén, grafit. Sőt, nem is kell vele az egész tekercset befedni, elég a talaj, és a fű felőli részét.
Ide írom, hogy próbáltam Hanno horgany spray-t is. Azzal fújtam le az SMW alkatrészeit. Arra jó volt.

hali! Azt nem írtad meg, hogy neked mi vált be leginkább. A contact chemie nek van egy graphite 33 nevű grafit bevonója, de az is csak nagy ellenállású réteg kialakítására alkalmas. Ráadásul csak egy kicsit drágább mint a vegytiszta arany...
(#) titilla válasza titilla hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Megmértem a hanno sprayt egy kalap sz@r. Mármint bármilyen elektromos célra. Le vagyok törve...
(#) fogó válasza titilla hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Mi lenne, ha több rétegben próbálnád fújni? Talán jobban vezetne, de lehet hogy rámenne az egész kanna...

http://www.geotech1.com/pages/metdet/projects/fastcoils/FastCoil.pdf
Itt az árnyék és a tekercs között műanyaggal hézagolnak, talán ezzel működnének a fémes anyagú árnyékolások.

http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?15791-Crude-coil-shei...-paint
Itt meg vezetőképes festéket gyártanak házilag, ez se lehet rossz ötlet.
(#) fogó válasza mateatek hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Az alufóliás árnyékolás a Surfnél eddig nem vált be. Se úgy hogy a tekercs be volt csavarva, se úgy hogy csak az alsó részére tettem fóliát. Az első esetben nem jelzett fémre, a második esetben igen, viszont a nedves földre is. Próbáltam impulzushosszt és söntöt állítani, semmi eredmény. Az árnyék a tekercs - vezetékére volt csatlakoztatva.
(#) titilla válasza fogó hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Hi! Kb 1mm vastag megszáradva a réteg, de 20Kohm állásban 1mm-re meg sem pöccinti a műszert...

Most száradt meg az utolsó réteg. 20Mohmos állásban 0,1 mm-ről sem mozdítja meg a műszert, úgyhogy végleg kimondom rá az áment! A Ni sprayvel nem próbálkozom, mert az ferromágneses, nem tudom mi legyen... Marad a grafit arany áron.
(#) fogó válasza titilla hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

A helyedben először megpróbálnám a grafit vagy szénport lakkal elkeverni a grafit spray előtt, hátha olcsóbban kijön. A feljebb említett oldalon is ezt vagy elemből bontott anyagot ajánlanak. Van egy olyan módszer is, ahol szalagkábellel csavarják be a tekercset. Én most 0,5-ös tekercselő huzallal próbálom másolni a szalagkábeles technikát.

A mylar fóliát próbáltad már? Nekem csak igen kis mennyiség van belőle, ha a mérőzsinór hegyével mérem akkor igen nagy vagy végtelen ellenállása van, ha lapjával próbálom akkor már kisebb. A nagyfeszültségű szikrát legalábbis biztosan vezeti.

Mi van akkor, ha a keresőfej üvegszálas szerkezetében a tekercs körüli réteget karbonszövetből készítjük?

Alufóliával, vagy vékony réz fóliával is árnyékolhatsz, de nem úgy, hogy bebandázsolod vele. Levágsz egy kb 2 centi széles csíkot, ami olyan hosszú, mint a tekercsed kerülete, és azzal beburkolod.
Szénszállal is megteheted ugyanezt.
Jó kontaktot kell csinálni.
A nikkel spray sem nyerő, de erről Motyo kolléga tudna bővebben panaszkodni.
Gyári fejeknél alkalmazzák azt, hogy a sablont nem töltik színültig gyantával, hanem kb 2-3 millimétert hagynak. Erre fölhordanak egy egybefüggő grafit réteget, megszakítják itt-ott, hogy ne legyen rövidre zárt menet, megcsinálják a kontaktust, és rányomatnak még 2-3 milliméter gyantát.

Köszi, megnéztem azt a linket, de én nem tudom elhinni, hogy valami eredendően nem vezető kötőanyagba belekeversz némi vezetőanyagot és az utána vezetni fog. Én azt inkább úgy tudom elképzelni, mint sok apró kondenzátort... Úgy látom itt a tapasztalatokból, gyári alkalmazásokból szerzett információkból, hogy így-vagy úgy de a grafit a nyerő. Bár mateatek tippje is megér egy misét, csak azt nem tudom elképzelni, hogy hogyan csomagolom be a tekercset úgy, hogy légmentes maradjon...

A retnél van ez a grafit spray. ismeri valaki?

80-00-16 GRAPHIT 33 200 ml VEZETÖ RÉTEGET KÉPEZ KOCH 2 258,27 Ft

Óccób is van:

http://www.magev.hu/webset32.cgi?Mageev-Rainbow@@HU@@261@@GOOGLEBOT

Grafit tartalmú aeroszol 400ml

Cikkszám: DSP-N77-400
Bruttó ár: 1 880 Ft
Nettó ár: 1 480 Ft
Mennyiségi egység: DB
(#) titilla hozzászólása Ápr 17, 2013 /

Visszarajzoltam az S.M.W. detektort, hogy a tákolgatásomnak megfelelően szerkeszthető legyen. A PDF exportját feltöltöm, hátha valakit érdekel. Egyúttal megkérlek benneteket, ha ismeritek a kapcsolást nézzétek át, hogy nem tettem-e bele hibát. Annyi módosítást elkövettem, hogy a vevőerősítőben lévő műveleti erősítő egyik eleme nem volt használva, azt én felhasználtam tápfigyelésre.

SMW.pdf

(#) mateatek válasza titilla hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

A tápfesz figyelését egyszerűbben is megoldhatod. Minek felezed a tápot két ellenállással, mikor az már meg van felezve, és rendelkezésre áll?
A figyelő által szolgáltatott jelet ne egy tranzisztorra, és LED-re kössed, mert plusz alkatrészek, hanem mondjuk egy ellenálláson, és diódán keresztül az IC10B 5-ös lábára. A feszültség megváltoztatja a hangfrekvenciás oszcillátor frekvenciáját. Hamarabb észreveszed, mint ha a LED-et kellene sasolgatni.
A BIAS potinál lévő R43-as ellenállást cseréljed le kb 22-33K-ra mert a megadott értékekkel semmit nem szolgál.
A DISC poti 3-as pontja és a kimenet közé tervezzél be egy kb 10K-s trimmert, mert azzal tudod majd a poti átfogását finomra beállítani. A mostani állapotban kb felét nem használnád.
A C11-12 kondik mindegyike álljon két darabból. 33 és 68 nano. Jumperrel lehessen őket bekapcsolni, illetve kiiktatni. A gép gyorsaságát tudod úgy szabályozni.
(#) mateatek válasza titilla hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

Ezt is kipróbálhatod.
Szén.
(#) titilla válasza mateatek hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

Szuper! Köszi az 5leteket!
Következő: »»   77 / 270
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem