Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hello!Keresnék egy olyan kapcsolást, nyáktervet, beültetésit, ami 2X35V-ról megy és kilehet belőle hozni olyan 100W körüli teljesítményt!
Köszönöm. Továbbá keresném ennek az eredti nyáktervét én nem igazán találom! Köszönöm!
A B5 erősítő rajza itt van fent. De tessék.
Elősször én is erre tippeltem de nem ez!
Akkor a Vf2. Egyébként a B5 egy jól eltalált jó hangú erősítő.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2013
Szia, az R11-et már kivettük a torzítás miatt és a P1 potméter a kezdetek óta közép állásban van és a keverő pedig csutkán.
Már beugrott a történet. Mekkora a keverő kimenő jelszintje? A torzítás határáig lehetne még emelni a szűrő erősítésén. Próbálj meg R11 helyén 22-27k ellenállást.
Az keverő és a osztó erősítő közt még van egy Behringer MDX-2000-res limiter aminek 1,2V-ig lehet szabályozni a kimeneti jelét (most bányásztam elő a kezelési útmutatóját).
Ha limiter be van iktatva nem lesz gond az R11 10k-s értékével sem. Amikor a torzítást tapasztaltad használtad a limitert?
Sajnos már azt is próbáltam ha vissza teszem a 10k-ást akkor érces kásás lesz a mélyek hangja.
Ez a hangzás akkor is fenn áll, ha a keverőről alacsonyabb szintű jelet küldesz?
Itt van szimulátorban a kapcsolás, tudom tanulmányozni az átviteli jellemzőket. A torzítás azért zavaró fogalmilag, mert túlvezérlésre gondolok a hallatán és lehet nem is az a bajod vele. Magával a vágás frekvenciájával, tehát mekkora az a legmagasabb mélyhang ami még átjut a szűrőn, azzal elégedett vagy? A program segítségével mindenféle irányban lehet korrekciót végezni. Szívesen segítek.
Ha nincs teljesen kivezérelve akkor nem torzít, a mély. Én úgy hallom ha a limiter kimenetét állítom kb
3/4 után kezd el torzítani. De így meg nagyon kevés jel jön ki a végek meghajtásához a szűrő böl.
Sziasztok!
Elkészíttetem e Bővebben: Link Végfoknak a NYÁK tervét megnézné valaki, hogy hibáztam-e? Előre is köszönöm.
A szűrő kimenetén gond nélkül ki kéne jönni 5V-os torzítatlan jelnek, ami több mint elég egy végfok számára. Lehetséges-e, hogy az IC kimenet és a végfok bemenet között valahol jelentős csillapítás alakult ki? Olyan egyszerű esetre gondolok, mint például az R12 helyén 100 ohm helyett egy jelentősen nagyobb ellenállás van.
Holnap szét bontom az egészet és átmérek mindent újra, köszönöm az eddigi segítségedet jó éjt.
Szia, kedves kolléga minden alkatrészt kiforrasztottam és kimértem tökéletesek és az értékek is a rajzon lévőkkel meg egyeznek, és az R11-10K nincs benne mert azt korábban el távolítottam a torzítás miatt. Újra össze raktam és ki próbáltam a széles sávú rész tökéletes sőt túl tudom vele vezérelni a végfokokat. De sajnos a mély vágó szűrő az gyengécske. Arra szeretnélek meg kérni, hogyha betennéd újra a szimulátorodba ezt a kapcsolást a széles sávú rész nélkül, hogy úgy mit mutat. Magyarán mondva csak az aszimmetrikus átalakító és a mély vágószűrő lenne szimulálva, vajon ennek mi lenne az eredménye. Ha más nem lesz akkor csak a széles sávú részt fogom használni és tekerek passzív váltókat.
Szia! Természetesen vizsgáltam külön a szűrő fokozatot. +/-12V tápnál 7V-os kimenő jelnél mutatkozik túlvezérlés.
Az R11 pozícióban javaslom próbálj ki 22k ellenállást. Ez az alkatrész nem csak a jelerősítést, hanem a vágás meredekségét is befolyásolja. Az R11 ezeken az ábrákon az R6 pozíciószámot kapta. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2013
Köszönöm, kifogom próbálni majd jelentkezem mire jutottam.
Sziasztok letudnátok rajzolni nekem hogyan kell a hid kötést megcsinálni?Honnan hová?Bármilyen tranzisztoros rajz jó,akár ez is.Köszi
Hát rosszul adtam neki a jelet, ezért volt furcsa hangja!
Kipróbáltam helyes bekötéssel, szól rendesen. A VR1-et addig tekertem, míg a "torzítás" fülre el nem tűnt. Bár teljes hangerőn nem bírtam kipróbálni, de remélem úgy is jó lesz. A tápban a graetz-en gondolkozok még, hogy ki kéne cserélni, mert ott látni a NYÁK-on egy égésnyomot, bár jól működik és kimérve is jó...
Üdv! Hát nem mondtam még el elégszer?
Ugyan úgy kell,mint ahogyan a 8 tranyós panelodnál csináltad.
Most, hogy folyik a nyugalmi áram szimmetrikusak a tápoldalak? Ha graezt diódái nem szakadtak akkor nem lesz vele gond.
Igaz ma nem mértem, de tegnap még az volt, de még rámérek szkóppal a graetzra puffer nélkül.
Reloop!
Nem javaslom a Tina-ban az 5534 modelljének a használatát, mert a Tina ezt a modellt használja ideális műveleti erősítőként. Valami más modellt használj, mert ez a modell félre fog vezetni. Nézd meg pl. egység erősítésnál az AC átvitel szimulációját, meg fogsz döbbenni.
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni a linkelt erősítőről. Érdekelne, kinek mi a véleménye a kapcsoló üzemű táplálásról, valamin az úgy mond hagyományos tápról. Előnye/hátránya.?Bővebben: Link
Apropó, milyen progival szimuláltad le a kapcsolást?
Tina-val. A lényeges számításokat elvégzi
Sejtettem. A Tina-ra meg a Proteusra gondoltam.
Hali!
Valaki légyszi. mondjon már erre valamit. Köszi! Bővebben: Link
Nagyon nehéz dolog felelősséggel véleményt mondani egy nem ismert készülékről. Ha mégis muszáj, akkor íme az én véleményem, de előre bocsátom ez egy szubjektív vélemény:
A régi 20-30 éves erősítők ma is működnek, legfeljebb egy-egy kiszáradt elkót kell bennük cserélni. Az elmúlt 5-8 évben piacra került kapcsoló tápos műszaki berendezések viszont sajnos döntően nagyobb százalékban hibásodnak meg és szinte minden esetben a kapcsoló üzemű táp hibásodik meg bennük. Azonban ezek konsumer berendezések és nem lenne szabad ezek megbízhatósága alapján véleményt formálni a professzionális eszközökről. Az iparban a vezérelt szerszámgépek tápjai ma már szintén kapcsoló üzeműek. Sajnos ezek is 10-20 szor gyakrabban hibásodnak meg, mint a gyakorlatilag soha meg nem hibásodó trafós, diódás tápegységek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |