Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Rajzot sajnos nem találtam, de remélem ez a 2 kép segít.
Szia!
IGEN!!!! Ennek a rajzát keresem ![]() A fényképről sajnos nem tudom megmondani, hogy hogyan állnak a ledek ![]() De azért köszi.
Minden LED Katódja kifelé néz, egyedül a jelölt LED van fordítva beültetve. Ott az Anód néz kifele. Csatoltam egy másik képet az alkatrészek értékével.
Sziasztok! Elég fura dolgot szeretnék megcsinálni de sajnos semmilyen rajzom nincs amin eltudnék indulni. Az lenne a bajom adott egy Canon IR3180CI fénymásoló ami tud faxolni is, de egy vele a baj nem lehet állítani a csenések számát egy csengés és kapcsol a fax erre keresnék valami olyan rajzot ha hívás érkezik akkor elindul egy időzítő ami kb félpercig nem kapcsolja be a faxot csak a telefonra kapcsolja a vonalat.
Üdv!
Szerintem gépkönyv és benne van a menüjében, hogy mikor faxoljon. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy azonnal faxgép válaszoljon! Biztosan átállíthaó. Amit szerintem kérsz az nem egyszerű kapcsolás, hanem majdnem valamiféle telefonközpont vagy olyan funkciójú valami - hiszen valaminek el kell dönteni-e ,hogy telefonhívás vagy épp egy másik faxgép hív (azt nem is kell felvenni, a gépek lejátszák egymás közt) aztán meg kell átadni "megszakadás" nélkül a hívást. ![]()
Üdv mindenkinek! Aiwa BX-770-hez keresnék kapcsolási rajzot. Elsősorban a kivezérlésjelző panel, és bekötése érdekelne. Köszönöm.
Sajnos nem lehet állítani, mert a tervezők úgy gondolták, hogy ha már nagyobb irodai gép akkor legyen egy telefonközpont vagy külön egy máik telefonszám a faxak.Szerintem sem maradt más megoldás csak egy telefon központ.
Remélem jól értem amit akarsz: ha nem veszi fel senki a telefont, mondjuk fél percig, akkor a fax vegye fel. Ha ez a célod akkor a dolog elég egyszerű: a telefon fixen a vonalra kötve, figyeled a csengetést, az első csengetésnél indítasz egy időzítőt, ha a csengetés fél perc után is megvan akkor egy relével rákapcsolod a vonalat a faxra, ezután gyorsan fel is tudja venni.
Bár ha jól tudom a telefon vonalra nem köthetsz rá olyan kütyüt ami nem típusengedélyes, legalábbis valaha régen így volt, mostanság nem foglalkoztam vele, tehát ez nem biztos.
Igen, jól érted pont ilyen dologra lenne szükségem, csak az időzítő indításával vagyok bajban ezt nem tudom miként kéne megoldani.
Figyeld a vonalat, ha nagyobb váltót van rajta akkor éppen cseng a telefon. Kb 50Veff 25Hz a csengetés. Viszont figyelni kellene arra is, hogy ha felvette a fax akkor ne szakítsa meg a rellé a kapcsolatot, ezt legegyszerűbben úgy tudod, hogy figyeled az áramot, amíg folyik kb 10-20mA DC, addig fel van véve a kagyló.
Az első gondolatom nekem is a beállíthatóság volt, elég disznóság, hogy kihagyták. Természetesen megoldható a dolog, de némi munkát kell befektetni (én most a rajzolásban ezt kevéssé tettem - időhiány miatt...)
Működési elgondolás: alapállásban a relé ejtve, bontja a fax felé menő ágat. A beérkező csengetést váltóáramú csatolással figyeli a felső optocsatoló, ha érkezik, a két schmitt-trigger-inverteren (CD40106) keresztül léptet egyet a csengetés-számlálón (CD4017).Ennek kimenetei közül kapcsolóval kiválasztható a kívánt szám utáni relé meghúzás (ami a FAXot ráteszi a vonalra). Az alsó optó LED-je sorba van kötve a FAX-al, ha belépett a vonalra ez az ág tartja húzva a relét a forgalmazás alatt: ha befejezte, akkor a FAX kilép, vonaláram nincs, relé elejt. Még egy dologra kell gondolni: mi van akkor, ha a beállított csengetésszám elérése előtt a hívó bontja a vonalat... ekkor a számlálót nullázni kell, hogy legközelebb üzemkész legyen. Erre szolgál a nulla állás által blokkolt időzítő: ha ellép a nulláról, elindul és - célszerűen a legtöbb csengetésszámnál némileg hosszabb idő múlva - nullázza a számlálót. (az elkó értékével beállítható nem kényes paraméter) Még egy dolog: a telefonokat/központot célszerű a relé nyugalmi érintkezőin átvinni (váltóérintkezős relét használni), azért, hogy forgalmazás alatt ne lehessen "beemelni" a faxszal párhuzamosan, mert ez béníthatja az adatátvitelt. Ezenkívül szükség van a relé kézi meghúzatására is arra az esetre, ha a faxszal kézi, vagy automatikus ADÁST akarunk kezdeményezni. Ha ezt is automatikusan kell megoldani, akkor további kiegészítéseket kell tervezni a kapcsolásba. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
Köszönöm szépen a rajzot hétvégén megcsinálom és kipróbálom, hogy muzsikál !
Sziasztok!
A következő készülékről kellene nekem kapcsolási rajz: Sound 2000 spectrum graphic equalizer booster ev 5 Előre is köszönöm
Hello! Ez egy működő áramkör? Mert nekem itt valami nem kerek.
- Ha a számláló nullán áll a tranyó kinyit, inverter bemenete "L" szintű, kimenete "H". Vagy is Reset állapotban van a 17-es és nem is tud ellépni onnan. Hiába jön a csengetés.Mintha még egy inverter kellene oda.. üdv! ![]() Igazad van! Kevés volt a 10perc ami alatt összelapátoltam... Javítottam, köszi.
Sziasztok
Egy olyan rajzot keresnék, amivel meg tudom oldani, hogy az erősítőre jutó különböző szintű bemenetek, azonos hangerővel szóljanak.Egy régi erősítőbe szeretném beépíteni. Köszönöm a segítséget. Üdv,Csupasz ![]()
Üdv!
kettő darab légnyomásmérő segítségével szeretném elérni azt a hatást, hogy 2 led olyan erősen világítson amilyen gyors az áramlás. Ehhez milyen kapcsolás kéne? Előre is köszi!
Ki kell vonni a két jelet egymásból. Milyen a nyomásmérő? Ha analóg, akkor egy műveleti erősítővel, a kimenet megy a ledre, esetleg egy 555 pwmre. Ha digitális akkor valamilyen mcu-val.
http://www.hennlich.hu/termekek/merestechnika-aramlasmero-rotor-tur...s.html egy ilyenre gondoltam.
Az előbb rosszul fogalmaztam, elnézést!
Ha csak egy csőben van áramlás akkor is kell működnie.
Az előbb nyomásmérőt írtál, ez pedig áramlásmérő. A kimenő jel frekvenciája lesz arányos az átáramlott mennyiséggel. Egy analóg frekimérőt kellene egy picit átalkotni. Mindjárt nézek egy rajzot.
Ha jobban megnézem, van neki 4-20mA áramgenerátoros változata is. Arra meg egy az egyben rá tudsz kötni egy ledet. Bár nem tudom mennyire lesz látható a változás. De egyszerű egy pwm-et vezérelni vele. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
Tényleg, köszönöm az észrevételt és bocs! Egy rajz nagyon jó lenne, köszi a segítséget!
Szerintem külső áramellátás kell, nem lesz elég a generátor. (Az áramlás szaggatott lesz) A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
Melyik távadód lesz végül? Az impulzusos vagy az áramgenerátoros? Csak mert nem mindegy.
Külső táp mindenképpen kell. Az áramgenerátoros sem maga állítja elő az áramot, csak szabályozza a rajta átfolyót, így nem kell csak két vezeték, aminek az ellenállása (hossza) nem befolyásolja a mért eredményt, a nyugalmi áram pedig ellenőrzi is, hogy jó e a kör.
értem te melyiket használnád? Sajnos én nem nagyon vágom ezeket....
Mi az amit csinálni szeretnél? Ezeket alapvetően az alkalmazás dönti el.
Egy vízipipát. Szóval füst menne a csövekben. Fontos hogy elég látványos legyen.
Akkor először maradjunk csak a szenzornál. Ez vízhez készült, ami azt is jelenti, hogy ha levegőt mérsz lényegesen nagyobb fordulatok lesznek, ami önmagában nem baj hiszen gondolom nem a pontos mennyiség a lényeg, csak ne akadjon ki. A másik, hogy ezekben a szerkentyűkben a víz kenést is ad, meg hűt is. Szóval először is keresd meg a boltot és jó alaposan tudakold meg ezeket. Esetleg próbáld ki, ha lehet.
Hello! Én keverő erősítőt használnék a helyedben. De amit keresel vélhetően dinamika kompresszor a neve, és van külön topikja itt. Egyébként nem túl szerencsés, mert "hüppöghet vagy lélegezhet" az erősítő miatta. üdv!
Köszönöm a válaszokat. Utánajárok a dolgoknak!
Írtam a boltnak remélhetőleg pozitív választ fogok kapni!
![]() Ha azt írják vissza hogy jó akkor kérhetem a segítségedet kapcsolási rajz ügyben? Köszönöm szépen az eddigi segítségedet! O. Sándor |
Bejelentkezés
Hirdetés |