Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   223 / 375
(#) Travolta válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Rajzot sajnos nem találtam, de remélem ez a 2 kép segít.
(#) kiborg válasza Travolta hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Szia!
IGEN!!!! Ennek a rajzát keresem
A fényképről sajnos nem tudom megmondani, hogy hogyan állnak a ledek
De azért köszi.
(#) Travolta válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Minden LED Katódja kifelé néz, egyedül a jelölt LED van fordítva beültetve. Ott az Anód néz kifele. Csatoltam egy másik képet az alkatrészek értékével.

starcomp.jpg
    
(#) Pyte hozzászólása Ápr 17, 2013 /
 
Sziasztok! Elég fura dolgot szeretnék megcsinálni de sajnos semmilyen rajzom nincs amin eltudnék indulni. Az lenne a bajom adott egy Canon IR3180CI fénymásoló ami tud faxolni is, de egy vele a baj nem lehet állítani a csenések számát egy csengés és kapcsol a fax erre keresnék valami olyan rajzot ha hívás érkezik akkor elindul egy időzítő ami kb félpercig nem kapcsolja be a faxot csak a telefonra kapcsolja a vonalat.
(#) Temela válasza Pyte hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Üdv!
Szerintem gépkönyv és benne van a menüjében, hogy mikor faxoljon. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy azonnal faxgép válaszoljon! Biztosan átállíthaó. Amit szerintem kérsz az nem egyszerű kapcsolás, hanem majdnem valamiféle telefonközpont vagy olyan funkciójú valami - hiszen valaminek el kell dönteni-e ,hogy telefonhívás vagy épp egy másik faxgép hív (azt nem is kell felvenni, a gépek lejátszák egymás közt) aztán meg kell átadni "megszakadás" nélkül a hívást.
(#) Tiggey hozzászólása Ápr 17, 2013 /
 
Üdv mindenkinek! Aiwa BX-770-hez keresnék kapcsolási rajzot. Elsősorban a kivezérlésjelző panel, és bekötése érdekelne. Köszönöm.
(#) Pyte válasza Temela hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Sajnos nem lehet állítani, mert a tervezők úgy gondolták, hogy ha már nagyobb irodai gép akkor legyen egy telefonközpont vagy külön egy máik telefonszám a faxak.Szerintem sem maradt más megoldás csak egy telefon központ.
(#) mps válasza Pyte hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Remélem jól értem amit akarsz: ha nem veszi fel senki a telefont, mondjuk fél percig, akkor a fax vegye fel. Ha ez a célod akkor a dolog elég egyszerű: a telefon fixen a vonalra kötve, figyeled a csengetést, az első csengetésnél indítasz egy időzítőt, ha a csengetés fél perc után is megvan akkor egy relével rákapcsolod a vonalat a faxra, ezután gyorsan fel is tudja venni.
Bár ha jól tudom a telefon vonalra nem köthetsz rá olyan kütyüt ami nem típusengedélyes, legalábbis valaha régen így volt, mostanság nem foglalkoztam vele, tehát ez nem biztos.
(#) Pyte válasza mps hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Igen, jól érted pont ilyen dologra lenne szükségem, csak az időzítő indításával vagyok bajban ezt nem tudom miként kéne megoldani.
(#) mps válasza Pyte hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Figyeld a vonalat, ha nagyobb váltót van rajta akkor éppen cseng a telefon. Kb 50Veff 25Hz a csengetés. Viszont figyelni kellene arra is, hogy ha felvette a fax akkor ne szakítsa meg a rellé a kapcsolatot, ezt legegyszerűbben úgy tudod, hogy figyeled az áramot, amíg folyik kb 10-20mA DC, addig fel van véve a kagyló.
(#) Sebi válasza Pyte hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Az első gondolatom nekem is a beállíthatóság volt, elég disznóság, hogy kihagyták. Természetesen megoldható a dolog, de némi munkát kell befektetni (én most a rajzolásban ezt kevéssé tettem - időhiány miatt...)
Működési elgondolás: alapállásban a relé ejtve, bontja a fax felé menő ágat. A beérkező csengetést váltóáramú csatolással figyeli a felső optocsatoló, ha érkezik, a két schmitt-trigger-inverteren (CD40106) keresztül léptet egyet a csengetés-számlálón (CD4017).Ennek kimenetei közül kapcsolóval kiválasztható a kívánt szám utáni relé meghúzás (ami a FAXot ráteszi a vonalra). Az alsó optó LED-je sorba van kötve a FAX-al, ha belépett a vonalra ez az ág tartja húzva a relét a forgalmazás alatt: ha befejezte, akkor a FAX kilép, vonaláram nincs, relé elejt. Még egy dologra kell gondolni: mi van akkor, ha a beállított csengetésszám elérése előtt a hívó bontja a vonalat... ekkor a számlálót nullázni kell, hogy legközelebb üzemkész legyen. Erre szolgál a nulla állás által blokkolt időzítő: ha ellép a nulláról, elindul és - célszerűen a legtöbb csengetésszámnál némileg hosszabb idő múlva - nullázza a számlálót. (az elkó értékével beállítható nem kényes paraméter)
Még egy dolog: a telefonokat/központot célszerű a relé nyugalmi érintkezőin átvinni (váltóérintkezős relét használni), azért, hogy forgalmazás alatt ne lehessen "beemelni" a faxszal párhuzamosan, mert ez béníthatja az adatátvitelt. Ezenkívül szükség van a relé kézi meghúzatására is arra az esetre, ha a faxszal kézi, vagy automatikus ADÁST akarunk kezdeményezni. Ha ezt is automatikusan kell megoldani, akkor további kiegészítéseket kell tervezni a kapcsolásba.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
(#) Pyte válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Köszönöm szépen a rajzot hétvégén megcsinálom és kipróbálom, hogy muzsikál !
(#) golem hozzászólása Ápr 18, 2013 /
 
Sziasztok!
A következő készülékről kellene nekem kapcsolási rajz: Sound 2000 spectrum graphic equalizer booster ev 5
Előre is köszönöm
(#) proli007 válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /
 
Hello! Ez egy működő áramkör? Mert nekem itt valami nem kerek.
- Ha a számláló nullán áll a tranyó kinyit, inverter bemenete "L" szintű, kimenete "H". Vagy is Reset állapotban van a 17-es és nem is tud ellépni onnan. Hiába jön a csengetés.Mintha még egy inverter kellene oda..
üdv!
(#) Sebi válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /
 


Igazad van! Kevés volt a 10perc ami alatt összelapátoltam...
Javítottam, köszi.
(#) Csupasz hozzászólása Ápr 21, 2013 /
 
Sziasztok
Egy olyan rajzot keresnék, amivel meg tudom oldani, hogy az erősítőre jutó különböző szintű bemenetek, azonos hangerővel szóljanak.Egy régi erősítőbe szeretném beépíteni.
Köszönöm a segítséget.
Üdv,Csupasz
(#) lortnok hozzászólása Ápr 21, 2013 /
 
Üdv!

kettő darab légnyomásmérő segítségével szeretném elérni azt a hatást, hogy 2 led olyan erősen világítson amilyen gyors az áramlás. Ehhez milyen kapcsolás kéne?

Előre is köszi!
(#) mps válasza lortnok hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Ki kell vonni a két jelet egymásból. Milyen a nyomásmérő? Ha analóg, akkor egy műveleti erősítővel, a kimenet megy a ledre, esetleg egy 555 pwmre. Ha digitális akkor valamilyen mcu-val.
(#) lortnok válasza mps hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
(#) lortnok válasza mps hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Az előbb rosszul fogalmaztam, elnézést!
Ha csak egy csőben van áramlás akkor is kell működnie.

21.png
    
(#) mps válasza lortnok hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Az előbb nyomásmérőt írtál, ez pedig áramlásmérő. A kimenő jel frekvenciája lesz arányos az átáramlott mennyiséggel. Egy analóg frekimérőt kellene egy picit átalkotni. Mindjárt nézek egy rajzot.
Ha jobban megnézem, van neki 4-20mA áramgenerátoros változata is. Arra meg egy az egyben rá tudsz kötni egy ledet. Bár nem tudom mennyire lesz látható a változás. De egyszerű egy pwm-et vezérelni vele.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
(#) lortnok válasza mps hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Tényleg, köszönöm az észrevételt és bocs! Egy rajz nagyon jó lenne, köszi a segítséget!
Szerintem külső áramellátás kell, nem lesz elég a generátor. (Az áramlás szaggatott lesz)
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
(#) mps válasza lortnok hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Melyik távadód lesz végül? Az impulzusos vagy az áramgenerátoros? Csak mert nem mindegy.
Külső táp mindenképpen kell. Az áramgenerátoros sem maga állítja elő az áramot, csak szabályozza a rajta átfolyót, így nem kell csak két vezeték, aminek az ellenállása (hossza) nem befolyásolja a mért eredményt, a nyugalmi áram pedig ellenőrzi is, hogy jó e a kör.
(#) lortnok válasza mps hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
értem te melyiket használnád? Sajnos én nem nagyon vágom ezeket....
(#) mps válasza lortnok hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Mi az amit csinálni szeretnél? Ezeket alapvetően az alkalmazás dönti el.
(#) lortnok válasza mps hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Egy vízipipát. Szóval füst menne a csövekben. Fontos hogy elég látványos legyen.
(#) mps válasza lortnok hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Akkor először maradjunk csak a szenzornál. Ez vízhez készült, ami azt is jelenti, hogy ha levegőt mérsz lényegesen nagyobb fordulatok lesznek, ami önmagában nem baj hiszen gondolom nem a pontos mennyiség a lényeg, csak ne akadjon ki. A másik, hogy ezekben a szerkentyűkben a víz kenést is ad, meg hűt is. Szóval először is keresd meg a boltot és jó alaposan tudakold meg ezeket. Esetleg próbáld ki, ha lehet.
(#) proli007 válasza Csupasz hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Hello! Én keverő erősítőt használnék a helyedben. De amit keresel vélhetően dinamika kompresszor a neve, és van külön topikja itt. Egyébként nem túl szerencsés, mert "hüppöghet vagy lélegezhet" az erősítő miatta. üdv!
(#) lortnok válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Köszönöm a válaszokat. Utánajárok a dolgoknak!
(#) lortnok válasza mps hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /
 
Írtam a boltnak remélhetőleg pozitív választ fogok kapni!
Ha azt írják vissza hogy jó akkor kérhetem a segítségedet kapcsolási rajz ügyben?

Köszönöm szépen az eddigi segítségedet!

O. Sándor
Következő: »»   223 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem